X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    No zgadza się koleżanko! Panikujesz! Muszę Cię tutaj postawić na nogi chyba :) Na pewno to widać po Tobie i na pewno to nie pomoże, żeby facet wylozuwał i pomyślał sobie mmmmm piękna ta moja babeczka, chyba mam na nią ochotkę :P:P:P a pomyśli... boooziu znowu fiksuje ;P No to proszę wyjść z siebie, stanąć obok i pomyśleć czy taka babeczka jest atrakcyjna, ale to już :P otóż odpowiedź brzmi NIE :D wiem, bo sama nie raz jestem taką babeczką, która od faceta chce tylko plemnika :P tego jedynego wspaniałego :D I choć mówimy, że nieee, absolutnie tak nie jest, chcemy się kochać dla przyjemności, no to niestety, prawda jest taka, że w te dni świrujemy i wiadomo, że głównie chcemy ZAJŚĆ W CIĄŻĘ! :P zatem proszę luzować, bo jak tak będziesz świrować to spełnią się Twoje obawy i naprawdę nic z tego nie będzie. A skoro owu za kilka dni dopiero to... proszę dać sobie odrobinę czasu ;) Buziaki!! <3
    Dzieki Tedka❤️ Masz 100% racji, przemyśle swoje zachowanie i mam nadzieje ze wyciągnę wioski🙆‍♀️

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...
    Beta : 62,53 mIU/ml

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3
    Ciąża: 3 tydz: 5,8 - 71,2
    4 tydz: 9,5 - 750 5

Nie wierzę 😲
    Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?
    Gratuluje ❤️ Wiedziałam ze ciąża u Ciebie to pewniak😁

Karolaaa8 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za polecenie testów 🙂

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunana wrote:
    Owszem, potwierdzam! Facet nie jest zainteresowany, kiedy chcemy się kochać tylko w dni płodne, żeby zajść w ciążę. Wiem, co mówię. Jeszcze parę miesięcy temu sama tak robiłam, często nieświadomie!
    Mąż się wkurzał, że kochamy się tylko wtedy, kiedy ja chcę, przez co wiedział, że mam dni płodne. Zluzowałam i od jakiegoś czasu to jest spontan, bez testów owulacyjnych i stresu, że dzisiaj musi być przytulanko, bo LH wysoko. I pożycie od razu stało się lepsze 🥰 To nie jest łatwe ale warto choć trochę wyluzować 😉

Jeśli chodzi o mnie to my działamy cały cykl (w drugiej fazie już mniej) ale ogólnie to nie to ze ja chce tylko w płodne, bardziej problemem jest zmęczenie, niezorganizowanie i nerwy. Dodatkowo często mamy przerywane nagłym wybudzeniem się maluszka. Wczoraj mój stary padł o 22 a młody szalał do 12 w nocy, gdzie jak padł to ja padłam razem z nim😪 jeszcze zabkujaco-skaczące dziecko sprawia ze atmosfera nie jest wogole romantyczna.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będą moje najdłuższe 2 dni do powtórzenia bety 🙈

Truskawka93 lubi tę wiadomość

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3

Nie wierzę 😲
    Cudownie ♥️

• Milixx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3

Nie wierzę 😲

Gratulacje 🤰 trzymam kciuki za ładny przyrost bety ✊

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ginekologa wybrać się jeszcze przed drugim badaniem beta, czy lepiej już po?

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Do ginekologa wybrać się jeszcze przed drugim badaniem beta, czy lepiej już po?
    Najlepiej to koło 6 -8 tygodnia ciąży, wtedy powinno być zarodek/serduszko, jak pójdziesz wcześniej i się okaże, że nie ma zarodka albo serduszka to będziesz się denerwować. No chyba, że coś się dzieje innego, to warto pójść wcześniej. Ja osobiście poszłam w pierwszej ciąży w 10 tygodniu ciąży, malutka już brykała i nie było nerwów, czy będzie serduszko czy nie, ale wiadomo decyzja należy do Ciebie. Warto na pewno porobić sobie wcześniej badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 15:09

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Najlepiej to koło 6 -8 tygodnia ciąży, wtedy powinno być zarodek/serduszko, jak pójdziesz wcześniej i się okaże, że nie ma zarodka albo serduszka to będziesz się denerwować. No chyba, że coś się dzieje innego, to warto pójść wcześniej. Ja osobiście poszłam w pierwszej ciąży w 10 tygodniu ciąży, malutka już borykała i nie było nerwów, czy będzie serduszko czy nie, ale wiadomo decyzja należy do Ciebie. Warto na pewno porobić sobie wcześniej badania

Przez niedoczynność tarczycy i hashimoto to im szybciej tym lepiej. Więc w czwartek z ponowną beta zrobię resztę badań.

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Przez niedoczynność tarczycy i hashimoto to im szybciej tym lepiej. Więc w czwartek z ponowną beta zrobię resztę badań.
    A, no to chyba że tak, to lepiej od razu

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    A, no to chyba że tak, to lepiej od razu

Chociaż hormony to i tak w rękach endokrynologa. To on będzie zmieniał dawkę.

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Chociaż hormony to i tak w rękach endokrynologa. To on będzie zmieniał dawkę.
    No tak, ja w ciąży miałam niedoczynność, to wszystko ogarniał Endo, ginekolog tylko wpisywał jaka dawka

• Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dzieki Tedka❤️ Masz 100% racji, przemyśle swoje zachowanie i mam nadzieje ze wyciągnę wioski🙆‍♀️
    Tylko wiesz, ja Cię tutaj nie ganilam ani nic z tych spraw :* chciałam trochę przez żart Cię wesprzeć i ustawić do pionu :p

Hania007 lubi tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj cały dzień siedzę wgapiona jak sroka w mój wykres, modlę sie żeby temp nie spadała juz :p analizuje inne wykresy, patrzę czy babki tez bolał brzuch na @ jak zaszły, wiecie typowa schiza na zakończenie drugiej fazy :p testów nie robię to sobie chociaż tak życie uprzykrze nie? :p

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u mnie @ już pełną gębą - pogodziliśmy się z mężem, jeszcze mam wrażenie z mojej strony wiszą niedopowiedzenia, ale prędzej czy później wszystko sobi ena spokojnie wyjaśnimy.

Zastanawiam się co w tym cyklu mogę zrobić lepiej - pomysłów już mi brakuje - seks co drugi dzień przez połowę cyklu nie wchodzi w grę, bo zejdę na infekcję albo zapalenie pęcherza przed końcem cyklu :D ;D

Zioła Ojca sroki odstawiam na ten cykl, bo to już drugi, jak piłam, a dwa mam po nich niefajne perturbacje jelitowe.

Na razie próbuję się zrelaksować i ogarnąć. I nabrać energii.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, jeśli jakoś Cię to pocieszy, albo podniesie na duchu, to ja tego cyklu też nie ogarniam, 9dc, szyjka miękka, otwarta jak lej po bombie i wysoko, mokro i ślisko, także jeśli dobrze to odczytuje to organizm się szykuje do pierwszego podejścia do owulacji, miałam dzisiaj staremu w nocy odpuścić, ale chyba jednak się do niego dobiorę 😅🤣

Lunana lubi tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    Dzisiaj u mnie @ już pełną gębą - pogodziliśmy się z mężem, jeszcze mam wrażenie z mojej strony wiszą niedopowiedzenia, ale prędzej czy później wszystko sobi ena spokojnie wyjaśnimy.

Zastanawiam się co w tym cyklu mogę zrobić lepiej - pomysłów już mi brakuje - seks co drugi dzień przez połowę cyklu nie wchodzi w grę, bo zejdę na infekcję albo zapalenie pęcherza przed końcem cyklu :D ;D

Zioła Ojca sroki odstawiam na ten cykl, bo to już drugi, jak piłam, a dwa mam po nich niefajne perturbacje jelitowe.

Na razie próbuję się zrelaksować i ogarnąć. I nabrać energii.
    Wydaje mi się że relaks i czas dla siebie (w miarę możliwości) byłby dla Ciebie najbardziej pomocny 🍀🍀❤

Trzymam kciuki za kolejny cykl 🍀

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A ja dzisiaj cały dzień siedzę wgapiona jak sroka w mój wykres, modlę sie żeby temp nie spadała juz :p analizuje inne wykresy, patrzę czy babki tez bolał brzuch na @ jak zaszły, wiecie typowa schiza na zakończenie drugiej fazy :p testów nie robię to sobie chociaż tak życie uprzykrze nie? :p
    Idziemy ramię w ramię, nie ma to jak poanalizować sobie wykresy 😅

Tedka lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Idziemy ramię w ramię, nie ma to jak poanalizować sobie wykresy 😅

No dokładnie, choć odpowiedzi na pytania brak :p

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ