Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Czy ktoś słyszał o takiej wadzie letalnej że roni się samych chłopców?

    To bardziej wada kariotypowa, może być tak, ze u mężczyzny występuje jakiś problem z chromosomem Y. Generalnie rożnych różnistych wad jest dużo, ale o tym to najlepiej z genetykiem rozmawiać. A masz już jakieś wyniki?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danq wrote:
    Kargo na pocieszenie powiem, że moja przyjacółka miała borelioze w pierwszej ciazy. Wykryli jej zaraz na początku. Była pod opieką lekarza, brała leki i ma cudownego chłopca, któremu absolutnie nic nie jest. Także strach ma wielkie oczy niestety. A jak człowiek jest pod dobra opieką to jak widać wszystko może się udać:)

    To co piszesz daje dużą nadzieję, że może byc dobrze :)
    Ale u mnie to nie jest takie oczywiste :P w sensie borelioza. Mam pozytywny wynik, ale nie mam boreliozy. Pozytywny wynik nie jest jednoznaczny z chorobą, tym bardziej, że przeciwciała określane w western blocie nie są tylko "boreliozowe" ale też inne. Mówia np o infekcji gardła, albo predyspozycji na wrzody żołądka. Niektóre przeciwciała określane w tym teście tylko zakłamują wynik. Po analizie moich wyników (obecne "zwykłe" i western blot, ten sam zestaw sprzed 3 lat, wyniki rezonansu x3 + wyniki posiewu z płynu mózgowo-rdzeniowego) i wywiadzie i przepytaniu o objawy stwierdził, że była u mnie odpowiedź na boreliozę, ale choroby nie ma. Mogłam mieć kleszcza z boreliozą, ale w moim organizmie nie rozwinęło się zakażenie.
    Trochę to chyba pokrętnie wytłumaczyłam :P Ale jednak po tej historii wiem, że analiza wyników przez specjalistę jest ogromnie ważna. i nie wszystkie "internety" piszą prawdę, niestety..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:04

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie wytrzymam i pójdę jutro na bhcg i proga. Wizyta w sobotę na 12:20. Dziś idę do fryzjera zeby ogarnąć kłaki bo są w opłakanym stanie.

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4151 1090

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziś wynik płci ale tak zasugerował mi mój genialny gin dziś:/

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6729

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti o to samo pytałam w zeszłym wątku ale nikt mi nie odp, oprócz tego co Malgonia teraz. Też nad tym myślałam, bo znajomi mają dwie córki na świecie i trzy poronienia-chłopców, ale nie robili jeszcze sobie badań żadnych... Jedyne co wiem, to że ona ma Hashimoto

  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3037

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie negatywnie
    Zaczynam nowy cykl z lekiem aromek i mam nadzieję na pomyślność :)

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1193 1918

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Susie :(

    SusieOne lubi tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, o której masz tego lekarza?

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Siwulec, o której masz tego lekarza?


    17:15 :)

    Achia, kubekkawy lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja cały czas w plecy z forum, ale staram się ogarnąć. Jak już się wydaje, że wstaję to znów upadam. Ciężki czas dla mnie. Wiem, że może ktoś pomyśleć, że przeżywam , ale tak jest i staram się jak mogę. Możecie zignorować moje posty, ale jakbym mogła prosić o info co mogę mojemu kupić (suple) to byłabym wdzięczna. Staram się wrócić do planów, bo nie chcę tego odkładać.
    Dziękuję Lamka za przypomnienie o mnie w nowym wątku (z 18.06), ale dopiero dziś zauważyłam bo jeszcze mnie nie ma tak często tutaj.
    Cały czas o Was pamiętam i kibicuję. Całuję bliskie mojemu <3 (Wy i tak wiecie, więc nie wymieniam nicków)

    Bocianiątko, Meśka, Aga9090, Lunaris, Karma88, KateHawke, Czrna 81, -Mamunia-, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4151 1090

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę susie

    Bocianiątko, SusieOne lubią tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec zleciał ten czas do wizyty prawda?ja mam za tydzien- i mam wrażenie że to aż za tydzień :p

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Siwulec zleciał ten czas do wizyty prawda?ja mam za tydzien- i mam wrażenie że to aż za tydzień :p

    no powiem Ci, że zleciał dość szybko, tylko ten dzisiejszy dzień się dłuży. W dodatku w pracy przechodzę gehennę, mam pokój z jednym oknem ( z którego jedyne co się dostaje do środka to duchota) i drzwi do pokoju koleżanki, nie mam nawet jak przewietrzyć bo te pokoje są obok siebie. Siedzę jak sardynka w puszcze, nie ma czym oddychać i słabo mi w tej duchocie... i jutro też zapowiadają upał 32 stopnie :(

    do Twojej wizyty też zleci nim się obejrzysz ;) dla mnie w zeszłym tyg też wydawało się że to AŻ tydzień ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5527 9745

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna <3

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Jedna <3
    <3

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    17:15 :)

    Siwulcu kciuki rozgrzewam i będę pod gabinetem podsłuchiwać!

    Jedna ja nie pomogę z suplami, bo nie chcę w błąd Cię wprowadzić. Dziewczyny na pewno podpowiedzą, a ja kibicuję bardzo mocno! :*

    Jedna_z_Wielu, Siwulec lubią tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Siwulec zleciał ten czas do wizyty prawda?ja mam za tydzien- i mam wrażenie że to aż za tydzień :p
    27go ? Ja też... duży się strasznie.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4151 1090

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    16.68 w klasie igm borelioza normy to ponizej 16 negatywny 16-22 graniczny powyzej 22pozytuwny i co o tym myśleć

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie negatywnie
    Zaczynam nowy cykl z lekiem aromek i mam nadzieję na pomyślność :)
    Oj, szkoda... Kciuki żeby w nowym cyklu się powiodło &&&&

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    ef jak ja rozumiem Twoje samopoczucie, u mnie doszła zadyszka przy spokojnym tempie spacerowym, a wejście na schody staje się wyczynem niczym wbiegnięcie na Śnieżkę czy inną Hyrlatą
    W związku z tym, że jak do tej pory żaden z objawów nie chcę mnie ominąć będę przygotowana na też na zadyszkę ;) wczoraj dopadła mnie zgaga.

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego