Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milvaa wrote:Póki co nie mierzę, liczyłam na to, że się uda tak po prostu, tylko z testami owulacyjnymi, ale powoli się zabieram poważnie za badania, pomiary itp Krwawienie 9 dni po owulacji, ale mam też skurcze, ból podbrzusza więc raczej nie nastawiam się na implementacyjne. Zobaczę jak się to dalej rozwinie...
-
Hania007 wrote:Polecam mierzenie temperatury. Wykres wiele wnosi do obserwacji cyklu, Np. w Twoim przypadku można by było stwierdzić kiedy była owulacja i czy faktycznie krwawienie jest okresem, jak rowniez czy wystąpiło faktycznie 9dpo. Jeśli tak jest, to troszkę za krotka faza lutealna na zagnieżdżenie zarodka☹️
To chyba najwyższa pora żeby spróbować, mam teraz kilka dni na zaopatrzenie się w dobry termometr -
Milvaa wrote:To chyba najwyższa pora żeby spróbować, mam teraz kilka dni na zaopatrzenie się w dobry termometr
-
Uff... Dzień dobiegł końca. Syn śpi ja mam chwilę na odpoczynek 😄 i żeby Was nadrobić. Niestety mój mózg nie funkcjonuje i nie odniosę się do Waszych komentarzy 😄😄
Witam nową koleżankę 😊
Widziałam że któraś ma płodne.. Do dzieła 💕💕🔥🔥
A wiecie co Wam powiem. Nie chcę się nakręcać ale myślę, że może ten cykl nie poszedł na straty. Kurcze, od samego początku miałam do niego dobre przeczucia. Boje się tego co będzie za tydzień. Boje się, że spadnę na ziemię i zaboli dwa razy mocniej niż wcześniej 😶 Ah tam z tym wszystkim 🤦♀️😄Wa123, Marta100, Sowella, Dominisia35, Tedka, Iwonay, Hania007, Jasmiinum, Wjedzma lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilixx wrote:Uff... Dzień dobiegł końca. Syn śpi ja mam chwilę na odpoczynek 😄 i żeby Was nadrobić. Niestety mój mózg nie funkcjonuje i nie odniosę się do Waszych komentarzy 😄😄
Witam nową koleżankę 😊
Widziałam że któraś ma płodne.. Do dzieła 💕💕🔥🔥
A wiecie co Wam powiem. Nie chcę się nakręcać ale myślę, że może ten cykl nie poszedł na straty. Kurcze, od samego początku miałam do niego dobre przeczucia. Boje się tego co będzie za tydzień. Boje się, że spadnę na ziemię i zaboli dwa razy mocniej niż wcześniej 😶 Ah tam z tym wszystkim 🤦♀️😄
Dobre przeczucia czesto dobrze "wróżą" ✊✊✊✊✊Milixx lubi tę wiadomość
-
Milixx ✊✊
A jak Synek sie czuje ?Milixx lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Sowella wrote:Milixx ✊✊
A jak Synek sie czuje ?
Skarżył się na ból gardła i widać było że jest taki oszołomiony ale na szczęście już smacznie śpi i mocno nie łobuzował. Oby do jutra do 10.00 i do domu 😊 tam szybko nabierze sił 😄Sowella lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny,
jest to nasz pierwszy miesiąc starań o dziecko. Ostatni okres miałam 14-18 stycznia, po tym czasie codziennie lub co dwa dni kochałam się z mężem. Testy owulacyjne od 12 do 18 dc były wszystkie negatywne (pierwszy raz używałam testów owulacyjnych z allegro). Troszkę mnie to załamało, jednak czytałam, że często te testy kłamią. Stwierdziłam, że nie będę się nimi sugerować.
Od paru dni mam bóle w podbrzuszu (najczęściej jest to wieczorami), nie są jakieś silne jak przed okresem, ale niekomfortowe. Dodatkowo mam delikatnie wrażliwe piersi i ogólnie jestem nie w najlepszym humorze. Nie mogłam się powstrzymać i w 21 dc zrobiłam test, który wyszedł negatywny. Dzisiaj czyli w 23 DC po południu zrobiłam ponownie test ciążowy 25 mIU i nie wiem czy jest tak cień cienia, który wyszedł po paru godzinach czy tak sobie tylko wmawiam czy jest ponownie negatywny. Dodam, że czuje się inaczej niż zwykle, pierwszy raz mam takie bole podbrzusza 8 dni przed okresem. Proszę o interpretację kiedy najlepiej ponowić test aby mieć gwarancję, czy wystarczy jutro z porannego moczu? -
Chciałabym wstawić zdjęcie testu, ale niestety nie wiem jak. Proszę o pomoc...
-
Kochane, czytam ale nie mam za bardzo czasu odpisać. Goście, weekend… jutro odsapne i wszystko nadrobię. Milixx cieszę sie ze mały juz w dobrym zdrowiu i śpi :* niech szybko dochodzi do pełni sił.
Powiem Wam ze mam takie przemyślenia ze gdyby nie Wy to nie wiem… cudnie ze Was tu mam. Nie spodziewałam sie takich przyjaźni forumowych. Zakładając ten wątek nie myślałam ze to sie tak rozwinie. Nawet dzisiaj wchodząc na nasz wątek pomyslalam: to jedyne miejsce gdzie sie udzielam i czuje sie jakbym znała kobietki z niego od takieeeego czasu! Jesteście juz moje czy będzie zle czy dobrze - z Wami zawsze lżej i miło :* dziękuje Wam za to.
Ja zaczynam odczuwać bóle okresowe… jak co cykl. Nastawiam sie raczej na @, choć jak wiecie nadzieja umiera ostatnia. Miałam duże nadzieje i nadal mam. Do końcaIwonay, Milixx, Marta100, Wa123, Dominisia35, Wjedzma lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyKarolaaa8 wrote:Chciałabym wstawić zdjęcie testu, ale niestety nie wiem jak. Proszę o pomoc...
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Milixx, trzymam kciuki żebyś miała dobre przeczucia, mam nadzieje ze się sprawdza❤️✊🏻
Milixx, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Karolaaa8 wrote:Chciałabym wstawić zdjęcie testu, ale niestety nie wiem jak. Proszę o pomoc...
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Czyli to pewnie moje marzenie żeby zobaczyć tą drugą kreskę albo po prostu fabryczna kreska, skoro wyszła dopiero parę godzin po zrobieniu testu
https://zapodaj.net/748e4e150a8d1.jpg.html -
Karolaaa8 wrote:Czyli to pewnie moje marzenie żeby zobaczyć tą drugą kreskę albo po prostu fabryczna kreska, skoro wyszła dopiero parę godzin po zrobieniu testu
https://zapodaj.net/748e4e150a8d1.jpg.htmlKarolaaa8 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Karolaaa8 wrote:Czyli to pewnie moje marzenie żeby zobaczyć tą drugą kreskę albo po prostu fabryczna kreska, skoro wyszła dopiero parę godzin po zrobieniu testu
-
Czyli jest nadzieja. Wiadomo, nie nakręcam się, chociaż bardzo o tym marzę. Ale to by było za piękne w pierwszym miesiącu przy mojej tarczycy... No nic, jutro robię rano test o czułości 10 mIU. Dziękuję bardzo za odpowiedź ☺️
Tedka, Marta100 lubią tę wiadomość
-
Karolaaa8 wrote:Czyli jest nadzieja. Wiadomo, nie nakręcam się, chociaż bardzo o tym marzę. Ale to by było za piękne w pierwszym miesiącu przy mojej tarczycy... No nic, jutro robię rano test o czułości 10 mIU. Dziękuję bardzo za odpowiedź ☺️
Marta100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolaaa8 wrote:Czyli to pewnie moje marzenie żeby zobaczyć tą drugą kreskę albo po prostu fabryczna kreska, skoro wyszła dopiero parę godzin po zrobieniu testu
-
Dziękuję jeszcze raz. Jestem tu nowa, ale już czuję tutaj dobrą energię i chęć pomocy. Oczywiście będę dawać znać 😉
Iwonay, Hania007, Tedka, Marta100 lubią tę wiadomość