Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Reset, ja myślę, że coś z tych supli podziałało na Ciebie aż za dobrze, skoro teraz masz owu co 2 tygodnie i nieważne jaki to dzień cyklu. Tylko co ma taką moc?!

    No właśnie nie wiem... Aktualnie z supli to niewiele biorę - Ovarin, ale w symbolicznej dawce 1 tabletki, bo biorę też kwas metylowany, a poza tym to biorę Bromka, metforminę, kwas foliowy, omega 3, 1 tbl. aswaghandy i wit. D.

    Edit: umówiłam.
    Edit 2: wygląda na to, że szef się przejął i wróci na tyle wcześniej, bym wyszła do mojego gina.

    SusieOne wrote:
    Tez jestem ciekawa
    Ale bez obejrzenia endometrium to lekarz tez nie wie taka prawda...

    On mnie zna i wie, że ja maksymalne endometrium bez estrofemu to miałam naciągane 6 mm (w cyklu, gdzie owulacja była w 18 dc).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:06

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    On mnie zna i wie, że ja maksymalne endometrium bez estrofemu to miałam naciągane 6 mm (w cyklu, gdzie owulacja była w 18 dc).
    Kurde to trzeba znaleźć przyczyny tego bo e takim razie tak być nie może

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja powiem tak. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Malo to jest ciaz ktorych byc nue powinno? Bzykaj meza a potem morele na sniadanie obiad i kolacje.

    Odebralam wyniki. Progesteron wczoraj 10dpo - 4.9.
    Wazne ze juz nie spada jakos ekstremalnie. Jesli mi juz tak zostanie te 11dni FL to bede zadowolona.

    Homocysteina spadla z 12 na 7.8 wiec jest super :)

    reset, StaraczkaNika, Aga9090, Cabrera, Siwulec, by7mistake, Nadzieja22, SusieOne, Emiilka, Koteczka82, Czrna 81, Morusek lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Reset ja powiem tak. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Malo to jest ciaz ktorych byc nue powinno? Bzykaj meza a potem morele na sniadanie obiad i kolacje.

    Odebralam wyniki. Progesteron wczoraj 10dpo - 4.9.
    Wazne ze juz nie spada jakos ekstremalnie. Jesli mi juz tak zostanie te 11dni FL to bede zadowolona.

    Homocysteina spadla z 12 na 7.8 wiec jest super :)
    Małgonia dobrze mówi - jak zarodek będzie zdeterminowany (a nie możemy wykluczyć, że odziedziczy tę cechę po mamie) to i liche endo mu nie zawadzi ;)

    SusieOne lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset gratuluję Radcy Prawnego <3 <3 gratuluję również owulacji, szkoda że tak prędko ale trzymam kciuki za wizytę (żebyś zdążyła) no i jakieś dobre słowo od gina.

    Malgonia gratuluje wyników, małymi kroczkami i dotrzesz do celu <3

    reset, SusieOne lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A endomedrium przed owu 7,8 mm to dobre?

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Wpisz sobie w google L-arginina. Ja ze Swansona za 90 kapsułek po 850 mg placiłam coś około 30 zł

    No właśnie widziałam, tylko były różne dawki, stąd moje pytanie :)

    A dobrze kojarzę, że Dhea ejlot 50 mg? bo w większości jest dawka 25 mg.
    No i jest w dziale na męską andropauzę, a napisane , żeby nie przyjmować poniżej 40 roku życia...hmmm.
    Jakieś skutki uboczne?

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ale jaja...

    Achia, niby dzisiaj dopiero 2/3dpo, biorąc pod uwagę, że owu była wtorek/środa. Tylko, że ja właśnie w poprzednich ciążach od domniemanej owu już czułam, że zaskoczyło. Sikać mogę już zacząć, ale chyba po południu dopiero testy dostarczy kurier ;) Tylko wątpię, że cokolwiek mi już wyjdzie. Bardziej wtorek lub środa, biorąc pod uwagę poprzednie testy w ciążach i co pokazywały.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:21

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    No właśnie widziałam, tylko były różne dawki, stąd moje pytanie :)

    A dobrze kojarzę, że Dhea ejlot 50 mg? bo w większości jest dawka 25 mg.
    No i jest w dziale na męską andropauzę, a napisane , żeby nie przyjmować poniżej 40 roku życia...hmmm.
    Jakieś skutki uboczne?

    Ja kupiłam 25 mg. Flower polecała też na poprawę komorek jajowych. Zreszta na forum jest jakiś założony wątek na ten temat.
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/dhea-eljot-czy-ktos-stosowal,2666.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:18

    Czrna 81 lubi tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Małgonia dobrze mówi - jak zarodek będzie zdeterminowany (a nie możemy wykluczyć, że odziedziczy tę cechę po mamie) to i liche endo mu nie zawadzi ;)

    Jak trzeba będzie to i seksy dziś będą (choć chyba na wpół przytomnie, bo zmierzyłam gorączkę i mam 38,5. Powinnam internisty szukać, a nie ginekologa).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    A endomedrium przed owu 7,8 mm to dobre?
    Faaajne

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jak trzeba będzie to i seksy dziś będą (choć chyba na wpół przytomnie, bo zmierzyłam gorączkę i mam 38,5. Powinnam internisty szukać, a nie ginekologa).

    Reset naprawdę Ci współczuje. Dzielna jesteś bo nie jedna by powiedziała, że pierniczy i daje spokój a Ty walczysz mimo choroby. Musi Ci to w końcu zostać wynagrodzone !

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    A endomedrium przed owu 7,8 mm to dobre?
    Dobre :) Ale i tak bym wypila jeszczd winko i zagryzła migdałkiem - kochanego endo nigdy za wiele (a przynajmniej tutaj i tak się nie zdarzył żadnej przerost endo) ;)

    SusieOne lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Reset naprawdę Ci współczuje. Dzielna jesteś bo nie jedna by powiedziała, że pierniczy i daje spokój a Ty walczysz mimo choroby. Musi Ci to w końcu zostać wynagrodzone !


    Kolejnego cyklu tak bezsensownie nie chcę tracić... Tylko ja naprawdę nie wiem, co ten mój organizm robi :( W ogóle skąd samoistne owulacje?! (przecież nie po letrozolu, bo dziś wzięłam pierwszą tabletkę).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kolejnego cyklu tak bezsensownie nie chcę tracić... Tylko ja naprawdę nie wiem, co ten mój organizm robi :( W ogóle skąd samoistne owulacje?! (przecież nie po letrozolu, bo dziś wzięłam pierwszą tabletkę).

    Żadna z nas nie ogarnia Twoich cykli :( na która masz tą wizytę ?

    SusieOne lubi tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kolejnego cyklu tak bezsensownie nie chcę tracić... Tylko ja naprawdę nie wiem, co ten mój organizm robi :( W ogóle skąd samoistne owulacje?! (przecież nie po letrozolu, bo dziś wzięłam pierwszą tabletkę).
    Może to metformina? Wielu dziewczynom przywraca owulację. Może teraz trzeba tylko jej dać trochę czasu, żeby to się unormowało.

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Żadna z nas nie ogarnia Twoich cykli :( na która masz tą wizytę ?
    Może się coś wyjaśni dziś

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Żadna z nas nie ogarnia Twoich cykli :( na która masz tą wizytę ?

    13.40, więc szef ma przyjechać za chwilkę i jadę. Na szczęście kancelarię mam po północnej stronie miasta, więc jak wbiję na obwodnicę to szybko przelecę.

    SusieOne lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3038

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi przychodzi do głowy ze pik lh nie jest konieczne związany w owulacja a np uszkadza komórkę jajowa? I coś jest namemlane jeszcze kurde myślę że pewnie nie ale i o czymś takim czytałam niegdyś

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Reset, ale jaja...

    Achia, niby dzisiaj dopiero 2/3dpo, biorąc pod uwagę, że owu była wtorek/środa. Tylko, że ja właśnie w poprzednich ciążach od domniemanej owu już czułam, że zaskoczyło. Sikać mogę już zacząć, ale chyba po południu dopiero testy dostarczy kurier ;) Tylko wątpię, że cokolwiek mi już wyjdzie. Bardziej wtorek lub środa, biorąc pod uwagę poprzednie testy w ciążach i co pokazywały.

    będę zaciskać kciuki na które nachucham wiruskami :) w końcu przypinka miejmy nadzieję ma tę moc :D

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego