Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:No zgadza się koleżanko! Panikujesz! Muszę Cię tutaj postawić na nogi chyba Na pewno to widać po Tobie i na pewno to nie pomoże, żeby facet wylozuwał i pomyślał sobie mmmmm piękna ta moja babeczka, chyba mam na nią ochotkę :P:P a pomyśli... boooziu znowu fiksuje ;P No to proszę wyjść z siebie, stanąć obok i pomyśleć czy taka babeczka jest atrakcyjna, ale to już otóż odpowiedź brzmi NIE wiem, bo sama nie raz jestem taką babeczką, która od faceta chce tylko plemnika tego jedynego wspaniałego I choć mówimy, że nieee, absolutnie tak nie jest, chcemy się kochać dla przyjemności, no to niestety, prawda jest taka, że w te dni świrujemy i wiadomo, że głównie chcemy ZAJŚĆ W CIĄŻĘ! zatem proszę luzować, bo jak tak będziesz świrować to spełnią się Twoje obawy i naprawdę nic z tego nie będzie. A skoro owu za kilka dni dopiero to... proszę dać sobie odrobinę czasu Buziaki!!
-
Karolaaa8 wrote:Jest wynik...
Beta : 62,53 mIU/ml
przedmenop. < 5,3
postmenop. < 8,3
Ciąża: 3 tydz: 5,8 - 71,2
4 tydz: 9,5 - 750 5
Nie wierzę 😲
Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Lunana wrote:Owszem, potwierdzam! Facet nie jest zainteresowany, kiedy chcemy się kochać tylko w dni płodne, żeby zajść w ciążę. Wiem, co mówię. Jeszcze parę miesięcy temu sama tak robiłam, często nieświadomie!
Mąż się wkurzał, że kochamy się tylko wtedy, kiedy ja chcę, przez co wiedział, że mam dni płodne. Zluzowałam i od jakiegoś czasu to jest spontan, bez testów owulacyjnych i stresu, że dzisiaj musi być przytulanko, bo LH wysoko. I pożycie od razu stało się lepsze 🥰 To nie jest łatwe ale warto choć trochę wyluzować 😉
Jeśli chodzi o mnie to my działamy cały cykl (w drugiej fazie już mniej) ale ogólnie to nie to ze ja chce tylko w płodne, bardziej problemem jest zmęczenie, niezorganizowanie i nerwy. Dodatkowo często mamy przerywane nagłym wybudzeniem się maluszka. Wczoraj mój stary padł o 22 a młody szalał do 12 w nocy, gdzie jak padł to ja padłam razem z nim😪 jeszcze zabkujaco-skaczące dziecko sprawia ze atmosfera nie jest wogole romantyczna. -
To będą moje najdłuższe 2 dni do powtórzenia bety 🙈
Truskawka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolaaa8 wrote:Jest wynik...
Beta : 62,53 mIU/ml
przedmenop. < 5,3
postmenop. < 8,3
Ciąża: 3 tydz: 5,8 - 71,2
4 tydz: 9,5 - 750 5
Nie wierzę 😲
Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?
Gratulacje 🤰 trzymam kciuki za ładny przyrost bety ✊Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Do ginekologa wybrać się jeszcze przed drugim badaniem beta, czy lepiej już po?
-
nick nieaktualnyKarolaaa8 wrote:Do ginekologa wybrać się jeszcze przed drugim badaniem beta, czy lepiej już po?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 15:09
-
Iwonay wrote:Najlepiej to koło 6 -8 tygodnia ciąży, wtedy powinno być zarodek/serduszko, jak pójdziesz wcześniej i się okaże, że nie ma zarodka albo serduszka to będziesz się denerwować. No chyba, że coś się dzieje innego, to warto pójść wcześniej. Ja osobiście poszłam w pierwszej ciąży w 10 tygodniu ciąży, malutka już borykała i nie było nerwów, czy będzie serduszko czy nie, ale wiadomo decyzja należy do Ciebie. Warto na pewno porobić sobie wcześniej badania
Przez niedoczynność tarczycy i hashimoto to im szybciej tym lepiej. Więc w czwartek z ponowną beta zrobię resztę badań. -
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:A, no to chyba że tak, to lepiej od razu
Chociaż hormony to i tak w rękach endokrynologa. To on będzie zmieniał dawkę. -
nick nieaktualny
-
Hania007 wrote:Dzieki Tedka❤️ Masz 100% racji, przemyśle swoje zachowanie i mam nadzieje ze wyciągnę wioski🙆♀️
Hania007 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
A ja dzisiaj cały dzień siedzę wgapiona jak sroka w mój wykres, modlę sie żeby temp nie spadała juz :p analizuje inne wykresy, patrzę czy babki tez bolał brzuch na @ jak zaszły, wiecie typowa schiza na zakończenie drugiej fazy :p testów nie robię to sobie chociaż tak życie uprzykrze nie? :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Dzisiaj u mnie @ już pełną gębą - pogodziliśmy się z mężem, jeszcze mam wrażenie z mojej strony wiszą niedopowiedzenia, ale prędzej czy później wszystko sobi ena spokojnie wyjaśnimy.
Zastanawiam się co w tym cyklu mogę zrobić lepiej - pomysłów już mi brakuje - seks co drugi dzień przez połowę cyklu nie wchodzi w grę, bo zejdę na infekcję albo zapalenie pęcherza przed końcem cyklu
Zioła Ojca sroki odstawiam na ten cykl, bo to już drugi, jak piłam, a dwa mam po nich niefajne perturbacje jelitowe.
Na razie próbuję się zrelaksować i ogarnąć. I nabrać energii.25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
nick nieaktualnyHania, jeśli jakoś Cię to pocieszy, albo podniesie na duchu, to ja tego cyklu też nie ogarniam, 9dc, szyjka miękka, otwarta jak lej po bombie i wysoko, mokro i ślisko, także jeśli dobrze to odczytuje to organizm się szykuje do pierwszego podejścia do owulacji, miałam dzisiaj staremu w nocy odpuścić, ale chyba jednak się do niego dobiorę 😅🤣
Lunana lubi tę wiadomość
-
Abcia wrote:Dzisiaj u mnie @ już pełną gębą - pogodziliśmy się z mężem, jeszcze mam wrażenie z mojej strony wiszą niedopowiedzenia, ale prędzej czy później wszystko sobi ena spokojnie wyjaśnimy.
Zastanawiam się co w tym cyklu mogę zrobić lepiej - pomysłów już mi brakuje - seks co drugi dzień przez połowę cyklu nie wchodzi w grę, bo zejdę na infekcję albo zapalenie pęcherza przed końcem cyklu
Zioła Ojca sroki odstawiam na ten cykl, bo to już drugi, jak piłam, a dwa mam po nich niefajne perturbacje jelitowe.
Na razie próbuję się zrelaksować i ogarnąć. I nabrać energii.
Trzymam kciuki za kolejny cykl 🍀
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Tedka wrote:A ja dzisiaj cały dzień siedzę wgapiona jak sroka w mój wykres, modlę sie żeby temp nie spadała juz :p analizuje inne wykresy, patrzę czy babki tez bolał brzuch na @ jak zaszły, wiecie typowa schiza na zakończenie drugiej fazy :p testów nie robię to sobie chociaż tak życie uprzykrze nie? :p
Tedka lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Idziemy ramię w ramię, nie ma to jak poanalizować sobie wykresy 😅
No dokładnie, choć odpowiedzi na pytania brak :pStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.