Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:A czy zdarzają Ci się cykle, gdzie owu była wcześniej niż normalnie? Albo miewałaś kiedykolwiek w roku cykle bezowulacyjne. Ja miewam takie co jakiś czas, rzadko, ale bywały już w mym zyciu takie historie Nie chcę tutaj krakać, ani martwić oczywiście, tylko rozważamy sobie różne opcje pamiętaj, nie stresuj się
-
Hania007 wrote:Owulacja u mnie jest z reguły między 14 a 18dc, po ciąży miałam bardzo długa pierwsza fazę to i owu bywa w 30dc ale to już mi się uregulowało. Dzisiaj mam 11dc wiec zakładam ze jeszcze chwila. Nie miewałam wcześniej bezowulacyjnych cykli. Chyba bym wolała mieć bezowulacyjny niż owulacyjny bez seksow😢o jak ja lubię na zaś się martwić, przecież może się jeszcze wszystko wydarzyć a ja już zpaniiukue bo raptem wczoraj nam się nie udało🙄🙈
No zgadza się koleżanko! Panikujesz! Muszę Cię tutaj postawić na nogi chyba Na pewno to widać po Tobie i na pewno to nie pomoże, żeby facet wylozuwał i pomyślał sobie mmmmm piękna ta moja babeczka, chyba mam na nią ochotkę :P:P a pomyśli... boooziu znowu fiksuje ;P No to proszę wyjść z siebie, stanąć obok i pomyśleć czy taka babeczka jest atrakcyjna, ale to już otóż odpowiedź brzmi NIE wiem, bo sama nie raz jestem taką babeczką, która od faceta chce tylko plemnika tego jedynego wspaniałego I choć mówimy, że nieee, absolutnie tak nie jest, chcemy się kochać dla przyjemności, no to niestety, prawda jest taka, że w te dni świrujemy i wiadomo, że głównie chcemy ZAJŚĆ W CIĄŻĘ! zatem proszę luzować, bo jak tak będziesz świrować to spełnią się Twoje obawy i naprawdę nic z tego nie będzie. A skoro owu za kilka dni dopiero to... proszę dać sobie odrobinę czasu Buziaki!!Iwonay, Jasmiinum lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
nick nieaktualnyDzięki! To ja może coś o sobie troszkę. W marcu kończę 27 lat. Mam już 18 miesięcznego Szkraba. Odkąd skończył 8 m-cy to staramy się o drugie, tzn. nie na siłę, co będzie, to będzie.
Zawsze miałam nieregularne, długie cykle. Średnio po 40-50 dni. Pierwsza ciąża w 4 cs po braniu bromergonu. Po ciąży cykle skróciły się do 36-40 dni.
Aktualnie jestem w 30 dc. Od początku biorę dostinex. W 16 dc wizyta u lekarza pokazała pęcherzyk 17mm. Miał pęknąć po 1-2 dniach, ale jeszcze tego samego dnia bardzo bolał mnie jajnik i podbrzusze, więc obstawiam, że wtedy była owulacja.
Dziś 14 dpo. Nie mierzę temperatury bo codzień budzę się o różnych porach. W tym cyklu wyjątkowo w II fazie śluz jakiś inny niż zwykle, gęsty i biały jak balsam. Wczoraj po ❤️ na papierze śluz koloru blado różowego, dziś jak bardzo mleczna kawa i lekki ból prawego jajnika. Testowałam 10 dpo i negatyw. Poczekam jeszcze 2 dni i zatestuje jeśli @ się nie pojawi. -
Jest wynik...
Beta : 62,53 mIU/ml
przedmenop. < 5,3
postmenop. < 8,3
Ciąża: 3 tydz: 5,8 - 71,2
4 tydz: 9,5 - 750 5
Nie wierzę 😲
Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?Tedka, Ania35, Dominisia35, Wa123, Marta100, Milixx, Hania007, Lunana, Iwonay, malagosia, Eedzia11, Jasmiinum, Anka1312 lubią tę wiadomość
-
Karolaaa8 wrote:Jest wynik...
przedmenop. < 5,3
postmenop. < 8,3
Nie wierzę 😲
Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?
Gratulacje Na tygodniach się nie znam, ale tak, pewnie takKarolaaa8 lubi tę wiadomość
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Proponujecie powtarzać betę za 2 dni?
Martwią mnie te cienie na testach, przy takim wyniku powinny już pokazywać normalne kreski. -
nick nieaktualnyTedka wrote:No zgadza się koleżanko! Panikujesz! Muszę Cię tutaj postawić na nogi chyba Na pewno to widać po Tobie i na pewno to nie pomoże, żeby facet wylozuwał i pomyślał sobie mmmmm piękna ta moja babeczka, chyba mam na nią ochotkę :P:P a pomyśli... boooziu znowu fiksuje ;P No to proszę wyjść z siebie, stanąć obok i pomyśleć czy taka babeczka jest atrakcyjna, ale to już otóż odpowiedź brzmi NIE wiem, bo sama nie raz jestem taką babeczką, która od faceta chce tylko plemnika tego jedynego wspaniałego I choć mówimy, że nieee, absolutnie tak nie jest, chcemy się kochać dla przyjemności, no to niestety, prawda jest taka, że w te dni świrujemy i wiadomo, że głównie chcemy ZAJŚĆ W CIĄŻĘ! zatem proszę luzować, bo jak tak będziesz świrować to spełnią się Twoje obawy i naprawdę nic z tego nie będzie. A skoro owu za kilka dni dopiero to... proszę dać sobie odrobinę czasu Buziaki!!
Owszem, potwierdzam! Facet nie jest zainteresowany, kiedy chcemy się kochać tylko w dni płodne, żeby zajść w ciążę. Wiem, co mówię. Jeszcze parę miesięcy temu sama tak robiłam, często nieświadomie!
Mąż się wkurzał, że kochamy się tylko wtedy, kiedy ja chcę, przez co wiedział, że mam dni płodne. Zluzowałam i od jakiegoś czasu to jest spontan, bez testów owulacyjnych i stresu, że dzisiaj musi być przytulanko, bo LH wysoko. I pożycie od razu stało się lepsze 🥰 To nie jest łatwe ale warto choć trochę wyluzować 😉Ania35 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolaaa8 wrote:Jest wynik...
przedmenop. < 5,3
postmenop. < 8,3
Nie wierzę 😲
Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?
Gratulacje!! ❤️ Dbaj o siebie! I nie stresuj się, to bardzo ważne! 🥰Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Ania35 wrote:Lunana trzymam zatem kciuki za 2 kreseczki🙂Dziewczyny czy polecacie testy owu z apteki albo Rossmann? Stosuje horieny, ale zagapiłam się i zostały 2 🙃
z rossmanna ja bardzo lubie facelle czy to paskowe czy strumieniowe ładnie mi sie wybarwiająAnia35 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Karolaaa8 wrote:Proponujecie powtarzać betę za 2 dni?
Martwią mnie te cienie na testach, przy takim wyniku powinny już pokazywać normalne kreski.
Tak, powtórz sobie za dwa dni, jak będzie ladny wzrost to wszystko ok testy olaćWa123, Karolaaa8 lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Karolaaa8 wrote:Jest wynik...
przedmenop. < 5,3
postmenop. < 8,3
Nie wierzę 😲
Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?Karolaaa8 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Karolaaa gratulacje! ❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:55
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Tedka wrote:Tak, powtórz sobie za dwa dni, jak będzie ladny wzrost to wszystko ok testy olaćStarania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Ania35 wrote:Lunana trzymam zatem kciuki za 2 kreseczki🙂Dziewczyny czy polecacie testy owu z apteki albo Rossmann? Stosuje horieny, ale zagapiłam się i zostały 2 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 14:01
Tedka, Ania35 lubią tę wiadomość
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Wa123 wrote:Polecam domowe laboratorium😊 ja kupowałam na allegro😁
Również używałam, spoko sąStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia35 wrote:Lunana trzymam zatem kciuki za 2 kreseczki🙂Dziewczyny czy polecacie testy owu z apteki albo Rossmann? Stosuje horieny, ale zagapiłam się i zostały 2 🙃
Nie dziękuję! 😁
Ja używałam Testeo z Allegro. Jakoś 14 zł za 7 sztuk. Ładnie się wybarwiają 😉Ania35 lubi tę wiadomość