X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Dłuuuuuuugi PMS
Odpowiedz

Dłuuuuuuugi PMS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz dokładnie wypytał o PMS i powiedział że jeżeli występuje to jakieś zaburzenia hormonalne są i to trzeba leczyć (przepisał mi kapsułki ziołowe), ale też wiem że wielu lekarzy olewa PMS.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no to ja wy tym cyklu mam to samo. Około owulacji od 5 dni boli mnie brzuch jak przed @. Wczoraj myślałam, że ocipieję..... w poprzednim cyklu miałam tak może 1 dzień - taki ból.

Kurczę a ja myślałam, że może się udało.....a tu sprowadziłyście mnie na ziemię.....

• findmenow Nowa

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potrzebujecie pomocy z PMS? dużo można się dowiedzieć z tego artykułu https://www.stolicazdrowia.pl/688/napiecie-przedmiesiaczkowe-pms-norma-choroba/ ja też ciągle miałam problem, albo to mi w brzuchu jeździło albo byłam okropnie zła od rana (pewnie przez ten nieustający ból) ale już jest lepiej.

• sawak Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama mam ogromne huśtawki nastrojów. Czy możecie polecić ginekologa w Rzeszowie z ktorym mogłabym to skonsultowac?

• Annite Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Należy wykluczyć inne przyczyny niż PMS/PMDD. Można zacząć od lekarza rodzinnego, później ginekologa-endokrynologa. Jest grupa o PMS/PMDD. Są różne sposoby wspomagania się. Od strony medycznej najczęściej stosowane są leki przeciwdepresyjne lub antykoncepcja. Czasem może być dodatkowo pomocna psychoterapia.
    Ogólnie polecam skonsultować się z panią doktor ginekolog z Rzeszowa:
    https://ginekolog-rzeszow.pl
    Może zlecić odpowiednie badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 11:29

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pms może pomóc psychiatra. Osobiście jednak skonsultowalabym się z rodzinnym żeby chociaż nakierowal w jaką stronę iść z badaniami.

Od siebie polecam zastanowić się nad psychoterapią, szczególnie, ze jest możliwość zapisania się na nią w formie online:
    https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psychoterapia-online/

Co dla wielu osob jest wygodniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 06:53

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ