SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅
Odpowiedz

Daj mi dobry prezent Mikołaju 🎅🏼 bo jestem już na skraju 😅

Oceń ten wątek:
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, gratulacje!

Aksandro, to nie Twoja wina, że ciąża tak przebiega. Ja życzę Ci po prostu żeby minęły negatywne objawy i żebyś zaczęła odczuwać w końcu radość 😀

Woczekiwaniu, trzymam kciuki za stymualcje!

PaulinKa, rozumiem Twoją potrzebę niedzielenia się terminami, choć każdy wspiera, to faktycznie czasami może pojawić lekka presja.
    Mnie też bardzo męczy skąd wzięło się takie niskie AMH, wiem że endomenda i Hashi mogą je zaniżać, ale nie aż o tyle. Nie wiem czy się kiedyś dowiem.

Lisik, Liora tulę Was 🫂

Lisik, Liora , Aksandra, Piret lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret ❤️❤️ niech się dzieje!

Piret lubi tę wiadomość

21 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle ✅
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - Kwalifikacja do Rządowego Programu ochrony zdrowia prokreacyjnego
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌--> 6,4 (po Euthyrox 50)
    FT4 1,27
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)---> 103

19.09.25--> Lipiodol

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6,DHA + SPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, szczypie! 😅 to sie dzieje!

Aleksandra, przykro mi, ze zamiast sie cieszyc spokojem, musisz sie z tym mierzyć, ale lepiej znac wroga to raz, a dwa, ze wierze, ze to Wam minie i donosisz te ciaze w spokoju 🍀

Paulinka, Lisik i pozostałe dziewczyny - dziekuje Wam bardzo za te wiare, bo ja jej chwilowo nie mam. Staram sie z całych sił byc w tym neutralna, choc nie wiem czy mi to wyjdzie. Trudno mowic o nieumyśleniu, gdy jednocześnie czlowiek przeżywa powrót żałoby, bo dzis świętowalibysmy pierwszy roczek synka ubierając choinkę 🥺 trudny to dla mnie czas, nie mowiac o calej reszcie, ktora dzieje sie w moim życiu aktualnie.

Oczywiscie, nie skreślam cyklu, bo i z 4mm endo sie staralismy, ale super entuzjastyczna nie jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:52

Lisik, Liora , Motylek93, aszin, Aksandra lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandro kochana, niniejszym wysyłam Ci kopala w dupala! 😉 czy gdyby którakolwiek z nas trafiła na IP z krwotokiem, napisałabyś ze jest ona osoba beznadziejna? No znając Twoją wirtualną odslone stawiam wszystko- ze nie! Napisałabyś ze to cialo robi co moze by ciąże utrzymać, ze owa staraczka walczyła o nią miesiącami, latami i jest najbardziej waleczą mamusią jaką ten bąbel w brzuszku moze miec!! Prosze w swojej głowie pielęgnować tylko to co dobre- tak by maluszek mogl otrzymywać jak najwięcej ciepłych, pokrzepiajacych myśli 💕✨️

Bardzo trzymam kciuki za Twoją ciaze, niech krwiak sie oczyszcza (one sa tak powszechne przy IVF, ile stresu to kosztuje!) Zebys w koncu ze spokojem mogła cieszyć się tym o co tyle walczyliście... 💕😍🤰

@Piret, no widzisz , jaka beta a jaki bladzioch!! Ekstra! Wielkie gratulacje, no piękny świąteczny cud ... 🌟🥹🥰

Piret, Lisik, Loraa, Aksandra lubią tę wiadomość

⏳️01.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endometrioza, adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR
    🚹: morfo 4%; ruch a+b- 40%, koncentracja 17mln/ml, , SDF-15%, IO, Hashi, niedoczynność tarczycy

IVF 🙏
    💉10.2025: 7❄️
    💊Diphereline...🤞⌛️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • clara Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    Klinice też bym nie była w stanie zaufać na 100%. Miałabym wrażenie że nie chcą mnie leczyć tylko odklepać co trzeba i na ivf. A ja wierzę że mogę pozbyć się problemu który powoduje u mnie niepłodność i zajść w ciążę naturalnie. Dopiero jak wyczerpię wszystkie opcje i będę wiedziała że ivf to jedyna droga to pójdę w to. Chyba że wcześniej wykończę siebie. Ja chyba totalnie nie potrafię oddać tej kontroli. Cały czas się zastanawiam a co jeśli zrobić tak, a co jeśli spróbować to, i to mi zajmuje całą przestrzeń w głowie.

Miałam 100% takie same myśli jeszcze miesiąc-dwa temu.
    Z kliniką prawda, dążą do in vitro, nie diagnozy, liczy się efekt końcowy tylko. Na początku ciężko było mi się z tym pogodzić, ale dla nas to w tej chwili jedyna droga, która ma najszybsze szanse powodzenia. Pluję sobie w brodę, że zmarnowałam wiele miesięcy, bo się po prostu staraliśmy, a nie diagnozowaliśmy głębiej przy okazji. Teraz już na to za późno. Nie wiadomo jeszcze, czy w trakcie in vitro coś nie wyjdzie i czy znów nas to nie odsunie w czasie. Podejrzewam, że moja początkująca adenomioza jest winowajcą, ale pewności nie mam :(
    Każdy ma gdzieś swój pułap prób o własnych siłach, u nas decydujący był wiek.
    Życzę Ci, żeby Wam się udało, zanim staniecie pod ścianą z napisem IVF, bo to nie jest pierwszy wybór dla nikogo <3

Lisik lubi tę wiadomość

32♀️42♂️
    starania od 07.2023 (od 03.2025 w klinice)
    cs: 25 😔

adenomioza; wyniki męża w miarę (Clostilbegyt na testosteron); oboje Euthyrox - niedoczyność;
    medycznie: drożność OK, 4 histeroskopie, 4 monitoringi lametta/clo, 3 monitoringi bez leków, 1 IUI; suplementacja
    ✔️TSH 1.4, wit D 60, ferrytyna 60, HOMA, MUCHA, prolaktyna
    ⬆️homocysteina 10

2025:
    [w maju histeroskopia z shaverem, brak zapalenia]
    12.2025 (5. cykl po histero) naturalnie⏳

🔜 IVF, 14.01.2026 wizyta wstępna
  • clara Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret, gratulacje 🥰
    Paulinko, rozumiem, że chcesz zachować dla siebie szczegóły, kciuki trzymam ofc! <3

A my gotowaliśmy dziś z mężem na święta, słuchając świątecznych piosenek i snuliśmy sobie wizje i że kurde nasze dzieci nie wiedzą, co tracą, bo naprawdę miałyby fajnych rodziców i tyle miłości że ho ho! :/
    Rozczuliliśmy się oboje, rzadko pozwalamy sobie na takie wizje, bo to bolesne. Ale jakoś się otwieramy teraz przez to nadchodzące in vitro. Aż strach się bać tego rozczarowania, jak nie wyjdzie. Ale na razie trzymamy się nadziei, żeby nie oszaleć, i mamy chwilowy luz do wizyty startowej 14 stycznia.

Lisik, Piret lubią tę wiadomość

32♀️42♂️

adenomioza; wyniki męża w miarę (Clostilbegyt na testosteron); oboje Euthyrox - niedoczyność;
    medycznie: drożność OK, 4 histeroskopie, 4 monitoringi lametta/clo, 3 monitoringi bez leków, 1 IUI; suplementacja
    ⬆️homocysteina 10

2025:

• Slava Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piretku gratuluję 🥹🥳❤️ oby Twoja ciąża była naprawdę nudna, długa i jeszcze raz nudna 🤞❤️ proga masz tak pięknego, że musi być dobrze 😊

Aksandro gratuluję zdrowego Maleństwa ❤️ Jednocześnie strasznie mi przykro, że nie możesz się cieszyć ciążą, wiem jak to jest kiedy z jednej strony paraliżuje strach, a z drugiej takie poczucie, że się jest niewdzięcznym 🤷🏻‍♀️I wiem, co to za żal jak nasze własne ciała odmawiają współpracy i są nam wrogie.. Krwiaki mają to do siebie, że mijają. Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię, żeby reszta Twojej ciąży już była nudna i spokojna 🤞❤️

Kalamarniczko przytulam jak najmocniej 🫂

Lisik, Clara macie rację 100000%, że w większości klinik dążą na siłę do IVF. Z różnych względów, pewnie i dlatego, że to największa refundacja dla nich i zarobią ma tym najwięcej no ale też jest to proces jednak który są w stanie zdecydowanie bardziej efektywnie kontrolować niż IUI czy w ogóle stymulowane starania. Wiele z tych naszych staraczkowych badań, typu immunologia ciagle jest off label i uznanie wyników i leczenia zależy od lekarza. Wiem, że Nitki pani profesor jest trochę anty immuno, u Brilki i Paulinki lekarz się po prostu nie wypowiada za bardzo, a już mój z Bocka sam ogarnia immuno, potrafi zinterpretować wyniki i dobrać leczenie. Więc tu bardziej niż od systemu wszystko zależy od pojedynczego lekarza. Niektórzy mają podejście, że dobry zarodek się obroni w każdych warunkach, a inni już będą się starali dociec gdzie jest problem.
    No i IVF to też, niestet patrząc po moim przypadku, forma diagnozy. Zobaczycie ile komórek macie, jak rosną i dojrzewają, ile się zapłodni i jak te zapłodnione będą się dzielić, ile stworzy blastki, a te które nie stworzą - kiedy przestaną się rozwijać. To jest naprawdę ogrom informacji, można mieć piękne cykle i dużo komórek, a wyjść z procedury z niczym. Jak się testuje zarodki to są dodatkowe dane. Także, trzymam za Was kciuki, przede wszystkim żeby decyzje jakie podejmujecie były w zgodzie z Wami ❤️

Clara, a było badane HBA i SDF? Przed ewentualnym ivf super jest znać te parametry, bo w klinice mogą dobrac odpowiednie dodatki do zwykłego icsi. No i warto by pyknąć Kiry, chyba prawie każda ma coś w nich namieszane, a może w alabie jakies większe promki po świętach wrzucą 🙂

Paulinko kciuki zaciśnięte 🤞❤️

Lisik, kałamarnica 11, Aksandra, clara, Piret lubią tę wiadomość

35&35l
    ❌ allo mlr 0, TNF, IL10, AMH, IO, BMI, PAI-1 4G/5G, -2DS2, -2DS3
    ❌ ruchliwość, morfologia
    Starania od 04.2024 2xCB, 2025 1xCP
    05-06/25 IVF po pgta 1x❄️
    06-07/25 cykl monitorowany + Ovitrelle+ Luteina
    14.07/25 ⏸️
    preg.png
  • Lisik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara, Slava dziękuję za mądre słowa. No ja też nie chcę sobie pluć w brodę że się po prostu staramy a nie diagnozujemy dlatego robię wszystko. Zgadzam się Slava że podczas ivf też się można dużo dowiedzieć a nawet rzeczy których normalnie by się nie wiedziało. Nie jestem temu przeciwna ale też tak jak Clara powiedziała że u nich to jest w tym momencie jedyna opcja i też ze względy na wiek w to idziecie tak jak czuję i też to lekarz powiedział że ze względu na mój wiek ja jeszcze trochę czasu mam z mniejszą presją. Oczywiście chcę najbardziej na świecie już efekt w postaci zdrowej ciąży ale dopiero zaraz kończę 28 lat i czuję że jednak ten czas jeszcze jest żeby to zrobić z dokładnym szukaniem przyczyn.

U mnie dziś 12 dpo biało, bez zaskoczenia. Jedziemy zaraz do szpitala umawiać termin laparo. Boże oby to nie był kwiecień...trzymajcie kciuki za szybki termin.

Piret daj nacieszyć oko jakimś ślicznym teścikiem 🥰

clara, Slava lubią tę wiadomość

21 cs
    👫27
    - HSG ✅
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌--> 6,4 (po Euthyrox 50)
    FT4 1,27
    Żelazo 89,8 --> 68

19.09.25--> Lipiodol

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6,DHA + SPA, Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
  • Liora Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret odczaruj nam ten grudzień 🥰 piękne wyniki 😊

Piret lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret 🍀 niech rośnie!

Mamy już nową prowadzącą? Bo naszła mnie wena na tytuły styczniowego wątku, więc podsyłam 🤭

Styczeń ☃️ rozbudza nasze nadzieje, niech się magia w końcu zadzieje✨

Styczeń nadzieją się mieni ❄️ — niech los się w cud wreszcie zmieni🍀

Styczeń obietnicą świeci ✨— niech los nam da upragnione dzieci 🍼

Styczeń nadzieją lśni ⛄️— niech spełnią się nasze sny ✨

Styczniu, zrób dla nas ten trik ✨ — na teście ciążowym niech będzie „pik” ⏸️

Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠

Księgowa, Olcykowa, Loraa, Lisik, SummerAnn, clara, Piret, brilka, Motylek93, Slava lubią tę wiadomość

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Piret 🍀 niech rośnie!

Mamy już nową prowadzącą? Bo naszła mnie wena na tytuły styczniowego wątku, więc podsyłam 🤭

Styczeń ☃️ rozbudza nasze nadzieje, niech się magia w końcu zadzieje✨

Styczeń nadzieją się mieni ❄️ — niech los się w cud wreszcie zmieni🍀

Styczeń obietnicą świeci ✨— niech los nam da upragnione dzieci 🍼

Styczeń nadzieją lśni ⛄️— niech spełnią się nasze sny ✨

Styczniu, zrób dla nas ten trik ✨ — na teście ciążowym niech będzie „pik” ⏸️

Styczniu, proszę skromnie 🙏— daj dwie kreski, bo już po mnie 🫠

Dołączę swoj: chu chu ha, zima zla, moze chociaz dziecko da.

🤣🤣 nie moglam sie powstrzymac.

EDIT: Po udanym Sylwestrze, zaciążę wreszcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:26

aszin, Olcykowa, Lisik, clara, Piret, brilka, Motylek93, Slava lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Loraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mocno podpisuje się pod słowami, że ivf też jest diagnostyką. Podczas procesu widać więcej i można uzyskać też sporo informacji, np. o jakości komórek jajowych, o tym czy w ogóle dochodzi do zapłacenia, co się dzieje z blastakmi. To też są cenne informacje.

Księgowa, przykro mi bardzo 🫂 Nie chcę Cie nakręcać, ale jak jeszcze udzielałam się na głównym wątku, to była taka dziewczyna, której na monitoringu po owualcji lekarz powiedział, że w tym cyklu na pewno się nie udało, bo endo jest za cienkie. A wysikała dwie kreski.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, Hashimoto, BX - jeden KIR implantacyjny FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
    Stan zapalany endometrium
    ✅MUCHa,ANA,ANA1,AMA,ASMA,Kariotyp

🧒
    ❌ Morfologia (2%)
    ✅ Kariotyp, Koncentracja

💉IVF
    I procedura ❌
    📆05.2025 - Bemfola 225, Menopur 100 -pobrano 4🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏
    📆01.08.2025
    - Elonva 150, Gonal 150, Menopur 150
    - ❄️ 4AA -> PGT-A ❄️ zdrowy mrozaczek

A ch*j z tym wszystkim!
  • Piret Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:

Piret daj nacieszyć oko jakimś ślicznym teścikiem 🥰

Dzień dobry dziewczyny od rana urzęduje w kuchni i cały czas mam w głowie, żeby tu napisać z małym uptadem. Gdybym wiedziała, że tak się stanie nie brałabym tyle na siebie w te Swieta, czwarte ciasto się robi ale nie mam mas jeszcze, udekorować je muszę, rybę po grecku zrobić nie wiem kiedy sałatkę zrobię i śledzie :/
    wreszcie usiadłam na chwilkę i podzielę się fotką z dzisiejszego poranka, ciemnieje 🥹

https://ibb.co/rKq9Mq6S

Wiem, że zawsze piszecie, żeby cieszyć się co jest tu i teraz, ale ja już rozumiem te z Was, które mimo wszystko zamartwiają się, bo przecież „jak to, że nagle może być tak pięknie?! Może to tylko sen…”

Aszin super tytuły 😍 no i Księgowej też 😅😅😅

Lisiku mocne kciuki za szybki termin laparo 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:09

aszin, Lisik, Biochemiczka, Motylek93, Slava lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg;
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli

Fragmentacja DNA 6% ✔️

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

7dpo. prog 27, Estradiol 298

Only good mood & thoughts 🍀
  • Lisik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret piękna kreseczka ❤️ ale się uśmiechnęłam.
    Rozumiem że nie wierzysz że może być tak pięknie, ja też bym pewnie miała wątpliwości jakbym tego doświadczyła 😄ale na razie jest pięknie i możesz pomiędzy podjadaniem mas a klepaniem ryby myśleć "ej, jestem w ciąży" 😉

U mnie termin na laparo 17.03. Także dołączam do was Loraa i Vergeet w oczekiwaniu na wiosnę. Może maj będzie mój 😅 #nierodzęw2026

Piret lubi tę wiadomość

21 cs
    👫27
    - HSG ✅
    AMH 3,7
    FT4 1,27
    Żelazo 89,8 --> 68

19.09.25--> Lipiodol

• clara Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie niezmiennie biało. Ruszam zaraz do rodziny, więc wpadłam pożyczyć już Wam i sobie na święta wszystkiego dobrego, żeby zasiane teraz marzenia wykiełkowały w przyszłym roku, żeby kocyki zdziałały swoją magię, żebyśmy nie miały obsuw i plany szły dobrym torem, tak żeby kolejne święta były już radosne dla każdej z nas.
    Trzymajcie się zdrowo, Pireciku, rośnij ładnie, przytulam Was wszystkie serdecznie.
    Wrócę po świętach. 🤍✊✊🍀

Piret, Motylek93, Lisik lubią tę wiadomość

32♀️42♂️

⬆️homocysteina 10

2025:

• Piret Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Cześć słoneczka. 🌞

Wpadłam, bo Piret, kochana moja ptasiaro chcę żebyś wiedziała, że szaleńczo trzymam kciuki za Twoją betę! ♥️🥹

U nas... ja się próbuję pozbierać, mój mąż jest Aniołem w ludzkim wcieleniu i robi wszystko żebym nie straciła nadziei. Bardzo mocno kiełkuje w nas obojgu myśl o tym, by nie iść już w IUI a prosto w IVF. Ale niech to dojrzewa.
    Wczoraj byliśmy na randce, było smacznie i przyjemnie. Chodzę na siłkę, to mi daje kopa motywacyjnego. I tak leci. Odliczam też do końca roku, jak Aszin. 😁
    Już niech 2026 nastanie i przyniesie powiew nowej nadziei. ✨

Ściskam Was czule. 😘

Kałamarniczko chciałam Ci osobno podziękować za to, że odezwałaś się tutaj pomimo, smutku, który Ci towarzyszy ostatnio i tak pięknie mi napisałaś ❤️, czuję jakbyś była moją bratnią duszą 🤍 takie ot moje odbicie, które mieszka sobie w innym mieście a szkoda … 🥰 ja dalej mocno Ci kibicuję i będę trzymać kciuki, wierze, że już niebawem będziesz mamusią 🤰 Razem z resztą dziewczyn z tego wątku 🍀 w końcu styczeń zapowiada się naprawdę obiecująco 🤞
    Również mocno ściskam !
    Ja po moich niepowodzeniach nadal biorę ten cud na chłodno, chyba dlatego, że łatwiej będzie dla mnie przejść rozczarowanie niż się nastawię za bardzo, taka skorupa się we mnie wytworzyła,która póki co jeszcze ciężko przebić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:27

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg;
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli

Fragmentacja DNA 6% ✔️

od 11.25 r.
    ~ monitorowane cykle

7dpo. prog 27, Estradiol 298

Only good mood & thoughts 🍀
  • staram_sie_ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Dzień dobry dziewczyny od rana urzęduje w kuchni i cały czas mam w głowie, żeby tu napisać z małym uptadem. Gdybym wiedziała, że tak się stanie nie brałabym tyle na siebie w te Swieta, czwarte ciasto się robi ale nie mam mas jeszcze, udekorować je muszę, rybę po grecku zrobić nie wiem kiedy sałatkę zrobię i śledzie :/
    wreszcie usiadłam na chwilkę i podzielę się fotką z dzisiejszego poranka, ciemnieje 🥹

https://ibb.co/rKq9Mq6S

Wiem, że zawsze piszecie, żeby cieszyć się co jest tu i teraz, ale ja już rozumiem te z Was, które mimo wszystko zamartwiają się, bo przecież „jak to, że nagle może być tak pięknie?! Może to tylko sen…”

Aszin super tytuły 😍 no i Księgowej też 😅😅😅

Lisiku mocne kciuki za szybki termin laparo 🤞

Piret - najwyżej nie zrób wszystkiego :)! I tak po świętach zawsze dużo zostaje 😅
    A może właśnie wzięcie tyle na siebie pomogło przy staraniach - ja też zaszłam w cyklu gdzie miałam baaaardzo dużo na głowie i starania totalnie zostały odpuszczone, w ogóle o tym nie myślałam, ze może zaskoczy, a i Ty przecież nie wierzyłaś, ze akurat teraz się uda.

Dbajcie o siebie <3

‹‹ 35 36 37 38 39
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ