Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWa123 wrote:Ja w poprzednim miałam jedna bardzo niska a później skok, były przytulasy o czasu i nic z tego nie wynikło😆 Ten cykl wgl mam jakiś porąbany więc broimy odkąd mi się @ skończyła. Właśnie od 5dc robię testy owulacyjne. Ten wczorajszy to już był taki ciemny, że szok. W dodatku ja nawet nie patrze żeby nic nie pić przed tymi testami i takie wychodzą, a mają czułość 30 mIU/ml. Nie wiem, może te ziółka OS mi tak przestawiają wszystko. Piję dopiero od tego cyklu. Mężu razem ze mną bo lubi ziołowe herbatki😁. Dzisiaj to wgl mam jakiś wyjątkowo dobry humor.
-
Hej kobitki nie wiem o co chodzi nie mam testa żeby zrobić, dopiero o 12 otwierają dzis i sprawdzę, głową, tak mnie boli,
Diczytalam się że może być pozna owulacja i w dniu okresu się zagnieżdża i macica się Oczyszcza pomimo ciąży, a druga sprawa może być też biochem i właśnie podczas oczyszczania pokazał się pozytyw.
Zrobię test jak będzie jaśniejsza znaczy że się Oczyszcza a jak ciemniejsza dzwonię do lekarza.
Więc po 12 sprawdzę to i dam wam znać.
Test z wczoraj jak wyschnął źle widać ale kreska jest. Podeślę potem
Iwonay lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Ja 7dc, jajników jeszcze nie czuje, ale szyjka otwarta i pokazał się śluz płodny z więc jak organizm się nie rozmyśli to owulacja będzie wcześnie 😃
A u mnie wysoko, szczelnie zamknięta i tyle kremowego śluzu ze na pewno się szybko nie zapowiada 😂 to widzę że my + Wjedzma w tym miesiącu praktycznie identycznie idziemy 😁Wjedzma, Iwonay lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki w tę wietrzną niedzielę
Milva witamy w naszym gronie u mnie też się raz zdarzył taki krótki cykl, ginekolog mi powiedziała, że takie jednorazowe odstępstwa od normy nie powinny martwić.
Wa123 no ładnie Ci ta owulacja wariuje. Myślę, że owulacja dopiero przyjdzie u Ciebie. Szkoda, że nie sprawdzasz jeszcze szyjki, bo szyjka + temperatura + testy owu już dają konkretniejszy obraz co i jak. Daj znać jak tam test dzisiaj
Milixx super, że już po wszystkim, pewnie dużo stresu Cię to kosztowało. Trzymam mocno kciuki, żeby Twoje przeczucie do tego cyklu się sprawdziło ✊
Karolaaa8 hej życzę Ci z całego serca, żeby się udało! Na tym teście coś się czai, oby to było to 💪
Tedka gdyby nie forum to byśmy wszystkie powariowały ze swoimi myślami. Tak mi się wydaje. Tutaj mamy z kim się dzielić swoim bólem, przemyśleniami i wariactwami związanymi ze staraniami i jesteśmy zrozumiane. To jest piękne, bo ja osobiście nie mam w otoczeniu nikogo, komu mogłabym się na ten temat porządnie wygadać 😅
Stefania przypomnij mi który to może być dpo? Wydaje mi się, że może to być biochem i zbliża się okres, a może się dopiero beta rozkręcać... Testuj dalej dopóki nie ma @, trzymam kciuki, żeby to jednak była ciąża i porządnie pozytywny test dopiero Ci wyjdzie 💪
Sowella kreska nie jest mocno jaśniejsza, może to wynikać po prostu z bardziej rozcieńczonego moczu, nie wiadomo. Temperaturę dalej masz bardzo ładną. Robisz jutro bete? Jak długą zazwyczaj masz faze lutealną?
U mnie dzisiaj 4dc, nadal mam okres, jak się skończy to wracam do obserwacji temperatury i szyjki 💪 i czekam aż mi przyjdą testy owu mam pytania co do supli i witamin. Któraś tutaj wspomniała, że witamina D jest ważna przy staraniach. Wiecie jaką maksymalną dawke można przyjmować? Ja mam wszystko z dodatkiem wit D i muszę sobie policzyć czy nie będzie to za duża dawka 😅
Wiesiołek odstawiam po owulacji, a co z magnezem? Mogę brać cały czas?Wa123, Milixx, Milvaa, Karolaaa8 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę wit D 4000 jednostek dziennie. Nie wiem czy potrzebuje aż tyle bo badań nie robiłam, ale słyszałam że ta witamina odgrywa ważna rolę dla owulacji 🤭😄 chociaż efektów jak nie było tak nie ma ale no cóż 🤞
Wjedzma, Iwonay lubią tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Wjedzma wrote:Dzień dobry dziewczynki w tę wietrzną niedzielę
Milva witamy w naszym gronie u mnie też się raz zdarzył taki krótki cykl, ginekolog mi powiedziała, że takie jednorazowe odstępstwa od normy nie powinny martwić.
Wa123 no ładnie Ci ta owulacja wariuje. Myślę, że owulacja dopiero przyjdzie u Ciebie. Szkoda, że nie sprawdzasz jeszcze szyjki, bo szyjka + temperatura + testy owu już dają konkretniejszy obraz co i jak. Daj znać jak tam test dzisiaj
Milixx super, że już po wszystkim, pewnie dużo stresu Cię to kosztowało. Trzymam mocno kciuki, żeby Twoje przeczucie do tego cyklu się sprawdziło ✊
Karolaaa8 hej życzę Ci z całego serca, żeby się udało! Na tym teście coś się czai, oby to było to 💪
Tedka gdyby nie forum to byśmy wszystkie powariowały ze swoimi myślami. Tak mi się wydaje. Tutaj mamy z kim się dzielić swoim bólem, przemyśleniami i wariactwami związanymi ze staraniami i jesteśmy zrozumiane. To jest piękne, bo ja osobiście nie mam w otoczeniu nikogo, komu mogłabym się na ten temat porządnie wygadać 😅
Stefania przypomnij mi który to może być dpo? Wydaje mi się, że może to być biochem i zbliża się okres, a może się dopiero beta rozkręcać... Testuj dalej dopóki nie ma @, trzymam kciuki, żeby to jednak była ciąża i porządnie pozytywny test dopiero Ci wyjdzie 💪
Sowella kreska nie jest mocno jaśniejsza, może to wynikać po prostu z bardziej rozcieńczonego moczu, nie wiadomo. Temperaturę dalej masz bardzo ładną. Robisz jutro bete? Jak długą zazwyczaj masz faze lutealną?
U mnie dzisiaj 4dc, nadal mam okres, jak się skończy to wracam do obserwacji temperatury i szyjki 💪 i czekam aż mi przyjdą testy owu mam pytania co do supli i witamin. Któraś tutaj wspomniała, że witamina D jest ważna przy staraniach. Wiecie jaką maksymalną dawke można przyjmować? Ja mam wszystko z dodatkiem wit D i muszę sobie policzyć czy nie będzie to za duża dawka 😅
Wiesiołek odstawiam po owulacji, a co z magnezem? Mogę brać cały czas?
No u mnie już więcej leci ale szczerze druga podpaskę mam większość jak sikam sorki za, wyrażenie.
No myślę że to biochem zaraz lecę po test. -
Marta100 wrote:Tak naprawdę wszystko zależy od testu owu I jego czułości. U mnie sprawdzają się niebieskie z bobasem firmy Testeo. Bardzo dobrze się wybarwiają. I od piku owu zawsze jest w czasie 24-36h U mnie co potwierdzają monitoringi jest na drugi dzień. 😉 Zobacz na ulotkę producenta i obserwuj siebie. 😉 Test owu testowi nie równy.
Porawka owulacja jest 24-36h po piku.!!! U mnie akurat jest tak ze jak rano mam pik to do 24h jest owulka. -
Wjedzma, tak zrobie jutro dla spokojnosci.
Faze lutelna to zwykle 12 dni, ale teraz jest na luteinie więc też inaczej. Dzisiaj już luteiny nie biorę.
On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Iwonay wrote:Jeśli chodzi o schizy przed owulacja to Hania nie martw się, ja też panikuje, ale mnie wkurza to, że ja co cykl mam owulację w innym dniu i u mnie jest tak, że tak 3 dni przed skokiem temperatury mam niskie cały czas na jednym poziomie no i weź zgadnij człowieku kiedy będzie ten skok, bo przecież wiem jak już skoczy 😅 paranoja totalna, a według mojego lekarza to najlepiej współżyć ostatniego dnia niżej temperatury i pierwszy dzień wyższej, ale tak się nie zawsze da, dlatego stwierdziłam, że w tym cyklu leje na to, będzie co będzie, trafię to trafię nie to będą kolejne owulację, ale nie będę ukrywać, że jak każda z Nas tutaj liczę na to, że to będzie ten cykl. A kolejna sprawa, która mnie stresuje w tym cyklu to to, że z lewego jajnika zawsze mam owulację wcześniej 12-14 dzień i też zgadnij kiedy to będzie, a testy owu u mnie są bez sensu, bo musiałbym robić cały cykl, bo mi się płodne zaczynają od 6dc, no mówię paranoja 😃😃😃
-
Sowella wrote:Wjedzma, tak zrobie jutro dla spokojnosci.
Faze lutelna to zwykle 12 dni, ale teraz jest na luteinie więc też inaczej. Dzisiaj już luteiny nie biorę.
Już niedługo będzie wiadomo co i jak, beta i kolejne testy powinny rozwiać wątpliwości. Mam nadzieję, że to Twój szczęśliwy cykl 🙏❤️Sowella, Tedka lubią tę wiadomość
-
Sowella trzymam kciuki 🤞🤞❤️
Kochane wiem ze to głupie pytanie, ale czy zawsze temperatury idą w dół przy zagnieżdżeniu?
W ogóle słuchajcie jak patrzę na swoje dwa wykresy wstecz to miedzy 7-10 dniem miałam piękne spadki. Później do góry i niestety @. Ciekawe… w tym cyklu nie mam takiego spadku a jeśli jest on teraz to minimalny. Ciekawi mnie tez jak duże powinny to być spadki na zagnieżdżenie. Czasami przeglądam sobie galerie wykresów jak mi sie nudzi i juz wszystko posprzątane i ułożone, i widze ze dużo wykresów takie spadki ma.
Ps
Ściągnęłam simsy4, hospital tycoon. Będę luzować :p dziś u mnie 9dpo… test ciążowy w łazience zaczyna mnie przyciągać… 😂 musze wytrzymać!Sowella, Wjedzma lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Karolaaa8, tak jak dziewczyny mówią może być za wcześnie i testy nawet o rożnej czułości mogą się inaczej wyprawiać. Trzymam kciuki żeby to jednak ciąża była✊🏻 Kiedy masz spodziewany termin @?
Sowella, u mnie tez jakby takie same te kreseczki☺️ Nawet jak na żywo jest faktycznie trochę jaśniejsza to musi być nieznaczące, pewnie wynika z rozcieńczenia moczu -
Dzisiaj mam 24 dc, z reguły mam 32 dniowe cykle. Więc okres planowo za 7 dni.
-
Karolaaa8 wrote:Dzisiaj mam 24 dc, z reguły mam 32 dniowe cykle. Więc okres planowo za 7 dni.
-
Tedka, oczywiście spadki implantacyjne się zdarzają i częściej się je obserwuje na wykresach ciazowych niż na tych z których ciąży nie będzie. Ale spadek nie musi występować i tez będzie to prawidłowe. Ja akurat bardzo często mam spadki w okolicach 5-9 dpo, wtedy z reguły tez obserwuje śluz płodny. Jakby na chwile estrogeny brały górę nad progesteronem. W cyklu w którym zaszłam nie było żadnego spadku.
-
DZIEWCZYNY, może uzypelnimy pierwsza stronę z notatkami odnośnie kolejnych testowan, owulacjach?
Wjedzma, co myślisz? Znajdziesz czas żeby w razie co uaktualnić listę?
Ja ciagle zapominam wszystko a nie chciałabym się ciagle pytać która z Was kiedy ma owu kiedy testuje ile dpo itd itd 🙈🙈🙈 -
Tedka wrote:Kochane wiem ze to głupie pytanie, ale czy zawsze temperatury idą w dół przy zagnieżdżeniu?
W ogóle słuchajcie jak patrzę na swoje dwa wykresy wstecz to miedzy 7-10 dniem miałam piękne spadki. Później do góry i niestety @. Ciekawe… w tym cyklu nie mam takiego spadku a jeśli jest on teraz to minimalny. Ciekawi mnie tez jak duże powinny to być spadki na zagnieżdżenie. Czasami przeglądam sobie galerie wykresów jak mi sie nudzi i juz wszystko posprzątane i ułożone, i widze ze dużo wykresów takie spadki ma.
Nie ma głupich pytań! w książkowym wykresie będzie ten spadek na zagnieżdżenie, ale jak wiadomo, nasze organizmy książkowo nie działają 🤷♀️ widziałam wieeeele wykresów gdzie wyraźnego spadku nie było a ciąża była. Ja to zawsze mówię, że te pomiary mogą być zaburzone przez tyle różnych czynników, że naprawdę nie ma co aż tak na nie patrzeć. Głównie pomagają wyznaczyć owu, a później te temperatury mówią nam wszystko i nic, aż do 2-3 dni przed okresem kiedy zaczyna spadać. A też nie zawsze spadek w tym momencie oznacza nadchodzący okres, bo tak samo widziałam wykresy gdzie temperatura leciała w dół a tu pozytyw ciążowy 🤷♀️ Mierzysz teraz temperature w pochwie? Staraj się zawsze wkładać termometr na tą samą głębokość, ja np. zawsze wkładam do napisu na termometrze. Im głębiej tym cieplej. A test daj mężowi do przechowania, niech Cię nie kusi 🤪 -
Wjedzma ja z polecenia dietetyk biore wit.d 4tys.
Dziekuje za wszystkie miłe słowa 😘
Przyznam, że nie mam siły gdybać czy to rozcieńczenie czy co innego. Biorę to na zimno i chyba po prostu czuje, że nic z tego..On i Ona: 33 lata
2017: upragnione szczęście
07.2019: start starań o rodzeństwo
01.20: 6tydz.👼
09.20: cb
11.20: cb, bhcg 20
05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
09.21: cb bhcg 12->25->29
9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭
29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧
👨👩👧👦
Kariotyp żeński ❌
Ana4 Zespół Sjoergena❌
Brak 3 KIR impl
Krzywa gluk. 101/149/100❌
Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪
Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪 -
Hania007 wrote:To kozę być jeszcze trochę za wcześnie. Kiedyś czytałam tu na forum OF ze można zrobić taki eksperyment żeby sprawdzić czy druga kreska jest kreska testowa. Ponoc jak się poleje wyschnięty test woda to ciążowa zostanie a testowa zniknie, może spróbuj😅
Robiłam to w tym i poprzednim cyklu i bladziochy nie znikały, a okres przychodził jak w zegarku 😅
Hania oczywiście, dawajcie mi tylko na bieżąco znać co i na kiedy wpisać dokładnie to zanotuję 💪 bo np jak mi nie napiszecie że mam wpisać to ja nie wpisuje, bo nie wiem czy sobie tego życzycie 🙈