X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Jolcia90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma, ja mimo wszystko czuje, że u ciebie będzie dobrze. Pokaż ten test!

• Tedka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Ale wtopę zaliczyłam 😅

Nosiłam ten test w kieszeni, żeby nikt nie zobaczył i się położyłam na chwilę i stary przyszedł przed pracą się przytulić i poczuł coś. Wyciągnął z kieszeni i po niespodziance 😅 zapytał jak to możliwe, że nic mu nie powiedziałam...no a ja ze jeszcze nie cieszę się, bo pojadę na betę najpierw i wtedy będę mogła być pewna 🤭

Nieźle :P no i dobrze, nie wolno kitrać teścików przed starym :P Niech też oczekuje na betę :P <3 trzymajcie się tam!

Felinka94, Kasiak89 lubią tę wiadomość

Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
    Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:
    Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.

🧑Mąż:
    Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.

Suplementy:
    Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia90 wrote:
    Wjedzma, ja mimo wszystko czuje, że u ciebie będzie dobrze. Pokaż ten test!

Ja mam takie same przeczucie 😊✊✊✊✊✊✊

Wjedzma lubi tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka, piękny skok i dobrze, że mąż chętny był na seksy 💕💕 Czuje, że to Twój cykl 🍀

Hania, tule 💗 Kochana, zdaj się na los, on wie co robi i jaki ma plan na Ciebie😊 Planów o dwójce dzieci nie przekreślaj, domyślam się, że nie tak to sobie planowałaś jednak uważam, że teraz chwilę popracuj, zaznaj spokoju, wróć do ludzi. Oderwiesz myśli od starań i zobaczysz, że życie Cię zaskoczy i lada moment nam tu przekażesz dobre wiadomości 🥰🥰

Kirra, ja mimo wszystko nadal trzymam kciuki ✊🏼✊🏼🍀

Wjedzma, pokazuj test! Ja czuje, że u Ciebie kropek się pojawi 🍀🍀🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 09:21

Hania007 lubi tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Milix ty też zamawialas? 😁😁😁😁

Tak, na szczęście tylko albo aż 5 szt. Dzisiaj odbiorę i aż na jeden siknę 😁😁

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Muszę wrócić do pracy. Myślałam ze uda się przed końcem macierzynskiego ale nie udało się wiec nie mam wyjścia. Jestem na dg wiec u mnie nie ma zaległych urlopow żebym mogła wydłużyć. Będę nadal mierzyć temperaturę żeby odkładać bo jak zainwestuje parędziesiąt tysięcy w nowy salon nie będę chciała zajsc już w ciąże. Taki był plan od początku i mieliśmy zdać się na los. Albo się uda i ciągnę macierzynski dalej albo się nie uda i wracam do biznesu. Przykro mi bo bardzo chciałam mieć 2 dzieci ale ma to tez swoje plusy których narazie nie widzę ale wiem ze są 😏

Wiesz takie podejście jest dobre 😉 Może właśnie taka przerwa chwila oddechu jest potrzebna 😉 Ja Ci mocno kibicuje w każdej sferze ✊✊✊✊✊✊✊✊✊ Byle do przodu 😊 Tule mocno

Hania007 lubi tę wiadomość

• Anka1312 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    Inna godzina pomiaru :) jak mierzysz o różnych porach to masz puste kółko, jak zaznaczysz ignoruj temperaturę to masz przerywaną kreskę między pomiarami
    Aha dzięki

12.09.2013 - pierwszy skarb
    24.06.2020 - drugi skarb
    walka o trzeci skarb
    19.07.2022 - beta 240,7
    19.07.2022 - prog. 16,5
    21.07.2022 - beta 712
    21.07.2022- prog. 13,4
    22.07.2022 - wizyta
    29.07.2022 - jest kropek
    12.08.2022 - jest ♥️
    13.10.2033 - będzie chłopczyk 💙 Mikołaj 💙💙💙
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokaże Wam, co mi tam...

Tutaj nic nie ma, prawda?

https://zapodaj.net/484f6e84fe82b.jpg.html

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś może zerknąć na mój wykres i mi podpowiedzieć co z tą moją owulacją 🤔🤔 Ten skok oznacza, że była czy dopiero lada moment będzie? Testy owulacyjne wczoraj miały dość wyraźną drugą kreskę, jednak dopiero dzisiaj widzę pik (robiłam rano, przed 9:00 z rozcieńczonego moczu i po szklance kawy). Śluz wczoraj mega rozciągliwy i niesamowity ból w podbrzuszu wieczorem. Mąż wykorzystany był wczoraj dwa razy 💕😅 Dzisiaj idzie na nockę i nie będzie możliwości powtórki 😔 Dopiero w sobotę rano go przyatakuje💕, nie będzie za późno? 🤔 Czy lepiej urwać się wcześniej z pracy i go zaskoczyć przed wyjściem 😅🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 09:30

Marta100 lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    A pokaże Wam, co mi tam...

Tutaj nic nie ma, prawda?

https://zapodaj.net/484f6e84fe82b.jpg.html

Nic nie widzę :( ale póki nie ma @, itd ;)

Kirra lubi tę wiadomość

Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.

👩Żona:
    Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tedka wrote:
    Nic nie widzę :( ale póki nie ma @, itd ;)
    Dziękuję za potwierdzenie ❤

Zbieram siły i wracam do roboty

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/3b7dc2e9922c.jpg.html

No jak chcecie to wrzucam, ale naprawdę nie ma tu nic innego niż na poprzednich testach. Nie jest zalany tylko świeżutki 🤭 Dziękuję Wam za słowa otuchy i wiarę <3

Kirra znasz mój talent, prawda? :P wydaje mi się że coś tam delikatnie majaczy, ale ciężko powiedzieć, bo cień pada na okienko. Dasz radę zrobić zdjęcie tak żeby ładnie całe okienko było widać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 09:35

age.png
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Czy któraś może zerknąć na mój wykres i mi podpowiedzieć co z tą moją owulacją 🤔🤔 Ten skok oznacza, że była czy dopiero lada moment będzie? Testy owulacyjne wczoraj miały dość wyraźną drugą kreskę, jednak dopiero dzisiaj widzę pik (robiłam rano, przed 9:00 z rozcieńczonego moczu i po szklance kawy). Śluz wczoraj mega rozciągliwy i niesamowity ból w podbrzuszu wieczorem. Mąż wykorzystany był wczoraj dwa razy 💕😅 Dzisiaj idzie na nockę i nie będzie możliwości powtórki 😔 Dopiero w sobotę rano go przyatakuje💕, nie będzie za późno? 🤔 Czy lepiej urwać się wcześniej z pracy i go zaskoczyć przed wyjściem do pracy 😅🤭

Moim zdaniem była już :) ale wiadomo, że dla potwierdzenia trzeba jeszcze pomierzyć. Widzę na wykresie, że nie próżnowaliście, więc nic się nie stanie jak dacie sobie chwilę odsapnąć :) powinny przetrwać do jutra np. :P
    Nic na wariata! :D

Milixx lubi tę wiadomość

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Tedka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/upload.html

No jak chcecie to wrzucam, ale naprawdę nie ma tu nic innego niż na poprzednich testach. Nie jest zalany tylko świeżutki 🤭 Dziękuję Wam za słowa otuchy i wiarę <3

Kirra znasz mój talent, prawda? :P wydaje mi się że coś tam delikatnie majaczy, ale ciężko powiedzieć, bo cień pada na okienko. Dasz radę zrobić zdjęcie tak żeby ładnie całe okienko było widać?

Wjedzma mi nic się nie otwiera, brak załadowanego pliku :(

👩Żona:

Leki:
    Letrox. Dostinex.

Suplementy:

🧑Mąż:

Suplementy:
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/upload.html

Nie otwiera mi się Twój link 😟

Tak tak znam Twój talent! ❤🤣 wywaliłam już do kosza ten test...

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Czy któraś może zerknąć na mój wykres i mi podpowiedzieć co z tą moją owulacją 🤔🤔 Ten skok oznacza, że była czy dopiero lada moment będzie? Testy owulacyjne wczoraj miały dość wyraźną drugą kreskę, jednak dopiero dzisiaj widzę pik (robiłam rano, przed 9:00 z rozcieńczonego moczu i po szklance kawy). Śluz wczoraj mega rozciągliwy i niesamowity ból w podbrzuszu wieczorem. Mąż wykorzystany był wczoraj dwa razy 💕😅 Dzisiaj idzie na nockę i nie będzie możliwości powtórki 😔 Dopiero w sobotę rano go przyatakuje💕, nie będzie za późno? 🤔 Czy lepiej urwać się wcześniej z pracy i go zaskoczyć przed wyjściem 😅🤭

No z temperatury to wygląda jakby już było po, ale szczerze powiem, że my wszystkie mamy w tym miesiącu takie dziwne te temperatury, że ja już wiem, że nic nie wiem 🤭 obserwuj dalej i oczywiście, że go przyatakuj jutro rano jeszcze 😎

Milixx lubi tę wiadomość

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra niestety nic nie widzę 😔😔 ale jak to się mówi: Póki nie ma @ to piłka w grze 🍀🍀

Wjedzma nie otwiera się 😔

Tedka, masz racje - nic na wariata. Czekam grzecznie do soboty i ładnie przywitam męża 🤭😄

Kirra lubi tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wjedzma wrote:
    No z temperatury to wygląda jakby już było po, ale szczerze powiem, że my wszystkie mamy w tym miesiącu takie dziwne te temperatury, że ja już wiem, że nic nie wiem 🤭 obserwuj dalej i oczywiście, że go przyatakuj jutro rano jeszcze 😎

Powiem Wam, że tak mnie zdziwiła ta temperatura rano, że aż usnąć już nie mogłam 😅 takie mam na niej schodki, że wiem, że nic nie wiem 🤷🏼‍♀️😄😄

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx, według tego skoku to bym powiedizala, że była. Ale zobaczysz sama po 3 wyższych jak się pojawia. Ja bym jeszcze nie odpuszczala mimo wszystko 😃

Milixx lubi tę wiadomość

• Wjedzma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już poprawiłam 🤦‍♀️🤣

Kirra jakby nie patrzeć u Ciebie też jest wcześnie i dopiero coś się może rozkręcać, tak więc trzymam kciuki, żeby 🐒 nie przyszła i pojawiły się piękne dwie kreski ⏸🥰

Kirra lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ