Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czrna 81 wrote:Meśka ja znowu do Ciebie z pytaniem ☺ Q10 i dhea eljot to wiem że na podkoksowanie jajek, a w czym pomaga L arginina?
Ja dziś z opóźnieniem weszła man forum bo mój pierworodny się rozchorował i dopiero dotarłam do pracy. Musiałam później się wyspowiadać czemu się spóźniłam i o to jestem
czarnaLepiej niż Nika bym tego nie napisała
Cabrera wybacz ale przez Małego nie zrobiłam więcej zdjęć ale się poprawięCabrera, Czrna 81 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Czrna 81 wrote:Dziękuję bardzo! Zrobiłam zamówienie w Gemini ☺ L arginina, dhea eljot, ashwagandha, jeszcze Q10 muszę zamówić.
A powiedz mi jeszcze Nika (jeśli masz jeszcze czas ) jeśli tą L arginina dobrze wpływa na śluz, to oeparol dalej wpierdzielać, czy już sobie można darować?
Więc zalezy jak to u Ciebie ze śluzem - zresztą, jakby co to zawsze można coś odstawić wcześniej
Ahaaa, jeszcze jedna ważna rzecz mi się o arginince przypomniała:
5) poprawi pracę ciałka żółtego - sprzyja pięknemu poziomowi proga
Brałam do pozytywa, potem odstawiłam. W poprzednich cyklach prawie codzienie, ma ile pamięć pozwalała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 10:32
Meśka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:5) poprawi pracę ciałka żółtego - sprzyja pięknemu poziomowi proga
Ja to potwierdzam, ja posiadaczka wiecznych plamień przed @, już 4 dni przed wiedziałam że nadejdzie. W tym cyklu od ponad roku dostałam @ bez ani jednej brunatnej plamki !
Czrna 81 lubi tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Malgonia wrote:No właśnie Nika, miałam spytać i mi z głowy wyleciało. Jak w pracy zareagowali na to, ze to jednak nie efekt jojo?
Dziewczyny teraz jest sezon na bob i fasolke wiec latwo zwalic. Mi sie na euro tak zdarzylo, padl nam telewizor a tu Polska z Niemcami gra. Biegiem do knajpy, a juz paczke bobu zdazyylismy zamiast chipsow wciagnac. Po meczu podeszla do mnie laska, ze w moim stanie to nie powinnam pic alkoholu
Samo zycie, pewnie bedzie miala traume i juz nigdy nie ustapi ciezarnej w autobusie ;p
Mojej kolezance chcieli ustapic miejsca, gdy ja wywalilo od fasoli xD ale potem przepraszali haha
ef36, Malgonia lubią tę wiadomość
To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
Meśka wrote:Ja to potwierdzam, ja posiadaczka wiecznych plamień przed @, już 4 dni przed wiedziałam że nadejdzie. W tym cyklu od ponad roku dostałam @ bez ani jednej brunatnej plamki !
A te plamienia przed @ , to cos zlego? Ja zwykle mam dwa dni..a potem pod koniec @ jedenTo będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
SusieOne wrote:Ha ha wszystko mozliwe jest śle życzę Ci jednak żebyś się tak cały czas nie czuła mimo wszystko
Kurczę, zaczęłabym już jakieś leki brać, no ale 100% pewności nie mam, tylko z 90%. Myślicie, że mogę już sobie coś zapodać? Mam brać clexane, dupka, lutke, encorton i acard, ale tego już biorę. Bez encortonu póki co, bo chcę jeszcze za parę dni te subpopulacje zbadać. -
kubekkawy wrote:A te plamienia przed @ , to cos zlego? Ja zwykle mam dwa dni..a potem pod koniec @ jeden
Wg niektórych ginekologów to nic złego ale to może świadczyć o niedomodze ciałka żółtego. U mnie te plamienia to nie były jakieś tam brązowe plamki tylko za przeproszeniem czarne jak smoła do tego potem @ i wychodziło że pół cyklu chodziłam w pieluchach ...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Hej, wszystkim Czy dzisiaj też może być dzień szalonego progesteronu? Bardzo proszę :] Mam nadzieję, że jakimś cudem w dwa dni skoczył z 11 na 20
Kubekkawy, ja tak mam dość często, że mam plamienia przed @ do dwóch dni, a najczęściej mam 2 dni przed, potem jeden jest ok, a potem @. Nie wydaje mi się, żeby to było coś złego. W końcu to już sama końcówka cyklu, jak nie ma ciąży to progesteron leci na łeb na szyję.Malgonia lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
Plemienia przed @ u mnie też znaczyło ze mam niedomoge teraz jak biorę prog to ani przed ani po @ nie mam
ef36 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Mysle, ze z tymi plamieniami to zalezy jak dlugi trwa FL. Bo jesli 14 dni k llamienie jest 13-14, to nic strasznego, ciaza jak sie miala zagniezdzic to juz to zrobila. Ale jesli plamienia pojawiaja sie 8-9 dzien a Fl trwa 10 no to warto nad podniesieniem proga popracowac.
SusieOne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPs. my wykorzystaliśmy wczorajszego owulaka dziś rano (czasowo ok, bo dotychczas skok temperatury miłam dzień lub dwa dni po takim owulaku) i był to nasz pierwszy raz bez mojego orgazmu !!
Na szczęście później się śmialiśmy, że to czysta prokreacja
Czrna 81, Czrna 81, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Mysle, ze z tymi plamieniami to zalezy jak dlugi trwa FL. Bo jesli 14 dni k llamienie jest 13-14, to nic strasznego, ciaza jak sie miala zagniezdzic to juz to zrobila. Ale jesli plamienia pojawiaja sie 8-9 dzien a Fl trwa 10 no to warto nad podniesieniem proga popracowac.
To też racja, u mnie moja FL bez wspomagania skracała się z cyklu na cykl i max wynosiła 9-10 dni łącznie z plamieniami.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Czy ja mam się spodziewać owulacji za kilka dni ?!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22ec63cbc7a8.jpg
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Meśka wrote:Reset może idź dziś na usg ?
Patrzyłam, mój gin ma dziś wolne.
Edit: w trzech miejscach, gdzie mam podgląd on line do rejestracji wizyt też nie widzę nic wolnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:13
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Meśka wrote:to do innego, z ciekawości co tam u Ciebie się dzieje, przecież to 2dc ...
No inni też nie mają terminów. Zadzwoniłam do mojego zapasowego gina, ale ma już 5 pacjentek dodatkowych i też nic z tego
Jutro 3 dc, może ja powinnam podskoczyć na jakieś badania jutro? Nie wiem, lh, fsh, estradiol?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:16
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.