Czy to mozliwe ze testy owu szybciej wykryją ciaze niz ciążowe?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy to mozliwe ze testy owu wykrywaja szybciej ciaze niz ciazowe? mi od wczoraj wychodza idealnie pozytywne owulacyjne, a ciazowe przed wczoraj wieczorem wczoraj rano blada ale to naprawde balda kreska, a wczoraj po poludniu negatyw ciazowy?(testy ciazowe tej samej firmy o czulosci 10 kupywane w dwoch roznych sklepach, owulacyjne nie wiem jakiej czulosci bo allegrowe i nic na nich nie pisze)
-
nick nieaktualnyJa też dzisiaj skusiłam się na test owulacyjny ponieważ mam niewykorzystany zapas... Bardzo mało wyraźne obydwie kreski, więc myślę że jednak owulacyjne do owulacji ciążowe do potwierdzenia ciąży... Ale to tylko moja obserwacja.
Bikini31, Helena, Klara Wysocka lubią tę wiadomość
-
Ja też zrobiłam z ciekawości te testy owulacyjne ,bo mi ich trochę zostało. Pozytywny tzn dwie grube krechy wyszły dopiero w 30 dniu cyklu,co testy ciążowe wskazywały na ciąże w 19 dniu cyklu.. Także tak jak koleżanka wyżej pisała jedne i drugie mają swoje przeznaczenie. Pozdr.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2013, 09:18
belldandy lubi tę wiadomość
-
Wiesz,czasami owulacja się może przesunąć i przed terminem @ czy w dzień spodziewanego @ wychodzą testy owulacyjne. Także nie zawsze test owulacyjny wykryje Ci ,że jesteś w ciąży.
Wiecie dziewczyna,która stara się długo o dziecko zrobi sobie test owulacyjny w dzień spodziewanego @ i się ucieszy bo test owu. wyszedł pozytywnie ,bo wyczytała na forum ,że testy owulacyjne wychodzą pozytywnie. A tu znowu @ albo odwrotnie test owulacyjny wyszedł po spodziewanym dniu @ negatywnie i załamka,bo brak ciąży ,a tu zrobiła jeszcze test ciążowy i wyszło,że jest w ciąży,ale przecież test owulacyjny pokazał brak ciąży.
Ja podtrzymuję swoją wcześniejszą wypowiedź. Testy owulacyjne do piku LH ,a ciążowe do wykrywania gonadotropiny kosmòwkowej- bata hcg !
A wy róbcie jak chceciePaula55, madziunia112, Mimi., lys, iza37, JagnaJankowska, JagnaaJankowskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam, dziś się tu znalazłam, zakupiłam testy owulacyjne,umówiłam na usg,
mam skończone 40 lat i czekam na Dziecko, szukam kobiet dojrzałych, które też zabiegają o potomka. Jakoś nie bardzo wiem jak interpretować wyniki na paskach owulacyjnych, ponieważ od 3 miesięcy wykazywało mi 2 paski w takim samym kolorze. Niestety, wyrzucałam je. Czy jest sens trzymania pasków? Jak długo? Teraz chcę przez cały cykl badać się.grosza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam, otóż miałam troche czasu i poszukałam odp na pytanie. tak testy owulacyjne mogą wykryć ciąże! a dzieje się to dlatego, że testy owulacyjne są stworzone aby wykrywac hormon LH w moczu, a ciążowy HCG. Oba hormony są w pewnym sensie do siebie podobne (w składzie chemicznym) i przy dużym natężeniu HCG test owu może go "wykryć" jako LH. Ale wiadomo wynik może byc nie miarodajny więc należy powtózyć go testem ciążowym, ewentualnie betą z krwi
Mimi., magic1 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj 14 dpo i tak z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Nie nastawiam się zbytnio, ale to wszystko się okaże jutro albo w czwartek
Dam znaćjustysia 87, zaklinaczarownica lubią tę wiadomość
-
ja już pisałam o swoim przypadku ale napisze tutaj
Ja tak miałam, zrobiłam test owulacyjny z ciekawości ( słyszałam, że potrafi wykryć ciąże parę dni po zagnieżdżeniu ) Wyszły mi dwie bardzo mocne kreski.
Podobno, może wykryć ciąże taki test owulacyjny ponieważ, jest to jego tak jak by wada. Podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. ( którego stężenie wykazują testy owulacyjne) , dlatego ponoć jest taka możliwość wykrycia przez taki test ciąży.
Ale... w moim przypadku się to NIE sprawdziło, test ciążowy wyszedł negatywny.
Uważam, że testy owulacyjne powinny być stosowane do wyznaczania owulacji, a testy ciążowe do ciąży i tyle.
Są takie przypadki:
a) dziewczyna w ciąży zrobiła test owulacyjny wyszedł pozytywny, zrobiła test ciążowy, który to potwierdził
b) dziewczyna w ciąży zrobiła test owulacyjny, wyszedł negatywny a test ciążowy wykazał ciąże
c) dziewczynie nie będącej w ciąży test owulacyjny wyszedł pozytywny a test ciążowy temu zaprzeczył
Jak ma się być w ciąży to się będzie, i tyle. A najlepiej sprawdzać to jednak testem ciążowym Takie jest oczywiście moje skromne zdanie
kittykate, saprist88, Agnieszka GreenApple, lulu_ovufriend, bbie, Sylwia_80, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
A ja myślę, że tylko beta jest miarodajna, bo mi testy ciążowe pokazywały 2 razy na +, w tym jednym cyklu były na prawdę dosyc ciemna kreska w 3 testach, wiec nawet do głowy by mi nie przyszło, że nie jestem w ciązy pomimo pozytywu i wysokiej temp. Właśnie czytałam, że jeżeli kobieta ma wysokie stężenie LH to test ciążowy może pokazywac drugą kreskę tak jak i owulacyjny siłą rzeczy też wyjdzie na +
saprist88 lubi tę wiadomość
-
masz rację, ale też bardzo często dochodzi do ciąży tzw. biochemicznej o czym wiele kobiet nie zdaje sobie nawet sprawy... a przy właśnie ciąży biochemicznej testy ciążowy są pozytywne, ba- nawet beta wykazuję ciążę. (dlatego również tak istotny jest jej przyrost) tak mi się wydaję.. Pewnie dlatego też wielu lekarzy jest zdania, że dopiero badanie usg potwierdza ciążę w 100%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 16:02
saprist88 lubi tę wiadomość