Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo-lenka wrote:
    Reniferra ja jeszcze nie wiem, co z tymi testami owulacyjnymi. Kupiłam najtańsze z allegro i w sumie tego żałuję. Od 6 dc mi wychodziły blade ledwie widoczne cienie, 10 dc kreska była widoczna. Nie była tak ciemna jak kontrolna, ale dość mocna. Potem zupełny brak drugiej kreski a 15 i 16 dc znów taka kreska jak 10 dc. Potem znów totalna biel.
    Hej!
    Ja też w tym cyklu miałam dziwną sytuację z testami. Test z domowego lab był pozytywny od 17dc do 20dc, za to Allegraki negatyw (w tym samym czasookresie - druga kreska ledwo ledwo widoczna).
    W I fazie późno Ci temperatura spada jak widzę. Ale też znawczynią nie jestem, niech się wypowie co do wykresu mądrzejsza :-)

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Karo-lenka Znajoma
    Postów: 21 2

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam rano i wieczorem chyba właśnie od 10 dc. 11 dnia mi jak na złość się oba testy rozmazały, ale nie przejmowałam się tym, bo myslałam że to jeszcze nie czas na owu. A tu mi na wykresie 12 dc zaznaczyło :D

    732e6258650c158919ff2f4641866077.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4156 1090

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana1 ujemne.. przeciwciała łożyskowe ujemne..
    chyba jest tak jak mówisz uświadomiłam sobie jeszcze bardziej że to żywy kropek dziecko .. :(

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Nat90 Ekspertka
    Postów: 232 165

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy to dobrze, ze przez ten estradiol mam około 3 jajeczek, szybciej rezerwa mi sie wyczerpie chyba
    Jutro pójdę na monitoring cos czuje
    Dziekuje Wam bardzo dziewczyny

    34bwvkcbc86rh45f.png
  • SusieOne Autorytet
    Postów: 7259 3037

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti wrote:
    Ana1 ujemne.. przeciwciała łożyskowe ujemne..
    chyba jest tak jak mówisz uświadomiłam sobie jeszcze bardziej że to żywy kropek dziecko .. :(
    Dobrze Trasti , że te przeciwciała masz ujemne. Kiedy planujesz test IMK?


    Nat nie wiem czy to ma wpływ tak duży na rezerwę skoro jest sporadyczne (chyba :) ) Jaki miałaś wynik amh?
    Idź na usg, bo pewnie Cie to uspokoi :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 15:42

    ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4156 1090

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miałam więc nie będę go powtarzać czekam na wyniki równowagi cytokin

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to ja stoję w kolejce tuż za Tobą. 19:15 :)

    Yos odpoczywaj!

    Siwulec jeszcze godzina ;) kciuki zaciśnięte!

    Trasti trzymaj się dzielnie i nie daj się.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 16:11

    Siwulec, Achia lubią tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przykre ile nie raz trzeba przejść, aby dotrzeć do najpiękniejszego marzenia <3 wszystkie że stratami mocnooooo tulę

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4156 1090

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spadła już do 1200 :/ więc już niedługo zaczynamy od początku

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuje za kciuki <3
    Przestawiam Wam moja Betunię


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33f54481cd77.jpg

    Jest czynność serca, jest zarodek 3,4mm, jest pęcherzyk żółtkowy 3,8mm
    Na ta chwile jest pięknie, ale doktorek powiedział ze po ostatniej stracie przepisze mi dupka żeby dmuchać na zimne. Następna wizyta za 2 tyg

    Patrycja20, -Mamunia-, Reniferra, frezyjciada, Furka, Bonda, MamaStasia, Aga9090, Yoselyn82, Czrna 81, Nat90, Madzik34, moyeu, kubekkawy, Grzechotka2, golonat, Malgonia, StaraczkaNika, blue00, KateKum, Malinka7, madzi2506, Koteczka82, Angelika83, wisienka94, Nadzieja22, Mala90, Tosia2323, by7mistake, Sanka lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa Siwulcu cuuudownie !!! <3

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Karo-lenka Znajoma
    Postów: 21 2

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec piekny widok, trzymam kciuki.

    Siwulec lubi tę wiadomość

    732e6258650c158919ff2f4641866077.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4156 1090

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję

    Siwulec lubi tę wiadomość

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec mocno trzymam za Was kciuki żebyście razem dotrwali szczęśliwie do końca!

    Siwulec lubi tę wiadomość

  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Dziewczyny, dziękuje za kciuki <3
    Przestawiam Wam moja Betunię


    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33f54481cd77.jpg

    Jest czynność serca, jest zarodek 3,4mm, jest pęcherzyk żółtkowy 3,8mm
    Na ta chwile jest pięknie, ale doktorek powiedział ze po ostatniej stracie przepisze mi dupka żeby dmuchać na zimne. Następna wizyta za 2 tyg


    Super wieści :-) niech kruszynka zdrowo rośnie :-)

    Tak z moch wyliczeń wychodzi że na wizycie będzie 5t6d tak mniej więcej.
    A praktycznie ok 25dpo... Myślicie że już maluch będzie widoczny na usg?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 18:13

    Siwulec lubi tę wiadomość

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10078 10878

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec gratuluję :-)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10078 10878

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecana fotka pecherzyka ciazowego:-)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf2bf2c445a2.jpg

    Aga9090, Vivanillka, Nat90, Madzik34, frezyjciada, Patrycja20, Siwulec, moyeu, -Mamunia-, golonat, Bonda, Malgonia, MamaStasia, blue00, KateKum, Malinka7, madzi2506, Koteczka82, Reniferra, Angelika83, wisienka94, Kargo31, Nadzieja22, by7mistake, Sanka lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Madzik34 Autorytet
    Postów: 471 453

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec gratuluje!!!!

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos jak będziesz robić badania to sieknij sobie do kompletu magnez i potas. Ja w pierwszej ciąży ciągle tak się czułam i okazało sie, że poziom tychże ziomeczków jest baaaaardzo znikomy- co dziwne, bo magnez suplementowałam już wcześniej

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1209 1864

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Siwulec, miód na moje oczy! Cudne Fasolki <3 <3

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    28lat 🍍 38cs
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH (0,72 ng/ml), Hiperinsulinemia, Insulinooporność HOMA IR IV 19 - 4,75 ➡️ VII 19 - 2,7 ➡ X 19 - 2,35 ➡️ II 20 - 1,97🥳🎉👉🏻DIETA!💪🏻
    💊Euthyrox 75 💊Glucophage XR1500

    🔜powtorka badań nasienia
    ✔️7.06.2020 laparoskopia + drożność - usunięcie potworniaka, jajowody drożne, usunięte ogniska endometriozy (zatoka Douglasa).

    👦🏻On: oligosp., morfologia 4% ➡ IVF ???🤦🏼‍♀️
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego