Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bazylkove wrote:Jeszcze nie przyszła, siedzę jak na szpilkach, bo za 4h mam rozmowę w sprawie pracy
Powodzenia :* daj znać potem co i jak
Mój M długo starał się o pracę i ostatnio nowa dostał. Pomimo neg rozmowy o pracę. Zadzwonili do niego i zaprosili jeszcze raz. Po 7 latach teraz nowa praca, a szukał pół roku. zaczynam wierzyć w cuda w tym temacie
Polecam czekoladę na stresbazylkove lubi tę wiadomość
To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
nick nieaktualny
-
Dojadę do pracy i wszystkim odpowiem :*
kubekkawy, bazylkove, Meśka, Kotowa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
kubekkawy wrote:Powodzenia :* daj znać potem co i jak
Mój M długo starał się o pracę i ostatnio nowa dostał. Pomimo neg rozmowy o pracę. Zadzwonili do niego i zaprosili jeszcze raz. Po 7 latach teraz nowa praca, a szukał pół roku. zaczynam wierzyć w cuda w tym temacie
Polecam czekoladę na stres
Bo teraz są czasy, gdzie praca szuka człowieka do mnie regularnie spływają nowe oferty, tylko ja mam taki charakter że się stresuje i wymyślam czarne scenariusze
Zamiast czekolady kupiłam czereśniekubekkawy lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Reset, cholercia, mam nadzieję, że jesteś jeszcze przed owu i ten pęcherzyk się rozpędzi!
kubekkawy, reset lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyreset wrote:Kargo, mój gin mi dał jeszcze nikla nadzieję, że to nie ciałko mówiąc, że nie ma śladu płynu...
Porąbane te nasze organizmy.
W tej sytuacji trzymam kciuki za brak ciałka bo ten 7mm kozak ma czas jeszcze urosnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:08
-
Reseciku, nie zostaje zatem nic jak czekać. mam nadzieję, ze umówiłaś się już na kolejną wizytę i jak tylko złapiesz prąd to nam wszystko opowiesz ze szczegółami
Kotowa jak tam? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:52
patuniek86, kubekkawy, Bocianiątko, Malgonia, bazylkove, Achia, Tosia2323, Patrycja20, reset, Minie Black, Czrna 81, Kargo31, Cabrera, blue00, frezyjciada, Aga9090, Meśka, Iseko, Imagination, summer86, DKlamka82, Jeżowa, Sanka, Nadzieja22, Lucia88, Bajkaaa, by7mistake, Danq, Lunaris, KateHawke, MaryAnn, -Mamunia-, Simons_cat, Karma88, moyeu, Kaczorka, Reniferra, Angelika83, Nat90, Morusek lubią tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam nadzieję, że odpowiem na wszystkie pytania. Zanim jednak o mnie, to bardzo Wam dziękuję za kciuki i zaangażowanie
Achia - mój gin twierdzi, że przy takiej stymulacji w 9 dc ten pęcherzyk powinien mieć min. 10 mm. I faktycznie, w pierwszym cyklu z Clo (gdzie brałam je od 4 - 9 dc, a nie tak jak teraz od 2 do 6 dc) w 10 dc. był pęcherzyk 10 mm. Ja natomiast zaczęłam się w aucie zastanawiać, czy mój gin wziął poprawkę na to, że Clo i estrofem są antagonistami i nieco się wzajemnie hamują. Więc skoro biorę je prawie równocześnie, to może dlatego pęcherzyk nie rośnie tak szybko jak chciałby gin?
kubek - będę teraz koksować pęcherzyk dongiem i konzymem, nic więcej nie zrobię
Malgonia- kolejną wizytę miałam umówioną na wtorek tak czy inaczej, bo ja byłam przekonana, że dziś może nic jeszcze nie wyjść na usg. Ja mam zazwyczaj owulacje ok. 20 dc (najwcześniej w życiu miałam ok. 15 dc). Teraz zresztą - tak jak wczoraj pytałaś - zero objawów. Śluzu owulacyjnego na pewno nie było.
Meśka - byłam na usg w 3 dc by potwierdzić pco. Na kolejny cykl z Clo już rezygnujemy i przechodzę na Lamettę. Jeśli 2-3 cykle z Lamettą będą bezskuteczne, wtedy zastrzyki z gonadotropin. Po zastrzykach (znów będziemy próbować 2-3 cykle) hsg i chyba podejście do ivf.
Minie- moja @ to nie mogła być owulacja, bo ja @ miałam po 10 dniach dupka.
Sumer, Bajka, Klamka, Minie, ef, Czrna, Nowa, bazylkove, Kargo i wszystkie inne, które zabrały głos w debacie nad moim dziwnym cyklem - bardzo dziękuję za uwagi i burzę mózgów oraz nadzieję (ef) z własnych doświadczeń, że też miałyście takie mikro pęcherzyki na tym etapie.
Mnie się wciąż wydaje, że to za wcześnie na owulację i na ciałko żółte (poprawcie mnie, ono chyba nie pojawia się tuż po tylko minimum dobę - dwie po owu?). Nigdy nie miałam owulacji przed 15 dc (a gdyby pęcherzykł rósł 2 mm na dobę to w 15 dc ten 7 mm będzie miał 19 mm!), zazwyczaj w ogóle miewałam ok. 22 - 24 dc! Ja dawniej monitoring zaczynałam około 13 dc, bo wcześniej nie było sensu.
Generalnie pewnie pierwsze konkrety będą jutro wraz z wynikami proga. I teraz pytanie- nie warto byłoby zbadać do tego estradiolu? Bo jeśli dobrze kombinuję, to wynik estradiolu powie mi, że jeśli owulka była to na ile wartościowa, a jeśli nie było, to czy ten 7 mm cokolwiek rusza te moje hormony?Czrna 81, Meśka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tak z innej bajki. Od kilku dni przygotowywałam się do depilacji bikini. Zawsze robiłam to przy flaszce żeby zniwelować bol od depilatora.teraz nie mogę się schlac, wiec pytanie? jak do cholery zminimalizować ból?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:00
-
Minie Black wrote:A tak z innej bajki. Od kilku dni przygotowywałam się do depilacji bikini. Zawsze robiłam to przy flaszkę żeby zniwelować bol od depilatora.teraz nie mogę się schlac, wiec pytanie? jak do cholery zminimalizować ból?
Maść znieczulająca emla
edit: nie wiem, czy w ciąży możesz! Może pastylka apapu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:01
nick nieaktualnyJa trzymam kciuki żeby dokoksowanie pęcherzyka przyniosło oczekiwany rezultat bo skoro piszesz że masz późne owulacje to wydaje się że cykl nie będzie stracony. Co innego jakbyś miała owulację szybciej( ja np miałam z reguły 13dc więc gdybyś tak miała to byłaby raczej dupa blada) - a nie masz, więc jutro badania, potem kolejny monitoring potem ovitrelle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:04