Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    Siwulec, jaram się Twoją betą :D jak to możliwe, że ona jest aż tak duża?

    myślisz że duża ?? BBF mówi że w normie ;) a ja mam rozpiskę tylko do 20dpo i tu max wskazany jest jako 1998 - czyli jakby się zgadzało ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny zaraz zemdleje...

    Cykl spisalam na straty z racji tej wczesnej owulki, @ nie przyszla wiec dla swietego spokoju zrobilam test i po 4minutach...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32fc90a7e74a.jpg

    Aga9090, patuniek86, Siwulec, madzi2506, blue00, Malgonia, Tosia2323, Izape_91, Nadzieja22, -Mamunia-, Patrycja20, Kaczorka, Reniferra, reset, Lunaris, Angelika83, Vivanillka, Nat90, Cabrera, Czrna 81, ef36, MaryAnn, frezyjciada, Karma88, Rucola, by7mistake, Iseko, Danq, moyeu, Morusek lubią tę wiadomość

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Jezu dziewczyny zaraz zemdleje...

    Cykl spisalam na straty z racji tej wczesnej owulki, @ nie przyszla wiec dla swietego spokoju zrobilam test i po 4minutach...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32fc90a7e74a.jpg
    Widzę!!!!!!

    Mala90 lubi tę wiadomość

  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    myślisz że duża ?? BBF mówi że w normie ;) a ja mam rozpiskę tylko do 20dpo i tu max wskazany jest jako 1998 - czyli jakby się zgadzało ;)

    no ale Ty masz ponad 8000 z tego co widzę :P

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Jezu dziewczyny zaraz zemdleje...

    Cykl spisalam na straty z racji tej wczesnej owulki, @ nie przyszla wiec dla swietego spokoju zrobilam test i po 4minutach...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32fc90a7e74a.jpg


    JEST !!! WIDZĘ :) :)

    Mala90 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nie, to nie są złe parametry nasienia. Ok, ja na pewno byłam aż za bardzo za tym, zeby suplementować proga a też miałam niby w porządku wyniki :)


    Zobaczymy. Na razie skupię się na tej homocysteinie, jak znowu wyjdzie wysoka, to będę jechała z tymi metylowanymi witaminami. Ale może nie będę musiała :)

    Kurde, czekam na te wyniki dzisiejsze, zawsze były o 18, a ostatnio są jakieś obsuwy i pokazują się na stronie dopiero koło 21.00. Wkurzające.

    SusieOne lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Widzę!!!!!!


    ja też!!

    Mala90 lubi tę wiadomość

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    no ale Ty masz ponad 8000 z tego co widzę :P

    tak, ale to mój 24dpo ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    tak, ale to mój 24dpo ;)

    aa ok.. po prostu pierwszy raz się spotykam z taką liczbą przy becie, dlatego dla mnie to duża :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Jezu dziewczyny zaraz zemdleje...

    Cykl spisalam na straty z racji tej wczesnej owulki, @ nie przyszla wiec dla swietego spokoju zrobilam test i po 4minutach...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32fc90a7e74a.jpg
    jest kreska :)
    a w ktorym dniu miałaś owulkę i ile jest dni po ?:)

    Mala90 lubi tę wiadomość

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90, widzę i ja :D Gratuluję! :D Który to dzień po owu?

    Mala90 lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze nie wierze :) eMek mi powiedzial ze mam zwidy w pierwszej chwili ale skoro Wy tez widzicie to znaczy ze nie jest ze mna zle :D

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Boze nie wierze :) eMek mi powiedzial ze mam zwidy w pierwszej chwili ale skoro Wy tez widzicie to znaczy ze nie jest ze mna zle :D
    No to jutro beta :)

    Mala90 lubi tę wiadomość

  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu w zasadzie ciezko stwierdzic kiedy byla bo jak poszlam na monitoring w 11 dc to bylo juz po (zwykle mialam w 16dc). Dzisiaj jestem 15dpo (zakladajac ze byla we wtorek)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:32

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Jezu dziewczyny zaraz zemdleje...

    Cykl spisalam na straty z racji tej wczesnej owulki, @ nie przyszla wiec dla swietego spokoju zrobilam test i po 4minutach...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32fc90a7e74a.jpg
    Jest jest i widzę mój pink ulubiony :D

    Mala90 lubi tę wiadomość

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Cześć Iza! ;)

    Coś tam wiem nt. upadłości, więc jak coś to pytaj :)
    No to sluchaj, mamy dłużnika który jest osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą i do tego jest prezesem spółki zoo w upadlosci- było ogłoszenie ale postanowienie nie jest prawomocne, nie było listy wierzytelności. Spółka widnieje w KW jako właściciel nieruchomości co do których prowadzona była egzekucja- etap zajęcia. Nieruchomości spółki były zabezpieczeniem przy kredycie branym przez spółkę zoo, ale też jest hipoteka na osobę fizyczną dłużnika. I teraz pytanie : czy możemy mimo wszystko prowadzić egzekucję z nieruchomości co do osoby fizycznej ? Wydaje mi się że nie bo skoro upadłość no to już nie możemy działać na majątku dłużnej spółki nawet jeśli hipoteka na 4 miejscu zabezpiecza kredyt osoby fizycznej, ale mogesiemylic, bo inna osoba twierdzi zupełnie inaczej. Możesz coś doradzić??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:34

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No to jutro beta :)

    Z samego rana jade :)

    Aga9090, kubekkawy lubią tę wiadomość

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape dobry przerywnik :D

    m_d_f, Izape_91, reset, Rucola lubią tę wiadomość

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Mala90 Przyjaciółka
    Postów: 91 115

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi tylko kochane, w sobote odstawilam luteine, brac dzisiaj juz?

    7 cs,
    Grudzien 2017 - poronienie 6tc
    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala90 wrote:
    Powiedzcie mi tylko kochane, w sobote odstawilam luteine, brac dzisiaj juz?
    Ja bym brała. Zbadaj też progesteron

    Mala90, m_d_f lubią tę wiadomość

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego