Dla dziewczyn co zwidów na testach nie widzą!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mocno trzymamy kciuki,żeby wszystko było dobrze!*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Misiu cudnie a dupek 3x1 powinien wystarczyć. Czasem dobrze dołączyć luteine. Ona dopochwowo trochę inaczej działa.
Selina ja na własną rękę biorę acard cały cykl. Kleksy nie chce brać od ovu bo nie wiem ile poczekam na ciążę a nie chce bez potrzeby dawać w kość organizmowi. Takie branie i odstawianie kleksy nie do końca jest obojętne dla organizmu. Ja bym poswirowala z testami. Jeśli robisz testy w terminie @ możesz przegapić ewentualne biochemy. Przy pai mogą być kłopoty z zagniezdzeniem.
Oda mi nikt tych badań nie zlecił. Zrobiłam je na własną rękę. Moje mutacje mogą być odpowiedzialne za poronienia ale to nigdy nie wiadomo czy to na bank one czy jeszcze coś się dzieje. -
Aaa Selina ja zrezygnowałam z dupka na rzecz luteiny. Bez kleksy przy mutacjach dupek może powodować problemy bo zagęszcza krew.
-
nick nieaktualnyHopeless ja nigdy nie musiałam brać ani dupka ani lutki (tzn parę lat temu bo miałam cyste i to było leczenie), zwykle proga miałam od 15 w zwyż (największy był jakoś początkiem roku coś 31ng).
Ogólnie nie testuję, zrobilam to może z 3 razy, bo mi się @ spóźniał, albo nie mogłam wytrzymać Teraz grzecznie czekam. Cykle mi się skróciły od kad hsg zrobiłam i mam tak po 28dni i dość krótka faza lutealna (11-12dni) a owu zwykle k.17dnia, żaden lekarz jednak nie uważał że to coś złego.
Teraz mam 25dc, nie czuję się inaczej niż zwykle, standardowy ból piersi, wcześniej po owu był obfity kremowy śluz, w takiej ilości jeszcze go nie miałam. Na nic nie liczę.
Uważasz że powinnam wcześniej testować?
Aaa jeszcze jedno: kupiłam betaine, bo dziewczyny pisały że dobrze zbija homocysteine. Jednak mam betaine HCl a nie tą tmg, myślisz że to jest różnica? Ta HCl zawiera oprócz betainy pepsyne mająca poprawić trawienie a przy tej tmg piszą że zbija homocysteine...kurde nie wiem czy to łykać -
Ja kupiłam zestaw z metylowana b6 i b12 i metylowany kwas foliowy. Mthfr mam hetero wiec częściowo wchłania nawet zwykłe suple. Homocysteine sprawdzę pewnie w przyszłym tygodniu.
Z tym testowaniem to moim zdaniem jest tak ze niby wszyscy każą sikac po terminie żeby nie wiedzieć o biochemach. No i ok tylko przy kłopotach z zajściem czy utrzymaniem ciąży wiedza o biochemach jest dla gina ważna. To już zależy od Ciebie. Ja po pierwszym poronieniu zaczęłam sikac bardzo wcześnie i po cieniu beta żeby mieć nawet biochema udokumentowanego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
Przenoszę się z tematu na temat, najpierw "bladziochy czy zwidy", potem "beta hcg", po niej już zwidów raczej nie mam...
11dpo - 8,83
13dpo - 32,21
... więc jest radość
Moje pierwsze pytanie - jak liczyć ciąże w przypadku nieregularnych miesiączek (PCOS)? Jeśli liczyć od daty pierwszej @, to byłabym w szóstym tygodniu, więc to zupełnie bez sensu. A tak, od owulacji +2tyg, wychodzi czwarty? Przynajmniej by się zgadzało z normami hcg...
PozdrFlowwer lubi tę wiadomość
Aleksander -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Za mną dziś bardzo aktywny dzień.
Jutro mam wizytę u gin - monitoring, trochę się obawiam szczerze mówiąc.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Amellia wrote:Pomożecie ocenić.? Proszę...
https://zapodaj.net/ec51ae334ccd8.jpg.html
Cien widac, ale czy to nie odbarwienie jak pisze Miska? Zalezy jak szybko pojawila sie kteska, najlepiej powtorzyc czy cirmnieje chociaz blafa bardzo ktedka jak na testowanie dzien przed @. A najlepiej beta!
Miska strasznie sie ciesze ze ustalo! Oby wszystko teraz juz bylo dobrze Jak sie czujesz?
Kargo - nie stresuj sie. Bedzie co bedzie, a na pewno brdzie lepiej jak zaoszczedzisz sobie stresu. Jestes przed owulacja a stres moze ja blokowac Kochana. Bedzie dobrze* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia