czy jest sens robić test?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, proszę o radę: czy jest sens robić test ciążowy? czy w moim przypadku w ogóle możliwe było zajścię w ciążę w obecnym cyklu?
Jest to mój 2 cykl po odstawieniu tabletek anty; wczoraj miała być @, a nie przyszła i w ogóle w ciele brak jakichkolwiek oznak by przyjść miała...
czy jeszcze poczekać tak z tydzień?
-
nick nieaktualny
-
Cieszę się, że nie jestem osamotniona Aga241 Ty też jesteś świeżo po odstawieniu tabletek? kiedy będziesz robić test?
Jakie ja mam cykle dokładnie to nie pamiętem; brałam tabletki jakieś 10 lat. Z tego co mi świta przed hormonalną antykoncepcją miałam bardzo długie i nieregularne cykle; dlatego ginekolog zaleciła mi branie tabletek aż do "końca" i od razu po odstawieniu starać się. teraz od 2-go cyklu prowadzę obserwacje, ale wiadomo jak to po hormonach, śluz dziwny, temperatury skaczą jak głupie i nic nie da się wywnioskować. Nawet ovu nie zaznaczyło owulacji w tym cyklu -
ehhh a ja specjalnie czekałam z odstawieniem hormonów do czasu starania, by wykorzystać niby zwiększoną płodność do 3 m-cy po odstawieniu tabletek...a tu taki klops w postaci bezowulacyjnych cykli
no nic, teraz cierpliwie będzie trzeba poczekać na @ i potem zacząć od nowa -
małolata wrote:Lulu a to nie jest tak, że po odstawieniu pomimo skaczących temperatur i zaburzonego śluzu mimo to może wystąpić owulacja? Czy jak nie ma rozdzielania na niskie i wysokie temperatury to nie ma szans na to, że wystąpiła owulacja...
Wiesz, lekarzem nie jestem Ale szansa jest zawsze, powiem wręcz, że ostatnio w galerii wykresów widziałam wykres wyglądający na bezowulacyjny a zakończony zieloną kropką
Ale jednak całe te nasze pomiary i obserwacje opierają się na tym, że w prawidłowym cyklu w pierwszej fazie mamy temperatury niższe, w dniach okołoowulacyjnych następuje skok i w drugiej połowie utrzymują się wyższe, standardowo wówczas owulacja występuje w okolicach skoku (bo niekoniecznie w tym samym dniu). Wykres taki, jak Twój, nie ma tej typowej struktury, więc statystycznie rzecz ujmując raczej albo był bezowulacyjny albo będzie bardzo długi i owulka dopiero się odbędzie.
Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale nie nakręcaj się, obserwuj objawy na spokojnie, tylko na tym zyskasz i w razie wizyty u lekarza będziesz miała więcej danych do rozmowy.vanessa lubi tę wiadomość
-
Dzięki za rady
w sumie każdy organizm jest inny i trzeba po prostu być cierpliwą jednak ciężko być jak już by się dzidzię chciało
nie pozostaje mi nic innego jak dalej dzielnie mierzyć temp i śluz obserwować, czekać na @ i ewentualnie w przyszłym tyg zrobić test by zobaczyć na czym stoję -
nick nieaktualnymałolata wrote:Cieszę się, że nie jestem osamotniona Aga241 Ty też jesteś świeżo po odstawieniu tabletek? kiedy będziesz robić test?
Jakie ja mam cykle dokładnie to nie pamiętem; brałam tabletki jakieś 10 lat. Z tego co mi świta przed hormonalną antykoncepcją miałam bardzo długie i nieregularne cykle; dlatego ginekolog zaleciła mi branie tabletek aż do "końca" i od razu po odstawieniu starać się. teraz od 2-go cyklu prowadzę obserwacje, ale wiadomo jak to po hormonach, śluz dziwny, temperatury skaczą jak głupie i nic nie da się wywnioskować. Nawet ovu nie zaznaczyło owulacji w tym cyklu
Nie.. nigdy nie bralam tabletek anty, zawsze mialam dlugie cykle,i czesto bezowulacyjne..ale mam juz jedno dziecko,wiec byl i owulacyjny nie tracilam nadzieji, i tym razem tez nie trace.. z testem poczekam jeszcze z pare dni,zeby potem sie nie rozczarowac. Odczekaj jak mowisz z tydzien i tez zrob.. Za szybko nie ma co,szkoda nerwow i rozczarowania. Bynajmniej ja tak uwazam. Trzymam kciuki -
No ja też tak miałam przed tabletkami anty: długooooo i pewnie często bez owulacji. Nawet czasami brałam luteinę by w ogóle miesiączki wywołać. Ale wtedy miałam naście lat i za bardzo nie myślałam, by swoje cykle obserwować a potem już zaczęła się era tabetek aż do tego roku
no moja mama miała podobne problemy, mówiono jej że ma małe szanse na dziecko, a jakoś ja się pojawiłam na świecie a potem mój brat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziekuje,jak narazie jeszcze @ mnie nie odwiedzila.Tak bardzo bym chciala aby tym razem sie udalo Nie potrafie o niczym innym myslec..co chwile biegam do lazienki i sprawdzam, no chyba oszaleje a u ciebie jak? Oczywiscie dam w niedziele znac,jesli @ nie nadejdzie.