Czerwcowe testowanie, czyli wakacje z pasażerem na gapę ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:51
reset, Czrna 81, Siwulec lubią tę wiadomość
Małgosia 24tc +15.08.2015💔
09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
02.2018 - crio 1 blastki 😔
06.2018 - crio 1 blastki 😔
05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
12.2019 - cb😔
09.2020 - "niespodzianka!"
Jasiek 15tc +23.11.2020💔
03.2021 - crio 1 blastki 😔
06.2021 - crio 1 blastki 😔
02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm -
nick nieaktualnykotowa i reset w takim razie macie po jednym kciuku ode mnie na jutro

Siwulec, beta wymiata, gratulacje
jak potrzę na Twój suwaczek, to cały czas czytam moja Betunia w kontekście moja Beata, lubisz imię Beata
??
Makowa , dla Ciebie również gratulacje, tym bardziej że kojarzę Cię z wątków "ogólnych". A więc kciukam za duże przyrosty bety
Kotowa, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Siwulec, Makowa - gratuluję pięknych bet!!
Reset, Kotowa jutro trzymam kciuki za Was!!
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualny
-
Siwulec gratulacje, piękna beta!!!

W ogóle to się nie mogę przyzwyczaić do nowych avatarow, czytam post efi z gratulacjami i myślę sobie: "Siwulec swój post cytuje??"
Reset i Kotowa oczywiście jutro mocne kciuki za Was :*
34 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔
2023-2025 leczenie immuno, trzy kolejne transfery, z czego jeden nieudany i dwa poronienia 😞
W 2026 ostatnie podejście. -
Siwulec gratulacje !!
Resecik i Kotowa trzymam kciuki za jutro! Reset musi być owulacja muuuuusiiii!
Minie ale masz piękny brzuszek, faktycznie spory jak na 10 TC : )
Dziewczyny ja jakoś sobie radzę w tym banku, chociaż jest i będzie ciezko i czeka mnie bardzo dużo pracy. Mialam ochote wrócić na stare śmieci ale tak jak Nika napisała, nie mogę się poddać!
Mam bardzo fajna kierowniczkę i kolege w zespole, który studiował na tej samej uczelni co ja i kojarzę go, więc jest od razu luźniej. Kierowniczka trochę za dużo gada, ale to nic. Zawsze to ja byłam ta gadająca najwięcej, więc wiem teraz jaka byłam uciążliwa :p myślę że ta praca będzie dla mnie szansa na rozwój. Co najlepsze to nawet mi się chce !
Kotowa, Bocianiątko, StaraczkaNika, patuniek86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, MaryAnn, bazylkove, Bajkaaa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Koteczka82, Malgonia, Iseko, Nadzieja22, Siwulec, Czrna 81, by7mistake, nick nieaktualny, Jeżowa, Emiilka, moyeu, Morusek lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza, super wieści - widać że jesteś zmotywowana i działająca

Kierowniczką się nie przejmuj - zawsze możesz kupić stopery i tak się ratować przed paplaniną.
A jak plany prokreacyjne? Chcesz poczekać aż się sytuacja ustabilizuje w nowwj pracy? Weź przykład z Mamuni Moniki - znalazła nową pracę, wahała się czy próbować, czy nie, bo praca, bo to, bo tamto i bach, wyszło przy minimalnym wysiłku
P.S. Mamunia, popraw mnie, pliz, jeśli coś znowu pojkręciłam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 18:07
nick nieaktualny, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Bazylkowa, przykro mi
niestety nie widzę Twojego wykresu. Jednak ja do końca będę trzymać kciuki, aby @ nie przyszła mimo wszystko.
Siwulec, gratki!!
ej, dziewczyny. a jeśli mam śluz R, a test owu negatywny, to znaczy, że owu nie będzie w ciągu 3 dni? trochę się nie znam.. tzn. jest jakaś jasna krecha, ale według instrukcji to jest negatyw..
no bo ja chyba jednak w tym czerwcu też się starać będę
przez was! myślałam, że odpuszczę i zrobię badania, itp. ale jednak czerwiec tu szczęśliwy 
A mąż niby chory , bo ma katar. A jak powiedziałam, że seks będzie, to stwierdził, że "hmm.. w zasadzie to ten najgorszy katar mi przeszedł już " xD
Malevis - wygrałaś !
patuniek86, Siwulec, Nadzieja22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa. -
nick nieaktualnyKochana dobrze pamiętasz i tego się najbardziej obawiam o ile się cieszę że się udało z jednego strzału tak się teraz obawiam co z tego będzie i co ze mną będzie.StaraczkaNika wrote:Iza, super wieści - widać że jesteś zmotywowana i działająca

Kierowniczką się nie przejmuj - zawsze możesz kupić stopery i tak się ratować przed paplaniną.
A jak plany prokreacyjne? Chcesz poczekać aż się sytuacja ustabilizuje w nowwj pracy? Weź przykład z Mamuni Moniki - znalazła nową pracę, wahała się czy próbować, czy nie, bo praca, bo to, bo tamto i bach, wyszło przy minimalnym wysiłku
P.S. Mamunia, popraw mnie, pliz, jeśli coś znowu pojkręciłam!
PS: Dzieci wychodzą w najmniej odpowiednim momencie, pamiętam jak się modliłam o to żeby wpaść...
no to mnie Bozia wysłuchała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 18:19
-
nick nieaktualny
-
Mam to samo - 2 miesiące po planowanym porodzie kończy mi się kontrakt i wiem, że po macierzyńskim nie będzie do czego wracać. Ale sama wiesz, jak jest z pracą - nie ta, to inna-Mamunia- wrote:Kochana dobrze pamiętasz i tego się najbardziej obawiam o ile się cieszę że się udało z jednego strzału tak się teraz obawiam co z tego będzie i co ze mną będzie.

A dziecko zawsze będzie to jedno jedyne, niepowtarzalne i nie zamieniłabyś go na inne z innej komórki jajowej, z jakiegoś późniejszego cyklu, nie? Kochamy od pierwszej komórki i tyle.
Bocianiątko, patuniek86, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Koteczka82, Nadzieja22, nick nieaktualny, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Nika plan jest taki że emek ma powtórzyć badanie nasienia, ja muszę ogarnąć resztę swoich badań i idziemy na wizytę kontrolną do lekarza. Nie zabezpieczamy się, ale mi głową odpoczywa od termometrów testów i uzow więc kto wie kto wie: ) ale wiem że i tak to się nie skończy na wpadce. Laparoskopie pewnie dopiero zrobimy końcem roku o ile uda mi się w ogóle jakoś to załatwić w pracy.
Mamunia właśnie się zastanawiałam co to za serduszka !!! Kurcze ale fajnie : )
StaraczkaNika, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyPiękne wyniki! TSH do zbicia i będzie bajka! :*Makowa_Panna wrote:Siwulec piękna beta. Oby u mnie był taki przyrost..
A to moje wyniki. Beta chyba dobra jak na 12 dpi. TSH powala.. Biorę euthyrox 25 i zawsze miała wynik około 1.5.
url=https://naforum.zapodaj.net/5a4bc9c2f128.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a4bc9c2f128.jpg[/url -
A ja napisałam do mojego doktora o tej szyjce i kazał przyjść jutro.
Z jednej strony fajnie, bo się szybko wszystko wyjaśni - jeśli jednak nie jest tak źle, to mi powie, a ja przestanę się martwić. A jak jednaj będzie źle to wyproszę pessar i też będę spokojniejsza.
A z drugiej strony miałam nadzieję na "proszę się nie martwić i czekać spokojnie do 22.06".
Baby nigdy nie zadowolisz! A już ciężarnej baby to ani trochę.
Także proszę o kciuki jutro o 18:10 - oby szyjka była zaciśnięta tak mocno jak te Wasze kciuki
nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, patuniek86, Iseko, Nadzieja22, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBędę bardzo mocno trzymać!!StaraczkaNika wrote:A ja napisałam do mojego doktora o tej szyjce i kazał przyjść jutro.
Z jednej strony fajnie, bo się szybko wszystko wyjaśni - jeśli jednak nie jest tak źle, to mi powie, a ja przestanę się martwić. A jak jednaj będzie źle to wyproszę pessar i też będę spokojniejsza.
A z drugiej strony miałam nadzieję na "proszę się nie martwić i czekać spokojnie do 22.06".
Baby nigdy nie zadowolisz! A już ciężarnej baby to ani trochę.
Także proszę o kciuki jutro o 18:10 - oby szyjka była zaciśnięta tak mocno jak te Wasze kciuki
StaraczkaNika lubi tę wiadomość