Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • Reniferra Autorytet
    Postów: 1330 2041

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, koniecznie powtórz betę jutro/pojutrze.
    Ja dzisiaj robię powtórkę bety i dorzuciłam prog. Liczę na Wasze kciuki :)
    Powodzenia testującym! Acilya (nie wiem czy dobrze piszę bom na telefonie)- u mnie wyszło w 9dpo

    Iseko, Bonda, MamaFabianka, Acilya, Nat90, Patrycja20 lubią tę wiadomość

    Maja <3 08.03.2019r.
    l22niei37lacal8c.png

    hchy90bvrfu41uli.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tu powiem coś mało popularnego, ale kto jest dłużej na forum, to wie, że miałam i fałszywe owulaki, i fałszywe wykresy czy testy. I ja bym monia_85 na Twoim miejscu bardzo ostrożnie podchodziła do jakichś bladziochów przy becie z krwi 0,100. Bo na chłopski rozum, skoro we krwi jej nie ma, to jak ma być w moczu? Jasne, warto poczekać do 12 - 14 dpo, bo zagnieżdżenie może być późne, ale nie do końca bym chciała nakręcać Cię na ciążę na podstawie np. dzisiejszego testu (na którym ja zresztą nic nie widzę, choć oczywiście wiem, że to może być kwestia kiepskiego monitora).

    Bocianiątko, MamaFabianka, Meśka, Anaaa90, Tosia2323 lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

    Gratuluję Dziewczyny pozytywnych bet i tulę przy negatywnych :* Chociaż jeszcze wszystko możliwe Monika i Moyeu, macie jeszcze czas na zagnieżdżenie ;)

    Nenusia trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś mogła pojechać do domu :)

    Nika udanego spotkania, nie przesadź tylko z przygotowaniami, tak jak pisała Monika - koleżanka na pewno zrozumie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:36

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Monika, koniecznie powtórz betę jutro/pojutrze.
    Ja dzisiaj robię powtórkę bety i dorzuciłam prog. Liczę na Wasze kciuki :)
    Powodzenia testującym! Acilya (nie wiem czy dobrze piszę bom na telefonie)- u mnie wyszło w 9dpo
    Trzymam!

    Reniferra lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset rozumiem doskonale co chcesz powiedzieć :) gdyby nie te Bobo testy które pokazywały kreski, pewnie nie zdecydowalabym się na bete tak wcześnie. Ale skoro na testach były 2 kreski, widział je mój mąż, mama i siostra ( w regulaminowym czasie ) to pomyślałam, że chyba wreszcie zaskoczyło.
    Wiem doskonale, że skoro krew negatywna to nie ma podstaw by hcg było w moczu. Ale mam jeszcze parę testów które mi zostały więc dla sportu jeszcze na nie nasikam ;)
    Przez 10 lat naprawdę widziałam mnóstwo testów i myślałam że jestem już odporniejsza

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 08:40

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • monika_85 Autorytet
    Postów: 842 273

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra kciuki zaciśnięte :)

    Reniferra lubi tę wiadomość

    Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja skarbnico wiedzy wszelakiej. Mam wyniki bialek:
    Bialko S - 96.6% (60-130%)
    Bialko C - 94.7% (70-140)

    TNF alfa 6,9 ng/L (<8.1)

    Ktoś coś rozumie z tego?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1408 2355

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset! a jak u Ciebie? Co z tą Twoją owulacją, bo nie widziałam chyba info żadnego jak się sprawa rozwinęła? No i kiedy nam pokażesz się w todze? ;)

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ✔PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, jak dla mnie białka idealne!

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Malgonia, jak dla mnie białka idealne!

    Ufff.. bo wiadomo normy normami, a my mamy swoje :) no to cudnie.

    Czuje ze ten cukier nie wyjdzie tak super, ale to i bez ciazy powinnam jyz dawno sprawdzic.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Reset! a jak u Ciebie? Co z tą Twoją owulacją, bo nie widziałam chyba info żadnego jak się sprawa rozwinęła? No i kiedy nam pokażesz się w todze? ;)


    Togi jeszcze nie mam, odbieram jutro :)
    A co do owulacji... hmm, w poprzedni wtorek na usg pęcherzyk miał 9 mm, w czwartek raptem 9.5 mm. W niedzielę owulak pozytywny (i śluz też), ale jak ten pęcherzyk miałby urosnąć to nie wiem :/
    Jutro mam podgląd, ale obawiam się, że to jak zwykle u mnie - jest pik LH, jest skok temperatury, a nie ma owulacji. I szukam pomysłu skąd to się bierze, że pęcherzyki przestają nagle rosnąć... Ale plusem jest to, że na Lametcie wyhodowałam cokolwiek.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Vivanillka Autorytet
    Postów: 750 1448

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:41

    3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Dziewczyny, moja skarbnico wiedzy wszelakiej. Mam wyniki bialek:
    Bialko S - 96.6% (60-130%)
    Bialko C - 94.7% (70-140)

    TNF alfa 6,9 ng/L (<8.1)

    Ktoś coś rozumie z tego?
    Bardzo ładne wyniczki :) Białka nie wskazują na nadkrzepliwość, a interferon w normie. Miałaś zlecone tylkk to, cxy pozostałe cytokiny też?

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc. Mąż śpi z żona w łóżku, gdy nagle budzi ich głośne łup łup łup w drzwi. Przewraca się na bok i patrzy na zegarek - trzecia w nocy. 
    "Kurde, nie będę się o tej porze z wyra zrywał", myśli przewraca się z powrotem. 
    Słychać głośniejsze łup łup łup. 
    - Idź otwórz, zobacz kto to, - mówi żona. 
    No więc zwleka się półprzytomny i schodzi na dół (mieszkają w domku). Otwiera drzwi, a na progi stoi facet, od którego jedzie alkoholem: 
    - Dobry wieszor, - bełkocze. - Szy mochby pan mnie popchnąć? 
    - Nie, spadaj facet, jest trzecia w nocy. Wywlokłeś mnie pan z łóżka,- warczy maź i zatrzaskuje drzwi. Wraca do żony i mówi co zaszło. 
    - No co ty, jak mogłeś? - mówi żona. - A pamiętasz, jak nam się wtedy zepsuł samochód, kiedy jechaliśmy odebrać dzieci z kolonii i sam musiałeś pukać do kogoś, żeby nam pomógł? Co by się wtedy stało, gdyby też ci powiedział, żebyś spadał?!?!?!? 
    - Ale kochanie, on był pijany! 
    - Nieważne, potrzebuje pomocy. 
    No wiec mąż jeszcze raz zwleka się z łóżka, ubiera się i schodzi na dol. 
    Otwiera drzwi, ale z powodu ciemności nic nie widzi, węec woła: 
    - Hej, czy nadal trzeba pana popchnąć? 
    Z ciemności dochodzi glos: 
    - Taaaa... 
    Ale ponieważ nadal nie potrafi zlokalizować faceta, krzyczy: 
    - Gdzie pan jest? 
    - W ogrodzie, na huśtawce...

    blue00, Malgonia, Jedna_z_Wielu, Nadzieja22, Nat90, Patrycja20, moyeu, -Mamunia-, Malinka7 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4385 1179

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne białka ja o takich mogę pomarzyć ostatnio miałam s 42% jest super

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Bardzo ładne wyniczki :) Białka nie wskazują na nadkrzepliwość, a interferon w normie. Miałaś zlecone tylkk to, cxy pozostałe cytokiny też?

    Mialam jeszcze gamme, ale jakos nie moge namierzyc gdzie ja zrobic i cytometrie przeplywowa mam zrobic. W zasadzie to juz koniec. Nawet pani w laboratorium dzis sie pytala, czy to juz koniec ;)
    Chyba po tej cytometrii zrobie jeszcze AMH, zeby wiedziec jak z czasem stoje i wyglada na to, ze po zrobieniu porzadku z homocysteina i tsh moim jedynym problemem jest ten przeklety kariotyp, ale tu moge sie tylko modlic o cud.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4385 1179

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam zosia u bajki grzecznie siedzi? Summer możesz zaakceptować zaproszenie bo chiałam o coś zapytać i nie zaśmiecać wątku?

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • Acilya Autorytet
    Postów: 342 227

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanie - jakie testy ciążowe polecacie? Dużo piszcie o bobo testach. Ja mam facelle z rosska - próbowałyście?

    9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • Trasti Autorytet
    Postów: 4385 1179

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo jest dla mnie najlepszy

    bl9c9vvjirf1bxzu.png

    Walka zakończyła się zwycięstwem !!! Nasz Bożonarodzeniowy cud 2950 kg 8 pkt 53 cm 18:20

    Mama 4 aniołków
    11. 2016 (*);06.2018 (*) (*) ; 2.03.2019 cb(*)
    6 lat oczekiwania na 2 cud
    2iui nieskutczne ..
    mutacje PAI i MTHFR w homo ; insulinooporność, cholesterol, stan przedcukrzycowy, cukrzyca ciążowa,hiperinsulemia;
    niskie białko s w ciąży.. tendecje do krwiaków i krwawień;choroby immunologiczne wzjg, łuszczyca , alergia /il10niska-brak ochrony zarodka; brak kirów implantacyjnych haplotyp aa ,hla-c męża c2c2 moje c2c2:(( lct ujemne; allo mlr 0% :( nasienie ok( po hba fragmentacjach seminogramach.. suplach
    Po 4 szczepieniach pullowanych łódź. ..niski prog w ciąży..problemy z niewydolnością łożyska.. po histero drożności i laparo( endometrioza)
  • ef36 Autorytet
    Postów: 1502 1654

    Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acilya wrote:
    Jeszcze jedno pytanie - jakie testy ciążowe polecacie? Dużo piszcie o bobo testach. Ja mam facelle z rosska - próbowałyście?
    Ja ostanio używałam life z Super-Pharm z promocji za 3,40 i były wiarygodne ;) cień cienia pojawił się za pierwszym razem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 09:16

    1 x CP
    3 x poronienie (5tc, 6tc, 13tc)
    ANA1 wątpliwe
    Mutacja PAI-1
    12.2020 IVF ostatnie podejście
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego