X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Właśnie szukałam w wynikach i miałam 0,80 stąd endo z 50 kazała zejść na 37,5. Teraz nie wiem, czy przez kilka dni nie brać 12,5 i potem wrócić na 25?
    O. I to jest myśl :)

    reset lubi tę wiadomość

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Właśnie szukałam w wynikach i miałam 0,80 stąd endo z 50 kazała zejść na 37,5. Teraz nie wiem, czy przez kilka dni nie brać 12,5 i potem wrócić na 25?

    hmm.. u mnie podniesienie z 25 na 37,5 też dosyć mocno podziałało. Ja bym chyba przy 25 została i poczekała miesiąc i zobaczyła.. Z resztą masz niebawem wizytę do dopytaj, ale ja bym tak mocno dawki nie zmieniała, bo łatwiej będzie Ci uchwycić ta optymalną wartość dla siebie.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    hmm.. u mnie podniesienie z 25 na 37,5 też dosyć mocno podziałało. Ja bym chyba przy 25 została i poczekała miesiąc i zobaczyła.. Z resztą masz niebawem wizytę do dopytaj, ale ja bym tak mocno dawki nie zmieniała, bo łatwiej będzie Ci uchwycić ta optymalną wartość dla siebie.

    Malgonia, ja brałam tak: 25 mg - 50 mg - 37,5 mg. Przy czym 50 mg brałam razem z jodem przez 4 miesiące, a 25 mg i 75 mg po 6 tygodni. I długo ta dawka 50 mg była super optymalna, ostatnio coś to leci w dół...
    A leki na tarczycę ustawia mi endokrynolog, mój gin tylko pyta, czy kontroluję. No to skontrolowałam...

    I teraz pytanie- czy tak niski wynik może wpływać na moje owulacje?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:26

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, raczej nie ma wpływu. Ja jestem po usunięciu tarczycy, TSH muszę miec jak najbliższe 0,00, ale lekarze potwierdzaja, ze nie ma to wpływu na zajście... bardziej niebezpieczny jest wysoki wynik

    reset, Bocianiątko lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam w portfelu receptę na luteinę, myślicie że jeszcze dzisiaj ją wziąć? Bo już się po tych testach negatywnych podlamalam i miałam odstawić... 11dpo dzisiaj.

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DKlamka82 wrote:
    Dziewczyny znalazłam w portfelu receptę na luteinę, myślicie że jeszcze dzisiaj ją wziąć? Bo już się po tych testach negatywnych podlamalam i miałam odstawić... 11dpo dzisiaj.


    Ja bym brala jeszcze z 4dni. Moglo byc późne zagnieżdżenie (max 12dni +2dni na wytwarzanie bhcg jesli dobrze kojarzę w razie czego poprawcie mnie dziewczyny)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 17:05

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Ja bym brala jeszcze z 4dni. Moglo byc późne zagnieżdżenie (max 12dni +2dni na wytwarzanie bhcg jesli dobrze kojarzę w razie czego poprawcie mnie dziewczyny)
    Luteinę bierze się zwykle od 3 do 12dpo. Pozniej juz niepotrzebnie wydłuża się fl. A zagnieżdżenia 12dpo zdarzają się baaaardzo rzadko...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 17:24

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Luteinę bierze się zwykle od 3 do 12dpo. Pozniej juz niepotrzebnie wydłuża się fl. A zagnieżdżenia 12dpo zdarzają się baaaardzo rzadko...
    Dobra, to wezmę dzisiaj ostatnia i koniec. Dzięki dziewczyny za rady.

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bocianiątko za poprawkę :-)

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny!

    Dziękuje Wam za tak piękny dzień!!! <3 <3 <3 z II kreseczkami

    Reset Twój wątek przebija wszystkie :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 17:40

    reset, Vivanillka, ef36 lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 2386 4477

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow Dziewczyny ale dzisiaj jedziecie z koksem!! Gratuluję kolejnych II :D

    Reset czaruj tak dalej :D

    Od wczorajszego popołudnia nie wchodziłam i dopiero Was nadrobiłam, a tu tyyyyle dobrych wieści!

    Vivanillka, ef36, reset, patuniek86 lubią tę wiadomość

    32 lata | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9480 12469

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczny!

    Dziękuje Wam za tak piękny dzień!!! <3 <3 <3 z II kreseczkami

    Reset Twój wątek przebija wszystkie :D
    Monia a jak tam u Ciebie? robiłas jakieś badania? byłas u lekarza?

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Monia a jak tam u Ciebie? robiłas jakieś badania? byłas u lekarza?
    Nic nie robiłam. Nie mam po prostu jak.

    Planuję pójść do lekarza 22, jak wyjdzie to się okaże. Może pójdę wcześniej bo myśl że mogę być w pozamacicznej mnie przerasta.

    Ogólnie cały czas czuje tylko piersi, nic poza tym.

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cycki milczą... No i się martwie :/ chociaż brzuch mi wydęło, tylko ze to za wcześnie.

    ef36 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu to może powtórz bete, bo do wizyty się wykończysz nerwowo.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Siwulcu to może powtórz bete, bo do wizyty się wykończysz nerwowo.

    Może to jest myśl, we wtorek mam na późniejsza godzinę do pracy to może podskocze :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Furka Ekspertka
    Postów: 128 128

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia dlaczego myślisz o pozamacicznej?
    Siwulec dlaczego zaczęłaś się martwić?
    Moja gin powiedziała że bardzo niski prog wskazuję pozamaciczna. Ja z kolei cały czas bym spała, cycki to katastrofa, do tego bolacy krzyż i podbrzusze. Siwulec ja podbrzusze też mam wydete i to jest całkowicie normalne. Nie jest to spowodowane rosnącą ciążą, a zmianami hormonalnymi – w twoim organizmie zaczyna odkładać się więcej wody, a powłoki brzuszne zaczynają się nieco rozluźnić.

    oar85vsmpx1eyab3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    Mamunia dlaczego myślisz o pozamacicznej?
    Siwulec dlaczego zaczęłaś się martwić?
    Moja gin powiedziała że bardzo niski prog wskazuję pozamaciczna. Ja z kolei cały czas bym spała, cycki to katastrofa, do tego bolacy krzyż i podbrzusze. Siwulec ja podbrzusze też mam wydete i to jest całkowicie normalne. Nie jest to spowodowane rosnącą ciążą, a zmianami hormonalnymi – w twoim organizmie zaczyna odkładać się więcej wody, a powłoki brzuszne zaczynają się nieco rozluźnić.
    To mnie nie pocieszyłaś bo ja miałam progesteron prawie 12.
    Przechodziłam pozamaciczną stąd obawy. Ale teraz jest zupełnie inaczej niż w tamtym felernym czasie.

    Siwulec jeśli masz możliwość zrób ponowne badanie. ;-)

  • reset Autorytet
    Postów: 7233 13043

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będzie ten progesteron?!

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! myślę sobie co tu tyle stron a tu takie bety i sikańce :D Makowa, Vivanilka gratulacje :)

    Siwulec nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja poza rosnącym brzuchem i brakiem @ nie mam żadnych objawów od samego początku.

    -Mamunia-, Siwulec lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ