Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Wiem, że Paśnik na pewno chce helicobacter i chyba (tak mi się kojarzy z postów dziewczyn) komórki nk i cytokiny.
Dokładnie tak, ja brałam wynik badań mutacji, które u mnie wyszły: 2x MTHFR + PAI hetero.
No i wszystkie badania podstawowe, które robiłam przez te lata.
Tosiu powiem Ci tak ze swojego doświadczenia. Lekarze ginekolodzy z którymi miałam do czynienia nie przejmowali się kompletnie immunologią. Gdy wszystko z ich podstawowego zakresu zostało u nas wykluczone (miałam naturalne owu, zachodziłam naturalnie, mąż normalne wyniki nasienia) wszyscy rozkladali rece i kazali inseminacje albo in vitro robic mimo, że 2x zaszlam naturalnie, jedynie byla kwestia czasu, że nie ot tak sie udaje.
Ja sama z siebie ruszylam temat immunologii u siebie, wlasnie po doswiadczeniach dziewczyn tutaj. Conieco sie znalazlo, ile moj organizm sam sobie poradzil w koncu z zajsciem to wiedzialam, ze musze wyciszyc moja odpowiedz immunologiczna na zarodki, zeby ich nie odrzucac.
Ta wiedza i dzialanie na poczatku obecnej ciazy dalo mi troche spokoju, ze cokolwiek moge zrobic, zeby zarodkowi ulatwic wgryzanie sie.
Ja jestem po badaniam dla dr W. Moczz ok, czekam na morfologie i dorzucilam homocysteine do sprawdzenia i mam piekny wynik 6,3. Wow. Takze spokojnie czekam do piątkowych prenatalnych.
A Wam tu kibicuję cały czas!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 15:08
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyProfil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pomocnicze, T supresorowe). Znalazłam te badania na stronie diagnostyki. Czy to jest ta subpopulacja limfocytów czy coś innego?
Zwykle badania robię w alabie ale nic takiego tam nie widzę i przeciwciał przeciwłożyskowych też nie ma -
Makowa_Panna wrote:W 7 dc na usg były dwa pęcherzyki 9 i 10 mm...
Znowu się popłakałam ze wzruszenia
Co za dzień !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 15:20
patuniek86, SusieOne lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
No właśnie Makowa - przepraszam, bo od tego powinnam była zacząć

Oby każda istota rosnąca teraz w Tobie - nieważne, w jakiej ilości - rosła zdrowa i była z Tobą przez pełnych 8 miesięcy (nawet przenoś tę ciąże o 2-3 dni, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok
). Dużo zdrowia dla Ciebie :* 
I w sumie dotyczy to każdej z Was
Zakreskowanych - i niekoniecznie jeszcze o dwóch kreskach wiedzących
Samych szczęśliwych rozwiązań
ef36 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Tosia2323 wrote:Profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pomocnicze, T supresorowe). Znalazłam te badania na stronie diagnostyki. Czy to jest ta subpopulacja limfocytów czy coś innego?
Zwykle badania robię w alabie ale nic takiego tam nie widzę i przeciwciał przeciwłożyskowych też nie ma
Tosiu tak, tylko ja też jak robiłam to badanie to takie znalazłam, ale na miejscu okazało sie, że w moim punkcie Diagnostyki nie robią. Dzwoniłam do głównego labu w Warszawie i tam też mi powiedzieli, że już go nie robią.
W końcu część badań subpopulacje limfocytów robiłam w klinice INVICTA, a cytokiny w Synevo. Musisz podzwonić. No i w drugiej fazie cyklu robi się profil, cytokiny chyba tez? Boćku, dziewczyny poprawcie mnie jak się mylę. Bo na mózg mi się już rzuca.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Makowa ale jajaMakowa_Panna wrote:W 7 dc na usg były dwa pęcherzyki 9 i 10 mm...
Ja tam już piszczę na fb !!!

Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Reniferra mnie rozwaliła scena jak twardoglowy dinus rozwalal hale aukcyjna i te latające ludki
. Ogólnie folm spoko. 3d nie. Mało efektowne 3d nie oplaca się. Myślałam że 3D wcisnie w fotel - zawiodlam się.
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Tosia2323 wrote:Dziękuję. A jakieś badania jeszcze Ci zlecił? Bo gdybym miała się wybrać te 300 km do Paśnika to wolę już z czymś pojechać
Subpopulacje z nk ( od 7 do 13dpo)
Helikopter
Bolerioza
Zespół antyfosfolipidowy ( pp kazdym poronieniu sie robi)
6 muracji na Trombofilie
D3
Homocysteina
P/ p plemnikom ( z krwi)
Ana 3 z panelem na 15 antygenow z mianem i type typem świecenia.
Przy poronieniach warto u m pomyśleć o fragmentacji test mar
Emiilka lubi tę wiadomość

112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Subpopulacje z nk ( od 7 do 13dpo)
Helikopter
Bolerioza
Zespół antyfosfolipidowy ( pp kazdym poronieniu sie robi)
6 muracji na Trombofilie
D3
Homocysteina
P/ p plemnikom ( z krwi)
Ana 3 z panelem na 15 antygenow z mianem i type typem świecenia.
Przy poronieniach warto u m pomyśleć o fragmentacji test mar
Dziękuję. Czyli mogę te badania zrobić teraz czy lepiej poczekać aż organizm wróci do normy po ciąży? -
nick nieaktualnyKarma88 wrote:Tosiu tak, tylko ja też jak robiłam to badanie to takie znalazłam, ale na miejscu okazało sie, że w moim punkcie Diagnostyki nie robią. Dzwoniłam do głównego labu w Warszawie i tam też mi powiedzieli, że już go nie robią.
W końcu część badań subpopulacje limfocytów robiłam w klinice INVICTA, a cytokiny w Synevo. Musisz podzwonić. No i w drugiej fazie cyklu robi się profil, cytokiny chyba tez? Boćku, dziewczyny poprawcie mnie jak się mylę. Bo na mózg mi się już rzuca.
Dziękuję. W takim wypadku chyba czeka mnie wycieczka do Wrocławia do Invicty lub Synevo -
Do 6 tyg. po stracie najlepiejTosia2323 wrote:Dziękuję. Czyli mogę te badania zrobić teraz czy lepiej poczekać aż organizm wróci do normy po ciąży?

przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
Ja się chciałam zapytać a propo krwawień/plamień z nosa. Zawsze miałam zwiastowały ciążę, ale że u mnie problem z immuno to sobie wymyśliłam, ze oznaczają odrzucenie ciąży. Teraz 4 dpo i przed chwilą znowu mam krwawienia ehhh

Angelius Provita