X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, teoretycznie jak jeszcze masz dzisiaj śluz płodny to moze faktycznie jakieś pozostałości albo może to śluz zmieszany ze sperma. Ja ostatnio poddawałam analizom na wszelkie sposoby i jestem pewna ze śluz zmieszany ze sperma lub upłynnioną sperma jest identyczna jak śluz płodny. Przynajmniej u mojego chłopa. Robiłam nawet test szklanki i normalnie zachowuje się identycznie jak śluz płodny a wiem napewno ze to nie był mój śluz. Może u Ciebie podobnie i to wprowadza Cię w blad?

Iwonay lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania35 wrote:
    No wiem, też mi strasznie szkoda, ale może za miesiąc będzie lepiej 🙂
    Za miesiąc już będzie Kropek✊🏻💪🏼

Ania35 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie dziś 14 dc dalej się staram ale bez takiego nakręcania się jak wcześniej ☺

Co u Was dziewczynki?

Wjedzma jesteś tu??? Cały czas Ci mocno kibicuje ❤

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, możliwe, choć w poprzednich cyklach dosyć łatwo mi było odróżnić mój śluz od spermy. Ale teraz jest rzeczywiście trudniej. Pojawił się też suchy lepki śluz ale razem właśnie z tym płodnym. Zobaczę też jak jutro z temperaturą będzie. Ale wczoraj wieczorem czułam taki konkretny ból w jajniku, a dziś już temperatura z wyższych, także zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Choć w ogóle nie liczę na ten cykl, intuicja mi podpowiada, że to jeszcze nie teraz

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po owu:
    https://naforum.zapodaj.net/a18230289de1.jpg.html

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Hania, możliwe, choć w poprzednich cyklach dosyć łatwo mi było odróżnić mój śluz od spermy. Ale teraz jest rzeczywiście trudniej. Pojawił się też suchy lepki śluz ale razem właśnie z tym płodnym. Zobaczę też jak jutro z temperaturą będzie. Ale wczoraj wieczorem czułam taki konkretny ból w jajniku, a dziś już temperatura z wyższych, także zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Choć w ogóle nie liczę na ten cykl, intuicja mi podpowiada, że to jeszcze nie teraz
    Suchy lepki ale rozciągliwy? Czyli nie przezroczysty jak kurze białko? Pytam bo czytałam niedawno o tym śluzie ze pojawia się tuż po owulacji i nie wolno go zaliczać do tych płodnych. 🤔

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny tak mi szkoda jest tego cyklu.. takiego owulaka jak wczoraj to nie pamiętam czy w ogóle miałam kiedyś.. niby wiem,że to dopiero 2 cykl,ale ciągle jakieś przeszkody w staraniach..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, jest przezroczysty, ale rzeczywiście inny niż w płodne, więc pewnie masz rację

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, bardzo mi przykro 🥺 kurczę w zeszłym cyklu tez się do mnie coś przypaletalo prawdopodobnie coś z pęcherzem ale coś tam działaliśmy mino wszystko chociaż czułam ze to się nie uda..😪

Iwonay, a Ty nie robisz testów lh No nie? Ja to po ciąży nie mogę się odnaleźć trochę i łapie się wszystkiego co tylko da mi jakaś malutka poszlakę

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie dziś 14 dc dalej się staram ale bez takiego nakręcania się jak wcześniej ☺

Co u Was dziewczynki?

Wjedzma jesteś tu??? Cały czas Ci mocno kibicuje ❤
    Ale zazdro, ja bym chciała się nie nakręcać ale kurde zawsze się nakręcę nawet jak nie na początku to później 😆 nie mam silnej woli😪 jesteś już po owulacji?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania nie robię, bo u mnie nawet w cyklu ciążowym były negatywne. A teraz fakt po ciąży trochę to inaczej wygląda już kolejny cykl i ciężko się odnaleźć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 20:33

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Hania nie robię, bo u mnie nawet w cyklu ciążowym były negatywne. A teraz fakt po ciąży trochę to inaczej wygląda już kolejny cykl i ciężko się odnaleźć
    Kurczę, mnie tez nigdy nie wychodziły i jakimś cudem od dwóch cykli wyłapuje pik🤷‍♀️ A w cyklu ciążowym tez blade kreski wychodziły.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Ale zazdro, ja bym chciała się nie nakręcać ale kurde zawsze się nakręcę nawet jak nie na początku to później 😆 nie mam silnej woli😪 jesteś już po owulacji?
    Hej kochana ☺ raczej nie, ostatnio miałam owu dopiero 18 dc wiec mam dosyć późno owu ☺

Cieszę się że dalej się starasz i trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Hania007 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Hej kochana ☺ raczej nie, ostatnio miałam owu dopiero 18 dc wiec mam dosyć późno owu ☺

Dziękuje❤️ U nas jakoś tak wyszło ze działamy na spontanie, bez zbędnego gadania🙈 ale właśnie już się zaczynam znowu nakręcać😪 u mnie tez późno owulka, ostatnio 17dc a dzisiaj mam 16 i testy negatywne wiec jak bedzie to pewnie najwcześniej 18dc. Idziemy podobnie💪🏼

Kirra, Ania35 lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:

Kirra ja mam podobnie, bo 17dc, tak było w ubiegłym jak i tym miesiącu

• Kirra Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Dziękuje❤️ U nas jakoś tak wyszło ze działamy na spontanie, bez zbędnego gadania🙈 ale właśnie już się zaczynam znowu nakręcać😪 u mnie tez późno owulka, ostatnio 17dc a dzisiaj mam 16 i testy negatywne wiec jak bedzie to pewnie najwcześniej 18dc. Idziemy podobnie💪🏼
    Ja doszłam do wniosku ze nie ma co sie nakręcać i robić tych testów przed czasem bo to nic nie daje....

No to jedziemy razem 🤞🍀

Hania007 lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

• Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    To jesteśmy 3🙂

Kirra, Hania007 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam, że ja z lewego jajnika mam owu między 12-14 dniem cyklu. Tak było przed ciążą i tak jest teraz, co ciekawe, z tego jajnika też nigdy nie mam takiego wyraźnego skoku, tylko temperatura sobie stopniowo wzrasta. A owulacja jest normalnie. Z prawego najwcześniej miałam dosłownie kilka razy w 14 DC, zwykle to między 15-18, raz rekordowo w 20dc. I wykres jest schodkowy z prawego, są dwa wyraźne skoki. W ciąży z córką właśnie miałam owulację 17dc i już byłam pewna, że ta komórka się do niczego nie nadaje, a jednak. Genetyk mi mówił, że to jest tak, że nie akzda pozna owulacja się do niczego nie nadaje, tak samo jak to, że w 14dc to nie znaczy, że już będzie super.
    Swoją drogą aż jestem zaskoczona jak te nasze organizmy funkcjonują, że głupie mierzenie temperatury, a tyle zależności widać.

• Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po małej przerwie.
    Po wtorkowym kryzysie wyszło słońce, czułam się psychicznie dobrze a nawet bardzo dobrze, spokojna, wyluzowana (ciągle was czytałam) aż do dzisiaj. Chyba jakiś diabeł siedzi mi na ramieniu i szepcze do ucha zle rzeczy.... Dzisiaj według OM 5 tc + 5 dni, a ja słyszę głosy w głowie typu,, coś jest nie tak " coś ta moja intuicja mi tak mówi.. Powtórzę się jak zacięta płyta, bardzo męczy mnie zanikający ból piersi, dzisiaj praktycznie zerowy, objawów ciąży też 0, nawet skurcze ustały i.... Zrobiłam 2 najgorsze rzeczy jakie mogłam zrobić czyli znowu naczytalam się na internecie... Plus gorsza rzecz... Z ciekawości sprawdziłam szyjkę po kąpieli która była otwarta i miękka... W tym momencie chce mi się po prostu wyć... Wizytę mam dopiero za 3 tygodnie...

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Ania35 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Ale powiem Wam, że ja z lewego jajnika mam owu między 12-14 dniem cyklu. Tak było przed ciążą i tak jest teraz, co ciekawe, z tego jajnika też nigdy nie mam takiego wyraźnego skoku, tylko temperatura sobie stopniowo wzrasta. A owulacja jest normalnie. Z prawego najwcześniej miałam dosłownie kilka razy w 14 DC, zwykle to między 15-18, raz rekordowo w 20dc. I wykres jest schodkowy z prawego, są dwa wyraźne skoki. W ciąży z córką właśnie miałam owulację 17dc i już byłam pewna, że ta komórka się do niczego nie nadaje, a jednak. Genetyk mi mówił, że to jest tak, że nie akzda pozna owulacja się do niczego nie nadaje, tak samo jak to, że w 14dc to nie znaczy, że już będzie super.
    Swoją drogą aż jestem zaskoczona jak te nasze organizmy funkcjonują, że głupie mierzenie temperatury, a tyle zależności widać.
    Wiesz, to bardzo ciekawe co piszesz, nigdy aż tak szczegółowo nie analizowalam swoich owulacji i naprawdę nie pamiętam swojego cyklu ciążowego. Wiem tylko, że wróciliśmy z wakacji i zrobiłam test owu (tam nie było jak,spaliśmy pod namiotami) i wyszedł pozytyw i się udało 😉

Iwonay lubi tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ