Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nenusia kciuki za prenatalne !!!
Cheresta kciuki żeby Was przyjęli i żeby to leczenie Was "uzdrowiło"
Kotowa sikasz jeszcze ?
miłego dnia dziś już czwartunioAga9090, Cheresta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny . Kciukasy za wszystkie dziś badane i testujące
Reset doskonale Cię rozumiem, moje @ są fatalne- ból bez tabletek jest nie do zniesienia a do tego często w drugiej dobie migrena, ostatnio z wymiotami. Ciąża podobno zmniejsza późniejsze dolegliwości miesiączkowe. Fajnie by było... -
Reniferra wrote:Reset doskonale Cię rozumiem, moje @ są fatalne- ból bez tabletek jest nie do zniesienia a do tego często w drugiej dobie migrena, ostatnio z wymiotami.
A ja miewam różnie i nigdy nie wiem, od czego to zależy... Większość okresów znoszę bardzo łagodnie, w poprzednim miesiącu nic nie czułam, a dziś jest akurat źle. Chyba, że organizm zmęczony chorobą inaczej toleruje ból...
A swoją drogą jestem kretynem, bo wczoraj wieczorem się nieco lepiej poczułam, więc zaczęłam ogarniać mieszkanie, puściłam pranie, coś tam wyprasowałam i nawet ciasto zrobiłam (sic!). Dziś to się mści, bo czuję się gorzej niż wczoraj i przedwczoraj.
No ale koniec narzekania
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzien dobry
Nenusia kciuki za wiesci.
Reseciku ja bym uznala dzis za pierwszy dzien, ale u Ciebie to trudniejsze do okreslenia
Wszystkie rozpoczynajace dzis ciaze sciskam, zaraz do Was dolacze.
A ja dzis mam wolne, upuscilam troche krwi. Jutro wynik proga i homocysteiny. Zobaczymy, czy witaminy pomogly.
Temperatura mi dzis podskoczyla i pewnie gdyby nue wyniki to bym juz sobie wkrecala zagniezdzenie. Tsk to przynajmniej wiem, ze taka moja uroda i specyfika cyklu, bo co miesiac takie mi nadzieje robi.
Buziaki znad kawy i mufinka :*Aga9090, Siwulec, SusieOne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNenusia , kciuki za prenatalne
Reset ja plamienia nie zaznaczam jako @, dopiero jak się rozkręci, tylko u mnie zawsze się rozkręca, a ból, no cóż, przez pierwsze dwa dni na ketonalu (to i tak lepiej niż 6 ibupromów max )
a ja się witam pięknym owulakiem, tylko jakoś nie chce mi się nawet działać...wysłałam fotę M., może on przejmie inicjatywę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27d27a8730a1.jpgAga9090, Malgonia, madzi2506, by7mistake, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Nenusia , kciuki za prenatalne
Reset ja plamienia nie zaznaczam jako @, dopiero jak się rozkręci, tylko u mnie zawsze się rozkręca, a ból, no cóż, przez pierwsze dwa dni na ketonalu (to i tak lepiej niż 6 ibupromów max )
a ja się witam pięknym owulakiem, tylko jakoś nie chce mi się nawet działać...wysłałam fotę M., może on przejmie inicjatywę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27d27a8730a1.jpg
uuuuuu, przy takim owulaku to aż chce sięCabrera, SusieOne lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualny
-
Dobrego Dnia dla Wszystkich!
Kotowa, ja i tak trzymam kciuki żeby następny test Cię zaskoczył || lub + (w zależności od testu)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nenusia , kciuki za prenatalne!
Kciuki za dzisiejsze testy i bety!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 09:18
Aga9090, Kotowa lubią tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
Renifferra, to prawda.. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo nieregularne miesiączki, nawet po 60 dni trwał cykl. Bardzo obfite, bolesne, ze strasznymi skrzepami.
Teraz jak w zegarku, 30 dni, lekkie ale trwają 6 dni, pobolewanie tylko w pierwszym dniu. Rewelacja, teraz można żyć
Dziewczyny, jak wy możecie jeść owsianki? Mi to przez gardło nie przejdzie.. Pewnie nie umiem przyrządzać. Może jakieś przepisy sprawdzone? Mam też płatki jaglane które drapią mnie tak w gardło, że bierze mnie na wymioty. I to nie te ciążoweReniferra lubi tę wiadomość
-
Bociek- ja Ci tu chciałam powiedzieć, że miałaś 100% racji co do metforminy. Dziękuję Opatrzności, że mój immunolog na to wpadł, bo czuję się na niej super i skończyły się takie nagłe napady głodu. Chudnąć może nie chudnę, ale też dopóki mieszczę się w 36 to odpuszczę nawet walkę z tymi 2-3 kg, które mnie wkurzają.
Malgonia - ja też uznałam, że zacznę dzisiejszy dzień liczyć jako 1 dc. Poza tym pasuje mi to, bo mam łykać letrozol 2 - 6 dc i w 6 dc iść na usg, czyli wypadłoby to we wtorek (licząc od dziś). A mój gin we wtorki i czwartki przyjmuje tam, gdzie nie dość, że mam łatwy dojazd, to jeszcze ubezpieczenie z PZU, zaś w poniedziałki na drugim końcu Krakowa i w placówce, gdzie za wizytę z usg zapłacę 250 zł.
Powiem Wam też, że jak zaczęłam liczyć to poprzedni cykl trwał 15 dni. Biorąc pod uwagę, że u mnie FL jest zawsze 11, max. 12 dni to by znaczyło, że owulacja była ok. 3 dc! Przyjmując, że tak było to ten prog też byłby uzasadniony, bo robiłam go 10 dc, czyli 7 dni po domniemanej owulacji. Biorąc pod uwagę tamten cykl (choć mam szczerą nadzieję, że to był wypadek przy pracy) to muszę zacząć sikać na owulaki chyba już dziś Przebijam tym samym najwytrwalsze sikaczkipatuniek86, Kotowa, Malgonia, Bocianiątko, by7mistake, nowa na dzielni, SusieOne, Iseko, moyeu lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyWichura wrote:Renifferra, to prawda.. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo nieregularne miesiączki, nawet po 60 dni trwał cykl. Bardzo obfite, bolesne, ze strasznymi skrzepami.
Teraz jak w zegarku, 30 dni, lekkie ale trwają 6 dni, pobolewanie tylko w pierwszym dniu. Rewelacja, teraz można żyć
Dziewczyny, jak wy możecie jeść owsianki? Mi to przez gardło nie przejdzie.. Pewnie nie umiem przyrządzać. Może jakieś przepisy sprawdzone? Mam też płatki jaglane które drapią mnie tak w gardło, że bierze mnie na wymioty. I to nie te ciążowe
Ja jadam owsianki codziennie
ostatnio doprawiam szczyptą cynamonu i gorzkiego kakao
Ale zawsze muszę mieć łyżkę czegoś "chrupiącego" do przełamania, optymalnie orzechy lub pestki dyni i słonecznika (osobiście robię sobie taką mieszankę posiekanych ulubionych orzechów z pestkami, do tego siemię lniane i otręby)
no i owoc np. 3-4 truskawki, pół banana lub inny sezonowy owoc
smacznego -
Wichura wrote:Renifferra, to prawda.. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo nieregularne miesiączki, nawet po 60 dni trwał cykl. Bardzo obfite, bolesne, ze strasznymi skrzepami.
Dziewczyny, jak wy możecie jeść owsianki? Mi to przez gardło nie przejdzie.. Pewnie nie umiem przyrządzać. Może jakieś przepisy sprawdzone? Mam też płatki jaglane które drapią mnie tak w gardło, że bierze mnie na wymioty. I to nie te ciążowe
U mojej siostry podobnie- wcześniej ból miesiączkowy nie do wytrzymania, a teraz nic nie czuje. Jest to pokrzepiające . Dzieciaczki rozluźniają mięsień macicy- to chyba takie wynagrodzenie od nich za bóle porodowe. -
Taaa, a u mojej przyjaciółki były kiepskie @, źle się czuła, brzuch bolał. Po porodzie jest jeszcze gorzej, a wszystko na dole ok.
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Taaa, a u mojej przyjaciółki były kiepskie @, źle się czuła, brzuch bolał. Po porodzie jest jeszcze gorzej, a wszystko na dole ok.
-
Tosia2323 wrote:Trzymam kciuki za pozytywne testy i bety! Podczytuje Was caly czas ale dołączę pewnie dopiero we wrześniu lub październiku.
Tosiu dajesz jakoś radę? Jesteś na zwolnieniu teraz?Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia