Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Dzień dobry! Jak. Dobrze, że dziś piątek :) A mnie znowu naszły złe myśli... Mam chwilę zwątpienia. Padnę do tego czwartku.
    Jest jeszcze jedna sprawa jak w czwartek okaże się, że jest wszystko ok i gin da mi zwolnienie to pewnie będziemy musieli wszystkim powiedzieć. A mojego męża siostra miała 04.06 czwarty transfer i w poniedziałek ma zrobić bete. Trzymam kciuki z całych sił żeby im się wreszcie udało... A jak nie, a my z taką nowiną wyskoczymy. Eh...
    No coś Ty! A czy oni wiedzą, ile przeszłaś? Jeśli tak, to napewno będą nie tylko szczęśliwi ze względu na Was ale i pocieszeni tym, że nawet w trudniejszych okolicznościach słoneczko się czasem uśmiechnie, więc oni też się doczekają.
    Ja bardzo się denerwowałam przed powiedzeniem siostrze, ktora też walczy od lat i ma za sobą stratę. A ona płakała ze wzruszenia, że będzie ciocią.
    Także bądź dobrej myśli i nie martw się reakcją innych. Muszą to sobie poukładać sami :)

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Susie trzymam mocno kciuki za ten cykl, bo jest bardzo obiecujący. Pisałaś kilka postów wstecz o progesteronie po owulacji, ze kiedyś był kiepski mimo duphastonu, to chciałam tylko sprostować, ze duphaston nigdy Ci nie wyjdzie w wynikach, tylko luteina ;)
    W tym cyklu masz pięknego proga i bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!
    A mam jeszcze pytanie, czy masz cykl stymulowany?
    Nope. Naturalny ale z małą pomocą inofemu i dong quai :-) bardzo mnie nastroily te dobre limfocyty

    Rucola lubi tę wiadomość

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Rucola Autorytet
    Postów: 9448 12431

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nope. Naturalny ale z małą pomocą inofemu i dong quai :-) bardzo mnie nastroily te dobre limfocyty
    Bo to świetne wiadomości ;) Tak Cię pytam, bo jestem dośc mocno zainteresowana leczeniem immuno. Będę trzymac kciuki za 2 krechy ;)

    #wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Nie juz klinika w której się leczę odeszła od tego.

    Ef36 no właśnie napisałam wyżej co miałam

    Rzeczywiście, fajnie że trafiłaś na lekarza który się poznał.
    Będziesz musiała brać jakieś konkretne leki w ciąży? czy tylko kontrolować wyniki?

    Ja idę na kawę, bo pora się obudzić ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 07:35

    SusieOne lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika tak wiedzą. Na ile znam szwagier to wiem, że na pewno będzie się cieszyć. Zresztą mam wielką nadzieję, że im się też udało. Fajnie jakbyśmy były razem w ciąży.
    Susie po takich przejściach z leczeniem na pewno się uda.

    SusieOne, StaraczkaNika, Aga9090, Achia lubią tę wiadomość

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Bo to świetne wiadomości ;) Tak Cię pytam, bo jestem dośc mocno zainteresowana leczeniem immuno. Będę trzymac kciuki za 2 krechy ;)
    A u ciebie co się dzieje, że rozważania są na temat immuno?

    Ef to samo już co teraz czyli steryd i clexane i acard plus witaminy

    ef36 lubi tę wiadomość

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Makowa_Panna Autorytet
    Postów: 2194 2130

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zauważyłam witam się w 6 tygodniu (5t 0d) :)

    Malgonia, lamka, SusieOne, Siwulec, StaraczkaNika, Czrna 81, Aga9090, Nadzieja22, Koteczka82, moyeu lubią tę wiadomość

    Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Dopiero zauważyłam witam się w 6 tygodniu (5t 0d) :)
    No no no :-*

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w piątkowy poranek :)

    Malgonia pamiętaj ze Poznań to miasto doznań ;) koziołki już czekają :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d003d9e9dc1a.jpg

    Czrna 81, ef36, Rucola, Anaaa90, Malgonia, Cabrera lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 536 558

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Cały czas was podczytuję ale ciągle jestem do tyłu.
    Ef gratuluję bety :)
    Mala90 ja miałam taką sytuację, że 11dc pękł pęcherzyk dominujący i był płyn a kilka dni pózniej na monitoringu lekarz powiedział, że rośnie kolejny a tamten móģł być słabej jakości. Więc moim zdaniem mogłaś mieć owu pozniej.
    U nas na styczniówkach w ostatnim czasie sporo dziewczyn się pożegnało. Aż się boje iść jutro na wizytę.
    Dziewczyny trzymam kciuki za testy, bety, piękne jajeczka i piękne wysokie wyniki proga.

    ef36, Mala90 lubią tę wiadomość

    ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się w ten piątkowy dzień <3

    U mnie cykl pojechał po całości, mam okropne wrażenie że owulacja już była (?) Wczoraj 5 dc temp. 36,7 (myślałam że po @ zacznie spadać), a dzisiaj jest już 36,9. Na godz. 11 mam monitoring ide zobaczyć co się ta dzieje, bo jeśli owu była to nie bede już dzisiaj brała CLO :/

  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 536 558

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen 92 u mnie Clo podnosiło temperature to może od tego masz wysoką

    ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!

    Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy można umrzeć na zapalenie krtani? Boli mnie wszystko, a z nosa leje tak, że nie nadążam z chusteczkami. A tu trzeba się pozbierać, bo od jutra mamy na dwa dni siostrzenicę M. i bardzo napięty plan :)

    Carmen- mogło się zdarzyć, że owulacja już była. U mnie, w poprzednim cyklu owulacja musiała być ok. 3 dc, a cały cykl trwał 15 dni. W jakiej dawce brałaś Clo?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Carmen 92 u mnie Clo podnosiło temperature to może od tego masz wysoką

    Też o tym myślałam ale nie znalazłam nigdzie takiej informacji, do tego ten ból piersi i skutków jak po owu. Kurde jak owu była podczas krwawienia to strzele sobie w łeb :/ Kolejny cykl na marne ;(

  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ef, generalnie moja genetyk mi odradza in vitro z wlasnymi komorkami. Na naturalne poczecie moje szanse sa paradoksalnie wieksze. Ale jak sie zalamuje, ze mi naturalnie nie wychodzi to lubie myslec, ze jest dla mnie nadzieja.
    A wirusy pakuje do wora, muszę tylko odporność osłabić, żeby załapały ;)

    Uda się, uda ;) zainfekowany avatar w Twoich rękach! &&&&
    Myślę że po przejściach nie da się nie zamartwiać, tracić nadziei, ale jak sama piszesz szanse są ;)
    U mnie za to naturalnie były zbyt duże szanse na ciążę patologiczną, a ja bym nie zniosła kolejnej, więc zdecydowaliśmy się na in-vitro.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:33

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny!

    Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy można umrzeć na zapalenie krtani? Boli mnie wszystko, a z nosa leje tak, że nie nadążam z chusteczkami. A tu trzeba się pozbierać, bo od jutra mamy na dwa dni siostrzenicę M. i bardzo napięty plan :)

    Carmen- mogło się zdarzyć, że owulacja już była. U mnie, w poprzednim cyklu owulacja musiała być ok. 3 dc, a cały cykl trwał 15 dni. W jakiej dawce brałaś Clo?

    Reset współczuję Ci tej zapalenie krtani ;( próbowałaś płukać wodą z solą ?

    Clo brałam od 2 dc po 1 tabletce, dzisiaj jest mój 6dc miałam brać ostatnie Clo ale się wytrzymałam i czekam co lekarz dzisiaj powie

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen.92 wrote:
    Reset współczuję Ci tej zapalenie krtani ;( próbowałaś płukać wodą z solą ?

    Clo brałam od 2 dc po 1 tabletce, dzisiaj jest mój 6dc miałam brać ostatnie Clo ale się wytrzymałam i czekam co lekarz dzisiaj powie

    Tak, płukałam i wodą z solą i z wodą utlenioną i gargarinem. Ja jestem weteran jak chodzi o zapalenia krtani (w ciągu roku miałam 10), ale teraz nie wiem, czy to nie jest coś innego, bo czuję się o wiele gorzej, antybiotyk biorę 4 dzień i poprawy zero, a do tego gardło boli i drapie. No nic, trzeba spiąć się w sobie, dokończyć robotę, wrócić do domu i ogarnąć chałupę, a potem zbierać siły na jutro ;)

    A co do Clo - jakby to była owulacja to niestety cykle w plecy, ale za to szybko zaczniesz kolejny i tego się trzymaj :) Ja dziś wzięłam pierwszą tabletkę Letrozolu (działa jak Clo) i od wczoraj już sikam na tetsy owulacyjne nauczona doświadczeniem :P

    Malgonia lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset a masz kapsułki z wiesiołka? Oeparol czy coś? Ciumkaj sobie co jakiś czas - to super nawilża biedne gardło a Ty jestes w 1 fazie, więc same korzyści. Ta otoczka zostaje dłużej, trochę jak guma do żucia, ale w końcu też się rozpuszcza, albo można wypluć

    reset lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka ja znowu do Ciebie z pytaniem ☺ Q10 i dhea eljot to wiem że na podkoksowanie jajek, a w czym pomaga L arginina?

    Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset mi na taki męczący katar zawsze pomagały tabletki dla alergików - hitaxa fast, może spróbuj?

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego