Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trasti ja czasami żałuję, że nie zrobiliśmy badań genetycznych po poronieniu, ale z drugiej strony boje się, że bardziej bym to wszstko przeżyła. Ja może jeszcze jutro pójdę zrobić przeciwciała przeciwłożyśkowe. I jak już cykle wrócą do normy to planuje subpopulacje limfocytow, test cba i powtorze hormony

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4161 1090

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie ja zrobiłam jeszcze rownowage cytokin.. wiesz nasze syt są trochę inne u ciebie to dalej może być przypadek u mnie już nie muszę wiedzieć bo ile razy jeszcze ..? Przy 1 też nie zrobiłam./

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:12

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze to moze byc przypadek, ale nie chce drugi raz przez to przechodzic dlatego robie badania juz teraz

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4161 1090

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób masz rację mówie tylko że ja też badań genetycznych na przyczynę poronienia nie robiłam po 1 razie .. i pisz co wyszło może pomożemy

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu, chyba 9/10, ale pewna nie jestem. To tylko wedle tego co testy owu pokazywały.

    Widziałam, że już robiłaś badania na zespół antyfosfolipidowy, będziesz robić coś w synevo we Wrocławiu? Ja wczoraj robiłam subpopulacje limfocytów, a z tydzień wcześniej test CBA, helicobacter i boreliozę. Jeśli będziesz tam robić i interesują Cię ceny, to pisz :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nadzieja planuję zrobić, także prosiłabym o ceny tych wszystkich, które wymieniłaś :) a długo czeka się na wynik? Zastanawiam się czy robić je juz teraz czy dopiero jak będzie normalny cykl po poronieniu

  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Heh, dzięki za kciuki :) Właśnie czekam już pół godziny na pobranie, ale kolejka długa, że szok.

    Ja trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, Nika Ty masz i ktoś jeszcze?

    Kubekkawy i Ty testu nie robisz kobieto przy 14dpo?! No weeeeź :D

    Nie, bo czuję że @ nadchodzi. Brzuch zaczyna boleć. Ustaliłam sobie, że w sobotę zrobię, ale myślę że @ przyjdzie do tego czasu.

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, to tak:
    - test CBA th1/th2 do 15 dni roboczych - 375zł,
    - subpopulacja limfocytów do 5 dni - 380zł,
    - helicobacter do 3 dni - 39zl,
    - borelioza met. Elisa IgG i IgM 1 dzień - 90zl (2x po 45zl).

    Chyba nic nie pomieszałam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 12:30

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja dziękuję Ci bardzo. A wiesz może czy jest znaczenie kiedy zrobię test CBA? Co do subpopulacji to Flowwer pisała, że najlepiej 7-13 dpo, także muszę czekac na normalny cykl

  • Trasti Autorytet
    Postów: 4161 1090

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma
    Znaczenia choć sugerują by nie bezpośrednio po poronieniu

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1491 1652

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubekkawy wrote:
    Nie, bo czuję że @ nadchodzi. Brzuch zaczyna boleć. Ustaliłam sobie, że w sobotę zrobię, ale myślę że @ przyjdzie do tego czasu.
    Ja mam takie bóle od terminu @
    Mam nadzieję że w twoim przypadku to też zmyłka ;) &&&&

    kubekkawy lubi tę wiadomość

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1

    Zespoł Asherma, najwyższy czas zapomnieć o dziecku i zacząć żyć normalnie.
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest po poronieniu, ale z tego co czytałam, to nie ma znaczenia w którym dniu cyklu. Dlatego byłam już wcześniej, żeby wynik był wtedy co z subpopulacji, bo to osobiście trzeba odebrać. Jeszcze jedna uwaga, chyba tylko od poniedziałku do czwartku pobierają krew na badania immunologiczne. Godziny otwarcia to musisz przed wyjazdem sprawdzić, bo teraz jakieś zmiany były.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja zaproszę Cię do przyjaciółek i napiszę wiadomość, bo nie chce zaśmiecać wątku :)

    Nadzieja22 lubi tę wiadomość

  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jaka ze mnie gapa, nie zleciłam tsh i ft4 :D To chyba z tych emocji. Muszę koniecznie pamiętać o tym w sobotę.

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaah Siwulcu piekna Twoja Betunia!!!! ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:09

    Siwulec lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Aaaah Siwulcu piekna Twoja betunia!!!! ;)


    Dziękuję :D nie wiem czy dostrzegłaś ale ma mój kartoflany nos ;) ;)

    Nadzieja o której wyniki?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Dziękuję :D nie wiem czy dostrzegłaś ale ma mój kartoflany nos ;) ;)

    Nadzieja o której wyniki?
    Podobieństwo widoczne gołym okiem :P Przepraszam za małą literkę, juz poprawiłam :*

    Właśnie Nadzieja, gdzie ten wynik?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:12

    Siwulec lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Ale w sobotę wesele, więc chyba rano zatestuję dla spokoju, chociaż nie mam wielkich nadziei.
    Mamunia też miała tylko sprawdzić przed weselem i sama wiesz co wyszło ;)
    Życzę równie czadowych kresek jak ona wysikała :)

    Siwulec, -Mamunia-, Iseko lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Nadzieja22 Autorytet
    Postów: 2410 3875

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie ma, wciąż odświeżam :)

    HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Nika love you <3 Bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas mimo iż nie jedno krotnie pewnie już to pisałaś :*
    Piszukam na allegro, żeby to znaleźć w jednym miejscu i mam nadzieję, że mi się uda.
    kciukam mocno

    Monia <3 <3 <3

    Nadzieja również kciukam za Ciebie :)


    To Maks co zapamiętałam, ale powodzenia dla Was :*
    Też lov ju, dlatego mogłabyś czasem jeść dla mnie porządne śniadanko - najlepiej z siemieniem lnianym i owocami ;)

    I to że ja żrę teraz za nas dwie wcale Cię nie zwalnia ;)

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego