Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ej a to nie jest ciałko żółte ???? pęcherzyk jest przyczepiony do zarodka
edit: Nenusia bo jak Cię kopnę w dupkę to jest pęcherzyk ciążowy a ja mówię o pęcherzyku ŻÓŁTKOWYM !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 20:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Pisze tam pęcherzyk ciążowy około 12 mm.
edytowałam swoją wypowiedz - przeczytaj :*Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySiwulec wrote:ej a to nie jest ciałko żółte ???? pęcherzyk jest przyczepiony do zarodka
edit: Nenusia bo jak Cię kopnę w dupkę to jest pęcherzyk ciążowy a ja mówię o pęcherzyku ŻÓŁTKOWYM !! -
blue00 wrote:Ciałko żółte znajduje się w jajnikach ,pęcherzyk żółtkowy przy maleństwie.
dziękuję, tak czy inaczej u Nenusi to nie jest pęcherzyk żółtkowy uffffAga9090, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySiwulcu ja miałam w ciąży z Tysiem jakiś duży ten pęcherzyk z tego co pamiętam. Gin mnie wtedy uspokajała, że wszystko jest ok. No i miała rację
Aaaaa tak w ogóle to ponoć w ciąży z chłopcami pecherzyki żółtkowe są większeSiwulec lubi tę wiadomość
-
Siwulec wrote:dziękuję dziewczyny
czekam na Wasze Betunie :* :* :*
Nika pamiętasz tą swoją wizytę u gina co się nastraszyłaś pęcherzykiem żółtkowym ? pamiętasz jaki miałaś wtedy duży i który to był tc ??
Także Ty się tam nic nie martw - Wasze 3.8 jest superoweSiwulec lubi tę wiadomość
-
Siwulec, Yos zdjęcia cudowne, gratuluje!
Do mnie nadal nie doszły testy owu, ale właśnie zarejestrowałam się na monitoring owulacji na jutro (14dc). Akurat się udało, że w luxmedzie wjechały nowe terminy do gin i złapałam ostatni termin tylko mam problem, bo później najblizsza mozliwa wizyta jest 27 czerwca, to bedzie troche pozno, ale moze akurat cos sie zwolni jeszczeYoselyn82, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Siwulcu, ja sie tak bardzo nie znam, sle zawsze mysle w takich sytuacjach, ze gdyby ten obraz wskazywal na jakas patologie, to lekarz by powiedzial. Nie ma co na necie szukac, bo jedna bedzie taki miala i z ciaza bedzie cos nie tak i mimo, ze przyczyna bedzie gdzie indziej to vedziesz sie martwic. Skoro lekarz nic nie powiedzial to jest ok.
A sluchaj nie myslalas zeby na ten tydzien upalow wziac L4, nawet bez kodu ciazowego. Dasz rade do nastepnej wizyty?Siwulec lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Bardzo bardzo bardzo dziękuję
Czy to jest dostępne w kapsułkach, bo mój najprędzej się zgodzi na to
I w jakich dawkach?
Dziękuję Nikus - dobrze tu być znowu :*
Jeśli chodzi o dawki, to ja mojemu dawałam wszystkiego po jedynej oprócz wit C - tu miało być razem 800-1000 mcg. Raz że dobrze działa na nasienie, dwa że mi nie chorował, a mało jest rzeczy które mnie tak wkurzają jak męska grypa ("mam AŻ 37 stopni, chyba umieram, ratuj mnie!) i Ashwaghandy - brał 2 kapsułki ja 3 i oboje się potem lepiej czuliśmy
Ja dawałam po 1 androvicie (zamiennie z innymi męskimi suplami, ale androvit chyba najbardziej nam podkoksował wyniki) i 1 menmagu, tak że jakoś to się dopełniało.
Q10 dawałam 1 bo drogi
A omega 3 moznaby więcej - ze 2, ale my często jemy rybę, więc uznałam że 1 styknie. -
nick nieaktualny
-
Yos i Siwulec! Cudowne widoki . Jeszcze raz wielkie gratulacje!
Mamunia, pęcherzyk ciążowy to tam, gdzie dzidziuś siedzi . W tym pęcherzyku zobaczył echo zarodka. A to zdjęcie to z pewnością macica właśnie z pęcherzykiem ciążowym.
EDIT: Specjalnie dla Was zajrzałam też do moich ksiąg ze studiów i nie ma w nich nic o czymś takim jak za duży pęcherzyk żółtkowy- można oceniać jego kształt i ewentualne nieprawidłowości (niestety dokładnie nie podano na poziomie studenckim jakie). Ogólnie jeszcze raz podsumowując. Pęcherzyk żółtkowy (= Yolk sack) to element pęcherzyka ciążowego, z którego zarodek czerpie substancje odżywcze dopóki nie wytworzy się kosmówka i łożysko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 21:32
Yoselyn82, -Mamunia-, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Mamunia, cudna fotka
-Mamunia- lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnyReniferra wrote:Yos i Siwulec! Cudowne widoki . Jeszcze raz wielkie gratulacje!
Mamunia, pęcherzyk ciążowy to tam, gdzie dzidziuś siedzi . W tym pęcherzyku zobaczył echo zarodka. A to zdjęcie to z pewnością macica właśnie z pęcherzykiem ciążowym.
Dziewczyny mi te mdłości mózg wyjadły... Dobrze że dzisiaj jest już lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 21:29
-
Hej dziewczyny przepraszam że mnie mało ale pakuje się na wyjazd i zaraz idę spać bo o 3:00 pobudka i jedziemy.
Zrobiłam test rano i biały jak śnieg ale to jakieś 10-11dpo oznak @ poza bólem pleców brak.
Spakowalam test na wszelki wypadek i dupka też. Trzymajcie kciuki.
Yos, siwulec cieszę się z waszych dobrych wieści. Trzymam kciuki żeby maleństwa zdrowo rosły.
Trasti bardzo Ci współczuję. Trzymaj się kochana. Przeszłam przez to dwa razy i cb więc rozumiem jak Ci ciężko.
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...