Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że poruszyłyście temat ilości współżyć. Powiem ze swojego doświadczenia jak to wyglądało u nas w poprzednich ciążach. W pierwszej z córką seksy 💕były raczej w weekendy (mąż wtedy był kierowcą ciężarówki🚚) więc było ich raczej mało. W drugiej, z synem seksy💕 były na początku co 2 dzień a im bliżej owulacji to seksy były codziennie a nawet i częściej. Przy cb pamiętam że w okresie płodnym udało nam się dosłownie raz zaseruszkowac 💕. Według mnie jeżeli nasienie partnera jest okey to nie warto zwracać uwagi na statystyki tylko działać jak ma się ochotę. Co innego gdy wiadomo, że parametry nasienia są trochę słabsze wtedy warto takie statystyki brać pod uwagę. Jednak myślę, że u każdej z nas ten jeden plemiczek w końcu trafi na swoje miejsce 😊😊

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Milixx, nie udostępniasz wykresu? Dopóki @ nie ma to wszystko może się wydarzyć.

Jejku dziewczyny smutne to jest wszystko. Jakie to jest beznadziejne. Brakuje mi slow. Czasem mam ochotę się obrazić na naturę i przestać się wogole starać ale komu zrobie tym na złość🙄 U mnie dzisiaj temperatura wyżej. Ostatnio mam jakieś gorki i pagórki, doliny i kotliny🤷‍♀️ Męża rozkłada choróbsko, idealnie na owulacje🙇‍♀️ A mój stary to jak chory to już mogile kopie😭😭😭

Oo, musiałam przez przypadek usunąć udostępnianie 🤦‍♀️ naprawię swój błąd 😄

Kochana, doskonale wiem co czujesz. Bo ja z wielka chęcią też bym się na naturę obraziła i przestała się wg starać. Ale przecież chęć posiadania dziecka jest sielniejsza ode mnie i niestety wiem że nie mogę się poddać. Najgorzej boli to, że wiem że z synem udało się w 1cs a teraz cisza i cisza 😪 Z córką tak tych kolejnych straconych cykli nie przeżywałam bo mąż wyjeżdżał na całe tygodnie i ciężko było trafić w dni płodne. A teraz robimy wszystko co możemy i z każdą @ boli mocniej 😪 Jednak się nie poddaje! Uda się, w końcu się uda. Czuję, że w najmniej odpowiednim momencie się uda 😊

Oj chorzy faceci to gorzej niż dzieci 🤣 Życzę Ci żeby męża aż tak mocno nie rozłożyła choroba i żeby miał jednak siłę na serduszkowanie 💕💕

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    U mnie szyjka wysoko poleciała, ledwo siegnełam, ale za to jakby ciutke miekka bardziej. jeszcze zamknieta ale pewnikiem jutro sie otworzy na @. No trudno ;) kolejny miesiac na nic ;) szkoda, bo tak ladnie obserwowany i tak ładnie udało nam się z męzem <3. :) pewnie normalnym parom by sie udało zajść, my potrzebujemy cudu ;)

A może jeszcze nic straconego u Ciebie. Poczekaj grzecznie do terminu @ 😊 I nie myśl, że jesteście gorsi od innych. Wcale tak nie jest.. Po prostu u Was potrzeba ciut więcej czasu ale w końcu się uda ❤️

Ja szyjki nie badam bo nie umiem 🙈 więc nie wiem czy jest na @ czy jednak nie 😄

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mi przykro z powodu waszych okresów, wiem, że nie takiego zakończenia oczekiwałyście, ale dokładnie tak jest, jak przestaniecie się starać to tylko sobie zrobicie na złość, chyba że zrobice sobie jeden cykl na spontanie, bez mierzenia, bez testów, ale wtedy to rzeczywiście trzeba ♥️ co drogi dzień, co wiem, że dla większości z Was jest niewykonalne, także chyba niestety termemtr naszym przyjacielem 😃
    Ja obstawiam u siebie owulację dziś ewentualnie jutro, seksy dzisiaj były, następne mogą być jak wróci z pracy, ale zastanawiam się czy dziś nie zrobić przerwy, niech się chłop wyśpi, chociaż z drugiej strony on chce, bardziej on mnie zaczepia niż ja jego 😅

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx, dziękuje Ci za dobre słowo❤️ Ja rowniez mam nadzieje ze nam się kiedys uda, właśnie obawiam się ze tak jak mowisz w najmniej odpowiednim momencie 😆 chociaż pewnie z perspektywy czasu okaże się ze ten moment jest właśnie idealny. Oby tylko nie przekwitnac do tego czasu bo wtedy to już pozamiatane 🤭
    Swoją droga Milixx u Ciebie trochę się potwierdza teoria o płci.😁 rzadkie współżycie i nie w owulacje sprawiły ze masz corunie a strzał w owulke - synusia😍

Milixx lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 - trzymam kciuki za męża! Może jednak nie rozchoruje się tak bardzo, że czas będzie się zabierać w zaświaty ;) a może będzie się chciał chociaż pożegnać jakoś ładnie skoro już tak by było? haha ;D przepraszam za ten czarny humorek ;)

Ps. Hania nie wiem czy to Twoje imię, ale marzy mi się takie dla córki :D <3

Iwonay - trzymam mocne kciuki za Twoją owu! jak rano były to ja już bym odpuściła, ale skoro sam chce w sumie... to znaczy ze jeszcze jakieś pokłady energii ma i nie tylko :P powiem tak... zdaj się na los ;) skoro <3 juz za Wami dzisiaj, to niech się dzieje co ma być ;)

Iwonay lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Widzę że u niektórych przyszły 🐒 ale to nic, nowy cykl nowe szanse 🍀

Co do częstotliwości seksu to już widziałam tyle historii że chyba nie ma na to reguły 😅🤣 zdarza się tak że był seks raz w miesiącu i jest ciąża, a niektórzy 10 razy dziennie i nic. Z natura nigdy nie wiadomo. Chyba najlepiej wtedy kiedy po prostu ma się ochotę ☺

Tedka, Milixx lubią tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Milixx, dziękuje Ci za dobre słowo❤️ Ja rowniez mam nadzieje ze nam się kiedys uda, właśnie obawiam się ze tak jak mowisz w najmniej odpowiednim momencie 😆 chociaż pewnie z perspektywy czasu okaże się ze ten moment jest właśnie idealny. Oby tylko nie przekwitnac do tego czasu bo wtedy to już pozamiatane 🤭
    Swoją droga Milixx u Ciebie trochę się potwierdza teoria o płci.😁 rzadkie współżycie i nie w owulacje sprawiły ze masz corunie a strzał w owulke - synusia😍

Może aż tak długo czekać nie będziemy 😄
    Mam jakieś dziwne przeczucia, że mi się uda z owulki w marcu gdzie poród będzie przypadał na grudzień - przed świtami. Nigdy nie chciałam dziecka z końca roku więc czuję, że los zrobi mi psikusa i akurat wtedy urodzę 😄 i że to będzie ten nieidealny moment w moim przypadku 😆

Co do płci. Coś w tym chyba jest i ta teoria się u mnie sprawdziła 😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Dziewczyny, bardzo mi przykro z powodu waszych okresów, wiem, że nie takiego zakończenia oczekiwałyście, ale dokładnie tak jest, jak przestaniecie się starać to tylko sobie zrobicie na złość, chyba że zrobice sobie jeden cykl na spontanie, bez mierzenia, bez testów, ale wtedy to rzeczywiście trzeba ♥️ co drogi dzień, co wiem, że dla większości z Was jest niewykonalne, także chyba niestety termemtr naszym przyjacielem 😃
    Ja obstawiam u siebie owulację dziś ewentualnie jutro, seksy dzisiaj były, następne mogą być jak wróci z pracy, ale zastanawiam się czy dziś nie zrobić przerwy, niech się chłop wyśpi, chociaż z drugiej strony on chce, bardziej on mnie zaczepia niż ja jego 😅

Mocne kciuki za owulacje! 😊😊
    To widzę, że nasze chłopy mają coś wspólnego
    Mój zawsze ma chęć i to on mnie częściej zaczepia niż ja jego 😆😆 Korzystaj jak chłop ma ochotę 😄😄

Iwonay lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Wjedzma Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, melduję, że czuję się dzisiaj lepiej i wracam do Was <3 Tęskniłam! Oczywiście zaglądałam tutaj kilka razy dziennie, ale zabrakło weny, żeby coś napisać :P

Tedka, Milixx, ja dalej trzymam za Was kciuki z całych sił, mam nadzieję, że te wredne łajzy nie przyjdą!

Milixx ja też jakoś nie chce dziecka z końca roku, listopad i grudzień to jakieś takie niefajne miesiące na urodziny, no ale co zrobić, przestać się starać na miesiące? No nie 😆

malagosia przykro mi kochana, oby dzisiejszy dzień był pierwszym dniem Twojej ciąży! 😍

Hania dużo zdrówka dla męża, oby ta mogiła się jednak nie przydała :D

Słomka czemu się nie odzywasz? Byłaś na tej wizycie wczoraj?

Jolcia widzę, że Ty masz dzisiaj wizytę, powodzenia, dawaj znać czego się tam dowiesz :)

Co do częstotliwości starań to ja się zgadzam z Milixx, jak nasienie jest w porządku to nie ma co się trzymać tego "co dwa dni" jeśli jest ochota na częstsze działania. Słuchajcie ja jestem po wizycie mamy taka wyposzczona, że chyba przez tydzień z łóżka nie wyjdziemy 🤣🤣

Milixx, Tedka, malagosia, Ania35, Jasmiinum lubią tę wiadomość

age.png
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    U mnie to się nie sprawdzi bo my niestety działamy po nocach wiec nie dałabym rady jeszcze czekać godzinę żeby usunac spermę 😂 ale juz chyba ogarniam jak rozróżnić Iwonay mi fajnie nakreśliła wiec myśle ze juz nie będę się głowic😆
    Może też przejdę na tę metodę 😆
    Bo jak na razie noc czy nie noc budzik ustawiam na 45 min po i wstaję. No a w okresie niepłodnym to chwilę po. Ma to jedną dużą zaletę- pościel się tak nie brudzi 😅🤣

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aypis wrote:
    Mi ginekolog mówił, że hormony wytwarzane w mózgu mimo braku owulacji mogą robić swoje i dawać wrażenie, ze ta owulacja była. Bez monitoringu na usg nigdy nie ma 100% pewności :/
    Tak samo słyszałam. Że nawet temp może wzrosnąć, tylko bez owulacji to jednak szybciej spadnie niż zwykle

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, właśnie w tym jest najśmieszniejsze to ze człowiek już tak schizuje ze ma takie myśli żeby sobie sam na złość zrobić😂 ja tak mam właśnie. Z tej frustracji jestem chyba najbardziej zła sama na siebie. Ale tak jak juz mówiłam u mnie starania nie będą trwały długo, ponieważ za chwile będę musiała wrócić do pracy, otworzyc nowy biznes, zainwestować sporo gotówki, wtedy juz nie tyle nie będę chciała, co nie będę mogła zajsc w ciąże. Nasza pierwsza dzidzia mimo ze wyczekana i najukochańsza wprowadziła ogromne rewolucje w naszym dotychczasowym życiu. Świadomie i z chęcią ale z dużymi konsekwencjami w sferze zawodowej. Myślałam ze jak uda sie zajsc to poprostu wszystko przesunie sie w czasie ale oczywiście ZAWSZE los ma inne plany wiec nic tylko sie poddać 🤷‍♀️

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Jej dziewczyny, od pewnego czasu Was podczytuję :)
    Czy wiecie może skąd są testy w galerii testów? Nigdzie nie widziałam takiej możliwości aby coś takiego udostępnić. Jak to działa?
    Ja przy moim wykresie mam opcję udostępnij. I jak się cykl nowy zaczyna, tzn jak zaznaczę krwawienie, to dostaję pytanie czy chcę udostępnić zakończony wykres. Jeśli tak to i opcje do wyboru, te co są przy filtrowaniu wykresów- z nadwagą, niedowagą, czynnik męski, po hsg itd

Niaha lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, dziękuje za kciuki❤️❤️ Przydadzą się, co prawda to tylko gardło a może AŻ bo przecież to właśnie tam rozgrywa się bitwa na smierć i życie, gdzie białe krwinki próbują rozwalić jakiegoś strasznego bakteriozola😂

Milixx, znając los i jego specyficzne poczucie humoru to pewnie tak będzie i tego Ci ogromnie zycze☺️ Na stare lata będzie się bobo cieszyć ze jest o rok młodsze od starej i zmarszczonej koleżanki/kolegi😂

Iwonay, zazdroszcze Ci ze masz takiego chętnego męża. Mój kiedyś był chętny taki ze nie wyrabiałam ale z wiekiem jakoś trochę mniej. Co prawda tyra fizycznie strasznie i niestety kondycja leży i kwiczy😔
    Trzymam kciuki za owocne ❤️

Wjedzma, dziękuje za kciuki❤️ Super ze jesteś już z nami🥰

Kasiak, ja po zakładam majtki i wkładkę i jest okej😆

Milixx, Tedka lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Oj tak, miałam dzisiaj rano to samo, choć koleżanki wiernie mnie wspieraja ;P do końca, to jednak boli głowa i temp w dół - typowo na @ u mnie. Zobaczymy :) a że się nam uda kiedyś - no ba! pewnie! :) <3 musi!
    U mnie taka decyzja jutro... A może pojutrze..do soboty biorę luteinę...

Musi się kiedyś udać! Wszystkim tutaj!😊

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Kiedyś, w początkach ovufriend można było udostępniać wykresy i testy i dostawało się za to punkty. Obecnie nie ma takiej możliwości :)
    Mnie nadal co cykl pyta czy chcę dodać do galerii 🤔 czyli ostatnio niecały miesiąc temu. ..

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Milixx ja też jakoś nie chce dziecka z końca roku, listopad i grudzień to jakieś takie niefajne miesiące na urodziny, no ale co zrobić, przestać się starać na miesiące? No nie 😆

Słuchajcie ja jestem po wizycie mamy taka wyposzczona, że chyba przez tydzień z łóżka nie wyjdziemy 🤣🤣

Dokładnie, mam tak samo, listopad i grudzień to nie - odpada 😄😄 Jeszcze o ile na listopad jestem w stanie przymrużyć oko o tyle grudzień odpada całkowicie i prawdopodobnie wtedy odpuszczę starania 😄😄 i akurat to będzie celny cykl 😆 Taki mój pech 🤣
    Powiem Wam, że mam syna z 3 stycznia i jak już się zaczął 38tc to oszczędzałam się jak mogłam żeby tylko nie urodzić na koniec roku 🙈🙈 (Córka się urodziła właśnie w 38tc i bała się powtórki - na szczęście syn dotrwał do 40tc) ale mimo wszystko nie chce przechodzić tego drugi raz 😄😄 Takie moje głupie przemyślenia 🤦‍♀️ zamiast brać co dają to ja jeszcze wybrzydzam 😆

Wjedzma to teraz korzystaj z przyjemności serduszklwania ile się da 🔥💕 może to właśnie będzie ten szczęśliwy cykl i ta wizyta mamy nie pójdzie na darmo 😊😊

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Milixx, znając los i jego specyficzne poczucie humoru to pewnie tak będzie i tego Ci ogromnie zycze☺️ Na stare lata będzie się bobo cieszyć ze jest o rok młodsze od starej i zmarszczonej koleżanki/kolegi😂

No niby z drugiej strony masz rację. Syn z tego powodu ma przewalone bo zawsze będzie najstarszy w grupie rówieśników. A takie maleństwo z grudnia mimo iż będzie długo czekać na urodziny wobec innych rówieśników to na stare lata może się będzie cieszyć że jest najmłodszy 😊 Muszę chyba do tego tak podejść bo znając moje szczęście i specyficzne poczucie humoru losu to obdarzy mnie grudniowym bobo 😄😄

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już mam iść po tą wkładkę... to od razu mogę te mięśnie poćwiczyć ;)
    Nie licząc czasu płodnego. Może na wtedy przyszykuję zestaw majtek z wkładkami pod ręką 🤣
    W sumie same ćwiczenia to też plus tej metody, podobno powinnyśmy o te mięśnie dbać żeby na starość problemu z nietrzymaniem moczu uniknąć

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ