Forum W oczekiwaniu na testowanie Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)

Oceń ten wątek:
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, idę :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dzień dobry, idę :)



    Aaaaaaa, cała się trzęsę :)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Patrycja20 Autorytet
    Postów: 2235 3754

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no to tyle dobrego ! Ja mam mega nie wygodne ale liczę na wypis dziś .. s Tobie życzę żebyś jeszcze tam leżała <3 czego się nie robi dla dzieci !

    Siwulec beta pewnie będzie już ładna :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biało :(

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Biało :(


    Jak kurła biało ??? :(
    Może test przeterminowany... ?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja na pewno będzie wypis dziś :)
    A u mnie no cóż oby tak zostalo że przez najbliższe 6 tygodni conajmniej :)

    Bazylkove nic a nic tam nie przebija? :(

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy są Ok, ja jestem jakaś wadliwa :/

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Testy są Ok, ja jestem jakaś wadliwa :/
    Nawet nie próbuj tak myśleć!!!

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Testy są Ok, ja jestem jakaś wadliwa :/

    Nie wadliwa tylko WYJĄTKOWA ! Najwidoczniej nie można Cię ot tak zapłodnić, trzeba się postarać :* :*
    Powiedz eMkowi ze jak tetsz się nie postara i nie będę mogła wpisać Ci II w lipcu to Go znajdę ;)

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Jestem kilka stron do tyłu, długi weekend = ostre nadrabianie.

    Bazylkove :(

    Reset Jeśli ja też mogę odpowiedzieć na pytanie ;) Ja biorę glukophage 750 x 2 . Rewolucje żołądkowo-jelitowe minęły po tygodniu.

    Siwulec <3 <3 <3 Powiem Ci, że jak zobaczyłam Twoje pierwsze bladziochy to pomyślałam,że jak to Kropek to ja w Twoim wątku tez muszę takie mieć :D Gratuluję!!!

    U mnie zaczynają boleć cycki.. Mam nadzieję, że to oznacza @ za tydzień i przez HSG @ się nie spóźni. Właśnie! w tym cyklu z HSG widziałyście jakieś rozbieżności w cyklu? Dłużej/krócej?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:29

    Siwulec lubi tę wiadomość

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście cudowne <3

    Smutno mi, bo tak bardzo chciałam sprezentować na rocznice pozytywny test... tym bardziej że temperatura ładna, objawy też, a tu DUPA. No nic, posiedzę tu z wami, do norki nie idę bo za ciepło :P

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny

    Bazylku no smutno, ze sie nie udało, sle w koncu zaskoczy.

    Wiecej nie pisze, bo z rana wylalam sobie wrzatek na reke i piecze jak diabli.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6745

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziś 4 dzień po @.
    Na pewno zmniejsze dawkę, chyba przesadziłam, walcząc o tą owulację ;)

    Jak już mam Cię na linii- po jakim czasie mijają skutki uboczne metaforminy?
    To jeszcze za 2-3 dni możesz spróbować zwiększyć dawkę do 3 :)

    A co do mety to każdy ma inaczej... Ja np w ogóle nie miałam rewolucji, tylko wzdęcia które minęły po 2-3 tyg, ale wiem ze niektóre osoby skutki uboczne potrafią dręczyć i 2-3 miesiące... Ale zwykle organizm potrzebuje ok 2-3 tygodni :)

    Siwulcu Kciukam za piękną betę!

    Do mnie dr P napisał wczoraj maila ze dziś wyśle recepty i czeka na dobre wieści :) a ja sobie może już od dziś zacznę donga :)

    Bazylku, tulę :* najgorsze jest takie nastawienie się na jakąś okazję...
    Nie namawiam, ale u mnie w jamce przyjemny chłód ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 07:46

    Siwulec, bazylkove lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, Bociek trzymam kciuki za Wasze recepty, owulacje i seksy i przesyłam wiruski %&%&%&%&%&%&

    Bazylkove tulę :-*

    Siwulec czekamy na betę :-)

    reset, Bocianiątko, Siwulec, Malgonia lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo i Bociek- odpukac, jedyne co mam to wzdęcia i absolutny brak łaknienia. Wczoraj obiad zjadłam z M. dla towarzystwa, potem nic i dziś dalej zero głodu... Śniadanie wmusilam z rozsądku. I z jednej strony fajnie, w ten sposób pewnie szybko zrzucę te 3 kg, z którymi walczę, ale z drugiej- zaraz padnie mi koncentracja itp.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkove, a który masz dzisiaj dpo?

    Siwulec, z takimi krechami beta będzie naprawdę wysoka!

    Witam się przy porannej kawce, kto dziś jeszcze testuje?

    Siwulec lubi tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kargo i Bociek- odpukac, jedyne co mam to wzdęcia i absolutny brak łaknienia. Wczoraj obiad zjadłam z M. dla towarzystwa, potem nic i dziś dalej zero głodu... Śniadanie wmusilam z rozsądku. I z jednej strony fajnie, w ten sposób pewnie szybko zrzucę te 3 kg, z którymi walczę, ale z drugiej- zaraz padnie mi koncentracja itp.

    Reset, u mnie było bardzo podobnie z tym uczuciem głodu. Rewolucje rewolucjami, ale na początku albo nie byłam głodna, albo mnie odrzucało od wcześniej lubianych rzeczy. Teraz już jest ok, unormowało się po pewnym czasie. Mnie chyba bardziej męczyły skutki gloko niż bromka.

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • kubekkawy Ekspertka
    Postów: 232 84

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, bazylkowe, a może jeszcze się pojawi .. temperatura naprawdę ładna.

    To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • bazylkove Autorytet
    Postów: 2054 3416

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia88 wrote:
    Bazylkove, a który masz dzisiaj dpo?

    Siwulec, z takimi krechami beta będzie naprawdę wysoka!

    Witam się przy porannej kawce, kto dziś jeszcze testuje?

    14 dpo, biel vizira

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dd0c369e174.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 08:03

    7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6745

    Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kargo i Bociek- odpukac, jedyne co mam to wzdęcia i absolutny brak łaknienia. Wczoraj obiad zjadłam z M. dla towarzystwa, potem nic i dziś dalej zero głodu... Śniadanie wmusilam z rozsądku. I z jednej strony fajnie, w ten sposób pewnie szybko zrzucę te 3 kg, z którymi walczę, ale z drugiej- zaraz padnie mi koncentracja itp.
    To takie coś minęło mi dość szybko, kilka dni do tygodnia :) ja jeszcze nie wróciłam do "formy" po laparo, jem połowę mniej niż zwykle ;) no i testuję jak mój organizm reaguje na śniadania białkowo-tłuszczowe :)

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego