X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE 2017- pierwszy powiew lata

Oceń ten wątek:
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ann89.

Zacznę od tego, że jeszcze nie mamy dzieci. Staramy się od sierpnia 2015 r. Niestety bez sukcesu.
    Po drodze były 2 ciąże biochemiczne i jedna wczesna strata w 6tc.
    Ja mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy, niedoczynność przytarczyc oraz spazmofilię, natomiast mój M przeszedł żółtaczkę przez co ma gorsze wyniki.
    Dzisiaj mam 12dc, więc owu za jakiś tydzień. Mam potwierdzoną w 19-20dc przez monitoringi.
    To chyba wszystko...

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Dziękuję Ann89.

Zacznę od tego, że jeszcze nie mamy dzieci. Staramy się od sierpnia 2015 r. Niestety bez sukcesu.
    Ja mam zdiagnozowaną niedoczynność tarczycy, niedoczynność przytarczyc oraz spazmofilię, natomiast mój M przeszedł żółtaczkę przez co ma gorsze wyniki.
    Dzisiaj mam 12dc, więc owu za jakiś tydzień. Mam potwierdzoną w 19-20dc przez monitoringi.
    To chyba wszystko...
    Witamy wśród weteranek i kibicujemy :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Dziękuję Ann89.

To chyba wszystko...

Nie wiem co gorsze, zachodzic w ciaze i ronic czy starac sie kilka lat zupelnie bezskutecznie..
    Ze swojego doswiadczenia moge polecic leczenie w klinice. Nie ma sensu tracic czasu na zwyklych ginekologow.
    Czg robilas wymazy na chlamydie i ureaplasme? One powoduja problem z zajsciem w ciaze a jesli juz sie uda, to bardzo czesto sa powodem poronien. Warto to sprawdzic..
    Ogromnym plusem sa potwierdzone owulacje i to bez stymulacji.
    My tutaj na forum bardzo sie wspieramy, mysle ze sie tu zaklimatyzujesz :)
    A co to jest ta spazmofilia? Bo szczerze mowiac, pierwsze slysze..

• Malwas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wczoraj bolało mnie gardło, dzisiaj już czuje krtań i kaszle cały dzień :(. Chyba mi ktoś źle życzy, i co tu robić? Kupiłam paracetamol, witaminę C, neo angin do ssania i coś do psikania gardła, mam nadzieję, że pomoże ;(. Pierwszą ciąże straciłam właśnie przez infekcję z gorączką, dlatego tak się boję.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Kurcze wczoraj bolało mnie gardło, dzisiaj już czuje krtań i kaszle cały dzień :(. Chyba mi ktoś źle życzy, i co tu robić? Kupiłam paracetamol, witaminę C, neo angin do ssania i coś do psikania gardła, mam nadzieję, że pomoże ;(. Pierwszą ciąże straciłam właśnie przez infekcję z gorączką, dlatego tak się boję.
    U mnie to samo! gardło zaczyna a mój syn wczoraj- wieczór gardło w nocy gorączka rano chrypa. Jakaś paskuda lata :/

Agniechaaaa ale fajny ten Twój Emek :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    U mnie to samo! gardło zaczyna a mój syn wczoraj- wieczór gardło w nocy gorączka rano chrypa. Jakaś paskuda lata :/

Agniechaaaa ale fajny ten Twój Emek :)
    Ech, mój tata tak samo. Może przez te wahania temperatury, w dzień lato, wieczorem chłodno do 8*C...

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzywam jutro do testowania gg88, nowa na dzielni, karakorum, Kamelkowo, Zielona1911 !!!!

Czrna 81, Bocianiątko, innamorata88, Karma88, koshen, malinowaemi lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku a ja poproszę o dopisanie na 28 czerwca -właśnie spełniło się moje życzenie: otrzymałam w prezencie na DZień DZiecka @ hahaha! NOWA nie opuszczę Cię ;)

W takim razie moje drogie miesiąc z DNIEM DZIECKA -opuszczamy czerwiec z dziećmi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 22:26

Czrna 81, Anna Stesia, Bocianiątko, malinowaemi lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann89 wrote:
    Nie wiem co gorsze, zachodzic w ciaze i ronic czy starac sie kilka lat zupelnie bezskutecznie..
    Ze swojego doswiadczenia moge polecic leczenie w klinice. Nie ma sensu tracic czasu na zwyklych ginekologow.
    Czg robilas wymazy na chlamydie i ureaplasme? One powoduja problem z zajsciem w ciaze a jesli juz sie uda, to bardzo czesto sa powodem poronien. Warto to sprawdzic..
    Ogromnym plusem sa potwierdzone owulacje i to bez stymulacji.
    My tutaj na forum bardzo sie wspieramy, mysle ze sie tu zaklimatyzujesz :)
    A co to jest ta spazmofilia? Bo szczerze mowiac, pierwsze slysze..

Dziękuję za porady!

Tak, tak, robiłam te wymazy, wszystko w normie. Główna przyczyna nierozwijania się zarodka (nigdy nie słyszałam serduszka ) to niedoczynność i ta spazmofilia, czyli problem z wchłanianiem się wapnia, magnezu i wit. D3 szczególnie do komórek nerwowych.

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Czrna 81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Flowwer, o północy ogłosisz czerwcowy czas START :-)
    I oby fasolki nam się posypały!!!

Lunaris, Anna Stesia, Flowwer, malinowaemi lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo, ja bede testowac 3-ego, zmien prosze :* pozniej najwyzej powtorze test w poniedzialek. Mam trzy to moge sikac :D

Flowwer lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Dziękuję Ann89.

To chyba wszystko...

Cześć, Lucia88, rozgość się! Współczuję Ci bardzo, że musiałaś przejść przez poronienie. Spazmofilię możesz leczyć czymś innym niż wapniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Dziękuję za porady!

Tak, tak, robiłam te wymazy, wszystko w normie. Główna przyczyna nierozwijania się zarodka (nigdy nie słyszałam serduszka ) to niedoczynność i ta spazmofilia, czyli problem z wchłanianiem się wapnia, magnezu i wit. D3 szczególnie do komórek nerwowych.

Czlowiek sie uczy cale zycie..
    Gdzie te czasy gdzie nasze babki i prababki rok w rok przynosily ciazowe nowiny? Eh..

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Kwiatuszku a ja poproszę o dopisanie na 28 czerwca -właśnie spełniło się moje życzenie: otrzymałam w prezencie na DZień DZiecka @ hahaha! NOWA nie opuszczę Cię ;)

W takim razie moje drogie miesiąc z DNIEM DZIECKA -opuszczamy czerwiec z dziećmi!

Tak! Zresztą Flowwer nam wszystkim obiecała tu po dzieciątku, więc nie ma mowy o rozczarowaniu :-)

Flowwer, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co siedzicie tu na of ? Męczyć Emków !!
    P.s.mój ledwo żyje hihi

Anna Stesia, Bocianiątko lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Dziękuję za porady!

A czym to spowodowane ? Mutacja czy kosmyki jelitowe źle są zbudowane ? Czasem pomaga dieta bezglutenowa, ocet jabłkowy ( czyni cuda na złe wchłanianie witamin i minerałów), oraz K2MK7 wapno wiąże do kości.
    Masz chorobę Crona ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czerwiec będzie nasz :D zakończę go z przytupem, a jak! :D :D :D :D A jutro czekamy na wysyp pozytywów. :D

Flowwer, Lunaris, staraczka1111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Oj czerwiec będzie nasz :D zakończę go z przytupem, a jak! :D :D :D :D A jutro czekamy na wysyp pozytywów. :D
    Jajka już mamy w pogotowiu!!!!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • bertha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, wpadłam zobaczyć co u ciebie! Jak stymulacja?? Ile pęcherzyków urosło na te chwile? Jakie teraz leki bierzesz?

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje babcie miały po kilkoro dzieci, a ja nie mam ani jednego, mimo starań, badań i różnych innych szaleństw (zakładam, że moje babcie sie o dzieci jako tako nie starały, one po prostu przychodziły na świat). Ale gdy tak sobie narzekam, dochodzę do wniosku, że nasze babki i prababki żyły w dużo czystszym środowisku, nie wklepywały w siebie rozmaitych kosmetyków, miały więcej ruchu, nie jadły też tylu sztucznych konserwantów, antybiotyków w mięsie i wysoko przetworzonej żywności co my. Wcześniej tez zaczynały te dzieci rodzić. No i oprócz tego, że oczywiście miały swoje problemy, niektóre w dodatku przerażające (wojna, głód, choroby etc.), to często omijały ich stres i presja, które generują współczesne miejsca pracy. Na przykład rozregulowana tarczyca i rozmaite choroby autoimmunologiczne to poniekąd znamię naszej cywilizacji. Problemy z płodnością również. Tak sobie to wszystko tłumaczę, kiedy zastanawiam się nad tym, dlaczego dbając o siebie, dobrze się odżywiając i stroniąc od używek ciągle nie mogę zajść w ciążę. Są rzeczy, na które nie miałam wpływu, ale miały wpływ na mnie.

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ