X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/2b3ea8d01800.jpg.html
    Test owu wg Was pozytyw?
    Mysle ze pozytywny a ze jutro będzie równie mocna lub mocniejsza kreska czyli pik! Zrób test koniecznie rano od razu ok 10 moze żeby nie przegapić i daj znać :) wrzucisz fotkę to chętnie ocenimy wspólnie.

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Tedka, Kochana każdy Ci strasznie kibicuje i trzymanych jest tyle kciuków ze nie możesz @ dostać. Jutro tempka będzie w gorze, czuje to❤️✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻🍀
    Wieeeem dziękuje Wam wszystkim! To dla mnie bardzo ważne :* oby Wasze kciuki pomogły! Ach!

Milixx, Ania35, Hania007, Anka1312, Koala27, Aypis, Wa123 lubią tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Mysle ze pozytywny a ze jutro będzie równie mocna lub mocniejsza kreska czyli pik! Zrób test koniecznie rano od razu ok 10 moze żeby nie przegapić i daj znać :) wrzucisz fotkę to chętnie ocenimy wspólnie.
    Właśnie nie mam jak,bo ten był ostatni, dopiero jutro po pracy😐Mam nadzieję, że jak wieczorem jutro będzie ❤to jeszcze są jakieś szanse..

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Właśnie nie mam jak,bo ten był ostatni, dopiero jutro po pracy😐Mam nadzieję, że jak wieczorem jutro będzie ❤to jeszcze są jakieś szanse..
    Szanse są ;) nawet jak jutro kreska mocniejsza to znaczy ze owu za 24-36h. Możesz założyć bezpiecznie żeby juz od dzisiaj to sobie liczyć i ❤️ Dużo :)

Ania35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Wieeeem dziękuje Wam wszystkim! To dla mnie bardzo ważne :* oby Wasze kciuki pomogły! Ach!
    Ja też ci kochana bardzo kibicuje ✊✊✊✊✊✊💖💖💖💖💖

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ja znowu w okolicach owulacji mam problem z rozróżnieniem śluzu płodnego i spermy🤨 macie jakieś sprawdzone sposoby. Kiedyś nawet próbowałam utopić w szklance wody ale nie wiem czy to się faktycznie sprawdza🤣
    Podobno 0,5h do godziny po stosunku trzeba na toalecie mięśnie kegla poćwiczyć na przemian z parciem jak na kupe, to się całą spermę usunie i się ze śluzem nie pomyli. A do 48h po stosunku może wyciekać jak się tego nie zrobi. Można oczywiście id razu te 'ćwiczenia ', ale od razu to nie sprzyja zajściu w ciążę, te min pół h spokoju plemniczki potrzebują. A dłużej niż godzina to się chyba wszystkiego nie wyciśnie.

Hania007 lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Szanse są ;) nawet jak jutro kreska mocniejsza to znaczy ze owu za 24-36h. Możesz założyć bezpiecznie żeby juz od dzisiaj to sobie liczyć i ❤️ Dużo :)
    To jutro wrzuce zdj jak tylko zrobię test🙂

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Ja wlasnie kolejne dwa trzy dni będę mieć takie… stres przed pójściem do kibelka i zobaczeniem tego czego zobaczyć nie chce. :( no kupiłam ten test, marze żeby zobaczyć druga kreskę, marze o tym :( jeszcze jak jutro zobacze temperaturę w dół to będzie dół! :p
    A o jakiej czułości masz test?
    Ja dziś zmierzyłam temp mimo luteiny i w sumie niska :/ pewnie okresu jeszcze nie ma tylko przez lutke... Już mnie brzuch tak pobolewa, trochę jak na okres, ale trochę nie do końca więc jeszcze z sobą walczę i nie testuję... pewnie gdybym miała test o czułości 10 to bym się nie powstrzymała :p

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Mierze,wykres mam udostępniony więc zerknij....
    https://ovufriend.com/graph/fc08166ce6d9235ceae34c95d7024f70
    Ojej faktycznie wyglada na bezowulacyjny 🥺 ale dopóki @ nie ma zawsze jest nadzieja i nie takie rzeczy się już działy, mimo wszystko życzę Ci żeby 🐒 nie przyszła✊🏻✊🏻

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Od jakiegoś czasu coraz częściej leży na brzuchu. Ale nie wiem czy to od tego że coś wyczuwa czy po prostu się przemógła i przychodzi się przytulić, i po miziać. Mamy ją dopiero 7 miesięcy 😊
    Oby miała czuja✊🏻❤️ Mimo wszystko to i tak szybko się władowała, mój dziad 6 lat u nas a nadal nie chce na kolanach siedzieć jak kotek z prawdziwego zdarzenia😆 No poza etapem ciąży bo wtedy to tylko na brzuchu by leżal😳

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Podobno 0,5h do godziny po stosunku trzeba na toalecie mięśnie kegla poćwiczyć na przemian z parciem jak na kupe, to się całą spermę usunie i się ze śluzem nie pomyli. A do 48h po stosunku może wyciekać jak się tego nie zrobi. Można oczywiście id razu te 'ćwiczenia ', ale od razu to nie sprzyja zajściu w ciążę, te min pół h spokoju plemniczki potrzebują. A dłużej niż godzina to się chyba wszystkiego nie wyciśnie.
    U mnie to się nie sprawdzi bo my niestety działamy po nocach wiec nie dałabym rady jeszcze czekać godzinę żeby usunac spermę 😂 ale juz chyba ogarniam jak rozróżnić Iwonay mi fajnie nakreśliła wiec myśle ze juz nie będę się głowic😆

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    A o jakiej czułości masz test?
    Ja dziś zmierzyłam temp mimo luteiny i w sumie niska :/ pewnie okresu jeszcze nie ma tylko przez lutke... Już mnie brzuch tak pobolewa, trochę jak na okres, ale trochę nie do końca więc jeszcze z sobą walczę i nie testuję... pewnie gdybym miała test o czułości 10 to bym się nie powstrzymała :p

Mam wlasnie taki 10. Ale jakos boje sie zatestowac. Boje sie bieli :(

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po paru dniach przerwy 😁 rzuciłam się w wir pracy aby nie myśleć i nie wyczekiwać. Dzisiaj 9 dc temperatura zaczyna iść w górę i śluz się robi lepki a i szyjka się otwiera. Apka wyzacza przewidywana owu na 18 luty ale ja czuję że będzie 16 akurat tak jak wizyta u gina 🤔

Tedka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia35 wrote:
    Cześć po paru dniach przerwy 😁 rzuciłam się w wir pracy aby nie myśleć i nie wyczekiwać. Dzisiaj 9 dc temperatura zaczyna iść w górę i śluz się robi lepki a i szyjka się otwiera. Apka wyzacza przewidywana owu na 18 luty ale ja czuję że będzie 16 akurat tak jak wizyta u gina 🤔
    To super, ginekolog potwierdzi i do dzieła :)

Dominisia35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest że test pokazuje że będzie owu a jednak jej nie ma....czy wzrost lh nie zawsze świadczy o owulacji??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Dziewczyny a jak to jest że test pokazuje że będzie owu a jednak jej nie ma....czy wzrost lh nie zawsze świadczy o owulacji??

Anka organizm się przygotowuje do owulki i wtedy masz pozytyw, ale może do niej nie dojść bo koniec końców pęcherzyk nie pęknie. A ogólnie testy owulacyjne pozytywne pokazują, że w ciągu 36 h może nastąpić owulka ale właśnie tej pewności nie dają

• Tedka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Dokładnie. Testy mogą wykryć tylko wzrost hormonu odpowiedzialnego za wywołanie owulacji czyli uwolnienie komórki jajowej. Niestety pecherzyki czasami nie pękają i do owulacji nie dochodzi, mimo ze wzrost hormonu był i test to pokazal. to czy była owulacja pokaże albo monitoring usg u lekarza, albo wzrost temperatury, ale to trzeba ja mierzyć pewnie jak wiesz od początku cyklu żeby to zauważyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2022, 21:44

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1312 wrote:
    Dokładnie tak jak Natka pisze, pozytywne testy świadczą o tym, ze organizm przygotowuje się do owulacji ale wcale nie musi do niej dojść. Może się Np rozmyślec i przystąpić do owulacji w innym terminie. Przy cyklach bezowulacyjnych może byc owulacja podczas krwawienia srodcyklicznego także trzeba obserwować.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka a na kiedy masz teoretycznie termin @? Bo może już nie ma czego się bać ❤️

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dokładnie tak jak Natka pisze, pozytywne testy świadczą o tym, ze organizm przygotowuje się do owulacji ale wcale nie musi do niej dojść. Może się Np rozmyślec i przystąpić do owulacji w innym terminie. Przy cyklach bezowulacyjnych może byc owulacja podczas krwawienia srodcyklicznego także trzeba obserwować.

Mi ginekolog mówił, że hormony wytwarzane w mózgu mimo braku owulacji mogą robić swoje i dawać wrażenie, ze ta owulacja była. Bez monitoringu na usg nigdy nie ma 100% pewności :/

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ