Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka trzymam mocno kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼 serduszkujcie, jak otwarta to trzeba działać
Jolcia dziękuję w imieniu nie męża 😁🥰
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Pączek89 wrote:Ciche gratulacje
czekamy na rozwój sytuacji.
Jolka, póki nie ma @ trzymam kciuki.
Wjedzma, 3mam kciuki.
Hania, jeśli czujesz, że chcesz jeszcze raz spróbować to działaj. Żebyś nie miała wyrzutów sumienia, że czegoś nie zrobiłaś.
U mnie zaczynaja się troszkę objawy na owulację. Śluz z wodnistego i kremowego zrobił się rozciągliwy. Mam delikatne pobolewanie od czasu do czasu prawego i lewego jajnika ale prawy jednak bardziej doskwiera.. Test już się dziś ladniej wybarwił ale jeszcze to nie jest to. Myślę, że w niedzielę najpóźniej w poniedziałek będzie moc
Jeszcze kilka dni..
Zrobię sobie badania tarczycowe, bo miałam trochę problemy z ft3. Może tu gdzieś jest problem? Plus umowie się do ginekologa w połowie cyklu i trochę pomonitorujemy co tam z pęcherzykami.
Taki mam plan, chciałabym też trochę olać testy owulacyjne i mierzenie temperatury, żeby trochę wyluzować, ale nie wiem czy mi się to uda. Tak mam chociaż trochę ten cykl pod kontrolą 😅 -
Hania007 wrote:Ale ja nigdy mu nic nie mówiłam o owulacji. W tych staraniach nawet raz nie wiedział kiedy jest😅 za pierwszym razem to nam bardzo przystworzylo nerwow i powodów do kłótni. Teraz miało być na luzie. Wiec nie rozmawialiśmy totalnie o staraniach tylko cieszyliśmy się sobą ale i tak nie wychodziło wiec wiadomo ze gdzieś tam musiał myśleć o tym. Zobaczymy jak wyjdzie w tym cyklu. Nawet nie wie ze właśnie jestem w trakcie @ 🥺
Nieważne jaką decyzję podjemiesz, my będziemy cię w niej bardzo wspierać! Najważniejsze, myślę jest to, byś myślała przede wszystkim o sobie i swoim szczęściu i spokoju 😘 a wtedy wszystko się ułoży 😘Hania007 lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Tedka trzymam mocno kciuki ✊🏼✊🏼✊🏼✊🏼 serduszkujcie, jak otwarta to trzeba działać
Jolcia dziękuję w imieniu nie męża 😁🥰Felinka94, Iwonay lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Wjedzma wrote:Siknęłam, test wygląda identycznie, ledwo widoczna kreseczka, nie udało mi się dorwać innej partii, więc wydaje mi się, że to po prostu felerna partia
nie wstawiam nawet zdjęcia, bo serio test wygląda jak dwa poprzednie 🤷♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Wjedzma wrote:Siknęłam, test wygląda identycznie, ledwo widoczna kreseczka, nie udało mi się dorwać innej partii, więc wydaje mi się, że to po prostu felerna partia
nie wstawiam nawet zdjęcia, bo serio test wygląda jak dwa poprzednie 🤷♀️
dawaj znać nam tutaj konieczne o każdym teście
Kurde dziewczyny, wlasnie wylało sie ze mnie dużo rozciągliwego śluzu. Jajnik boli… druga owulacja jakby nie tempWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 19:01
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka Może bliźniacza? 🤭
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Tedka Może bliźniacza? 🤭Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualny
-
Tedka wrote:Bliźniacza owulacja? :p hah!Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Niby były dwa pecherzyki na pierwszym monitoringu ale na drugim juz tylko jeden był dominujący, o drugim lekarz nic nie wspomniał. No ciekawa sprawa :p moze zastrzyk pomieszał wszystko
No to może wczesniej pękł ten pierwszy, a teraz czas na druginie ma co, trzeba działać! 💪🥰
-
Maz mówił ze dobrze ze mnie dzisiaj ładnie obudził w takim razie hehe
kolejne moze jutro :p niech sie chłopaki regenerują :p a ja zobacze rano jaka temperaturka będzie :p
Wjedzma, Jolcia90 lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Wasi faceci interesują się waszym cyklem, pytają o to w ogóle ?
❤️
Iwonay, Wjedzma, Hania007, Jasmiinum lubią tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dominisia35 wrote:Tutaj jeszcze jedno lepsze
https://zapodaj.net/6a218849111cb.jpg.html
Gratulacje! Ewidentna krecha! 💚💚
Dominisia35 lubi tę wiadomość
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
nick nieaktualnyMój to się aż tak nie interesuje. Kiedy mam okres to wie, płodne to od zawsze wiedział, bo ja czy starania czy nie tylko wtedy mnie ten temat intersuje, ale jeśli chodzi o dryg fazę to nigdy nie zapytał co i jak. Jeśli chodzi o temperaturę to zawsze tylko żartuje, że jak za wysoka to może mi zbić 🙃 w sumie chyba nie mam mu tego za złe, ale czasem może by się przydało takie mentalne wsparcie i z jego strony. Na szczęście też on nie ma takiego myślenia, że go w płodne wykorzystuje. Ale powiem Wam, że te pierwsze starania mi się strasznie dłużyły, gdzie w sumie zajście po pół roku to jeszcze taki normalny czas. Teraz jakoś mi szybko zleciało, 4 cykl starań będzie, ale jakoś się boje, że teraz się szybko poddam, wtedy byłam uparta. Nie wiem, mam jakiś depresyjny nastrój, może to ta sytuacja w Europie mnie jednak trochę dołuje, bo zazwyczaj przy nowym cyklu to dużo miałam pozytywnej energii.
-
Iwonay wrote:Mój to się aż tak nie interesuje. Kiedy mam okres to wie, płodne to od zawsze wiedział, bo ja czy starania czy nie tylko wtedy mnie ten temat intersuje, ale jeśli chodzi o dryg fazę to nigdy nie zapytał co i jak. Jeśli chodzi o temperaturę to zawsze tylko żartuje, że jak za wysoka to może mi zbić 🙃 w sumie chyba nie mam mu tego za złe, ale czasem może by się przydało takie mentalne wsparcie i z jego strony. Na szczęście też on nie ma takiego myślenia, że go w płodne wykorzystuje. Ale powiem Wam, że te pierwsze starania mi się strasznie dłużyły, gdzie w sumie zajście po pół roku to jeszcze taki normalny czas. Teraz jakoś mi szybko zleciało, 4 cykl starań będzie, ale jakoś się boje, że teraz się szybko poddam, wtedy byłam uparta. Nie wiem, mam jakiś depresyjny nastrój, może to ta sytuacja w Europie mnie jednak trochę dołuje, bo zazwyczaj przy nowym cyklu to dużo miałam pozytywnej energii.
zobaczysz 🤞
Iwonay lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
nick nieaktualny
-
Kirra jak u Ciebie sytuacja?
Iwonay no mój to tyle co sam zaobserwuje, jak większa chcica i bardziej mokro to wie, że mam płodne i czasem zapyta jak tam owulacja. Jak dostanę okres i mam doła to od razu widzi. Czasem jak wie, że zbliża się termin 🐒 to zapyta czy już testowałam. Wole mu nie mówić za dużo i go nie wtajemniczać za bardzo, żeby chociaż jedno z nas nie czuło presji staraniowej 🙃 wierzę, że zanim się będziesz chciała poddać to już będziesz w ciąży i mocno trzymam za to kciuki! ✊ Jeśli chodzi o nastrój to nie jesteś z tym sama, jeśli Cię to pocieszy... cała ta sytuacja na świecie bardzo negatywnie na mnie wpływa...
Dziewczyny jak coś to nie czekajcie na mój test z rana bo nie będę robićo 13 idziemy z moim na masaż dla par (opóźniony walentynkowy) i chciałabym mieć spokojną głowę, bez zastanawiania się czy bladzioch czy fabryczna, żeby się porządnie zrelaksować 🥰 jak już to wieczorkiem zrobię.
Tedka, Dominisia35, Iwonay lubią tę wiadomość