Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Wiem, że Paśnik na pewno chce helicobacter i chyba (tak mi się kojarzy z postów dziewczyn) komórki nk i cytokiny.
Dokładnie tak, ja brałam wynik badań mutacji, które u mnie wyszły: 2x MTHFR + PAI hetero.
No i wszystkie badania podstawowe, które robiłam przez te lata.
Tosiu powiem Ci tak ze swojego doświadczenia. Lekarze ginekolodzy z którymi miałam do czynienia nie przejmowali się kompletnie immunologią. Gdy wszystko z ich podstawowego zakresu zostało u nas wykluczone (miałam naturalne owu, zachodziłam naturalnie, mąż normalne wyniki nasienia) wszyscy rozkladali rece i kazali inseminacje albo in vitro robic mimo, że 2x zaszlam naturalnie, jedynie byla kwestia czasu, że nie ot tak sie udaje.
Ja sama z siebie ruszylam temat immunologii u siebie, wlasnie po doswiadczeniach dziewczyn tutaj. Conieco sie znalazlo, ile moj organizm sam sobie poradzil w koncu z zajsciem to wiedzialam, ze musze wyciszyc moja odpowiedz immunologiczna na zarodki, zeby ich nie odrzucac.
Ta wiedza i dzialanie na poczatku obecnej ciazy dalo mi troche spokoju, ze cokolwiek moge zrobic, zeby zarodkowi ulatwic wgryzanie sie.
Ja jestem po badaniam dla dr W. Moczz ok, czekam na morfologie i dorzucilam homocysteine do sprawdzenia i mam piekny wynik 6,3. Wow. Takze spokojnie czekam do piątkowych prenatalnych.
A Wam tu kibicuję cały czas!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 15:08
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyProfil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pomocnicze, T supresorowe). Znalazłam te badania na stronie diagnostyki. Czy to jest ta subpopulacja limfocytów czy coś innego?
Zwykle badania robię w alabie ale nic takiego tam nie widzę i przeciwciał przeciwłożyskowych też nie ma -
Makowa_Panna wrote:W 7 dc na usg były dwa pęcherzyki 9 i 10 mm...
Znowu się popłakałam ze wzruszenia
Co za dzień !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 15:20
patuniek86, SusieOne lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
No właśnie Makowa - przepraszam, bo od tego powinnam była zacząć
Oby każda istota rosnąca teraz w Tobie - nieważne, w jakiej ilości - rosła zdrowa i była z Tobą przez pełnych 8 miesięcy (nawet przenoś tę ciąże o 2-3 dni, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok ). Dużo zdrowia dla Ciebie :*
I w sumie dotyczy to każdej z Was Zakreskowanych - i niekoniecznie jeszcze o dwóch kreskach wiedzących Samych szczęśliwych rozwiązańef36 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Tosia2323 wrote:Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pomocnicze, T supresorowe). Znalazłam te badania na stronie diagnostyki. Czy to jest ta subpopulacja limfocytów czy coś innego?
Zwykle badania robię w alabie ale nic takiego tam nie widzę i przeciwciał przeciwłożyskowych też nie ma
Tosiu tak, tylko ja też jak robiłam to badanie to takie znalazłam, ale na miejscu okazało sie, że w moim punkcie Diagnostyki nie robią. Dzwoniłam do głównego labu w Warszawie i tam też mi powiedzieli, że już go nie robią.
W końcu część badań subpopulacje limfocytów robiłam w klinice INVICTA, a cytokiny w Synevo. Musisz podzwonić. No i w drugiej fazie cyklu robi się profil, cytokiny chyba tez? Boćku, dziewczyny poprawcie mnie jak się mylę. Bo na mózg mi się już rzuca.Tosia2323 lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Makowa_Panna wrote:W 7 dc na usg były dwa pęcherzyki 9 i 10 mm...
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Reniferra mnie rozwaliła scena jak twardoglowy dinus rozwalal hale aukcyjna i te latające ludki . Ogólnie folm spoko. 3d nie. Mało efektowne 3d nie oplaca się. Myślałam że 3D wcisnie w fotel - zawiodlam się.
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Tosia2323 wrote:Dziękuję. A jakieś badania jeszcze Ci zlecił? Bo gdybym miała się wybrać te 300 km do Paśnika to wolę już z czymś pojechać
Subpopulacje z nk ( od 7 do 13dpo)
Helikopter
Bolerioza
Zespół antyfosfolipidowy ( pp kazdym poronieniu sie robi)
6 muracji na Trombofilie
D3
Homocysteina
P/ p plemnikom ( z krwi)
Ana 3 z panelem na 15 antygenow z mianem i type typem świecenia.
Przy poronieniach warto u m pomyśleć o fragmentacji test marEmiilka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Subpopulacje z nk ( od 7 do 13dpo)
Helikopter
Bolerioza
Zespół antyfosfolipidowy ( pp kazdym poronieniu sie robi)
6 muracji na Trombofilie
D3
Homocysteina
P/ p plemnikom ( z krwi)
Ana 3 z panelem na 15 antygenow z mianem i type typem świecenia.
Przy poronieniach warto u m pomyśleć o fragmentacji test mar
Dziękuję. Czyli mogę te badania zrobić teraz czy lepiej poczekać aż organizm wróci do normy po ciąży? -
nick nieaktualnyKarma88 wrote:Tosiu tak, tylko ja też jak robiłam to badanie to takie znalazłam, ale na miejscu okazało sie, że w moim punkcie Diagnostyki nie robią. Dzwoniłam do głównego labu w Warszawie i tam też mi powiedzieli, że już go nie robią.
W końcu część badań subpopulacje limfocytów robiłam w klinice INVICTA, a cytokiny w Synevo. Musisz podzwonić. No i w drugiej fazie cyklu robi się profil, cytokiny chyba tez? Boćku, dziewczyny poprawcie mnie jak się mylę. Bo na mózg mi się już rzuca.
Dziękuję. W takim wypadku chyba czeka mnie wycieczka do Wrocławia do Invicty lub Synevo -
Tosia2323 wrote:Dziękuję. Czyli mogę te badania zrobić teraz czy lepiej poczekać aż organizm wróci do normy po ciąży?
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Ja się chciałam zapytać a propo krwawień/plamień z nosa. Zawsze miałam zwiastowały ciążę, ale że u mnie problem z immuno to sobie wymyśliłam, ze oznaczają odrzucenie ciąży. Teraz 4 dpo i przed chwilą znowu mam krwawienia ehhh
Angelius Provita