Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona bardzo mądre słowa
Dziewczynki trzymam kciuki za Was aby każdej się udało szybko ❤️✊🏼✊🏼
Stefania o nie może jednak się nie rozkręci...Iwonay lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Hania007 wrote:Tak trzy lub 4 wysokie które są powyżej poziomu 6 niskich. Prowadzisz wykres? Może udostępnij nam żebyśmy mogły zerknąć 😁Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Jest udostępniony na tablicy😊
-
Hania007 wrote:Kurczę ja bym jeszcze obserwowała dokładnie to wszystko, bo mogło do owulacji nie dojść. Żeby nie przegapiła, bo może się jeszcze raz organizm szykować. Czasem się tak zdarza.Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualnyWa123 wrote:Też tsk myślę, że mu się coś pofiksowało😅 Będę robić testy i się badać codziennie😊
-
nick nieaktualnyzzstefania83 wrote:Krew jest bardzo ciemna bez skrzepów narazie tylko plamienia ale napewno się rozkręci.
Test zrobiłam biel.
Ahhhh ryczeć się chce mi -
Iwonay wrote:Przykro, że się nie udało, ale nie ma co się załamywać czy poddawać, tylko dalej robić swoje. I myślę, że powinnaś trochę wyluzować, poszukać innego zajęcia między staraniami, bo jak się tak nakręcisz za każdym razem to w końcu zwariujesz. Ja na przykład w drugiej fazie już nie badam szyjki raz żeby nic nie uszkodzić gdyby się akurat udało a dwa, żeby się nie sugerować, że jest taka siaka czy owaka ☺️
Odezwę się za parę dni jak mi minie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWa123 wrote:Też tsk myślę, że mu się coś pofiksowało😅 Będę robić testy i się badać codziennie😊
U mnie w tym cyklu było podobnie pierwszy znaczny skok juz myślałam że po owu ale to widocznie było tylko podejście. Robiłam testy dalej i dopiero drugi skok przyniósł owu. Potwierdziły mi pik LH testy które robiłam aż do 17dc. 😉 Na szczęście bo bym po pierwszym skoku odpuściła. A to nie była owu. -
Milixx trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie✊ trzymaj się 😘
Iwonay właśnie wczoraj badałam i była średnio, ale zamknięta i taka jakby podłużna... Nie wiem to moje 1sze badanie więc może moja tak ma zwłaszcza, że mam tyłozgięcie 🤪 ciężko stwierdzić będę badać dalej.
Marta 100 no właśnie też mi się wydaje, że to był fałszywy alarm choć dobrze się zapowiadało 😆 no nic będę codziennie testować.Milixx lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
nick nieaktualnyWa123 wrote:Milixx trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie✊ trzymaj się 😘
Iwonay właśnie wczoraj badałam i była średnio, ale zamknięta i taka jakby podłużna... Nie wiem to moje 1sze badanie więc może moja tak ma zwłaszcza, że mam tyłozgięcie 🤪 ciężko stwierdzić będę badać dalej.
Marta 100 no właśnie też mi się wydaje, że to był fałszywy alarm choć dobrze się zapowiadało 😆 no nic będę codziennie testować. -
nick nieaktualnyCo jak co, ale jakbym wcześniej wiedziała, że ten wiesiołek tak na mnie zadziała to od razu bym w niego zainwestowała. Takiej ilości pięknego płodnego śluzu nigdy nie miałam ! Mam nadzieję, że to choć trochę pomoże w tym cyklu 🙃
Wa123 lubi tę wiadomość
-
Milixx, kciuki za synka ✊🏻✊🏻
Zzstefania, przykro mi strasznie 🥺🥺
U Was jakieś skoki przed owulacja a u mnie znowu cykl wyglada inaczej niż zwykle, mianowicie nie chce mi temperatura spaść na swoj poziom😒Milixx lubi tę wiadomość
-
Milixx 🤞❤️
Stefanią trzymaj sie mocno! Tak jak koleżanki mówią, czas wyluzować, nie nakręcać sie, bo zjazdy z takich wyżyn bardzo bolą! Nie kupuj juz testów, rób dopiero po terminie @ i zajmuj głowę czymś innym całusyMilixx lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Zzstefania - przykro mi
Milixx wdech.. wydech.. wszystko bedzie dobrze 😘Milixx lubi tę wiadomość
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
zzstefania83 wrote:Krew jest bardzo ciemna bez skrzepów narazie tylko plamienia ale napewno się rozkręci.
Test zrobiłam biel.
Ahhhh ryczeć się chce mi
Tule mocno 💚💚 Popłacz kochana ile chcesz. Potem odpocznij i wracaj do gry 😊 -
Dzień dobry!
Stefania przykro mi bardzo, powodzenia w kolejnym cyklu ❤️
Sowella czy Ty testowałaś?
Milixx myślami jesteśmy z Tobą, kciuki za synka ✊
U mnie 3 dc, i muszę Wam powiedzieć, że to jest mój pierwszy okres od lat bez ibuprofenu. Brzuch boli, ale nie tak bardzo jak zawsze, że aż mnie skręcało i mdliło. Wydaje mi się, że to zasługa magnezu który biorę codziennie od miesiąca 🤭
Jeśli chodzi o te fiksowanie na punkcie starań to baaardzo się z Wami zgadzam. My chyba już jesteśmy tak zaprogramowane, że jak coś robimy, to robimy to najlepiej jak się da. Jak czegoś bardzo chcemy to nie potrafimy odpuścić. Przejmujemy się, dramatyzujemy jak nie wychodzi po naszej myśli. Zazdroszczę naszym facetom tego, że nie podchodzą do tego wszystkiego tak emocjonalnie. Mój też mi mówi, że na spokojnie, że nie ma co panikować, ale ja chce JUŻ TERAZ NATYCHMIAST i zamiast przyjąć do wiadomości, że matka natura wie co robi, to ja sobie wkręcam, że na bank coś jest nie tak z nami i nastawiam się negatywnie. Oczywiście mówię to z punktu widzenia osoby, która stara się krótko i jest po prostu panikarą pamiętajmy, że są też z nami dziewczyny, które mają zdiagnozowane problemy zdrowotne utrudniające zajście w ciążę i tutaj zaufanie matce naturze nie pomoże, bo ta akurat je zawiodła. I tym z Was których to dotyczy życzę, żeby medycyna zadziałała swoje cuda 💪 wierzę, że każda z nas doczeka swojego małego cudu 🥰Milixx, Hania007, Sowella, Tedka, Iwonay, Marta100, Dominisia35 lubią tę wiadomość