Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia kciuki za prenatalne !!!

    Cheresta kciuki żeby Was przyjęli i żeby to leczenie Was "uzdrowiło"

    Kotowa sikasz jeszcze ?

    miłego dnia :D dziś już czwartunio :)

    Aga9090, Cheresta lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysikiwać pozytywy!
    Bo mi kciuki od zaciskania odpadną.

    ef36 lubi tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdf oj chyba też kiedyś popełniłam ten błąd :-D serek wiejski w tej wersji też dla mnie odpada.

    Kotowa <3 przesyłam dużo wsparcia i wirusów. %&%&%&%&%

    Kotowa lubi tę wiadomość

  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1338 2041

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). Kciukasy za wszystkie dziś badane i testujące :)
    Reset doskonale Cię rozumiem, moje @ są fatalne- ból bez tabletek jest nie do zniesienia a do tego często w drugiej dobie migrena, ostatnio z wymiotami. Ciąża podobno zmniejsza późniejsze dolegliwości miesiączkowe. Fajnie by było...

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Reset doskonale Cię rozumiem, moje @ są fatalne- ból bez tabletek jest nie do zniesienia a do tego często w drugiej dobie migrena, ostatnio z wymiotami.

    A ja miewam różnie i nigdy nie wiem, od czego to zależy... Większość okresów znoszę bardzo łagodnie, w poprzednim miesiącu nic nie czułam, a dziś jest akurat źle. Chyba, że organizm zmęczony chorobą inaczej toleruje ból...
    A swoją drogą jestem kretynem, bo wczoraj wieczorem się nieco lepiej poczułam, więc zaczęłam ogarniać mieszkanie, puściłam pranie, coś tam wyprasowałam i nawet ciasto zrobiłam (sic!). Dziś to się mści, bo czuję się gorzej niż wczoraj i przedwczoraj.

    No ale koniec narzekania :)

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Nenusia kciuki za wiesci.

    Reseciku ja bym uznala dzis za pierwszy dzien, ale u Ciebie to trudniejsze do okreslenia :/

    Wszystkie rozpoczynajace dzis ciaze sciskam, zaraz do Was dolacze.

    A ja dzis mam wolne, upuscilam troche krwi. Jutro wynik proga i homocysteiny. Zobaczymy, czy witaminy pomogly.
    Temperatura mi dzis podskoczyla i pewnie gdyby nue wyniki to bym juz sobie wkrecala zagniezdzenie. Tsk to przynajmniej wiem, ze taka moja uroda i specyfika cyklu, bo co miesiac takie mi nadzieje robi.

    Buziaki znad kawy i mufinka :*

    Aga9090, Siwulec, SusieOne lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pozytywne testy i bety! Podczytuje Was caly czas ale dołączę pewnie dopiero we wrześniu lub październiku.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia , kciuki za prenatalne :)

    Reset ja plamienia nie zaznaczam jako @, dopiero jak się rozkręci, tylko u mnie zawsze się rozkręca, a ból, no cóż, przez pierwsze dwa dni na ketonalu (to i tak lepiej niż 6 ibupromów max :()

    a ja się witam pięknym owulakiem, tylko jakoś nie chce mi się nawet działać...wysłałam fotę M., może on przejmie inicjatywę ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27d27a8730a1.jpg

    Aga9090, Malgonia, madzi2506, by7mistake, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Trzymam kciuki za pozytywne testy i bety! Podczytuje Was caly czas ale dołączę pewnie dopiero we wrześniu lub październiku.
    Będziemy czekać :*

    Cabrera, Tosia2323 lubią tę wiadomość

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Nenusia , kciuki za prenatalne :)

    Reset ja plamienia nie zaznaczam jako @, dopiero jak się rozkręci, tylko u mnie zawsze się rozkręca, a ból, no cóż, przez pierwsze dwa dni na ketonalu (to i tak lepiej niż 6 ibupromów max :()

    a ja się witam pięknym owulakiem, tylko jakoś nie chce mi się nawet działać...wysłałam fotę M., może on przejmie inicjatywę ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27d27a8730a1.jpg

    uuuuuu, przy takim owulaku to aż chce się <3 :)

    Cabrera, SusieOne lubią tę wiadomość

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa :(

    Malgonia nie pomogę z fl, może przydałaby się Nika ??

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego Dnia dla Wszystkich!

    Kotowa, ja i tak trzymam kciuki żeby następny test Cię zaskoczył || lub + (w zależności od testu)
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    Nenusia , kciuki za prenatalne!

    Kciuki za dzisiejsze testy i bety!


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 09:18

    Aga9090, Kotowa lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Wichura Ekspertka
    Postów: 158 179

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renifferra, to prawda.. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo nieregularne miesiączki, nawet po 60 dni trwał cykl. Bardzo obfite, bolesne, ze strasznymi skrzepami.
    Teraz jak w zegarku, 30 dni, lekkie ale trwają 6 dni, pobolewanie tylko w pierwszym dniu. Rewelacja, teraz można żyć :)

    Dziewczyny, jak wy możecie jeść owsianki? Mi to przez gardło nie przejdzie.. Pewnie nie umiem przyrządzać. Może jakieś przepisy sprawdzone? Mam też płatki jaglane które drapią mnie tak w gardło, że bierze mnie na wymioty. I to nie te ciążowe :P

    Reniferra lubi tę wiadomość

    hchyvfxmyj0gl92x.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Bociek- ja Ci tu chciałam powiedzieć, że miałaś 100% racji co do metforminy. Dziękuję Opatrzności, że mój immunolog na to wpadł, bo czuję się na niej super i skończyły się takie nagłe napady głodu. Chudnąć może nie chudnę, ale też dopóki mieszczę się w 36 to odpuszczę nawet walkę z tymi 2-3 kg, które mnie wkurzają.

    Malgonia - ja też uznałam, że zacznę dzisiejszy dzień liczyć jako 1 dc. Poza tym pasuje mi to, bo mam łykać letrozol 2 - 6 dc i w 6 dc iść na usg, czyli wypadłoby to we wtorek (licząc od dziś). A mój gin we wtorki i czwartki przyjmuje tam, gdzie nie dość, że mam łatwy dojazd, to jeszcze ubezpieczenie z PZU, zaś w poniedziałki na drugim końcu Krakowa i w placówce, gdzie za wizytę z usg zapłacę 250 zł.

    Powiem Wam też, że jak zaczęłam liczyć to poprzedni cykl trwał 15 dni. Biorąc pod uwagę, że u mnie FL jest zawsze 11, max. 12 dni to by znaczyło, że owulacja była ok. 3 dc! Przyjmując, że tak było to ten prog też byłby uzasadniony, bo robiłam go 10 dc, czyli 7 dni po domniemanej owulacji. Biorąc pod uwagę tamten cykl (choć mam szczerą nadzieję, że to był wypadek przy pracy) to muszę zacząć sikać na owulaki chyba już dziś :P Przebijam tym samym najwytrwalsze sikaczki :P

    patuniek86, Kotowa, Malgonia, Bocianiątko, by7mistake, nowa na dzielni, SusieOne, Iseko, moyeu lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Renifferra, to prawda.. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo nieregularne miesiączki, nawet po 60 dni trwał cykl. Bardzo obfite, bolesne, ze strasznymi skrzepami.
    Teraz jak w zegarku, 30 dni, lekkie ale trwają 6 dni, pobolewanie tylko w pierwszym dniu. Rewelacja, teraz można żyć :)

    Dziewczyny, jak wy możecie jeść owsianki? Mi to przez gardło nie przejdzie.. Pewnie nie umiem przyrządzać. Może jakieś przepisy sprawdzone? Mam też płatki jaglane które drapią mnie tak w gardło, że bierze mnie na wymioty. I to nie te ciążowe :P


    Ja jadam owsianki codziennie :)
    ostatnio doprawiam szczyptą cynamonu i gorzkiego kakao :)
    Ale zawsze muszę mieć łyżkę czegoś "chrupiącego" do przełamania, optymalnie orzechy lub pestki dyni i słonecznika (osobiście robię sobie taką mieszankę posiekanych ulubionych orzechów z pestkami, do tego siemię lniane i otręby)
    no i owoc np. 3-4 truskawki, pół banana lub inny sezonowy owoc

    smacznego :)

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, Nenusia mocne kciuki! :)

    Aga9090, Cheresta lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1338 2041

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura wrote:
    Renifferra, to prawda.. Przed pierwszą ciążą miałam bardzo nieregularne miesiączki, nawet po 60 dni trwał cykl. Bardzo obfite, bolesne, ze strasznymi skrzepami.
    Teraz jak w zegarku, 30 dni, lekkie ale trwają 6 dni, pobolewanie tylko w pierwszym dniu. Rewelacja, teraz można żyć :)

    Dziewczyny, jak wy możecie jeść owsianki? Mi to przez gardło nie przejdzie.. Pewnie nie umiem przyrządzać. Może jakieś przepisy sprawdzone? Mam też płatki jaglane które drapią mnie tak w gardło, że bierze mnie na wymioty. I to nie te ciążowe :P

    U mojej siostry podobnie- wcześniej ból miesiączkowy nie do wytrzymania, a teraz nic nie czuje. Jest to pokrzepiające :). Dzieciaczki rozluźniają mięsień macicy- to chyba takie wynagrodzenie od nich za bóle porodowe.

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, a u mojej przyjaciółki były kiepskie @, źle się czuła, brzuch bolał. Po porodzie jest jeszcze gorzej, a wszystko na dole ok.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Taaa, a u mojej przyjaciółki były kiepskie @, źle się czuła, brzuch bolał. Po porodzie jest jeszcze gorzej, a wszystko na dole ok.
    Różnie bywa ja po pierwszej i drugiej ciąży nie miałam boli @ trwała po 5 dni, po trzeciej to już masakra, bóle @ 7 dniowa..

  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Trzymam kciuki za pozytywne testy i bety! Podczytuje Was caly czas ale dołączę pewnie dopiero we wrześniu lub październiku.

    Tosiu dajesz jakoś radę? Jesteś na zwolnieniu teraz?

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego