Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika, Moyeu ehh, co by tu powiedzieć... Przykro mi bardzo Co jest z tymi testami?
Imagination Gratuluję kropeczki!
Patuniek jak tam migrena?
Małgonia ja bym chyba jednak nie wierzyła w 100% owulakom i mimo wszystko wykorzystałabym emka
Flower , właśnie chciałabym jeszcze popróbować na swoich cyklach pod okiem lekarza.
Dostałam od 2 do 6dc Symletrol ( by the way, nigdy nie słyszałam o tym leku), później monitoring i Ovi.
Emek umówiony na USG na wtorek, więc zobaczymy co tam powychodzi.
Cabrera u mnie niestety torbiel wróciła około pół roku po laparoskopii i przy każdym USG jest o kilka mm większa, dodatkowo gin widzi nowe drobne ogniska endomendy, na szczęście tylko w jednym jajniku.
Wiem ze duzo dzisiaj mnie na wątku i moich problemów. Mam nadzieje ze nie przygniotę was jeszcze bardziej jesli wrzucę wyniki badan Emka do spojrzenia na nie obiektywnym okiem?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0eb2f862ba0d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/745a508599d6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62dc5bae68ca.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 23:58
Imagination lubi tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Achia wrote:mozliwe ze endo nawet zwiekszy Ci dawke. bobas dużo wyciąga, mi tsh ciągle wariuje i jestem teraz na dawce 100. to jest bezpieczne. dużo większe zagrożenie stwarza za wysoki wynik tsh, który jest niekontrolowany. w ciązy tsh powinno byc na poziomie 2,5.
kiedy wizyta u endo? łykaj euthyrox od razu, rano, na czczo. po tabletce nie wolno jesc min pól godziny . ja nie jem godzinę żeby miec pewnosc że się dobrze wchłonął. No i kontrola tak co 3 tyg.
Nie udało mi się jeszcze umówić nic konkretnego, bo tak to dopiero wrzesień dzięki wielkie za pomoc, zastosuje się do zaleceń. No i może na tą pierwszą wizytę spróbuję umówic się prywatnie skoro to jest takie istotne z tym TSH , jej, dobrze że ten mój gin taki wyczulony .
-
Dzień dobry dziewczyny!
Samych dobrych wiadomości! ja mam nadzieję obudziłam się wreszcie po dwóch dniach spania trzymam kciuki za Wasze testy i bety!Reniferra lubi tę wiadomość
1 x CP
3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
ANA1 wątpliwe
Mutacja PAI-1
12.2020 IVF ostatnie podejście -
by7mistake-dziękuję, że pytasz
Wczoraj przeleżałam w domu całe popołudnie i wieczór. Kolega z pracy zaparkował mój samochód na podziemnym, gdzie można zostawiać auta na noc, taksówka do domu - już wtedy ledwo szłam Koc na głowę i tak praktycznie do rana, z przerwą na prysznic.
Od rana już tylko ćmi mnie za prawym okiem, ale to też do jutra minie. Jadę już pracy
Jest też dla mnie jedna super wiadomość
Temperatura od wczoraj skoczyła o 3 kreski! A od przedwczoraj, gdzie miałam w ogóle najniższą temperaturę, aż o 4
Dodatkowo jajnik nadal boli-to na pewno płyn w zatoceby7mistake lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witam się w środę oby szybko minął czas w pracy, bo wykoncze sie psychicznie siedząc tam, taka atmosfera, że maaaasakra
Nie napisałam wczoraj jak po wizycie, ale późno wróciłam i mąż już na mnie czekał w łóżku
No więc tak... W lewym jajniku został się jeden pęcherzyk, który ma 20mm. Endometrium 12,5mm. Czyli wszystko super i widać, że szykuje sie na owulacje. Ale żeby nie było tak pięknie to znalazła chyba polipa endometrialnego. do oceny jeszcze po miesiączce, bo podobno w tej fazie cyklu endometrium lubi się 'wybrzuszać' i nie wkadomo czy to polip czy takie endometrium. Ech
Mąż wczoraj wykorzystany, choć nie wiem czy nie poszalelismy az za bardzo z tymi codziennymi .
Test owulacyjny dziś rano też mega pozytywny. Także teraz chyba zostaje, to co najgorsze... Czekanie na testowanie...
Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie testujące i betujace dziś.by7mistake lubi tę wiadomość
-
Aaaa... I kazała mi brać duphaston od piątku na wszelki wypadek. Ale nie dała mi recepty, bo stwierdziła, że nie może tam wypisać. Nie wiem dlaczego. Mam iść do rodzinnej i poprosić o recepte. Tylko, że ta moja rodzinna to jest bardzo niechętna do takich rzeczy i nie wiem czy mi da. Dodatkowo, nie mam za bardzo kiedy do niej pójść. Czy inny lekarz w mojej przychodni może mi taka recepte dać czy tylko rodzinny?
A może ma ktoś na sprzedaż duphaston? -
Bonda wrote:Nika,jesteś skarbnicą wiedzy.Krzywą cukrową robiłam niedawno (3pkt)
91 na czczo
108 po 1h
104 po 2h
Reniferra świetny prezent Ja się zastanawiam nad bodziakami z Grą o tron Poczekam jednak na drugą betę.
Zarezerwowałam wizytę u gin na 5.07 - wg OM będzie to wtedy 6tydz z kawałkiem.Powinno już chyba być widać?
Myślę że na serduszko jeszcze przy wcześnie, ale może echo zarodka już będzie widoczne -
nick nieaktualnyWitajcie kochane, czekam na obchód, później samolot i jak będzie ok to do domu.
Nie jestem w stanie Was nadrobić..StaraczkaNika, Nadzieja22, Malgonia, Patrycja20, moyeu, by7mistake, ef36, Sanka, frezyjciada, Reniferra, -Mamunia-, Morusek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sie z rańca
Malinka oby za dwa tygodnie był piękny efekt tych staranek
Patuniek cieszę się że się lepiej czujesz No i że tempka poszła w górę !
U mnie temp skoczyla do góry, wczoraj było 36,6 i to była dla mnie załamka bo normalnie mam po owu minimum 36,7 , dzisiaj weszło na 36,8.
A na Pink tescie taka sytuacja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5a5d11f3d71.jpgBonda, blue00, Malinka7 lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
monika_85 wrote:Witam sie z rańca
Malinka oby za dwa tygodnie był piękny efekt tych staranek
Patuniek cieszę się że się lepiej czujesz No i że tempka poszła w górę !
U mnie temp skoczyla do góry, wczoraj było 36,6 i to była dla mnie załamka bo normalnie mam po owu minimum 36,7 , dzisiaj weszło na 36,8.
A na Pink tescie taka sytuacja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5a5d11f3d71.jpg
Nika,poucinam węgle,chociaż tak je uwielbiammonika_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Podczytuję was i serce rośnie jak widzę, że jednak się udaje U mnie 1 cykl starań i już nie mogę się doczekać testowania, a dopiero 4dpo ;( Jak przetrwać? Kiedy najwcześniej próbować testować, 10dpo czy wcześniej też coś może wyjść?9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Witam sie z laboratorium. Pierwsze klucie za mną, glukoza wypita. Kupilam cytrynowa i byla nawet smaczna druga tez bym wypila jakby kazali :p
Z wynikow odebralam tnf alfa i jest w normie
Oby te cukry dobrze wyszly, to bede spokojniejsza.monika_85, StaraczkaNika, moyeu, by7mistake lubią tę wiadomość
-
Monika, no szczerze to ja nie widzę
To by był już 12dpo?
Wpadam życzyć udanego dnia. Mam dzisiaj odwiedziny koleżanki z prawie rocznym synkiem. Trzeba jakoś mieszkanko ogarnąć, może ciasto zrobić... a to nie tak łatwo na leżąco.
Nadrobię wieczorkiem!
Samych pozytywnych wieści!Malgonia lubi tę wiadomość
-
Nika, nie, to byłby 8/9 dpo.
A mieszkaniem się nie przejmuj, koleżanka zrozumie pewnie że masz ważniejsze priorytety teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:21
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Malgonia wrote:Witam sie z laboratorium. Pierwsze klucie za mną, glukoza wypita. Kupilam cytrynowa i byla nawet smaczna druga tez bym wypila jakby kazali :p
Z wynikow odebralam tnf alfa i jest w normie
Oby te cukry dobrze wyszly, to bede spokojniejsza. -
monika_85 wrote:Nika, nie, to byłby 8/9 dpo.
Ja jestem pewna, że zagnieżdżenie miałam dopiero 10 dpo, a sensowna kreska wyszła 2 dni później. Wcześniej tylko jakieś bladziochy-poczasiakimonika_85 lubi tę wiadomość