Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, dużo zdrówka❤️ Kuruj się szybciutko i wracaj do nas😘

Wjedzma lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Hej słonko, dziękuję, że pytasz! Nie COVID, ale przeziębienie jak najbardziej :/ robiłam trzy testy i wszystkie negatywne. Wczoraj odpoczywałam cały dzień :P

Lunana, Ania35, cześć! :)

Karolaaa8 Gratulacje! Niech beta pięknie przyrasta <3

Sowella jak u Ciebie sytuacja? Powtarzałaś jeszcze betę albo testy?

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich komentarzy, ale chwilowo nie mam siły </3
    Dużo zdrowia Kochana😘

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma dużo zdrówka ❤️

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zzstefania83 wrote:
    Witam wszystkie melduje ze zrobiłam test i biel więc coś mi mój organizm płata figle.
    No ale czekamy na nowy cykl więc się nie załamuje. Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim oraz owocnych starań 😘

Tulę mocno! 🥺

Również rano wysikałam śnieżnobiałą biel nad bielami. 15 dpo. W dodatku mam dzisiaj bardzo depresyjny dzień...

Dobrego dnia dla Was! 🤗

• Abcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunana wrote:
    Tulę mocno! 🥺

Również rano wysikałam śnieżnobiałą biel nad bielami. 15 dpo. W dodatku mam dzisiaj bardzo depresyjny dzień...

Dobrego dnia dla Was! 🤗

Trzymaj się, jutro będzie lepiej :)

Powiem Wam, że okres po pełnym cyklu brania niepokalanka to... no może nie przyjemność, ale pierwszy raz krwawię mniej (nadal intesywnie, ale było dużo gorzej), PMS dużo mniej mi dokuczał, brzuch aż tak nie boli. WOW :o Idealnie może nie jest, ale jest wystarczająco dobrze, żeby czuć się w miarę komfortowo. Wcześniej brałam Cyclodynon, który niby zawiera niepokalanka w mniejszej dawce, ale teraz biorę Swansona i widzę wreszcie różnicę! (W cenie też XD)

Ania35, Marta100, Tedka lubią tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Trzymaj się, jutro będzie lepiej :)

Powiem Wam, że okres po pełnym cyklu brania niepokalanka to... no może nie przyjemność, ale pierwszy raz krwawię mniej (nadal intesywnie, ale było dużo gorzej), PMS dużo mniej mi dokuczał, brzuch aż tak nie boli. WOW :o Idealnie może nie jest, ale jest wystarczająco dobrze, żeby czuć się w miarę komfortowo. Wcześniej brałam Cyclodynon, który niby zawiera niepokalanka w mniejszej dawce, ale teraz biorę Swansona i widzę wreszcie różnicę! (W cenie też XD)
    O proszę 😊 Super! Może i ja zacznę od kolejnego cyklu jeść ten niepokalanek, tylko czy można go mieszać z ziołami OS?

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem w sumie - ja piłam z ziołami razem, ale w sumie powinnam doczytać. Zioła mi szkodzą na jelita (nie bedę pisać szczegółów XD).

Wa123 lubi tę wiadomość

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😆 Mi na szczęście nie szkodzą, a wręcz mam mniej problemów z żołądkiem 😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma dużo zdrówka! Ja dzisiaj kończę kwarantannę (3 dni miałam więc nie tak źle). I mimo wszystko wciąż mam nadzieję na ten cykl,zobaczymy jak będzie. W poniedziałek idę do nowego gin, może zleci mi jakieś badania. Miłego dnia Wam życzę 🙂

Wa123 lubi tę wiadomość

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Hej dziewczyny, jak tam dzisiaj nastawienie? :*

Ja trochę tracę nadzieję 😐 wczoraj przeanalizowałam moje testy owulacyjne z tych 4 dni, które zrobiłam i wychodzi mi, że 7dc był pik ( kreska bordowa). Przedwczoraj i wczoraj typowe objawy owulacji. Śluz wodnisty, kłucie w jajniku, tkliwe piersi, wysokie libido😊 Czyli tak jakby była owu. Natomiast dzisiaj brak skoku. Temperatura stoi... Może jednak znów się rozmyślił organizm. Dzisiaj boli mnie brzuch, jakbym miała dostać @ i czuje takie napięcie tam, jakbym coś miała w tym brzuchu. Kurcze, może te zioła mi tak mieszają w cyklu. Oby wszystko się uregulowało 🙏

Dobrego dnia Kochane😘 Uściski dla każdej z Was💗

Wzajemnie :D <3
    Owulacja mogła być, tak jak piszą dziewczyny, obserwuj tempkę. Ja w tym cyklu miałam owu,a temp skoczyła dopiero na drugi dzień :) a szyjka byla juz zamknięta. Też się martwilam ze nie skoczy ;)

Dawaj znać :)

Wa123 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Dzisiaj już środa - miłego dnia 🥰

Miłego!
    Milixx melduję, że kupiłam test ;P temp u mnie wysoko, czekam na nasz termin, choć... ja dzisiaj 12dpo. Coś mi się wydaję, że jeśli będzie @ to nie dotrwam do 14.02 :P

Milixx lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Hej słonko, dziękuję, że pytasz! Nie COVID, ale przeziębienie jak najbardziej :/ robiłam trzy testy i wszystkie negatywne. Wczoraj odpoczywałam cały dzień :P

Lunana, Ania35, cześć! :)

Karolaaa8 Gratulacje! Niech beta pięknie przyrasta <3

Sowella jak u Ciebie sytuacja? Powtarzałaś jeszcze betę albo testy?

Słomka czekamy na wieści z wizyty <3

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich komentarzy, ale chwilowo nie mam siły </3

No to przeziębienie słabizna... dużo zdrówka i wracaj do nas cała i uśmiechnięta <3 tęsknimy!

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to może i ja zacznę tego Niepokalanka :D kto wie...

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka trzymam kciuki, bo choć się nie znamy to śledzę twoje posty od kilku miesięcy - przez to, ze mamy podobny cykl i testujemy mniej-więcej w tym samym czasie. 😅 Ja planuję testy na sobotę, bo mam spotkanie z koleżankami i akurat będzie 12dpo, więc jak już to powinno chyba coś pokazać..

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aypis wrote:
    Tedka trzymam kciuki, bo choć się nie znamy to śledzę twoje posty od kilku miesięcy - przez to, ze mamy podobny cykl i testujemy mniej-więcej w tym samym czasie. 😅 Ja planuję testy na sobotę, bo mam spotkanie z koleżankami i akurat będzie 12dpo, więc jak już to powinno chyba coś pokazać..

Oooo jak miło :D <3 też trzymam za Ciebie kciuki mocno! mam nadzieję, że na spotkaniu będziesz mogła się już czymś pochwalić :) ja testowałam 10dpo i biel vizira, ale każdy organizm jest inny i wszystko zależy od terminu owulacji, zagnieżdżenia itd. nigdy nie wiadomo. Ja żałuję, że zatestowałam za wcześnie :) czekam chociaz do 14dpo. Chyba, że @ przyjdzie wcześniej, a może, bo pobolewa mnie brzuch, momentami naprawdę mocno.

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aypis wrote:

Szkoda, że Ty nie udostępniasz wykresu, można by Ciebie podglądać ;) przemyśl to :P

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi aplikacja sugeruje owulację w 14dc, ale patrząc po moich objawach i obserwacjach to nie zdziwię się jak będzie jutro albo pojutrze, chyba, że mój organizm robi sobie ze mnie jaja

Tedka lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Miłego!
    Milixx melduję, że kupiłam test ;P temp u mnie wysoko, czekam na nasz termin, choć... ja dzisiaj 12dpo. Coś mi się wydaję, że jeśli będzie @ to nie dotrwam do 14.02 :P

Ja mam jeden test z doz w domu i grzecznie czekam ale tak kusi, że nie wiem czy wytrzyma do 14.02 😈🤣
    Z drugiej strony z minuty na minutę wątpię że się udało bo brzuch się odzywa i śluz się zmienia. Dzisiaj już 28dc i termin 🐒 według mnie na jutro. Te czekanie najgorsze. A siedzenie w domu wg nie pomaga nie myśleć🤦‍♀️😄 Staram się grzecznie czekać na rozwój sytuacji ale chyba zaczynam się szykować na kolejny cykl 🙈

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    O to może i ja zacznę tego Niepokalanka :D kto wie...

Na co jest ten Niepokalanek? Hmm... Może bym się w niego zaopatrzyła 🤔🤔

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma dużo zdrówka odpoczywaj! 🍀❤

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ