Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/2b3ea8d01800.jpg.html
    Test owu wg Was pozytyw?
    Mysle ze pozytywny a ze jutro będzie równie mocna lub mocniejsza kreska czyli pik! Zrób test koniecznie rano od razu ok 10 moze żeby nie przegapić i daj znać :) wrzucisz fotkę to chętnie ocenimy wspólnie.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Tedka, Kochana każdy Ci strasznie kibicuje i trzymanych jest tyle kciuków ze nie możesz @ dostać. Jutro tempka będzie w gorze, czuje to❤️✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻🍀
    Wieeeem dziękuje Wam wszystkim! To dla mnie bardzo ważne :* oby Wasze kciuki pomogły! Ach!

Milixx, Ania35, Hania007, Anka1312, Koala27, Aypis, Wa123 lubią tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Mysle ze pozytywny a ze jutro będzie równie mocna lub mocniejsza kreska czyli pik! Zrób test koniecznie rano od razu ok 10 moze żeby nie przegapić i daj znać :) wrzucisz fotkę to chętnie ocenimy wspólnie.
    Właśnie nie mam jak,bo ten był ostatni, dopiero jutro po pracy😐Mam nadzieję, że jak wieczorem jutro będzie ❤to jeszcze są jakieś szanse..

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Właśnie nie mam jak,bo ten był ostatni, dopiero jutro po pracy😐Mam nadzieję, że jak wieczorem jutro będzie ❤to jeszcze są jakieś szanse..
    Szanse są ;) nawet jak jutro kreska mocniejsza to znaczy ze owu za 24-36h. Możesz założyć bezpiecznie żeby juz od dzisiaj to sobie liczyć i ❤️ Dużo :)

Ania35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wieeeem dziękuje Wam wszystkim! To dla mnie bardzo ważne :* oby Wasze kciuki pomogły! Ach!
    Ja też ci kochana bardzo kibicuje ✊✊✊✊✊✊💖💖💖💖💖

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ja znowu w okolicach owulacji mam problem z rozróżnieniem śluzu płodnego i spermy🤨 macie jakieś sprawdzone sposoby. Kiedyś nawet próbowałam utopić w szklance wody ale nie wiem czy to się faktycznie sprawdza🤣
    Podobno 0,5h do godziny po stosunku trzeba na toalecie mięśnie kegla poćwiczyć na przemian z parciem jak na kupe, to się całą spermę usunie i się ze śluzem nie pomyli. A do 48h po stosunku może wyciekać jak się tego nie zrobi. Można oczywiście id razu te 'ćwiczenia ', ale od razu to nie sprzyja zajściu w ciążę, te min pół h spokoju plemniczki potrzebują. A dłużej niż godzina to się chyba wszystkiego nie wyciśnie.

Hania007 lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Szanse są ;) nawet jak jutro kreska mocniejsza to znaczy ze owu za 24-36h. Możesz założyć bezpiecznie żeby juz od dzisiaj to sobie liczyć i ❤️ Dużo :)
    To jutro wrzuce zdj jak tylko zrobię test🙂

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja wlasnie kolejne dwa trzy dni będę mieć takie… stres przed pójściem do kibelka i zobaczeniem tego czego zobaczyć nie chce. :( no kupiłam ten test, marze żeby zobaczyć druga kreskę, marze o tym :( jeszcze jak jutro zobacze temperaturę w dół to będzie dół! :p
    A o jakiej czułości masz test?
    Ja dziś zmierzyłam temp mimo luteiny i w sumie niska :/ pewnie okresu jeszcze nie ma tylko przez lutke... Już mnie brzuch tak pobolewa, trochę jak na okres, ale trochę nie do końca więc jeszcze z sobą walczę i nie testuję... pewnie gdybym miała test o czułości 10 to bym się nie powstrzymała :p

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Mierze,wykres mam udostępniony więc zerknij....
    https://ovufriend.com/graph/fc08166ce6d9235ceae34c95d7024f70
    Ojej faktycznie wyglada na bezowulacyjny 🥺 ale dopóki @ nie ma zawsze jest nadzieja i nie takie rzeczy się już działy, mimo wszystko życzę Ci żeby 🐒 nie przyszła✊🏻✊🏻

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Od jakiegoś czasu coraz częściej leży na brzuchu. Ale nie wiem czy to od tego że coś wyczuwa czy po prostu się przemógła i przychodzi się przytulić, i po miziać. Mamy ją dopiero 7 miesięcy 😊
    Oby miała czuja✊🏻❤️ Mimo wszystko to i tak szybko się władowała, mój dziad 6 lat u nas a nadal nie chce na kolanach siedzieć jak kotek z prawdziwego zdarzenia😆 No poza etapem ciąży bo wtedy to tylko na brzuchu by leżal😳

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Podobno 0,5h do godziny po stosunku trzeba na toalecie mięśnie kegla poćwiczyć na przemian z parciem jak na kupe, to się całą spermę usunie i się ze śluzem nie pomyli. A do 48h po stosunku może wyciekać jak się tego nie zrobi. Można oczywiście id razu te 'ćwiczenia ', ale od razu to nie sprzyja zajściu w ciążę, te min pół h spokoju plemniczki potrzebują. A dłużej niż godzina to się chyba wszystkiego nie wyciśnie.
    U mnie to się nie sprawdzi bo my niestety działamy po nocach wiec nie dałabym rady jeszcze czekać godzinę żeby usunac spermę 😂 ale juz chyba ogarniam jak rozróżnić Iwonay mi fajnie nakreśliła wiec myśle ze juz nie będę się głowic😆

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    A o jakiej czułości masz test?
    Ja dziś zmierzyłam temp mimo luteiny i w sumie niska :/ pewnie okresu jeszcze nie ma tylko przez lutke... Już mnie brzuch tak pobolewa, trochę jak na okres, ale trochę nie do końca więc jeszcze z sobą walczę i nie testuję... pewnie gdybym miała test o czułości 10 to bym się nie powstrzymała :p

Mam wlasnie taki 10. Ale jakos boje sie zatestowac. Boje sie bieli :(

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po paru dniach przerwy 😁 rzuciłam się w wir pracy aby nie myśleć i nie wyczekiwać. Dzisiaj 9 dc temperatura zaczyna iść w górę i śluz się robi lepki a i szyjka się otwiera. Apka wyzacza przewidywana owu na 18 luty ale ja czuję że będzie 16 akurat tak jak wizyta u gina 🤔

Tedka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Cześć po paru dniach przerwy 😁 rzuciłam się w wir pracy aby nie myśleć i nie wyczekiwać. Dzisiaj 9 dc temperatura zaczyna iść w górę i śluz się robi lepki a i szyjka się otwiera. Apka wyzacza przewidywana owu na 18 luty ale ja czuję że będzie 16 akurat tak jak wizyta u gina 🤔
    To super, ginekolog potwierdzi i do dzieła :)

Dominisia35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Anka1312 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest że test pokazuje że będzie owu a jednak jej nie ma....czy wzrost lh nie zawsze świadczy o owulacji??

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest że test pokazuje że będzie owu a jednak jej nie ma....czy wzrost lh nie zawsze świadczy o owulacji??

Anka organizm się przygotowuje do owulki i wtedy masz pozytyw, ale może do niej nie dojść bo koniec końców pęcherzyk nie pęknie. A ogólnie testy owulacyjne pozytywne pokazują, że w ciągu 36 h może nastąpić owulka ale właśnie tej pewności nie dają

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Dokładnie. Testy mogą wykryć tylko wzrost hormonu odpowiedzialnego za wywołanie owulacji czyli uwolnienie komórki jajowej. Niestety pecherzyki czasami nie pękają i do owulacji nie dochodzi, mimo ze wzrost hormonu był i test to pokazal. to czy była owulacja pokaże albo monitoring usg u lekarza, albo wzrost temperatury, ale to trzeba ja mierzyć pewnie jak wiesz od początku cyklu żeby to zauważyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 21:44

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Dokładnie tak jak Natka pisze, pozytywne testy świadczą o tym, ze organizm przygotowuje się do owulacji ale wcale nie musi do niej dojść. Może się Np rozmyślec i przystąpić do owulacji w innym terminie. Przy cyklach bezowulacyjnych może byc owulacja podczas krwawienia srodcyklicznego także trzeba obserwować.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka a na kiedy masz teoretycznie termin @? Bo może już nie ma czego się bać ❤️

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dokładnie tak jak Natka pisze, pozytywne testy świadczą o tym, ze organizm przygotowuje się do owulacji ale wcale nie musi do niej dojść. Może się Np rozmyślec i przystąpić do owulacji w innym terminie. Przy cyklach bezowulacyjnych może byc owulacja podczas krwawienia srodcyklicznego także trzeba obserwować.

Mi ginekolog mówił, że hormony wytwarzane w mózgu mimo braku owulacji mogą robić swoje i dawać wrażenie, ze ta owulacja była. Bez monitoringu na usg nigdy nie ma 100% pewności :/

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ