Czy ktoś miał błędny wynik testu beta hcg?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
witajcie Kobietki
mam ten sam problem...@ mi się spóźnia a beta wyszła normalna,chociaz lekarz uwarza po usg ,ze dużo wskazuje na początek ciąży. Nawet nie czuję sie na okres gdzie zawsze bolały mnie piersi . Po jakim czasie można powtórzyc badanie ,zeby było wiarygodne?boo przecież warto wierzyć... -
karmelovva wrote:witajcie Kobietki
mam ten sam problem...@ mi się spóźnia a beta wyszła normalna,chociaz lekarz uwarza po usg ,ze dużo wskazuje na początek ciąży. Nawet nie czuję sie na okres gdzie zawsze bolały mnie piersi . Po jakim czasie można powtórzyc badanie ,zeby było wiarygodne?
Po 48h można powtórzyć -
Witam
Jestem tu nowa, myślę, że ktoś mi pomoże lub może miał podobną sytuację.
Mam przeważnie 30dniowe cykle, @ powinnam dostac 29 listopada, nie dostałam. 22 listopada robiłam bete wyszla negatywnie, powtorzylam 28 listopada wyszlo to samo. Nie mam miesiaczki, piersi a raczej sutki bardzo bola, sa wrazliwe do tego stopnia ze nie moge ich dotknac podczas kąpieli, nie było fazy "suchej" przed miesiaczka, na brodawkach mam widoczne rozowe guzki, podobno charakterystyczne w ciazy, zauwazylam delikatne zaciemnienie linii biegnacej od pepka wzdłuż spojenia łonowego. Po dziś dzień mam bardzo dużo śluzu, który jest czasem lepki i mleczny, a czasem rzadki i przezroczysty, podbrzusze boli często tak jak na @. Beta wyszła dwa razy <2.00 mlU/ml. Często w środku dnia jestem zmęczona i śpiąca. Nie mam takiego apetytu jak wcześniej, wieczorami szybko zasypiam mimo ze wczesniej potrafilam oglądać telewizje do 1 w nocy.
Czy mimo ujemnego wyniku bety, mogę być w ciąży. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam. -
Dodam, że jeżeli byłaby to ciąża, byłby to 5 tydzień. Czytałam na różnych forach, że beta nie wykrywała ciąży a ciąża była. U mnie była to beta jakościowa a nie ilościowa, czyli taka która odpowiada tylko na pytanie tak czy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 19:04
-
Hej Madamme, tez bym chciala uslyszec ze mimo negatywnej bety moze byc ciaza...jestem na 2 dni przed okresem i wczoraj beta byla <2,0 mimo ze 4 dni temu II kreski na tescie...ludze sie ze moze zrobilam za wczesnie bete a test byl falszywy...ale zdarzaja sie rozne historie,
zobacz tu--> http://forum.abczdrowie.pl/forum-ciaza-i-dziecko/289511,negatywny-wynik-testu-hcg-i-brak-okresu-a-ciaza,6
jak okres nie przyjdzie i zmierze znow bete to dam znac na pewnomadamme190 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny. chciałam zapytać co sądzicie o mojej sytuacji. mam bardzo nieregularne miesiączki. po odstawieniu tabletek anty dostawałam okres kolejno co 23 dni, co 30, co 33 ostatnio po 35 dniach. dziś jest 39 dzień i okresu nie ma ostatni stosunek 8 listopada ,a 26.11 był ale przerwany i trwał może 10 sekund... (zrezygnowaliśmy, po prostu..) testy ciążowe apteczne negatywne, beta z 02.12 <0,5 . Ale czemu nie ma ani miesiączki ani ciąży? Jest jeszcze na nią szansa?? Jak myślicie?
-
U mnie dalej brak @, jestem umówiona z ginem na piątek dopiero (przyjmuje tylko raz w tygodniu i to tylko 6 osob), jestem w 37 dniu cyklu, gdzie cykle mam max 32 dni. Nie wiem co sie dzieje, bola mnie tylko piersi, nie mam zadnych innych objawow..
-
U mnie też nie jest w odpowiednim momencie, ale nie wiem czy to ciaza czy po prostu jakis inny problem, w piatek sie dowiem. Dwa razy beta <2.00 mlU/ml i test ciazowy negatywny. Po takim czasie to powinno juz pokazac na tescie, test robilam w czwartek, a bete 22.11 i 28.11. wiec powinno juz cos wyjsc napewno.
-
ja testów z apteki to zrobiłam już z 4.. na becie byłam raz <0,5 . ale mam wątpliwości jeszcze co do mojego jednego "razu" którego beta mogłaby nie wykryć. no ale musiałabym mieć mega pecha gdyby po 10 sekundowym stosunku (przerwalismy go poprostu) zaszłabym w 30 dniu cyklu... no ale jednak okres nadal się spóźnia.. nie wiem już co myśleć nie zdziwię się jeśli to jednak ciąża.
Malediwy2020 lubi tę wiadomość
-
ja mam 44 dzien, jutro 45 i idę rano znowu na betę , będzie to minimalnie 15 dni od tego nawet krótkiego stosunku i 35 od długiego, że tak powiem więc jak beta ujemna to wierzę, że to zaburzenia hormonalne które mam na 100 % .. chyba beta mnie już nie oszuka po takim czasie nie?