Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwonay, teoretycznie jak jeszcze masz dzisiaj śluz płodny to moze faktycznie jakieś pozostałości albo może to śluz zmieszany ze sperma. Ja ostatnio poddawałam analizom na wszelkie sposoby i jestem pewna ze śluz zmieszany ze sperma lub upłynnioną sperma jest identyczna jak śluz płodny. Przynajmniej u mojego chłopa. Robiłam nawet test szklanki i normalnie zachowuje się identycznie jak śluz płodny a wiem napewno ze to nie był mój śluz. Może u Ciebie podobnie i to wprowadza Cię w blad?
Iwonay lubi tę wiadomość
-
Ania35 wrote:No wiem, też mi strasznie szkoda, ale może za miesiąc będzie lepiej 🙂
Ania35 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny u mnie dziś 14 dc dalej się staram ale bez takiego nakręcania się jak wcześniej ☺
Co u Was dziewczynki?
Wjedzma jesteś tu??? Cały czas Ci mocno kibicuje ❤🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
nick nieaktualnyHania, możliwe, choć w poprzednich cyklach dosyć łatwo mi było odróżnić mój śluz od spermy. Ale teraz jest rzeczywiście trudniej. Pojawił się też suchy lepki śluz ale razem właśnie z tym płodnym. Zobaczę też jak jutro z temperaturą będzie. Ale wczoraj wieczorem czułam taki konkretny ból w jajniku, a dziś już temperatura z wyższych, także zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Choć w ogóle nie liczę na ten cykl, intuicja mi podpowiada, że to jeszcze nie teraz
-
Iwonay wrote:Hania, możliwe, choć w poprzednich cyklach dosyć łatwo mi było odróżnić mój śluz od spermy. Ale teraz jest rzeczywiście trudniej. Pojawił się też suchy lepki śluz ale razem właśnie z tym płodnym. Zobaczę też jak jutro z temperaturą będzie. Ale wczoraj wieczorem czułam taki konkretny ból w jajniku, a dziś już temperatura z wyższych, także zobaczymy jak się rozwinie sytuacja. Choć w ogóle nie liczę na ten cykl, intuicja mi podpowiada, że to jeszcze nie teraz
-
nick nieaktualny
-
Ania, bardzo mi przykro 🥺 kurczę w zeszłym cyklu tez się do mnie coś przypaletalo prawdopodobnie coś z pęcherzem ale coś tam działaliśmy mino wszystko chociaż czułam ze to się nie uda..😪
Iwonay, a Ty nie robisz testów lh No nie? Ja to po ciąży nie mogę się odnaleźć trochę i łapie się wszystkiego co tylko da mi jakaś malutka poszlakę -
Kirra wrote:Cześć dziewczyny u mnie dziś 14 dc dalej się staram ale bez takiego nakręcania się jak wcześniej ☺
Co u Was dziewczynki?
Wjedzma jesteś tu??? Cały czas Ci mocno kibicuje ❤ -
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Hania nie robię, bo u mnie nawet w cyklu ciążowym były negatywne. A teraz fakt po ciąży trochę to inaczej wygląda już kolejny cykl i ciężko się odnaleźć
-
Hania007 wrote:Ale zazdro, ja bym chciała się nie nakręcać ale kurde zawsze się nakręcę nawet jak nie na początku to później 😆 nie mam silnej woli😪 jesteś już po owulacji?
Cieszę się że dalej się starasz i trzymam kciuki 🤞🤞🤞Hania007 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra wrote:Hej kochana ☺ raczej nie, ostatnio miałam owu dopiero 18 dc wiec mam dosyć późno owu ☺
Cieszę się że dalej się starasz i trzymam kciuki 🤞🤞🤞Kirra, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Dziękuje❤️ U nas jakoś tak wyszło ze działamy na spontanie, bez zbędnego gadania🙈 ale właśnie już się zaczynam znowu nakręcać😪 u mnie tez późno owulka, ostatnio 17dc a dzisiaj mam 16 i testy negatywne wiec jak bedzie to pewnie najwcześniej 18dc. Idziemy podobnie💪🏼
No to jedziemy razem 🤞🍀
Hania007 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Hania007 wrote:Dziękuje❤️ U nas jakoś tak wyszło ze działamy na spontanie, bez zbędnego gadania🙈 ale właśnie już się zaczynam znowu nakręcać😪 u mnie tez późno owulka, ostatnio 17dc a dzisiaj mam 16 i testy negatywne wiec jak bedzie to pewnie najwcześniej 18dc. Idziemy podobnie💪🏼
Kirra, Hania007 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle powiem Wam, że ja z lewego jajnika mam owu między 12-14 dniem cyklu. Tak było przed ciążą i tak jest teraz, co ciekawe, z tego jajnika też nigdy nie mam takiego wyraźnego skoku, tylko temperatura sobie stopniowo wzrasta. A owulacja jest normalnie. Z prawego najwcześniej miałam dosłownie kilka razy w 14 DC, zwykle to między 15-18, raz rekordowo w 20dc. I wykres jest schodkowy z prawego, są dwa wyraźne skoki. W ciąży z córką właśnie miałam owulację 17dc i już byłam pewna, że ta komórka się do niczego nie nadaje, a jednak. Genetyk mi mówił, że to jest tak, że nie akzda pozna owulacja się do niczego nie nadaje, tak samo jak to, że w 14dc to nie znaczy, że już będzie super.
Swoją drogą aż jestem zaskoczona jak te nasze organizmy funkcjonują, że głupie mierzenie temperatury, a tyle zależności widać. -
Witajcie po małej przerwie.
Po wtorkowym kryzysie wyszło słońce, czułam się psychicznie dobrze a nawet bardzo dobrze, spokojna, wyluzowana (ciągle was czytałam) aż do dzisiaj. Chyba jakiś diabeł siedzi mi na ramieniu i szepcze do ucha zle rzeczy.... Dzisiaj według OM 5 tc + 5 dni, a ja słyszę głosy w głowie typu,, coś jest nie tak " coś ta moja intuicja mi tak mówi.. Powtórzę się jak zacięta płyta, bardzo męczy mnie zanikający ból piersi, dzisiaj praktycznie zerowy, objawów ciąży też 0, nawet skurcze ustały i.... Zrobiłam 2 najgorsze rzeczy jakie mogłam zrobić czyli znowu naczytalam się na internecie... Plus gorsza rzecz... Z ciekawości sprawdziłam szyjkę po kąpieli która była otwarta i miękka... W tym momencie chce mi się po prostu wyć... Wizytę mam dopiero za 3 tygodnie... -
Iwonay wrote:Ale powiem Wam, że ja z lewego jajnika mam owu między 12-14 dniem cyklu. Tak było przed ciążą i tak jest teraz, co ciekawe, z tego jajnika też nigdy nie mam takiego wyraźnego skoku, tylko temperatura sobie stopniowo wzrasta. A owulacja jest normalnie. Z prawego najwcześniej miałam dosłownie kilka razy w 14 DC, zwykle to między 15-18, raz rekordowo w 20dc. I wykres jest schodkowy z prawego, są dwa wyraźne skoki. W ciąży z córką właśnie miałam owulację 17dc i już byłam pewna, że ta komórka się do niczego nie nadaje, a jednak. Genetyk mi mówił, że to jest tak, że nie akzda pozna owulacja się do niczego nie nadaje, tak samo jak to, że w 14dc to nie znaczy, że już będzie super.
Swoją drogą aż jestem zaskoczona jak te nasze organizmy funkcjonują, że głupie mierzenie temperatury, a tyle zależności widać.Iwonay lubi tę wiadomość