Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    No właśnie cały czas się zastanawiam czy wrócić do pracy za te dwa tygodnie czy pociagnąć dalej zwolnienie. Z jednej strony mam kierowniczkę, która ciągle podnosi wszystkim ciśnienie, ale z drugiej jednak pół dnia przeleci na pracy. To eMek mnie cały czas gdzieś próbuje wyciągać, ale na nic nie mam ochoty. Najchętniej to bym się zakopała w łóżku i z niego nie wychodziła. Nie mogę znieść tego, że on stara się zyć normalnie. Niby twierdzi, że też mu nie jest łatwo, ale w ogole tego nie okazuje.

    zostań w łóżku tak długo jak potrzebujesz ale pamiętaj że im dłużej będziesz się w nim chować tym trudniej będzie wyjść do ludzi. Daj sobie jeszcze chwilę i wyjdz chociaż na spacer, na którym zderzysz się z kobietami w ciąży, wózkami, dziećmi na placu zabaw. Jednak im później to zrobisz to będzie bardziej bolało bo rana ktora zacznie się sklejać znów się rozerwie, jeśli nie masz siły sama to zabierz mamę, siostrę, przyjaciółkę - kobietę której będziesz mogła jeszcze raz się wygadać i wypłakać <3 <3

    Tosia2323, Karma88 lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    No właśnie cały czas się zastanawiam czy wrócić do pracy za te dwa tygodnie czy pociagnąć dalej zwolnienie. Z jednej strony mam kierowniczkę, która ciągle podnosi wszystkim ciśnienie, ale z drugiej jednak pół dnia przeleci na pracy. To eMek mnie cały czas gdzieś próbuje wyciągać, ale na nic nie mam ochoty. Najchętniej to bym się zakopała w łóżku i z niego nie wychodziła. Nie mogę znieść tego, że on stara się zyć normalnie. Niby twierdzi, że też mu nie jest łatwo, ale w ogole tego nie okazuje.
    On się stara być silny dla Ciebie i dać Ci przykład, że musicie iść dalej - całe życie przed Wami.
    Widzisz, mój mąż 2 tyg po poronieniu wyjechał w delegację NA 5 TYGODNI i mnie zostawił z tym samą - no i to dopiero jest mały podły chu*, nie? Ale on ma taki sposób na stres i trudno. A co tam wyprawiał, że 3 dni po powrocie dostał wypowiedzenie to do tej pory nie wiem.
    Z facetami gorzej niż ze szczeniakami ;)
    Ja bym wróciła do pracy ze względu na głowę - jak się za dużo myśli to jest bardzo źle. Zajmiesz umysł jakimiś papierami, zadaniami. Ale to jest wyłącznie Twoja decyzja.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:54

    Trasti, Tosia2323, Karma88 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywy alarm!
    Mam wyrzucić w cholerę testy owulacyjne!;)

    by7mistake, Jeżowa, Tosia2323, Meśka, StaraczkaNika, Bocianiątko, Aga9090, KateKum, frezyjciada, Cabrera, SusieOne, Malgonia, Karma88, Czrna 81, Grzechotka2, Mala90, Koteczka82, Bajkaaa, patuniek86, moyeu, Morusek lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    zostań w łóżku tak długo jak potrzebujesz ale pamiętaj że im dłużej będziesz się w nim chować tym trudniej będzie wyjść do ludzi. Daj sobie jeszcze chwilę i wyjdz chociaż na spacer, na którym zderzysz się z kobietami w ciąży, wózkami, dziećmi na placu zabaw. Jednak im później to zrobisz to będzie bardziej bolało bo rana ktora zacznie się sklejać znów się rozerwie, jeśli nie masz siły sama to zabierz mamę, siostrę, przyjaciółkę - kobietę której będziesz mogła jeszcze raz się wygadać i wypłakać <3 <3

    Już dzisiaj musiałam mamę gdzieś podrzucic autem i po drodze spotkalam wiele kobiet z wózkami. Pojawiły się łzy w oczach, bo jeszcze niedawno sama przeglądałam wózki w necie i się zastanawiałam który za kilka miesięcy kupimy.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Fałszywy alarm!
    Mam wyrzucić w cholerę testy owulacyjne!;)
    Uff to dobrze. To jak wygląda sytuacja?

  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Trochę mnie nie było, a tutaj milion stron i tyle nowych twarzy. Mimo szczerych chęci nie nadrobię ;)

    Tosia przykro mi z powodu Twojej straty. Myślę, że ja też bym wróciła do pracy, żeby nie myśleć. Ja w sumie bardzo szybko wrzuciłam znieczulicę i głos rozsądku, że natura wie co robi i może tak powinno być.

    Tosia2323 lubi tę wiadomość

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Fałszywy alarm!
    Mam wyrzucić w cholerę testy owulacyjne!;)
    To znaczy??

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Fałszywy alarm!
    Mam wyrzucić w cholerę testy owulacyjne!;)

    Opowiadaj co lekarz na ten pozytyw powiedział?

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Fałszywy alarm!
    Mam wyrzucić w cholerę testy owulacyjne!;)

    Wywalić w cholerę ;)

    U mnie znów jakieś dziwy, 7dc jeszcze mam plamienie, a mój owulak chyba wskazuje pozytyw. Z czego mogą wynikać tak wczesne owulacje?

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4383 1178

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem tosie ja jestem w rozpaczy serce mi pęka codziennie od początku na mln kawałków czuje żal złość niewyobrwżalny ból. Otchłań bezdenna. Wszystkie moje marzenia radośc plany legly w gruzach.. gsyby nie moje dziecko to by mnie juz nie było dla niej wtarm się trYmac na powierzchni ale jak jej nie ma płacze i wyje z bólu.. co ze mnie za matka że nie potrafiłam własnego dziecka p życiu utrzymać.. dwójki .. czuje się pusta w środku .. do tego hormy dalej ból piersi jakby nic sie nie stało .. a jescze tyd temu słcuhalam bicia serca swego dziecka i roPaczałam po pierwszym.. wiedziałam ze dzieke sie cos Lego i nikt nie chcial mi pomoc .. nie wiem co ja zeibiłam że bóg mnie tak karze.. tak mi zal mego dziecka ktore nie zostanie siostrą.. męża zawiodłam ich powinnam umrzec razem z toska.. zapisałam siee do psyhiatry bo nie wiem czy sie z tego podniose .. nie mige jesc spqc oddychac.. ciagle mam ten widok p oczami koszmary.. nie mam nawet sił was czytac zbyt boli przepraszam o nie pisze bo nie chce wam wątku zaśmiecać swoją roPacza

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • KateKum Autorytet
    Postów: 1451 1706

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio byłam na monitoringu w 10 dc, to gin stwierdził, że już jest po owu. Więc może faktycznie u mnie tak jest. Ale kiedyś miałam w okolicach 15 dc
    A i cykl miałam 26 dni

    xnw4lbete8c7uekt.png

    10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    On się stara być silny dla Ciebie i dać Ci przykład, że musicie iść dalej - całe życie przed Wami.
    Widzisz, mój mąż 2 tyg po poronieniu wyjechał w delegację NA 5 TYGODNI i mnie zostawił z tym samą - no i to dopiero jest mały podły chuj, nie? Ale on ma taki sposób na stres i trudno. A co tam wyprawiał, że 3 dni po powrocie dostał wypowiedzenie to do tej pory nie wiem.
    Z facetami gorzej niż ze szczeniakami ;)
    Ja bym wróciła do pracy ze względu na głowę - jak się za dużo myśli to jest bardzo źle. Zajmiesz umysł jakimiś papierami, zadaniami. Ale to jest wyłącznie Twoja decyzja.


    O Boże,nie wiem jakbym zniosła 5 tygodni sama w takiej sytuacji. Mój niestety nie codziennie jest w domu bo ma taką pracę i jest mi wtedy strasznie ciężko.

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2072 1437

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To może Ty też Ashwaghandy i L-argininy potrzebujesz? Wtedy się tego czy owego zachce ;)

    Co tam jest napisane na tym teście z Twojego nowego avatarka? Bo nie umiem powiększyć i jak mi nie powiesz, to nie bedę mogła spać!

    Idę jeść pierwszy obiad. A co Ty dzisiaj wciągnęłaś?
    Napisane jest: tylko gruba

    Wciągnęłam do tej pory kawę x 3 i black x2

    Smacznego

    Aga9090, Czrna 81, Bajkaaa lubią tę wiadomość

    wallbash.gif

    down.gif

    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję gotowość! Jak nie zapomnę, to od jutra sikam na testy.

    A tu zdjęcie pt. "Gdy testy ciążowe zaczynają Ci wysyłać w opakowaniach zbiorczych, to wiedz, że coś się dzieje" ;D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5da0bf855655.jpg

    StaraczkaNika, Aga9090, ef36, Siwulec, Achia, Tosia2323, KateKum, by7mistake, madzi2506, Cabrera, Vivanillka, Bocianiątko, Patrycja20, SusieOne, Emiilka, Malgonia, Karma88, Rucola, MaryAnn, Nat90, blue00, Kaczorka, Czrna 81, Grzechotka2, -Mamunia-, Malinka7, Mala90, Koteczka82, Bajkaaa, patuniek86, Morusek lubią tę wiadomość

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet
    Postów: 4141 6356

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    co ze mnie za matka że nie potrafiłam własnego dziecka p życiu utrzymać.. dwójki .. czuje się pusta w środku ..

    Trasti,
    nic więcej nie mogłaś zrobić. To nie Twoja wina.

    43kt3e5ee2053a1j.png

    43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Napisane jest: tylko gruba

    Wciągnęłam do tej pory kawę x 3 i black x2

    Smacznego

    Aaa, dzięki

    A gdzie tu porządne śniadanie?! To nic dziwnego, że sił brakuje. Trzeba zacząć od takich podstawowych rzeczy i być dobrym dla swojego brzucha - wtedy on się odwdzięczy.

    Od sierpnia wypiłam tylko kilka kawek w towarzystwie, tęsknię za nimi :(

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Napisane jest: tylko gruba

    Wciągnęłam do tej pory kawę x 3 i black x2

    Smacznego
    A propos tych Blacków, to chyba wiem, że Przez nie te cholerne kamienie mam

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti, koniecznie idź do psychiatry, bo się zmęczysz tymi myślami. Wiem, że nie jest łatwo, ale trzeba się przebadać i ruszać dalej, bo gdzieś tam, czeka na Ciebie kolejna dziecinka. Bądź dla niej silna! <3

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • lara88 Ekspertka
    Postów: 217 189

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti..daj sobie czas.dobrze zrobilas ze zapisalas sie do psychiatry.i nie obwiniaj siebie..jestem pewna ze zrobilas wszystko co moglas zeby utrzymac ta ciaze..jednak los zdecydowal inaczej..i to nie jest nikogo wina.masz dla kogo zyc i prosze Cie nie zalamuj sie.jak tylko bedziesz miala potrzebe to pisz do Nas zawsze Cie wesprzemy.

    2nn3yx8datlxmh9z.png


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Trochę mnie nie było, a tutaj milion stron i tyle nowych twarzy. Mimo szczerych chęci nie nadrobię ;)

    Tosia przykro mi z powodu Twojej straty. Myślę, że ja też bym wróciła do pracy, żeby nie myśleć. Ja w sumie bardzo szybko wrzuciłam znieczulicę i głos rozsądku, że natura wie co robi i może tak powinno być.


    Z jednej strony chce wrócić, żeby wlaśnie nie myśleć, ale z drugiej boje się. Tym bardziej, że u mnie w pracy są osoby które też długo staraja sie o ciąże i czasem się przewijają tematy ciąży czy dzieci.

    W ogóle tak mi trochę głupio bo zniknęłam tak nagle. Planowalam powiedzieć o ciąży dopiero jak zobaczę serduszko, ale już w 5 tyg trafiłam do szpitala z plamieniem i musiałam dać znać, że nie będzie mnie w pracy. Ponoć kierowniczka nie była z tego powodu zadowolona. I zrobila ogloszeniem wszystkim pracownikom ze jestem w ciazy. Jak tylko dostawałam umowę to się dopytywali czy nie planuje przypadkiem dzieci, ale oczywiście nie powiedziałam prawdy. Poza tym uwazam ze nie poiwnno sie o takie sprawy pytac.

    A teraz najlepsze.. po poronieniu narzeczony zaniosl do pracy zwolnienie, bo ja nie chcialam sie tam pokazywac. I za jakies pol godziny dzwoni do niego moja kierowniczka z pytaniem czy ja jestem nadal w ciazy bo na zwoleniu jest kod A, zamiast B i oni musza to ustalic... Byl taki wsciekly ze chcial tam wrocic i powiedziec jej co mysli, ale go powstrzymalam. Niemilo tylko wyjasnil ze wie co oznaczaja te kody i skoro jest taki to znaczy ze tak jest

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego