Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunana wrote:
    😍 Pokaż! Pokaż! Robiłaś z wieczornego moczu?
    Tak, z wieczornego robiłam,ale wyrzuciłam. No niestety, chyba nici z tego cyklu, mojego wzięła choroba..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Tak, z wieczornego robiłam,ale wyrzuciłam. No niestety, chyba nici z tego cyklu, mojego wzięła choroba..

Może przytulanko go szybciej wyleczy 😃

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunana wrote:
    Może przytulanko go szybciej wyleczy 😃
    Wiesz. . To trochę złożona sprawa. Mąż choruje na łuszczycę i zwykłe przeziębienie nasila mu dolegliwości.. no nic, może jeszcze zdazymy, a jak nie to trudno się mówi. Kurcze,pamiętam starania o córkę i też wtedy jak przychodziły dni płodne to często wynikały jakieś komplikacje typu choroba u mnie bądź niego. No i sytuacja się powtarza..

• Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Wiesz. . To trochę złożona sprawa. Mąż choruje na łuszczycę i zwykłe przeziębienie nasila mu dolegliwości.. no nic, może jeszcze zdazymy, a jak nie to trudno się mówi. Kurcze,pamiętam starania o córkę i też wtedy jak przychodziły dni płodne to często wynikały jakieś komplikacje typu choroba u mnie bądź niego. No i sytuacja się powtarza..

Aaaa a ja zrozumiałam ze test ciążowy pozytywny Ci wyszedł :p tak chyba napisałaś :p jak nie to sorki

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

Ahh to faktycznie trochę bwrdziej skomplikowane niż zwykłe przeziębienie 😔 Może jeszcze nic straconego! Dzisiaj wyszedł pozytyw to owulacja może się pojawić nawet za dwa dni, może jeszcze zdążycie ✊

Tedka, ja też myślałam, że chodzi o ciążowy 😃

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra,nie napisałam że test owu🙈No ale 14dc to raczej się nie robi innych😀

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam dzisiaj nastawienie? :*

Ja trochę tracę nadzieję 😐 wczoraj przeanalizowałam moje testy owulacyjne z tych 4 dni, które zrobiłam i wychodzi mi, że 7dc był pik ( kreska bordowa). Przedwczoraj i wczoraj typowe objawy owulacji. Śluz wodnisty, kłucie w jajniku, tkliwe piersi, wysokie libido😊 Czyli tak jakby była owu. Natomiast dzisiaj brak skoku. Temperatura stoi... Może jednak znów się rozmyślił organizm. Dzisiaj boli mnie brzuch, jakbym miała dostać @ i czuje takie napięcie tam, jakbym coś miała w tym brzuchu. Kurcze, może te zioła mi tak mieszają w cyklu. Oby wszystko się uregulowało 🙏

Dobrego dnia Kochane😘 Uściski dla każdej z Was💗

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123, do potwierdzenia owulacji potrzeba 3 lub 4 wysokich temperatur wiec jeszcze musisz obserwować bo może być tak ze jutro albo pojutrze Ci wskoczy na wysoki poziom, jeśli nie to pewnie będzie drugie podejście albo odpukać bezowulacyjny.

Wa123 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Hej dziewczyny, jak tam dzisiaj nastawienie? :*

Ja trochę tracę nadzieję 😐 wczoraj przeanalizowałam moje testy owulacyjne z tych 4 dni, które zrobiłam i wychodzi mi, że 7dc był pik ( kreska bordowa). Przedwczoraj i wczoraj typowe objawy owulacji. Śluz wodnisty, kłucie w jajniku, tkliwe piersi, wysokie libido😊 Czyli tak jakby była owu. Natomiast dzisiaj brak skoku. Temperatura stoi... Może jednak znów się rozmyślił organizm. Dzisiaj boli mnie brzuch, jakbym miała dostać @ i czuje takie napięcie tam, jakbym coś miała w tym brzuchu. Kurcze, może te zioła mi tak mieszają w cyklu. Oby wszystko się uregulowało 🙏

Dobrego dnia Kochane😘 Uściski dla każdej z Was💗
    Nie załamuje się. Obserwacje, które prowadzimy tak naprawdę mają nam pomóc wyznaczyć dni najbardziej płodne. Ale kiedy dokładnie ta owulacja jest, to czasami nawet poprzez monitoring ciężko ustalić. Według zasady Rotzera owulacja może nastąpić 3 dni przed lub 3 dni po skoku temperatury, czekaj cierpliwe na skok, który w ciągu 3 najbliższych dni się pojawi, jeśli owulacja była, głowa do góry, po prostu działajcie skoro jest ochota i dobry czas ♥️

Wa123 lubi tę wiadomość

• zzstefania83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie melduje ze zrobiłam test i biel więc coś mi mój organizm płata figle.
    No ale czekamy na nowy cykl więc się nie załamuje. Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim oraz owocnych starań 😘

Wa123, Iwonay, Tedka, Dominisia35 lubią tę wiadomość

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Nie załamuje się. Obserwacje, które prowadzimy tak naprawdę mają nam pomóc wyznaczyć dni najbardziej płodne. Ale kiedy dokładnie ta owulacja jest, to czasami nawet poprzez monitoring ciężko ustalić. Według zasady Rotzera owulacja może nastąpić 3 dni przed lub 3 dni po skoku temperatury, czekaj cierpliwe na skok, który w ciągu 3 najbliższych dni się pojawi, jeśli owulacja była, głowa do góry, po prostu działajcie skoro jest ochota i dobry czas ♥️
    Jak najbardziej działamy, z tym akurat nie ma problemu. Chęci są zawsze, a rezultatów brak 🤪 No ale przyjdzie na nas ten upragniony czas😊 Oby ten skok się pojawił. Bardzo martwią mnie te nocne poty. Ostatni raz tak miałam przy dużych problemach hormonalnych.. Mam nadzieję, że to nie to. Na samą myśl o tamtym czasie bezsilności mam dreszcze... ☹️

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Wa123, do potwierdzenia owulacji potrzeba 3 lub 4 wysokich temperatur wiec jeszcze musisz obserwować bo może być tak ze jutro albo pojutrze Ci wskoczy na wysoki poziom, jeśli nie to pewnie będzie drugie podejście albo odpukać bezowulacyjny.
    Wiem o Tym Kochana dlatego się martwię, że jeszcze tego skoku nie ma, a wszystkie symptomy były 😬 Nawet kłucie w jajniku, pierwszy raz tak miałam.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Jak najbardziej działamy, z tym akurat nie ma problemu. Chęci są zawsze, a rezultatów brak 🤪 No ale przyjdzie na nas ten upragniony czas😊 Oby ten skok się pojawił. Bardzo martwią mnie te nocne poty. Ostatni raz tak miałam przy dużych problemach hormonalnych.. Mam nadzieję, że to nie to. Na samą myśl o tamtym czasie bezsilności mam dreszcze... ☹️
    Może warto zrobić panel tarczycowy?

Wa123 lubi tę wiadomość

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Może warto zrobić panel tarczycowy?
    Od 4 lat choruje na Hashimoto z niedoczynnością, w tej chwili mam wszystko uregulowane. Kolejna wizyta u endo w kwietniu więc raczej to nie to. Bardziej byłabym skłonna ku niskiemu estriadolowi, ale moja gin twierdzi, że skoro okres jest sam z siebie to lepiej się hormonami nie szprycować. Chyba, że już będzie krytycznie.

WŁAŚNIE teraz wpadłam na pomysł, że jest jeszcze jedna opcja. Mogłoby się komus wydawać, że błaha. W sobotę zmieniłam pościel na taką ze sztucznego materiału. Może nie przepuszcza powietrza i tu jest problem. Dzisiaj ją zmienię i zobaczymy.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Od 4 lat choruje na Hashimoto z niedoczynnością, w tej chwili mam wszystko uregulowane. Kolejna wizyta u endo w kwietniu więc raczej to nie to. Bardziej byłabym skłonna ku niskiemu estriadolowi, ale moja gin twierdzi, że skoro okres jest sam z siebie to lepiej się hormonami nie szprycować. Chyba, że już będzie krytycznie.

WŁAŚNIE teraz wpadłam na pomysł, że jest jeszcze jedna opcja. Mogłoby się komus wydawać, że błaha. W sobotę zmieniłam pościel na taką ze sztucznego materiału. Może nie przepuszcza powietrza i tu jest problem. Dzisiaj ją zmienię i zobaczymy.

Czasem te najbardziej błahe rozwiązania okazują się tymi właściwymi 😊

Wa123 lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już środa - miłego dnia 🥰

Wa123, Hania007, Tedka lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słomka dzisiaj masz chyba wizytę 🤔 Jeżeli tak, to trzymam kciuki i czekam na wiadomość ✊✊❤️

Wjedzma co u Ciebie?🤔 Nic się nie odzywasz 🙁 daj znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 09:14

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Słomka dzisiaj masz chyba wizytę 🤔 Jeżeli tak, to trzymam kciuki i czekam na wiadomość ✊✊❤️

Wjedzma co u Ciebie?🤔 Nic się nie odzywasz 🙁 daj znać!
    No właśnie... Coś Wjedzma nam ucichła 🙄 Mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku 😌 Zaczynam się martwić.

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj zbalamucilam męża i już mi lepiej🤣

Wa123, symptomy były to mogła już owulacja być ale skoku nie ma bo może być jutro lub pojutrze, nie martw się myśle ze lada dzień się wzbije do gory. Tak jak Iwonay mówi ze owulacja może być przed lub po skoku wiec zaraz się wszystko okaże ☺️

Miłego dnia dziewczyny 🥰

Wa123, Milixx lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    @wjedzma czy u Ciebie wszystko ok? Nic sie nie odzywasz:( martwię sie czy moze COVID Cię nie dopadł albo coś sie stało :( daj znać!

Hej słonko, dziękuję, że pytasz! Nie COVID, ale przeziębienie jak najbardziej :/ robiłam trzy testy i wszystkie negatywne. Wczoraj odpoczywałam cały dzień :P

Lunana, Ania35, cześć! :)

Karolaaa8 Gratulacje! Niech beta pięknie przyrasta <3

Sowella jak u Ciebie sytuacja? Powtarzałaś jeszcze betę albo testy?

Słomka czekamy na wieści z wizyty <3

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich komentarzy, ale chwilowo nie mam siły </3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 09:28

Karolaaa8, Ania35, Tedka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ