Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Reset może głupio zabrzmi ale może na NFZ spróbować??

Ja do mojego gin na NFZ o 9 dzwonię i wizytę mam o 10:30 zawsze

Tylko jeszcze najlepiej po 17. Wątpię by na NFZ ktoś pracował o tej porze.
    Ale będę dzwonić.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    U nas jest z tym wielki problem. Już drugi raz szukam na cito i nic :/

Edit: znalazłam, ale na 13. Mecenas poza kancelarią, reszta na L4, nie zamknę firmy na 1,5 albo i 2 godziny w ciągu dnia, bo gin.

I właśnie teraz wkurza podwójnie l4 na katar :-(

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    I właśnie teraz wkurza podwójnie l4 na katar :-(

Dokładnie. U nas zasada jest taka, że możemy wychodzić w ciągu dnia parcy (nawet nie bardzo musimy się tłumaczyć szefowi), ale a) robota ma być zrobiona (najwyżej w domu), b) ktoś ma być stacjonarnie w biurze, a nie wszyscy u lekarza/ u krawcowej/ na uczelni itp.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ale będę dzwonić.
    Próbuj, ale myślę, że najlepiej na obrzeżach miasta szybciej by się coś znalazło

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Ale będę dzwonić.

Dzwoń, u mnie on-line (znany lekarz etc.) dają tylko część terminów, resztę zostawiają właśnie na takie nieplanowane wizyty...

trzymam kciuki, żeby się coś znalazło :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    czarna a jaką dawkę dhea zamówiłaś 25mg czy 50 mg?

i jaką dawkę l argininy?? ktoś? coś ?
    z góry ogromnie dziękuję ;)
    Ja mam l-arginine z Green labs nutrition. Kupiłam w sklepie dla koksików :) Mam też od nich inozytol, bo to zachwalana firma i ponoć sprawdzone (chociaz nie wiem na ile mogę polegać na opinii moich osiedlowych karków). W każdym razie to są takie wielkie, kilogramowe paki, bardzo wydajne jak się je coś we dwoje i wychodzą taniej niż tabsy. Tylko że arginina jest gorzka i trzeba ją poprawiać - mężowi rozrabiałzm z soczkiem malinowym :)

Cabrera lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset

https://www.znanylekarz.pl/andrzej-balasz/ginekolog/krakow

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, a tu?

https://www.znanylekarz.pl/andrzej-balasz/ginekolog/krakow

https://www.znanylekarz.pl/anna-kij-2/ginekolog/krakow

https://www.znanylekarz.pl/iwona-gawron-2/ginekolog/krakow

A tu na jutro
    https://www.znanylekarz.pl/magdalena-szafranska-3/ginekolog/krakow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie miałam to teraz wkleić :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ja słyszałam o.przypadkach zajścia podczas @ ale jak to się ma z grubością endometrium to bez usg nie powiemy nic

no tez czytalam ze to jest mozliwe ale myslalam ze jesli ktos ma dlugie miesiaczki i krotkie cykle. czyli np stosunek w 7 dniu kiedy jeszcze trwa miesiaczka a owulacja w 10 i ciaza. ale zeby w 3 dc?

ja sama miewam raczej krotkie cykle, raz mi sie zdarzyk taki 24 dniowy. i kiedys mialam potwierdzona owulacje u gin wlasnie w 10 dc

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Patrzyłam, mój gin ma dziś wolne.
    Edit: w trzech miejscach, gdzie mam podgląd on line do rejestracji wizyt też nie widzę nic wolnego :/
    Zadzwoń do jakiejkolwiek kliniki leczenia niepłodności na rejestrację - jeśli im się zwolnił u kogoś jakiś termin - a tak bywa bardzo często - to Cię wcisną. Ja tak 2 razy byłam u nie swojego gina z emerdżensi situejszyn :) A raz nawet do swojego trafiłam.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Z reguły miałam opory... A dziś na dodatek się ze mnie leje jak nigdy:/ O fatalnym samopoczuciu nie wspominam nawet.
    Ale nawet jak to owulacja to przecież endometrium się nie odbuduje! Więc to chyba jakaś bezwartościowa owulacja musi być?
    Podobno kobiety z PCOS często tak mają! Trzeba się bzykać kiedy się da ;) Słyszałam o takich przypadkach ciążuni z bezpiecznych seksów w czasie @
    Ochrzciliście już prysznic? Rozluźnisz się a i higieniczniej będzie ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja mam l-arginine z Green labs nutrition. Kupiłam w sklepie dla koksików :) Mam też od nich inozytol, bo to zachwalana firma i ponoć sprawdzone (chociaz nie wiem na ile mogę polegać na opinii moich osiedlowych karków). W każdym razie to są takie wielkie, kilogramowe paki, bardzo wydajne jak się je coś we dwoje i wychodzą taniej niż tabsy. Tylko że arginina jest gorzka i trzeba ją poprawiać - mężowi rozrabiałzm z soczkiem malinowym :)

a nie ma tego w tabletkach...??
    Bo ja to w sumie odruch wymiotny mam nawet przy szpinaku albo jajku (wiem sic!) :/

• reset Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie oddzwonił do mnie mój ginekolog, który powiedział, że jeśli to owulacja to nie będzie szans na nic, bo nie ma fizycznej możliwości na odbudowanie endometrium (zwłaszcza u mnie) w 2 dc.

Czekam na szefa, jak uda mu się wrócić w miarę wcześniej, to mój gin mnie przyjmie w placówce pod Krakowem, gdzie dziś ma wizyty.
    Wolałabym iść do mojego, jak nie to umówię któregoś z tych wyżej.

Dziękuję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:56

relgmg7ymfbmxgyl.png

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Bo ja to w sumie odruch wymiotny mam nawet przy szpinaku albo jajku (wiem sic!) :/
    Jest mnóstwo w tabletkach. Ja miałam z Solgara 1000 mg ale to drogo wyszło, jakoś ze 120 zł i wtedy znalazłam tę tanią alternatywę

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Na razie oddzwonił do mnie mój ginekolog, który powiedział, że jeśli to owulacja to nie będzie szans na nic, bo nie ma fizycznej możliwości na odbudowanie endometrium (zwłaszcza u mnie) w 2 dc.

Czekam na szefa, jak uda mu się wrócić w miarę wcześniej, to mój gin mnie przyjmie w placówce pod Krakowem, gdzie dziś ma wizyty.
    Wolałabym iść do mojego, jak nie to umówię któregoś z tych wyżej.

Dziękuję <3
    To umów tak czy siak, najwyżej odwolasz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Jest mnóstwo w tabletkach. Ja miałam z Solgara 1000 mg ale to drogo wyszło, jakoś ze 120 zł i wtedy znalazłam tę tanią alternatywę

Jesteś niezastąpiona :)

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ja myślę, że coś z tych supli podziałało na Ciebie aż za dobrze, skoro teraz masz owu co 2 tygodnie i nieważne jaki to dzień cyklu. Tylko co ma taką moc?!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

Wpisz sobie w google L-arginina. Ja ze Swansona za 90 kapsułek po 850 mg placiłam coś około 30 zł

Czrna 81 lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Reset, ja myślę, że coś z tych supli podziałało na Ciebie aż za dobrze, skoro teraz masz owu co 2 tygodnie i nieważne jaki to dzień cyklu. Tylko co ma taką moc?!
    Tez jestem ciekawa
    Ale bez obejrzenia endometrium to lekarz tez nie wie taka prawda...

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ