Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka- a Twój M. ma jakieś konkretne parametry do poprawy? Mojemu do Fertilmanu dorzuciłam wit. C (jedna tabletka do ssania jak cukierek :P - 1000 mg), wit. E w dawce 400 mg oraz omega 3. W zimie miał jeszcze dodatkowo D3, ale w lecie odpuściłam.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę brała tę luteinę. Może mam w miarę ten progesteron. Ale w poprzedniej ciąży musiałam brać bo miałam duże plamienia, więc nie chcę powtórki ewnetualnej.

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Klamka- a Twój M. ma jakieś konkretne parametry do poprawy? Mojemu do Fertilmanu dorzuciłam wit. C (jedna tabletka do ssania jak cukierek :P - 1000 mg), wit. E w dawce 400 mg oraz omega 3. W zimie miał jeszcze dodatkowo D3, ale w lecie odpuściłam.

    Mój się jeszcze na badania nie wybrał... wiecznie czasu nie ma.

    Chcę go szprycować tak na wypadek jakby...

    To ja kupię ten Fertilman i dorzucę witaminkę C. :)

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DKlamka82 wrote:
    Mój się jeszcze na badania nie wybrał... wiecznie czasu nie ma.

    Chcę go szprycować tak na wypadek jakby...

    To ja kupię ten Fertilman i dorzucę witaminkę C. :)

    To weź go wyślij na badania. Bo np. bez sensu brać witaminy jak się okaże, że nie ma problemu z lepkością czy aglutynacją, a np. problemy z ruchem i wtedy L-karnityna.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka ja ze względu że moj palacz i nie powiem lubi whisky z colą zakupilam mu vitotal dla mężczyzn. On sam z siebie zaczął brac wit. C 1000 + maglek b6 (mial straszne skurcze. Za to ja biore tran mollers + falvit+ kwas foliowy, a do owulacji bralam wiesiołka jeszcze.

    DKlamka82 lubi tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie ma działanie olej z wiesiołka?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    A jakie ma działanie olej z wiesiołka?

    Poprawa śluzu

    ef36 lubi tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    To weź go wyślij na badania. Bo np. bez sensu brać witaminy jak się okaże, że nie ma problemu z lepkością czy aglutynacją, a np. problemy z ruchem i wtedy L-karnityna.

    Kochana ja go już od marca wysyłam... Teraz jak jestem pewna, że u mnie jest w miarę ok to jeszcze bardziej cisnę ale wiecznie ma wymówki... Nie mam siły już czasami.
    Puszczę się na boku i już. ;)

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mojemu daje multiwitaminę z solgara, fertimen, wit C 1000 i dwie tabletki ashwaghandy.

    przed poronieniem brał więcej różnych cudów, ale zaczął się buntować, ze nie chce brać tych wszystkich tabletek. a tu ma w zasadzie wszystko czego potrzeba.

    DKlamka82 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na razie mam tsh i prolaktynę. Biorę euthyrox 37,5 (zmniejszony z 50), a wynik za niski się zrobił! Przestać brać na chwilę euthyrox?
    TSH 0,01 mlU/l (0,27 — 4,20)

    Na zbicie prolaktyny (za wysoka wyszła tylko po MTC) biorę 1/4 Bromka i to chyba w zupełności starcza, co?

    Prolaktyna 183,4 mlU/l (102 — 496)


    Proga i estradiolu oczywiście nie ma.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivka,ogromnie się cieszę,wielkie gratki :) .Przy okazji powiem wam,że dumna jestem z mojej latorośli,dziś Festyn Rodzinny w przedszkolu.

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a21d5fdf42b.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64f9a455935c.jpg

    Vivanillka, Patrycja20, Malgonia, Aga9090, patuniek86, nowa na dzielni, ef36, Tosia2323, Flowwer, Yoselyn82, Iseko, moyeu, Lunaris, Jedna_z_Wielu, KateHawke, Emiilka, Nadzieja22, Angelika83, Koteczka82, golonat, Morusek lubią tę wiadomość

  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam dzis w 1 dniu nowego cyklu (lub jak kto woli w pierwszym dniu CIĄŻY) .
    Zapisze się na lipcowe testowanie tylko jeszcze nie wiem na jaki dzień. To bedzie pierwszy cykl po hsg. Ale to będzie tez cykl do ktorego chcialabym sie przyłożyć. Dlatego...

    Polecicie mi jakis dobry termometr do mierzenia tempki i sprawdzone testy owulacyjne?

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko, że mialam kiedys z allegro takie rozowe i byly slabe... Nigdy nie mialam na nich takiej samej kreski lub ciemniejszej.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5685 7006

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, na razie mam tsh i prolaktynę. Biorę euthyrox 37,5 (zmniejszony z 50), a wynik za niski się zrobił! Przestać brać na chwilę euthyrox?
    TSH 0,01 mlU/l (0,27 — 4,20)

    Na zbicie prolaktyny (za wysoka wyszła tylko po MTC) biorę 1/4 Bromka i to chyba w zupełności starcza, co?

    Prolaktyna 183,4 mlU/l (102 — 496)


    Proga i estradiolu oczywiście nie ma.
    Prolaktyna piękna! :) zazdro :*
    A co do TSH ja bym chyba nie odstawiała całkiem tylko zeszła do 25, ale specem nie jestem... Kciukam za proga i estradiol! Żeby były odpowiednie :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 15:59

    reset lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3. IMSI Gameta długi protokół start 10.10.2021 :) jeanine-->gonapeptyl-->rekovelle
    2. ICSI OviKlinika 2021: krótki protokół z antagonistą: 10 komórek - 1 blastka
    * CRIO 3.2.3 z 7 doby - 01.04.2021 :(
    1. ICSI nOvum 2019 - krótki protokół z antagonistą: 7 komórek - 3 trzydniowce
    * CRIO 2.3.3 i M3 - 29.10.2020 :( :(
    * ET cl9.3 - 01.08.2019 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    AMH 2.7 - spadło z 6 po dwóch procedurach... stan zapalny endometrium wyleczony, test Be Ready - endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa! I mam nadzieję, ze2 w końcu dziś uda mi się was nadrobić. Jestem na 92 stronie. :D

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka7 wrote:
    Dodam tylko, że mialam kiedys z allegro takie rozowe i byly slabe... Nigdy nie mialam na nich takiej samej kreski lub ciemniejszej.

    Ja mialam te:
    (usunelam bo RODO...)
    I się chyba sprawdziły :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:11

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te różowe z allegro sprawdzają się swietnie.

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ja używam rossmanowych i u mnie się sprawdzają. Zazwyczaj wyraźnie widzę gdzie jest pik, choć chyba pierwszy raz miałam taką ekstremalnie bordową kreskę. Tak czy inaczej nie dało się przegapić owulacji. Domowe laborotorium dla mnie były zbyt mało czułe i w ogóle nic mi nie pokazywały.

    Co do termometru to ja mam model który nie jest już w sprzedaży więc nie ma co polecić :/

    Reset ale żeś z tym tsh przyszalałaś. A jaki miałaś poprzedni wynik?

    Malinka7 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Reset ale żeś z tym tsh przyszalałaś. A jaki miałaś poprzedni wynik?

    Właśnie szukałam w wynikach i miałam 0,80 stąd endo z 50 kazała zejść na 37,5. Teraz nie wiem, czy przez kilka dni nie brać 12,5 i potem wrócić na 25?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Vivka,ogromnie się cieszę,wielkie gratki :) .Przy okazji powiem wam,że dumna jestem z mojej latorośli,dziś Festyn Rodzinny w przedszkolu.
    Piękny uśmiech!

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego