Dla dziewczyn co zwidów na testach nie widzą!
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaeemm wrote:Ja przepraszam, ze zadaje takie głupie pytania. Po prostu w środę szykuje mi sie lot, a nie jest to wskazane w pierwszych tygodniach ciazy. Nie muszę leciec, stad wlasnie za wszelka cenę chce jakos sprawdzic, czy w tym cyklu sie udało. Tym bardziej ze widziałam pełno zdjeć testów pozytywnych juz od 5/6 dni. Stad moje pytanie. Jutro bedzie 11 dzien po owulacji, moze po prostu pójdę na betę ? Czy to tez nic nie da ? Kurde juz nie wiem co mam robic....
Warto taką podstawową wiedzę posiadać, bo to ułatwia potem starania. Gdzie widziałaś 5 dpo pozytywny test? Wtedy do zagnieżdżenia musiałoby dojść 2-3 dni po owulacji. FAKE! Nie sugeruj się tym naprawdę. Beta na pewno wyjdzie szybciej i już w 11 dpo powinna być podniesiona, nawet nieznacznie. Na pewno lepsze to rozwiazanie niż sikaniec, ale też może być za wcześnie albo niestety może wyjść pozytywna jeżeli to biochemiczna ciąża.
Tak więc podsumowując - 11 dpo zdecydowanie lepiej iść na bętę i jest duża szansa, że będzie już wiarygodna, ale nie można wykluczyć późnego zagnieżdżenia.
Lot samolotem w tak wczesnej ciąży chyba nie jest szkodliwy? przynajmniej tak mi się wydaje.
* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Z tymi testami to naprawdę jest różnie. Po pierwsze nawet w instrukcji jest napisane,żeby nie sugerować się odbarwieniem po czasie,bo wynik negatywny może stać się fałszywie dodatnim (przeczytane akurat z bobotestu). Dla własnego spokoju, ja od razu wyzucam. Niektórym wyjdzie test bardzo szybko, nawet przed spodziewana miesuaczka, ale też np moja znajoma robiła chyba z 10 testów i wszystkie negatywne, zrobiła nawet po wizycie u gin, który potwierdził jej ciążę. Śmiała się nawet na zajęciach na studiach jak omawialismy chemiczne mechanizmy testu, że ona jest wyjątkiem. Jej negatywny test ma teraz już 7 lat
Halszka ja też mam ciągle zjazdy nastroju i myślę, że mnie ciąża nigdy nie spotka. Tym bardziej, że mój M jak na razie mówi stanowcze "nie" in vitro, podejrzewam,ze na inseminacje tez nie mam co liczyć, wiec jakby mi ktoś podciął skrzydła...*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
CzeresniowaMama wrote:Miśka ma rację, że się odbarwiaja, ale Ty tu masz całkiem wyraźną różowa kreseczke, może powtórz, ja jestem mistrzynią w przetrzymywaniu testów, ale takiej nie miałam nawet przy pierwszej ciąży.
Dzis powtórzyłam test i taka sama sytulacja a test z innej firmy. Jutro niestety nie dam rady zrobic bety ale we wtorek dla pewności ide. Niestety juz zaczęłam się teraz wkręcac. -
Oda_33 wrote:Warto taką podstawową wiedzę posiadać, bo to ułatwia potem starania. Gdzie widziałaś 5 dpo pozytywny test? Wtedy do zagnieżdżenia musiałoby dojść 2-3 dni po owulacji. FAKE! Nie sugeruj się tym naprawdę. Beta na pewno wyjdzie szybciej i już w 11 dpo powinna być podniesiona, nawet nieznacznie. Na pewno lepsze to rozwiazanie niż sikaniec, ale też może być za wcześnie albo niestety może wyjść pozytywna jeżeli to biochemiczna ciąża.
Tak więc podsumowując - 11 dpo zdecydowanie lepiej iść na bętę i jest duża szansa, że będzie już wiarygodna, ale nie można wykluczyć późnego zagnieżdżenia.
Lot samolotem w tak wczesnej ciąży chyba nie jest szkodliwy? przynajmniej tak mi się wydaje.
-
No to ja już odpadam z testowania
Na dodatek świadkowa z mojego ślubu jest w ciąży
Co gorsza powiedziała mi o tym inna przyjaciółka bo ona sama bała się mi powiedzieć wiedząc że staramy się bez powodzenia tyle czasu. Ona wpadła z kolesiem którego zna jakieś 4-5 miesięcy w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. Normalnie płakać mi się chce z bezsilności... -
nick nieaktualny
-
Hey
Oda u mnie problem jest we mnie mam dodatnie ANA, torbiel endometrialna i myślę że to ona najbardziej przeszkadza.
Cheresta rozumiem Cię wiem jak to boli i w naszej sytuacji to jest normalne że tak reagujemy.
Czeresniowa ja nawet nie umiem i nie chce wyobrazić sobie co Twoja koleżanka czuje. To nie powinno wogule sie zdarzac !!! -
Smutno, smutno. Oby to było dno, od którego się szybko odbijemy.
Co do testów ciążowych, ktoś wpisując, że miał pozytywny w 5 dpo może nie wiedział kiedy miał owulację dokładnie. To jest fizycznie nie możliwe, nie wierz we wszystko co wyczytasz na forum
Wiem, że z testami bywa różnie, ale lepiej traktować je zgodnie z ulotką, jeżeli jest się w ciąży, to ona nie zniknie tylko dlatego, że źle zinterpretowałyście wynik w 10 dpo.
Najlepiej czekać do terminu @, a jak jest wyższa potrzeba to beta.
Czytałam artykuł o lataniu samolotem, rzeczywiście w I trymestrze niektórzy lekarze nie zalecają, ze względu na to, że ciśnienie może mieć wpływ na kształtujące się organy. Jeżeli masz zamiar lecieć przed terminem @, to może jednak nie jest to niebezpieczne, wiele kobiet lata, nie wiedząc że jest już w ciąży.
Najlepiej skonsultować to z lekarzem i jak masz być spokojniejsza - dmuchać na zimne, zrobić betę i przy pozytywnej zrezygnować z lotu
A jeżeli robisz kolejny test następnego dnia to kreska powinna być już ciemniejsza. Najlepiej tej samej firmy wtedy sprawdzać.* hormony w normie
* naturalna owulacja
Halszka nie wiem co znaczy dodatnie ANA Rozumiem jednak, że jakoś to wpływa. Torbiel z kolei świadczy o endometriozie prawda? Wydaje mi się, że dobrze zawsze wysłuchać więcej niż jednego specjalisty, może pomyślcie z mężem o konsultacji w innym miejscu. Ja np. mam dwie różne opinie. W mojej klinice chcą mi 3 x IUI robić, chociaż dają mi ok 4% szans bo mam jeden jajowód na pewno nie drożny, a drugi ledwo, a lekarz męża mówi, że to naciąganie na kasę i świadome wykorzystywanie tego, że bardzo pragniemy dziecka. I że w ten sposób skracają nam drogę do in votro, bo to już nam proponują jako alternatywę. I bądź tu mądry.
Oj ciężko cięzko, a jeszcze święta niebawem, zjazdy rodzinne, szkoda, że nie mamy szans móc poinformować bliskich o ciąży w tym okresie.* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny przepraszam za moja nieobecność mój maz miał mieć dziś zabieg żylaków niestety od poniedziałku 2 października trzyma go przeziębienie i nie został przyjęty do szpitala. znowu pod gorkę znowu odkładanie...lekarz będzie sie z mężem kontaktował kiedy kolejny termin...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej! Ja po najkrótszej @ w historii czekam na kolejny monitoring. A poza tym chyba mnie przeziębienie łapie i ogólnie tak jakos kiepsko.
A jak tam u Was??*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
26dpt- ❤
6dpt- beta 0, prog 12,5
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Hey, u mnie kiepsko wczoraj mialam wyrywaną 8 Oj jak boli.
Kargo ja też w tym cyklu miałam krótki okres w sumie 2 dni w niedzielę się zaczął a wczoraj i dziś plamienie lekkie... -
Ja u siebie zwalam to na bromka, który albo wszystko rozregulowal albo właśnie naprawia :p
Cheresta lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
26dpt- ❤
6dpt- beta 0, prog 12,5
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Witamy!
Napisz coś o sobie forum ma zdolności terapeutyczne wiec chyba nie będzie najgorzej*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
26dpt- ❤
6dpt- beta 0, prog 12,5
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualny