Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja znowu w okolicach owulacji mam problem z rozróżnieniem śluzu płodnego i spermy🤨 macie jakieś sprawdzone sposoby. Kiedyś nawet próbowałam utopić w szklance wody ale nie wiem czy to się faktycznie sprawdza🤣
-
Tedka wrote:Szkoda, że Ty nie udostępniasz wykresu, można by Ciebie podglądać przemyśl to
O, wydawało mi się, że mam udostępniony 🙈
Milixx - najgorsze jest właśnie te czekanie. Ja już sobie wymyślam zajęcia, sprzątam w domu po pracy, no cokolwiek, żeby nie myśleć, nie googlowac objawów. 😂. W pracy staram się nie zaglądać na forum ale wiadomo. Jakoś mi tak miłej jak widzę kolejne zielone kreski. 😁 -
Aypis wrote:O, wydawało mi się, że mam udostępniony 🙈
Milixx - najgorsze jest właśnie te czekanie. Ja już sobie wymyślam zajęcia, sprzątam w domu po pracy, no cokolwiek, żeby nie myśleć, nie googlowac objawów. 😂. W pracy staram się nie zaglądać na forum ale wiadomo. Jakoś mi tak miłej jak widzę kolejne zielone kreski. 😁
A może i miałaś, przepraszam ja już chyba mieszam wykresy różnych osób
Zerknęłam jeszcze raz do Ciebie i też ładnie temp sie trzyma wysokoStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Tedka wrote:A może i miałaś, przepraszam ja już chyba mieszam wykresy różnych osób
Zerknęłam jeszcze raz do Ciebie i też ładnie temp sie trzyma wysoko
U mnie to kwestia progesteronu, biorę dopiero pierwszy cykl i to pewnie on mi tak podtrzymuje temperaturę. Ale pocieszające jest to, że nie mam plamienia. Zwykle od 8dpo miałam coraz mocniejsze plamienie a na razie nic. Ty w zeszłym cyklu chyba też stosowałaś Dupka? -
Aypis wrote:U mnie to kwestia progesteronu, biorę dopiero pierwszy cykl i to pewnie on mi tak podtrzymuje temperaturę. Ale pocieszające jest to, że nie mam plamienia. Zwykle od 8dpo miałam coraz mocniejsze plamienie a na razie nic. Ty w zeszłym cyklu chyba też stosowałaś Dupka?
Nie konkretnie dupka ale progesteron. Niezłe mi namieszał ale to dlatego ze to ja nie wiedziałam kiedy odstawić. Lekarz sie nie wyraził konkretnie a ja nie wiedziałam bo nigdy nie brałam. Mam nadzieje ze teraz nie przestawiło sie nic przez to.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Hania007 wrote:Ja znowu w okolicach owulacji mam problem z rozróżnieniem śluzu płodnego i spermy🤨 macie jakieś sprawdzone sposoby. Kiedyś nawet próbowałam utopić w szklance wody ale nie wiem czy to się faktycznie sprawdza🤣
Tez mam z tym problem, dlatego W dni owu potrafię sobie określić w ciągu dnia jak seks wieczorem dopiero :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Witajcie kochane staraczki.Dlugo się zastanawialam czy do was dołączyć i jednak się skusiłam.Ja staram się w sumie drugi cykl tylko że ja jestem po odstawieniu małej od piersi i mam chyba a raczej napewno cykle bezowulacyjne.Zakupilam już zioła na kolejny cykl bo już kiedyś mi pomogły i bardzo w nie wierzę.Przyjmiecie mnie do swego grona? Pozdrawiam cieplutko ♥️♥️♥️
Tedka, Milixx, Ania35 lubią tę wiadomość
12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
nick nieaktualny
-
Anka1312 wrote:Witajcie kochane staraczki.Dlugo się zastanawialam czy do was dołączyć i jednak się skusiłam.Ja staram się w sumie drugi cykl tylko że ja jestem po odstawieniu małej od piersi i mam chyba a raczej napewno cykle bezowulacyjne.Zakupilam już zioła na kolejny cykl bo już kiedyś mi pomogły i bardzo w nie wierzę.Przyjmiecie mnie do swego grona? Pozdrawiam cieplutko ♥️♥️♥️
Cześć, witaj, mam nadzieje ze odnajdziesz sie na naszym wątku ❤️ Życzę powodzenia w Teoich staraniachAnka1312 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Tez mam z tym problem, dlatego W dni owu potrafię sobie określić w ciągu dnia jak seks wieczorem dopiero :p
Ps sorki za temat 🙈🙈🙈 -
Anka1312 wrote:Witajcie kochane staraczki.Dlugo się zastanawialam czy do was dołączyć i jednak się skusiłam.Ja staram się w sumie drugi cykl tylko że ja jestem po odstawieniu małej od piersi i mam chyba a raczej napewno cykle bezowulacyjne.Zakupilam już zioła na kolejny cykl bo już kiedyś mi pomogły i bardzo w nie wierzę.Przyjmiecie mnie do swego grona? Pozdrawiam cieplutko ♥️♥️♥️
Anka1312 lubi tę wiadomość
-
Witamy w naszym gronie 👋 życzę owocnych starań 🥰Anka1312 lubi tę wiadomość
-
Aypis wrote:O, wydawało mi się, że mam udostępniony 🙈
Milixx - najgorsze jest właśnie te czekanie. Ja już sobie wymyślam zajęcia, sprzątam w domu po pracy, no cokolwiek, żeby nie myśleć, nie googlowac objawów. 😂. W pracy staram się nie zaglądać na forum ale wiadomo. Jakoś mi tak miłej jak widzę kolejne zielone kreski. 😁
Te czekanie jest po prostu straszne 😱 najgorsza część cyklu kiedy wiesz że lada chwila termin 🐒 a tak bardzo jej nie chcesz 🤦♀️ -
Iwonay wrote:Z tego co ja obserwuje, to sperma wsiąka w papier, a śluz rozciągliwy zostawia smugę, przynajmniej u mnie
-
Milixx wrote:Te czekanie jest po prostu straszne 😱 najgorsza część cyklu kiedy wiesz że lada chwila termin 🐒 a tak bardzo jej nie chcesz 🤦♀️
-
Życzę owocnych starań 😊Anka1312 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
nick nieaktualnyHania007 wrote:No właśnie tez tak slyszlam ale w praktyce jakoś gorzej to ogarnąć. Wogole to mam wrażenie ze sperma zmienia mi śluz 🤨
-
Hania007 wrote:No właśnie a na drugi dzień już nie określasz? Mnie się trochę miesza. Zawsze mam wrażenie ze sperma jakoś wywołuje mi śluz płodny, oczywiście w okolicach owulacji bo Np w początkowej fazie cyklu nie widzę żeby jakoś długo wypływała 🙈
Ps sorki za temat 🙈🙈🙈
Na drugi dzień juz jest spermy mniej wiec jakos łatwiej mi ustalić które które i chyba nie wycieka tak długo. Aaaa nie wiem juz sama, poobserwuje w kolejnym cyklu :p obiecuje! :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Hania007 wrote:Cześć. Ile ma Twój maluszek? Na jakim jesteś etapie w cyklu?12.09.2013 - pierwszy skarb
24.06.2020 - drugi skarb
walka o trzeci skarb
19.07.2022 - beta 240,7
19.07.2022 - prog. 16,5
21.07.2022 - beta 712
21.07.2022- prog. 13,4
22.07.2022 - wizyta
29.07.2022 - jest kropek
12.08.2022 - jest ♥️
13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙 -
Iwonay wrote:U mnie się ta metoda sprawdza. Dosłownie to sperma się wsmarowuje w papier, wsiąka, aż nic nie zostsje, tylko mokra plama, a śluz rozciągliwy nawet jak się wsmaruje to się lekko świeci i jest smuga