Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Siwulcu przy takiej becie to jefyne czego sie mozesz obawiac, ze ze Twoj dzidek okaze sie bardziej fotogeniczny niz Ty ;)

    Iza milo Cie widziec

    hahahahahah oplułam się :D niechaj będzie fotogeniczny, ale niech będzie zdrowy...

    jutro po południu zadzwonię

    reset, Nadzieja22, Iseko, Minie Black lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mdf :) Pisz szybko co już zbadane.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Cabrera a ile masz lat?

    Do grudnia jeszcze 34 lata;)

    ale po laparoskopii w lutym, gdzie wyszła endomenda dali nam tylko kilka cykli naturalnych, tak naprawdę z każdym cyklem jest większa szansa, że endomenda będzie się znów szerzyć i wtedy nawet in vitro nie pomoże :( aktualnie to 6 cykl po laparo :( gdzie pojawiły się bóle jajników/miesiączkowe i plamienia w okolicach owu:(

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik bhcg

    131,2 mlU/ml

    :-)

    Aga9090, Siwulec, Cabrera, Nadzieja22, Malgonia, Kaczorka, Tosia2323, Nat90, StaraczkaNika, Achia, Iseko, Kotowa, Yoselyn82, Czrna 81, Bocianiątko, KateKum, madzi2506, blue00, by7mistake, MaryAnn, patuniek86, Patrycja20, Lunaris, Angelika83, ef36, frezyjciada, Malinka7, Danq, moyeu, Morusek lubią tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Do grudnia jeszcze 34 lata;)

    ale po laparoskopii w lutym, gdzie wyszła endomenda dali nam tylko kilka cykli naturalnych, tak naprawdę z każdym cyklem jest większa szansa, że endomenda będzie się znów szerzyć i wtedy nawet in vitro nie pomoże :( aktualnie to 6 cykl po laparo :( gdzie pojawiły się bóle jajników/miesiączkowe i plamienia w okolicach owu:(
    Niefajnie z tą endometriozą. Czytałam, że dietą sobie można pomóc w koncu endometrioza to stan zapalny , więc należy jakąs dietę przeciwzapalną wprowadzić :)

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Mam wynik bhcg

    131,2 mlU/ml

    :-)


    i elegancko :) który masz dpo ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jako moderator mówię: smęć ile wlezie! :*

    A co do działania mam to samo, stąd w sumie pasuje mi, by to, co teraz to była już @, bo od 2 dc Lametta i znów wrażenie, że cokolwiek robię :)

    Dobrze, że widzisz już plusy sytuacji :)

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Mam wynik bhcg

    131,2 mlU/ml

    :-)
    No i ekstra :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanilka piekny przyrost. W punkt :)

    Siwulcu czy jak mnie cytowalas na tym rozbijajacym strone poscie to liczy sie pol na pol?
    Co prawda juz mam bole @ ale choc chwile trzeba sie powkrecac dla zdrowia ;)

    Czrna 81, by7mistake lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Mam wynik bhcg

    131,2 mlU/ml

    :-)
    Bardzo dobry wzrost :)

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    i elegancko :) który masz dpo ?
    Około 15

    Siwulec, SusieOne lubią tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Około 15

    no to wg mojej rozpiski (którą kiedyś dostałam od Bociusia)
    normy dla 13dpo od 33 do 91
    a dla 15dpo od 100 do 252 :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1311 2036

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka, Siwulec- cudownie! Te Bety wszystkie ładne działają tak pokrzepiająco, że aż chce się <3 ;)

    Vivanillka, Siwulec lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Vivanilka piekny przyrost. W punkt :)

    Siwulcu czy jak mnie cytowalas na tym rozbijajacym strone poscie to liczy sie pol na pol?
    Co prawda juz mam bole @ ale choc chwile trzeba sie powkrecac dla zdrowia ;)

    no i mnie przejrzałaś ;)
    widziałam, że się ostatnio obijasz z pisaniem więc musiałam Ci troszkę pomóc :P :P :P
    teraz jeszcze załóż wątek sierpniowy ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie sutki bolą :) To przez te piękne bety ahhah :D

    Vivanillka, Aga9090 lubią tę wiadomość

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierze w te wiruski co mi rozsypiesz.. a wszystko wskazujd na to, ze bede miec na Twojej ziemi pierwszy dzien ciazy.
    No i mam obiecanego Twojego szczesliwego awatarka na nastepny cykl ;)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne bety, gratuluję ;)

    Siwulec no polowałaś na tą okrągłą stronę w maju, a upolowałaś w czerwcu :P

    Vivanillka lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam o wpływie omega 3 na choroby autoimmunologiczne, słyszałyście?

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec jaka beta! Super!
    Vivianilka piękny przyrost!
    Susie czy Ty miałaś kiedyś tak żeby w miejscu po zastrzyku z clexane cały dzień sączyła się krew?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 17:31

    Vivanillka lubi tę wiadomość

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1772 765

    Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Cześć mdf :) Pisz szybko co już zbadane.


    O, reeeety, ale tu macie tempo, nie ogarniam, ledwo posta napisałam, a tu już 10 nowych :D

    Co do badań to robiłam dużo, i wszystkie z własnej inicjatywy. Gin jedyne co mi zlecił, to HSG - wszystko ok, jajniki drożne (to było w marcu). A tak to od dwóch cykli robię dokładny przegląd hormonów. 2dc: FSH, LH, estradiol, prolaktyna, potem LH i estradiol w czasie okołoowulacyjnym, w fazie lutealnej progesteron, estradiol - staram się powtarzać badania co 2 dni, żeby widzieć co, jak przyrasta/spada. Z innych badań robiłam m.in. TSH, AMH, homocysteinę, witaminy różne; próby wątrobowe, lipidogram, morfologię, glukozę - z takich ogólnych. Nie biorę żadnych leków, poza Femibionem i magnezem.

    Co wychodzi mi nie tak, to zbyt mały stosunek LH:FSH (i tak wychodzi za każdym badaniem), ale AMH mam w porządku. W tym cyklu wyszło mi FSH lekko ponad normę. Pomimo tych odchyłów, pęcherzyki mi dojrzewają i pękają (ale to tylko mogę powiedzieć na podstawie wyników badań, bo nie miałam robionego monitoringu niestety). TSH robione 2 miesiące temu mam ok. 2,4 (według mojego gina ok, bo ma być poniżej 2,5). No i homocysteina wyszła mi prawie 12. To są jedyne jakieś nieprawidłowości i poza nimi wszystko inne jest ok, a nawet bardziej niż ok (w poprzednim cyklu miałam piękny estradiol i progesteron, już myślałam nawet, że się udało :()


    W tym cyklu byłam u gina w 10 dc i były dwa dojrzałe pęcherzyki, zrobiłam na drugi dzień badanie proga i wyszło na to, że pękły wieczorem/w nocy - poziom progesteronu wynosił ponad 3. Dzisiaj zrobiłam znowu progesteron i estradiol i teraz czekam na wyniki.

    Ufff, to tyle :D

    SusieOne lubi tę wiadomość

    Starania o drugie dziecko

    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego