Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    A czy zdarzają Ci się cykle, gdzie owu była wcześniej niż normalnie? Albo miewałaś kiedykolwiek w roku cykle bezowulacyjne. Ja miewam takie co jakiś czas, rzadko, ale bywały już w mym zyciu takie historie :) Nie chcę tutaj krakać, ani martwić oczywiście, tylko rozważamy sobie różne opcje :) pamiętaj, nie stresuj się :P
    Owulacja u mnie jest z reguły między 14 a 18dc, po ciąży miałam bardzo długa pierwsza fazę to i owu bywa w 30dc ale to już mi się uregulowało. Dzisiaj mam 11dc wiec zakładam ze jeszcze chwila. Nie miewałam wcześniej bezowulacyjnych cykli. Chyba bym wolała mieć bezowulacyjny niż owulacyjny bez seksow😢o jak ja lubię na zaś się martwić, przecież może się jeszcze wszystko wydarzyć a ja już zpaniiukue bo raptem wczoraj nam się nie udało🙄🙈

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Owulacja u mnie jest z reguły między 14 a 18dc, po ciąży miałam bardzo długa pierwsza fazę to i owu bywa w 30dc ale to już mi się uregulowało. Dzisiaj mam 11dc wiec zakładam ze jeszcze chwila. Nie miewałam wcześniej bezowulacyjnych cykli. Chyba bym wolała mieć bezowulacyjny niż owulacyjny bez seksow😢o jak ja lubię na zaś się martwić, przecież może się jeszcze wszystko wydarzyć a ja już zpaniiukue bo raptem wczoraj nam się nie udało🙄🙈

No zgadza się koleżanko! Panikujesz! Muszę Cię tutaj postawić na nogi chyba :) Na pewno to widać po Tobie i na pewno to nie pomoże, żeby facet wylozuwał i pomyślał sobie mmmmm piękna ta moja babeczka, chyba mam na nią ochotkę :P:P:P a pomyśli... boooziu znowu fiksuje ;P No to proszę wyjść z siebie, stanąć obok i pomyśleć czy taka babeczka jest atrakcyjna, ale to już :P otóż odpowiedź brzmi NIE :D wiem, bo sama nie raz jestem taką babeczką, która od faceta chce tylko plemnika :P tego jedynego wspaniałego :D I choć mówimy, że nieee, absolutnie tak nie jest, chcemy się kochać dla przyjemności, no to niestety, prawda jest taka, że w te dni świrujemy i wiadomo, że głównie chcemy ZAJŚĆ W CIĄŻĘ! :P zatem proszę luzować, bo jak tak będziesz świrować to spełnią się Twoje obawy i naprawdę nic z tego nie będzie. A skoro owu za kilka dni dopiero to... proszę dać sobie odrobinę czasu ;) Buziaki!! <3

Iwonay, Jasmiinum lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! To ja może coś o sobie troszkę. W marcu kończę 27 lat. Mam już 18 miesięcznego Szkraba. Odkąd skończył 8 m-cy to staramy się o drugie, tzn. nie na siłę, co będzie, to będzie.
    Zawsze miałam nieregularne, długie cykle. Średnio po 40-50 dni. Pierwsza ciąża w 4 cs po braniu bromergonu. Po ciąży cykle skróciły się do 36-40 dni.

Aktualnie jestem w 30 dc. Od początku biorę dostinex. W 16 dc wizyta u lekarza pokazała pęcherzyk 17mm. Miał pęknąć po 1-2 dniach, ale jeszcze tego samego dnia bardzo bolał mnie jajnik i podbrzusze, więc obstawiam, że wtedy była owulacja.

Dziś 14 dpo. Nie mierzę temperatury bo codzień budzę się o różnych porach. W tym cyklu wyjątkowo w II fazie śluz jakiś inny niż zwykle, gęsty i biały jak balsam. Wczoraj po ❤️ na papierze śluz koloru blado różowego, dziś jak bardzo mleczna kawa i lekki ból prawego jajnika. Testowałam 10 dpo i negatyw. Poczekam jeszcze 2 dni i zatestuje jeśli @ się nie pojawi.

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wynik...
    Beta : 62,53 mIU/ml

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3
    Ciąża: 3 tydz: 5,8 - 71,2
    4 tydz: 9,5 - 750 5

Nie wierzę 😲
    Czy to oznacza 3 lub 4 tydzień ciąży?

Tedka, Ania35, Dominisia35, Wa123, Marta100, Milixx, Hania007, Lunana, Iwonay, malagosia, Eedzia11, Jasmiinum, Anka1312 lubią tę wiadomość

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3

Nie wierzę 😲

Gratulacje :) Na tygodniach się nie znam, ale tak, pewnie tak :) <3

Karolaaa8 lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunana trzymam zatem kciuki za 2 kreseczki🙂Dziewczyny czy polecacie testy owu z apteki albo Rossmann? Stosuje horieny, ale zagapiłam się i zostały 2 🙃

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3

Nie wierzę 😲
    Gratulacje 🙂

• Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponujecie powtarzać betę za 2 dni?
    Martwią mnie te cienie na testach, przy takim wyniku powinny już pokazywać normalne kreski.

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    No zgadza się koleżanko! Panikujesz! Muszę Cię tutaj postawić na nogi chyba :) Na pewno to widać po Tobie i na pewno to nie pomoże, żeby facet wylozuwał i pomyślał sobie mmmmm piękna ta moja babeczka, chyba mam na nią ochotkę :P:P:P a pomyśli... boooziu znowu fiksuje ;P No to proszę wyjść z siebie, stanąć obok i pomyśleć czy taka babeczka jest atrakcyjna, ale to już :P otóż odpowiedź brzmi NIE :D wiem, bo sama nie raz jestem taką babeczką, która od faceta chce tylko plemnika :P tego jedynego wspaniałego :D I choć mówimy, że nieee, absolutnie tak nie jest, chcemy się kochać dla przyjemności, no to niestety, prawda jest taka, że w te dni świrujemy i wiadomo, że głównie chcemy ZAJŚĆ W CIĄŻĘ! :P zatem proszę luzować, bo jak tak będziesz świrować to spełnią się Twoje obawy i naprawdę nic z tego nie będzie. A skoro owu za kilka dni dopiero to... proszę dać sobie odrobinę czasu ;) Buziaki!! <3

Owszem, potwierdzam! Facet nie jest zainteresowany, kiedy chcemy się kochać tylko w dni płodne, żeby zajść w ciążę. Wiem, co mówię. Jeszcze parę miesięcy temu sama tak robiłam, często nieświadomie!
    Mąż się wkurzał, że kochamy się tylko wtedy, kiedy ja chcę, przez co wiedział, że mam dni płodne. Zluzowałam i od jakiegoś czasu to jest spontan, bez testów owulacyjnych i stresu, że dzisiaj musi być przytulanko, bo LH wysoko. I pożycie od razu stało się lepsze 🥰 To nie jest łatwe ale warto choć trochę wyluzować 😉

Ania35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3

Nie wierzę 😲

Gratulacje!! ❤️ Dbaj o siebie! I nie stresuj się, to bardzo ważne! 🥰

• Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Lunana trzymam zatem kciuki za 2 kreseczki🙂Dziewczyny czy polecacie testy owu z apteki albo Rossmann? Stosuje horieny, ale zagapiłam się i zostały 2 🙃

z rossmanna ja bardzo lubie facelle :) czy to paskowe czy strumieniowe :) ładnie mi sie wybarwiają :)

Ania35 lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Proponujecie powtarzać betę za 2 dni?
    Martwią mnie te cienie na testach, przy takim wyniku powinny już pokazywać normalne kreski.

Tak, powtórz sobie za dwa dni, jak będzie ladny wzrost to wszystko ok :) testy olać :)

Wa123, Karolaaa8 lubią tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Tedka 🙂Karola,sprawdź przyrost i zbadaj też przy okazji progesteron

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3

Nie wierzę 😲
    Gratulacje!!! ❤️😍 Ściskam mocno😊

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa gratulacje! ❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 13:55

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Tak, powtórz sobie za dwa dni, jak będzie ladny wzrost to wszystko ok :) testy olać :)
    Dosłownie😂😂😂

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • Wa123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    Polecam domowe laboratorium😊 ja kupowałam na allegro😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 14:01

Tedka, Ania35 lubią tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

PCOS
    nieregularne cykle
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%

• Tedka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Polecam domowe laboratorium😊 ja kupowałam na allegro😁

Również używałam, spoko są :)

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    Jest wynik...

przedmenop. < 5,3
    postmenop. < 8,3

Nie wierzę 😲

Gratulacje 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:

Nie dziękuję! 😁

Ja używałam Testeo z Allegro. Jakoś 14 zł za 7 sztuk. Ładnie się wybarwiają 😉

Ania35 lubi tę wiadomość

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ