X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Czy ktoś miał błędny wynik testu beta hcg?
Odpowiedz

Czy ktoś miał błędny wynik testu beta hcg?

Oceń ten wątek:
  • munirka Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość testów z moczu takiego poziomu hcg by nie wyczuło.. powtórz betę, sprawdź, czy przyrasta i to da Ci najlepszy obraz sytuacji :) powodzenia.. daj znać, co wyszło..

czarownica_tea, respondeca lubią tę wiadomość

hjo0q0v.png
  • Kasi3nka Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam Bete 2,07 więc nie udało się tamtym razem :( ale nie poddaję się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasi3nka wrote:
    Powtórzyłam Bete 2,07 więc nie udało się tamtym razem :( ale nie poddaję się.

A konsultowałaś to z lekarzem?

• karmelovva Nowa

Wysłany: 24 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kobietki
    mam ten sam problem...@ mi się spóźnia a beta wyszła normalna,chociaz lekarz uwarza po usg ,ze dużo wskazuje na początek ciąży. Nawet nie czuję sie na okres gdzie zawsze bolały mnie piersi . Po jakim czasie można powtórzyc badanie ,zeby było wiarygodne?

boo przecież warto wierzyć...
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelovva wrote:
    witajcie Kobietki
    mam ten sam problem...@ mi się spóźnia a beta wyszła normalna,chociaz lekarz uwarza po usg ,ze dużo wskazuje na początek ciąży. Nawet nie czuję sie na okres gdzie zawsze bolały mnie piersi . Po jakim czasie można powtórzyc badanie ,zeby było wiarygodne?

Po 48h można powtórzyć :)

20140607580117.png
  • karmelovva Nowa

Wysłany: 25 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z krwi robiłam we wtorek i dziś zrobiłam test który tez wyszedł ujemny :(

boo przecież warto wierzyć...
  • madamme190 Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem tu nowa, myślę, że ktoś mi pomoże lub może miał podobną sytuację.
    Mam przeważnie 30dniowe cykle, @ powinnam dostac 29 listopada, nie dostałam. 22 listopada robiłam bete wyszla negatywnie, powtorzylam 28 listopada wyszlo to samo. Nie mam miesiaczki, piersi a raczej sutki bardzo bola, sa wrazliwe do tego stopnia ze nie moge ich dotknac podczas kąpieli, nie było fazy "suchej" przed miesiaczka, na brodawkach mam widoczne rozowe guzki, podobno charakterystyczne w ciazy, zauwazylam delikatne zaciemnienie linii biegnacej od pepka wzdłuż spojenia łonowego. Po dziś dzień mam bardzo dużo śluzu, który jest czasem lepki i mleczny, a czasem rzadki i przezroczysty, podbrzusze boli często tak jak na @. Beta wyszła dwa razy <2.00 mlU/ml. Często w środku dnia jestem zmęczona i śpiąca. Nie mam takiego apetytu jak wcześniej, wieczorami szybko zasypiam mimo ze wczesniej potrafilam oglądać telewizje do 1 w nocy.
    Czy mimo ujemnego wyniku bety, mogę być w ciąży. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

• madamme190 Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że jeżeli byłaby to ciąża, byłby to 5 tydzień. Czytałam na różnych forach, że beta nie wykrywała ciąży a ciąża była. U mnie była to beta jakościowa a nie ilościowa, czyli taka która odpowiada tylko na pytanie tak czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:04

• PrezesGąska Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Madamme, tez bym chciala uslyszec ze mimo negatywnej bety moze byc ciaza...jestem na 2 dni przed okresem i wczoraj beta byla <2,0 mimo ze 4 dni temu II kreski na tescie...ludze sie ze moze zrobilam za wczesnie bete a test byl falszywy...ale zdarzaja sie rozne historie,

zobacz tu--> http://forum.abczdrowie.pl/forum-ciaza-i-dziecko/289511,negatywny-wynik-testu-hcg-i-brak-okresu-a-ciaza,6

jak okres nie przyjdzie i zmierze znow bete to dam znac na pewno :)

madamme190 lubi tę wiadomość

• madamme190 Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już dzisiaj jestem już w 35 dniu cyklu, i dalej nie mam okresu. Test robiłam wczoraj, negatywny. Więc raczej nie ciąża..

• nieidealna Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam nadzieje :)

Nieidealna
  • abatka Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. chciałam zapytać co sądzicie o mojej sytuacji. mam bardzo nieregularne miesiączki. po odstawieniu tabletek anty dostawałam okres kolejno co 23 dni, co 30, co 33 ostatnio po 35 dniach. dziś jest 39 dzień i okresu nie ma :) ostatni stosunek 8 listopada ,a 26.11 był ale przerwany i trwał może 10 sekund... (zrezygnowaliśmy, po prostu..) testy ciążowe apteczne negatywne, beta z 02.12 <0,5 . Ale czemu nie ma ani miesiączki ani ciąży? Jest jeszcze na nią szansa?? Jak myślicie?

• nieidealna Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez beta na -. @ tez nie ma, w pon dzwonie do gina..

Nieidealna
  • abatka Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który masz już dzień cyklu? rozumiem, że starasz się ? :)

• madamme190 Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej brak @, jestem umówiona z ginem na piątek dopiero (przyjmuje tylko raz w tygodniu i to tylko 6 osob), jestem w 37 dniu cyklu, gdzie cykle mam max 32 dni. Nie wiem co sie dzieje, bola mnie tylko piersi, nie mam zadnych innych objawow..

• abatka Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh ja jednak mam chyba większy problem bo u mnie na ciążę za szybko.. :(

• madamme190 Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie jest w odpowiednim momencie, ale nie wiem czy to ciaza czy po prostu jakis inny problem, w piatek sie dowiem. Dwa razy beta <2.00 mlU/ml i test ciazowy negatywny. Po takim czasie to powinno juz pokazac na tescie, test robilam w czwartek, a bete 22.11 i 28.11. wiec powinno juz cos wyjsc napewno.

• abatka Debiutantka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testów z apteki to zrobiłam już z 4.. na becie byłam raz <0,5 . ale mam wątpliwości jeszcze co do mojego jednego "razu" którego beta mogłaby nie wykryć. no ale musiałabym mieć mega pecha gdyby po 10 sekundowym stosunku (przerwalismy go poprostu) zaszłabym w 30 dniu cyklu... no ale jednak okres nadal się spóźnia.. nie wiem już co myśleć :( nie zdziwię się jeśli to jednak ciąża.

Malediwy2020 lubi tę wiadomość

• madamme190 Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dziś test znów, negatywny, 41 dzień cyklu... ja dowiem się wszystkiego w piątek u gina,

• abatka Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 44 dzien, jutro 45 i idę rano znowu na betę , będzie to minimalnie 15 dni od tego nawet krótkiego stosunku i 35 od długiego, że tak powiem więc jak beta ujemna to wierzę, że to zaburzenia hormonalne które mam na 100 % .. chyba beta mnie już nie oszuka po takim czasie nie?

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ