CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny z racji, że dużo z was ma styczność z medycyną może będziecie wiedzieć coś na ten temat. Potrzebuję dowiedzieć się czy moje dziecko ma Rh + czy -. Ponoć da się to zrobić z krwi matki, związane z DNA dziecka w krwi matki. Słyszałam o teście Nifty lub Harmony. Czy jest coś jeszcze innego?
-
sara9555 wrote:Dziewczyny z racji, że dużo z was ma styczność z medycyną może będziecie wiedzieć coś na ten temat. Potrzebuję dowiedzieć się czy moje dziecko ma Rh + czy -. Ponoć da się to zrobić z krwi matki, związane z DNA dziecka w krwi matki. Słyszałam o teście Nifty lub Harmony. Czy jest coś jeszcze innego?
Może tu dziewczyny pomogą
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html
A jak po wizycie?sara9555, panan12 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Hej Dziewczyny, byłam dzisiaj po recepty w klinice i udało mi się wbić na chwilkę do mojej lekarki. USG ze środy przesunęło się na dzisiaj. Wszystko w najlepszym porządku i mamy 5,3mm wizyta serduszkowa 10.07
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e4b53a45abd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:39
Yoselyn82, Karma88, bazylkove, Flowwer, Lunaris, Meśka, Sarna84, i-feel-you, aishee, Czrna 81, E_w_c_i_a, Agniechaaaa, panan12, Misi, sara9555, blue00, Bocianiątko, suri2016, staraczka1111, Anna Stesia, Phnappy, ja1986 lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
sara9555 wrote:Dziewczyny z racji, że dużo z was ma styczność z medycyną może będziecie wiedzieć coś na ten temat. Potrzebuję dowiedzieć się czy moje dziecko ma Rh + czy -. Ponoć da się to zrobić z krwi matki, związane z DNA dziecka w krwi matki. Słyszałam o teście Nifty lub Harmony. Czy jest coś jeszcze innego?
Na blogu mamaginekolog było kiedyś porównanie różnych testów nipt. Może tam coś znajdziesz?sara9555 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Yoselyn82 wrote:Lunaris otoz to ze laski gadaja za twoimi plecami to i tamto a przy tobie usmiechaja sie do ciebie i w dupe by wlazly - falszywosc nie zna granic!
Moja koleżanka z pracy za to w 7 miesiącu straciła dziecko i musiała je urodzić, to był najtrudniejszy powrót do pracy jaki przeszłam. Naprawdę nie wiedzieliśmy jak mamy się zachować bo mówić to już nikt nic nie mówił. Jeszcze w takim dużym ośrodku, gdzie 90% personelu to baby- non stop któraś zachodzi ...masakra. Biedna wróciła do pracy a tu kolejne 3 ciąże... ja nie wiem czy bym się po czymś takim w osrodku na terapii nie zamknęła na pół roku! -
innamorata88 wrote:Hej Dziewczyny, byłam dzisiaj po recepty w klinice i udało mi się wbić na chwilkę do mojej lekarki. USG ze środy przesunęło się na dzisiaj. Wszystko w najlepszym porządku i mamy 5,3mm wizyta serduszkowa 10.07
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e4b53a45abd.jpg
To kiedy wysyłasz wiruski ? Ja czekam i weteranki teżinnamorata88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Lunaris u ciebie też w pracy trójkami zachodzą? Bo u mnie zawsze !! Zawsze się to sprawdza.
Ale teraz cisza ale jak policzyłyśmy srednią wieku w mojej pracy to wyszło 38.4
Niestety młodzież do takiej pracy nie garnie się.Lunaris lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Aż skaczę z radośći!!!! Poczęcie to prawdziwy cud !!!
To kiedy wysyłasz wiruski ? Ja czekam i weteranki teżMikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Kochana zacznę wysyłać po serduszkowej na razie sama nie dowierzam, że maluch tam jest
gratuluje, czekamy na duuuuuzo wiroskow !innamorata88 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
innamorata88 wrote:Kochana zacznę wysyłać po serduszkowej na razie sama nie dowierzam, że maluch tam jest
innamorata88 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Lunaris u ciebie też w pracy trójkami zachodzą? Bo u mnie zawsze !! Zawsze się to sprawdza.
Ale teraz cisza ale jak policzyłyśmy srednią wieku w mojej pracy to wyszło 38.4
Niestety młodzież do takiej pracy nie garnie się.
u mnie w pracy wszyscy maja juz dzieci tylko ja nie smutne to jest..no ale wierze ze kiedys ja doczekac sie mojego cudu
Odnosnie mlodziezy to duzo dziewcyn czy sa to opiekuneky czy pielegniarki nie chca pracowac na ciezkich oddzialachLunaris lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Inna, tak się cieszę! Zaciskam mocno kciuki za serduszkową wizytę.
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Oj nasyfie tu dziewczyny obiecuje w końcu wetaronkowy beton zaczyna pękać
Summer, dziękuję mam nadzieję, że już niedługo i u Ciebie zaświeci słońce, baaaaardzo Ci kibicuje, jesteś twarda babka, że tak to znosisz!! :*Bocianiątko, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
Wcale się młodzieży nie dziwię.
Ja też ostatnia bezdzietna w rodzinie i w pracy ... ale szczerze nie czuję się bezwartościowa czy inna fakt pewnych imprez unikam czy tematów.
Życie nieźle daje po dupsku ale przynajmniej mam twardą co mnie nie zabije to mnie wzmocni
A bierzesz DHEA eljot?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 14:09
Lunaris lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Może tu dziewczyny pomogą
https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html
A jak po wizycie? -
U mnie dalej jasne plamienia, nigdy takich nie miałam, ale to pewnie po zabiegu się jeszcze oczyszcza. Bo 1 dzień @ to liczy się od żywej krwi, prawda?
Chcę powtórzyć badania w 3dc i sprawdzić czy te kilogramy supli coś pomogły
Jest już mój wynik histo, niestety odbiór tylko w godzinach 8:00-14:00 rewelacja... znowu muszę się zwalniać z pracy7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Flowwer wrote:Wcale się młodzieży nie dziwię.
Ja też ostatnia bezdzietna w rodzinie i w pracy ... ale szczerze nie czuję się bezwartościowa czy inna fakt pewnych imprez unikam czy tematów.
Życie nieźle daje po dupsku ale przynajmniej mam twardą co mnie nie zabije to mnie wzmocni
A bierzesz DHEA eljot?
no z rodziny to jeszcze jedna moja kuzynka i kuzyn nie maja dzieci a reszta ma po 1 albo 2 nawet.. no nic kiedys przyjdzie kolej na mnie
nie biore DHEA eljot a na co to? na komorki jajowe?
❤️❤️❤️ -
Sara najlepiej jak z dr to omówisz bo wiem ze się sprawdza odczyn Coombsa z krwi.
Jeśli przeciwciała są obecne, wówczas może dojść do tzw. serokonwersji. Badanie wykonuje się mniej więcej od połowy ciąży i powtarza co trzy, cztery tygodnie, aż do porodu.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄