CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Dziewczyny, jestem z lekarzem w stałym kontakcie.
Na USG nadal nie było nic w macicy poza kilkoma skrzepami.. dzisiejsza powtórka bety to 590 (w piątek 466), więc słaby wzrost. Jeśli dostanę mega krwawienia lub będę się źle czuła to szpital. Ale póki co zakładamy, że beta będzie spadać - do powtórki za 2-3 dni. Krwawię praktycznie jak przy okresie, więc to chyba dobry znak.
Z tego co czytałam w szpitalu i tak by pierwsze 2-3 dni sprawdzali czy beta spada a tak to łyżeczkowanie, metotreksat a na końcu laparo..
W końcu jestem na L4, bo to już było chore, że dalej do pracy starałam się chodzić
Tak ciężko coś napisać w takim momencie, przykro mi bardzo... ;/
Myślami wszystkie jesteśmy z Tobą! -
wannsees wrote:Tak ciężko coś napisać w takim momencie, przykro mi bardzo... ;/
Myślami wszystkie jesteśmy z Tobą!
No właśnie, tak trudno coś napisać, zwłaszcza jak się nie przeżyło CP.
Baaaaaaaardzo przykro, to takie niesprawiedliwe. Trzymaj się cieplutko i pamiętaj, że tu jesteśmy! Trzymam kciuki, aby obyło się bez żadnego zabiegu czy operacji.PRZERWA W STARANIACH
29.05- neurolog
31.05- psychiatra -
summer86 wrote:Dziewczyny, jestem z lekarzem w stałym kontakcie.
Na USG nadal nie było nic w macicy poza kilkoma skrzepami.. dzisiejsza powtórka bety to 590 (w piątek 466), więc słaby wzrost. Jeśli dostanę mega krwawienia lub będę się źle czuła to szpital. Ale póki co zakładamy, że beta będzie spadać - do powtórki za 2-3 dni. Krwawię praktycznie jak przy okresie, więc to chyba dobry znak.
Z tego co czytałam w szpitalu i tak by pierwsze 2-3 dni sprawdzali czy beta spada a tak to łyżeczkowanie, metotreksat a na końcu laparo..
W końcu jestem na L4, bo to już było chore, że dalej do pracy starałam się chodzić16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
Summer, jakbyś chciała o tym pogadać to możesz do mnie napisać. Przechodziłam CP 1,5 roku temu... Wiem, co czujesz przykro mi bardzo...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
wyszłam, wracam i takie niefajne newsy
Summer mam nadzieję, że samo się oczyści i nie siedzi w jajowodzie. Masz jakieś dolegliwości bólowe teraz? Pisałaś wcześniej, że czujesz ból z jednej strony. -
aiwlys o wow beta super
staraczka1111 nie wiem czy nie bedziesz musiala brac form metylowych kwasu foliowego. Robilas mutacje czy masz?
summer86 przykro mi trzymaj sie!
aiwlys lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Summer, brak mi słów... Po prostu strasznie mi przykro, że ziścił się "najgorszy scenariusz" Jak reszta dziewczyn trzymam kciuki za oczyszczenie bez zabiegu. Ja mam za sobą stratę w pierwszym dniu szóstego tygodnia. Moja beta w najwyższym momencie wynosiła 79 mlu/ml. Usg miałam robione 3 razy (w szpitalu) i nigdy nie było nic widać. Też się bałam, że to będzie cp, ale beta szybko spadła i organizm sam się oczyścił, czego i Tobie życzę. W szpitalu były dziewczyny, które miały zabieg po cp. Mówiły, że zabieg jest przy całkowitym znieczuleniu, zasypiasz i nic nie czujesz. Żadne to pocieszenie, ale chociaż fizycznie nie będzie bolało przy ewentualnym zabiegu...
Inna i Aiwlys - zaszalałyście z tą betą! Silne Maluszki!
A ja dzisiaj w łazience całkiem przypadkowo spojrzałam na Bobotesta, którego kupiłam na promo w Rosssmanie i zgadnijcie co się stało 7 dpo... Tak, nie dałam d.... rady, jak mówi moja Babcia, i zatestowałam Oczywiście nie było widać ani cienia cienia. Wiem, że to głupie, ale mnie to zdołowało. Serduszka były w dobrym momencie i jednak na tym Boboteście piszą, że wykrywa już 7 dniową ciążę Czy słyszałyście, że komukolwiek wyszedł test pozytywny 7 dpo?innamorata88, aiwlys lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Lunaris wrote:wyszłam, wracam i takie niefajne newsy
Summer mam nadzieję, że samo się oczyści i nie siedzi w jajowodzie. Masz jakieś dolegliwości bólowe teraz? Pisałaś wcześniej, że czujesz ból z jednej strony.
Lunaris,bolało mnie po prawej stronie.. ale ból w znacznym stopniu ustąpił. Teraz czuję się po prostu jak przy @.innamorata88 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Lunaris,bolało mnie po prawej stronie.. ale ból w znacznym stopniu ustąpił. Teraz czuję się po prostu jak przy @.
Wiem co czujesz. Jak roniłam moją ciążę (testowaną w dzień dziecka!) to lekarze robili ze mnie wariatkę -że nawkręcałam sobie ciążę bo 2 kreski na teście... dopiero po badaniach się uciszyli. To było wiele lat temu i całe szczęście, że czasy się zmieniły bo zawdzięczam im 7 lat starań o kolejną ciążę Źle poprowadzone poronienie, bez łyżeczkowania- wszystko co przeszłam potem wynikało ze znieczulicy.
Mam nadzieję, że tak jak ja doczekasz się niebawem zdrowiutkiego bobaska. Tego Ci życzę :*
Straszny shit że musimy się zmagać z takimi rzeczamisummer86 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:aiwlys o wow beta super
staraczka1111 nie wiem czy nie bedziesz musiala brac form metylowych kwasu foliowego. Robilas mutacje czy masz?
summer86 przykro mi trzymaj sie!
nie nie robiłam. czyli mam go za duzo ??? -
staraczka1111 wrote:nie nie robiłam. czyli mam go za duzo ???
no troszke, ponoc norma do 17 jest w moim labie.. ja mialam kiedys 58 jak mierzylam poziom, ale mam tez mutacje wiec mam problem zeby przyswoic kwas normalny wiec biore formy metylowe. Ale ponoc picie duzo wody powoduje wyplukanie z organizmu nadmiaru kwasuMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Emilka 7dpo to stanowczo za wczesnie nawet na bete. Zagnieżdżenie odbywa się między 6 a 12 dpo a po kolejnych 48h jest wytwarzana beta. W 10 dpo masz tylko 10% szans na zobaczenie dwóch kresek jeśli jest tam fasolka.
Głęboki oddech i spokojnie poczekaj jeszcze.Emiilka, staraniowa, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:nie nie robiłam. czyli mam go za duzo ???
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
no ja bym musiala zbadac kwas foliowy oraz homocysteine, bo ostatnio dawno badalam.
Flowwer 28 to i tak lepiej niz ja, ja mialam 58Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:no ja bym musiala zbadac kwas foliowy oraz homocysteine, bo ostatnio dawno badalam.
Flowwer 28 to i tak lepiej niz ja, ja mialam 58 -
summer86 wrote:Lunaris,bolało mnie po prawej stronie.. ale ból w znacznym stopniu ustąpił. Teraz czuję się po prostu jak przy @.
Nie daj sie zbyc i poloz sie do szpitala!!
Tylko tam moga podac ci leki i beda robic codziennie usg.
Mnie odeslali,bo nic nie widzieli,beta spadala a ciaza rosla az pekl jajowod:(
Cp jest bardzo dziwna i w kazdym przypadku wyglada inaczej-absolutnie nie chce cie straszyc,ale badz czujna!!!!
I lepiej to zrobic lekami a nie laparo-uwierz mi.
Trzymaj sie!summer86, Lunaris, ja1986 lubią tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
Czyli przy cp postepuja w szpitalu tak samo jak przy poronieniu? Daja xytotec i czekaja czy sam sie organizm oczysci?
Summer dobrze, ze masz zwolnienie. Czujnosc jest wazna w tej chwili. Eh kurwa do dupy to wszystko.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia