Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie Susie, miałam Cię pytać o tę morfologie bo coś pisałaś, że coś się obniżyło. Możesz napisać o co chodziło, bo w tamtym wpisie niewiele zrozumiałam, szczerze mówiąc.
-
nick nieaktualnyVivanillka wrote:A ja mam ostatnio fsiu bziu na temat imion. I zakochałam się w imieniu Tymoteusz...
-
Czasem jak przegladalam wykresy to widzialam dwa plusy na trstach w dwoch roznych momentach cyklu. Moze wiec masz poprostu za wysokie lh i test wylapal to jako pik.. a ten pik np bedzie mega bordowy. No ale nie podejrzysz kurnika to sie nie dowiesz.
A powiem Wam, ze mM mega satysfakcje ze te wszystkie badania, suple nie ida na marne. Ze coz juz wiem, z wiekszoscis rzeczy sobie radze i jak tylko bedzie ta szczesliwa komorka to sie uda
Mam nadzieje ze armia mrza choc troche doszla do siebie i jakis wojownik za dwa tygodnie sforsuje moje jajoSusieOne, Cabrera, Mala90 lubią tę wiadomość
-
Nikus poproszę Cię o radę bo ja też mam śluzu jak na lekarstwo nie wspominając już o tempce co brać oprócz L argininy? Ten cykl już stracony ale mam zamiar się koksować od przyszłego bo będę miała z kim dzieciaczka robić no i musi się udać w końcu. Pomożesz? Będę wdzięczna i już się zaopatrzene ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:37
-
SusieOne wrote:Jeszcze mi przychodzi do głowy ze pik lh nie jest konieczne związany w owulacja a np uszkadza komórkę jajowa? I coś jest namemlane jeszcze kurde myślę że pewnie nie ale i o czymś takim czytałam niegdyś
Ale poprzedni cykl musiał mieć tą owulację chyba w porządku, skoro progesteron 7 dpo był 18,10. Jasne, zdarzało mi się mieć pozytywne testy bez owulacji (tu na forum np. w lutym tak miałam), ale biorąc pod uwagę poprzedni cykl to ja już nie ogarniam tych anomalii.SusieOne lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nadzieja22 wrote:Właśnie Susie, miałam Cię pytać o tę morfologie bo coś pisałaś, że coś się obniżyło. Możesz napisać o co chodziło, bo w tamtym wpisie niewiele zrozumiałam, szczerze mówiąc.
Subpopulacja limfocytów obejmuje komórki t i b oraz natural killer. Morfologia bada ilość i skład % limfocytów (t,b,nk). Badając subpopulacje miałam całkowity % limfocytów 48% ( wcześniej wynik 54% i 46%) wiec morfologia pokazała mi spadek ilości limfocytów czyli podejrzewam również spadek tych złych i nadpobudliwych nk oprócz tego można znaleźć liczne wzmianki i badania dot. Limfocytozy czyli zs dużej ilości procentowej limfocytów we krwi obwodowej (na razie nie rozróżniamy jakich to bada immunofenotyp) i to samo wskazuje ma wiele chorób w tym stanów zapalnych organizmu oraz chorób autoimmunologicznych oraz jak doczytałam PORONIEN..... Wszystko ma tu znacznie. Teraz mój poziom jest 34% przy Normie do 40%
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:To jeszcze raz.
Subpopulacja limfocytów obejmuje komórki t i b oraz natural killer. Morfologia bada ilość i skład % limfocytów (t,b,nk). Badając subpopulacje miałam całkowity % limfocytów 48% ( wcześniej wynik 54% i 46%) wiec morfologia pokazała mi spadek ilości limfocytów czyli podejrzewam również spadek tych złych i nadpobudliwych nk oprócz tego można znaleźć liczne wzmianki i badania dot. Limfocytozy czyli zs dużej ilości procentowej limfocytów we krwi obwodowej (na razie nie rozróżniamy jakich to bada immunofenotyp) i to samo wskazuje ma wiele chorób w tym stanów zapalnych organizmu oraz chorób autoimmunologicznych oraz jak doczytałam PORONIEN..... Wszystko ma tu znacznie. Teraz mój poziom jest 34% przy Normie do 40% -
Nadzieja22 wrote:O mamo... Mój mózg zrozumiał, że to o zwykłą morfologie chodzi Ok, to teraz chyba rozumiem.
Może zbadaj?? Zobaczymy jak.u ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:48
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyReseciku moja siostra cioteczna też miała taką fazę, starali się 5 lat, ona policystyczne jajniki, problemy z endo-czasem jej okres trwał 2dni z wkładką, on też słabe wyniki, czekali na wizytę do podejścia do in vitro. Na wakacjach trochę ich poniosło z tego co odpowiadała S i nie dość, że leciało z niej jak z dziurawej beczki-moze zmiana klimatu tak zadziałała na jej okres, to obok w pokoju był jej brat z narzeczoną a oni bzykali jak świry potem się okazało, że właśnie wtedy zaszła w ciążę! BLIŹNIACZĄ!!!!
SusieOne, Aga9090, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
To dobrze twój mózg zrozumiał ale ja teraz "badam" związek tego z subpopulacja z NK i poronieniami
Angelius Provita -
cześć Dziewczyny zaraz zabieram się a nadrabianie ostatnich dwóch dni
wczoraj wyszłam w końcu z jamy i pobrałam od nowa tsh (w tamten poniedziałek wyszło mi 2,9) i ogólnie cały komplet tarczycowy. wszystkie ft3 ft4 przeciwciała wyszły w normie, ale TSH wyszło 4,4, no szczęka mi opadła. Poszłam do Pań z laboratorium pogadać czy to wgl możliwe, żeby na tym samym aparacie w ciągu tygodnia wynik różnił się o 1,5 jednostki... od słowa do słowa jak się dowiedziały, że ten drugi i pierwszy wynik pobierałam po dyżurze nocnym to mnie zdrowo opierdzieliły i kazały pobrać, jak przyjdę na dzień wyspana i zrelaksowana Postanowiłam powtorzyć w nast tyg, we wtorek mam usg tarczycy a w czwartek pierwsza wizytę endokrynolog., chcę już mieć wszystko jasne i 'z głowy', jak ten trzeci wynik będzie też wysoki to już będzie coś nie tak
i mam pytanie, jak będę pobierać krew w nast tyg to będzie mój 15dc, na 32 dni, chwileczkę przed owu, może watro dobrać jakieś LH czy co wtedy dobrze dobrać? poradźcie mi jak możecie!
Meśka, powiem Ci, że zainteresowałaś mnie tą ashwagandha, muszę o niej poczytać, bo też ostatnio bym tylko spała i spała. ba, staram się możliwie najwiecej nocek zamieniać na dni, bo ledwo ciupie na tych nockach.. albo to po prostu STAROŚĆ :p
EDIT, od ok 20 dni piję Inofem, może to on mi tak namieszał? ogólnie już go odstawiłam, bo od paru dni mam dziwne brązowe plamienia, a tych dniach po okresie i przed owu nic takiego nie miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:54
-
SusieOne wrote:Ale widzisz jakie zagwozdki w zwykłej morfologi.... Szok
Może zbadaj?? Zobaczymy jak.u ciebie -
frezyjciada wrote:Jeśli masz moc do wychowania upartego indywidualisty, to polecam!- ja, matka Tymoteusza, zwanego Tysiulem diabulem. Przy tym dziecku oczy dookoła głowy to za mało!
Hehe dobrze wiedzieć -
SusieOne wrote:To dobrze twój mózg zrozumiał ale ja teraz "badam" związek tego z subpopulacja z NK i poronieniami
-
Nadzieja22 wrote:No właśnie nie, bo najpierw zrozumiałam, że jest jakaś inna morfologia, gdy bada się subpopulacje limfocytow
Angelius Provita -
Nadzieja22 wrote:A czyli jednak o zwykłą morfologie krwi chodzi? Boże, jaka ja głupia... Zaraz poszukam ile u mnie.
Angelius Provita -
Ojej Reset współczuje ci takich zawirowań. Organizm to jest jedna wielka zagadka. Oby wizyta jakoś rozjaśniła sytuację, ale tak jak Malgonia napisała, jeśli nie masz oporów to bzyknij męża, nie zaszkodzi
A ja tak się zastanawiam nad moimi owulacjami. Moje cykle nigdy nie były regularne. Potrafiły się wahać 28-45 dni. Oba moje poronienia były późnych owu (po 22dc) natomiast zdrowa ciąża była z owu w 15dc. Wiem że jest wiele zdrowych ciąż z późnych owulacji. I trochę tak się zastanawiam czy w moim przypadku długie dojrzewanie pęcherzyka nie wpływa na jakość komórki jajowej. Jak myślicie czy jest to możliwe czy to tylko moja taka głupia teoria?SusieOne lubi tę wiadomość
-
madzi2506 wrote:Ojej Reset współczuje ci takich zawirowań. Organizm to jest jedna wielka zagadka. Oby wizyta jakoś rozjaśniła sytuację, ale tak jak Malgonia napisała, jeśli nie masz oporów to bzyknij męża, nie zaszkodzi
A ja tak się zastanawiam nad moimi owulacjami. Moje cykle nigdy nie były regularne. Potrafiły się wahać 28-45 dni. Oba moje poronienia były późnych owu (po 22dc) natomiast zdrowa ciąża była z owu w 15dc. Wiem że jest wiele zdrowych ciąż z późnych owulacji. I trochę tak się zastanawiam czy w moim przypadku długie dojrzewanie pęcherzyka nie wpływa na jakość komórki jajowej. Jak myślicie czy jest to możliwe czy to tylko moja taka głupia teoria?
Angelius Provita -
Anaaa90 wrote:Nikus poproszę Cię o radę bo ja też mam śluzu jak na lekarstwo nie wspominając już o tempce co brać oprócz L argininy? Ten cykl już stracony ale mam zamiar się koksować od przyszłego bo będę miała z kim dzieciaczka robić no i musi się udać w końcu. Pomożesz? Będę wdzięczna i już się zaopatrzene ;*
W czasue owu mozna też popijać ACC - u niej rozrzedza śluz, że plemnikom łatwiej się przebić, a u niego poprawia aglutynację.
Podobnie działa wit C.
Podobno pomada picie tych przepisowych 2-3 litrów wody dziennie, ale ja tyle piję i susza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:09
SusieOne, Anaaa90, Czrna 81 lubią tę wiadomość