Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    To mnie nie pocieszyłaś bo ja miałam progesteron prawie 12.
    Przechodziłam pozamaciczną stąd obawy. Ale teraz jest zupełnie inaczej niż w tamtym felernym czasie.

    Siwulec jeśli masz możliwość zrób ponowne badanie. ;-)
    Myśl pozytywnie, tym razem będzie wszystko dobrze tamto to przeszłość od której trzeba się odciąć wiem że to ciężkie ale z każdym tygodniem będzie łatwiej :)

    -Mamunia- lubi tę wiadomość

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wywołuję Twój wynik Progesteronu! A mi się wydaję że owulacja przed tobą i z tego pęcherzyka wyjdą dwie piękne kreseczki :D Robisz testy owulacyjne?

    U mnie nie może być pozamaciczna i już! Maleństwo ma rosnąć w macicy grzecznie jeszcze przez osiem miesięcy, bo inaczej Mamunia się obrazi i będzie smutna.

    Kusi mnie jeszcze jeden test ciążowy, ale czy warto?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 19:34

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia siknij jutro rano ze mna i Klamka :-)

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Mamunia siknij jutro rano ze mna i Klamka :-)
    Nie mam testu, ale za Was trzymam mocno kciuki! :D

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia Jaki masz przyrost bety?

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Furka Przyjaciółka
    Postów: 115 114

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    To mnie nie pocieszyłaś bo ja miałam progesteron prawie 12.
    Przechodziłam pozamaciczną stąd obawy. Ale teraz jest zupełnie inaczej niż w tamtym felernym czasie.

    Siwulec jeśli masz możliwość zrób ponowne badanie. ;-)
    Cały czas jest nadzieja. Myśl pozytywnie! Mój emek mówi że złym myśleniem ściąga się na siebie złe rzeczy. Wiem że to trudne ale jeszcze się nie poddawaj!

    oar85vsmpx1eyab3.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz jeszcze tego proga reset?

    Ja nigdzie nie dostałam bobo, wieczorowy sik na tego całego amila - totalna biel :).

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3035 3839

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż na tym Amilu to wieże ze i 16 dpo potrafi bladziocha pokazywać prawie wiec jeszcze zostawiam dobie mini nadzieje :), ale taka na tyle mini ze przy dzisiejszym mini grillu ze znajomymi wypiłam sobie wino

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia..kup :)
    Ej, myślicie ze warto dziś jeszcze serduszkować? W środę był owu pozytyw..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 20:46

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Nie masz jeszcze tego proga reset?

    Wciąż nic.

    Mamunia, miałam zamiar dziś zacząć sikać na owulaki, ale ciągle pije, bo w Krakowie duszno jak diabli, nie wiem też czy na wyjeździe miałabym gdzie sikać, więc nie wiem, czy nie wstrzymam się do wtorku albo do wyników, bo one już dziś mogą nadzieję przekreślić.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka wrote:
    Mamunia dlaczego myślisz o pozamacicznej?
    Siwulec dlaczego zaczęłaś się martwić?
    Moja gin powiedziała że bardzo niski prog wskazuję pozamaciczna. Ja z kolei cały czas bym spała, cycki to katastrofa, do tego bolacy krzyż i podbrzusze. Siwulec ja podbrzusze też mam wydete i to jest całkowicie normalne. Nie jest to spowodowane rosnącą ciążą, a zmianami hormonalnymi – w twoim organizmie zaczyna odkładać się więcej wody, a powłoki brzuszne zaczynają się nieco rozluźnić.

    Dziękuje :*
    Jak sobie racjonalnie tłumacze to wiem ze w sumie powinno być Ok, ale chyba każda z nas która ma za sobą stratę martwi się mimo wszystko :/
    Wizyta u lekarza jeszcze nic nie da wiec jedyne co możemy robić żeby w jakikolwiek sposób panować nad sytuacja to właśnie powtarzać betę

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Mamunia Jaki masz przyrost bety?
    Nie robiłam przyrostów, zbyt dużo nerwów, wolęte pieniądze przeznaczyć na usg :-)

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset robiłaś w diagnostyce ? Nie wiem czy pamiętasz ale pierwszy wynik miałam Ok 22:00 a drugi dopiero na następny dzień coś Ok 17:00

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez cały dzień zrobiłam 3 sikańce (mialam ich 20). Wiem, oszalaam w 7dpo, ale tak już mam ;) I cały dzień jakiś róż tam przebija. Jak to się ma do tego proga 10,66 :/

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Reset robiłaś w diagnostyce ? Nie wiem czy pamiętasz ale pierwszy wynik miałam Ok 22:00 a drugi dopiero na następny dzień coś Ok 17:00

    Nie, w Synevo. Poprzednio miałam w tym labie wyniki o 18 i...5 rano, więc wcale dziś nie musi być wiadomo.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Nie robiłam przyrostów, zbyt dużo nerwów, wolęte pieniądze przeznaczyć na usg :-)
    Pytałam bo w szpitalach diagnostyka ciąży pozamacicznej polega głównie na obserwacji przyrostów bety. Jeśli przyrasta prawidłowo mogłabyś wykluczyć CP.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 20:57

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Ja mialam te:
    (usunelam bo RODO...)
    I się chyba sprawdziły :-)
    Proszę, napisz jeszcze raz jakie, bo dopiero dotarłam do tej strony i nie zdążyłam przeczytać przed edycja :) Lub napisz mi wiadomość.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka wyslslam zaproszenie

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Malinka7 Autorytet
    Postów: 598 461

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Malinka wyslslam zaproszenie
    Zaakceptowałam, czekam na wiadomość.

    W końcu was nadrobiłam i usiadłam do laptopa specjalnie, żeby uzupełnić trochę mój profil. Avatarek zmieniony. Zaraz lecę na lipcowy wątek zapisać się na testowanie. :)

    Dziewczyny, które mierzą lub mierzyły temperaturę - polecicie jakiś termometr? :)
    Chciałabym jeszcze dziś zrobić zamówienie.

    3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef36 wrote:
    Pytałam bo w szpitalach diagnostyka ciąży pozamacicznej polega głównie na obserwacji przyrostów bety. Jeśli przyrasta prawidłowo mogłabyś wykluczyć CP. Na USG nie wszystko widać.
    U mnie przyrastało prawidłowo, później zaczeła słabo przyrastać. Ale miałam niepokojące brązowe plamienia z krwią i to dało do myślenia.


    Kurcze gryzę się z myślami zrobienia jutro bety i progesteronu, ale czy jest sens przy braniu luteiny podjęzykowej? A wyniki pewnie byłyby dopiero w poniedziałek po 17 jak to w Diagnostyce.

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego