Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milixx wrote:Chciałam Wam powiedzieć, że u mnie nie będzie pięknego zakończenia 😢😢 Biel aż razi w oczy.
Wniosku z tym postanowiłam, iż zawieszam starania. Poddaje się!! 🏳️ Po pierwsze dlatego, iż od zawsze nie chciałam dziecka z grudnia (to jest silniejsze ode mnie). Po drugie: Za dużo się w moim życiu wydarzyło w tym tygodniu i za bardzo chce tej ciąży a moja psychika tego nie może udźwignąć 🤯 Potrzebuje odpocząć i ułożyć sobie plan działania. Koniec z obserwacjami, temperaturą i testami. Wrzucam na luz do końca wakacji, potem zobaczymy co będzie.
I tu chce Was poinformować, że: Niestety z wielkim bólem serca znikam z ovufriend. Uwielbiam te forum!! Jednak za dużo tu czasu spędzam i może to jest przyczyną moich niepowodzeń, nie wiem 🤷🏼♀️ ale muszę to sprawdzić. Jesteście mi bliskie dlatego będę do Was zaglądać jako incognito 💗 Jeżeli któraś chce mieć ze mną kontakt zapraszam na priv. I pamiętajcie - mocno, mocno trzymam kciuki za każdą z Was ✊🏼✊🏼✊🏼💚starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:W 7dpo powinno być przynajmniej 10. Ja tam specjalistą nie jestem, słyszałam, że niektóre kobiety mogą mieć po prostu niżej , bo taka ich uroda, ale ogólnie patrząc to odrobinę za nisko. Czyli być może cykl bezowulacyjny.
Kurczę ☹️ A to nie jest 6dpo? Miałam nadzieję, że ten wynik 9,70 nie jest wcale taki zły 🙈 czyli czekam na kolejny cykl… dziękuję Ci bardzo 😘ONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Niezidentyfikowany płyn za macicą
PCOS
ON: 35 lat
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
IVF: 2024 r.
Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
4dpt: Beta <0,1000 😭
Zostały nam ❄️3BB x2 -
Karolcik wrote:Kurczę ☹️ A to nie jest 6dpo? Miałam nadzieję, że ten wynik 9,70 nie jest wcale taki zły 🙈 czyli czekam na kolejny cykl… dziękuję Ci bardzo 😘
Karolcik lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Spokojnie to mógł być nawet 5dpo patrząc na Twój wykres. Teoretycznie 7dpo powinien być najwyższy poziom ale progesteron tez zmienia się w ciągu dnia. Według mnie ta wartość potwierdza owulacje😉
Bardzo Ci dziękuję!!! ❤️ONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Niezidentyfikowany płyn za macicą
PCOS
ON: 35 lat
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
IVF: 2024 r.
Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
4dpt: Beta <0,1000 😭
Zostały nam ❄️3BB x2 -
Hej, dzisiaj sprawdziłam wynik progesteronu w 7dpo i mam wynik 25,20 ng/ml. Wcześniej sprawdziłam 4dpo i wyszło 15,50 ng/ml. Chciałam zobaczyć wzrost, jak myślicie, czy powinnam za dwa/trzy dni powtórzyć wynik, żeby sprawdzić w jakimś czasie następuje spadek? Czy raczej taka informacja nie jest w niczym pomocna? A sam wynik, czy nie jest zbyt niski, gdzieś na innej grupie wyczytałam, że jakiś ginekolog przy wyższym wyniku w 7dpo stwierdził, że jest zbyt niski.
-
Niaha wrote:Hej, dzisiaj sprawdziłam wynik progesteronu w 7dpo i mam wynik 25,20 ng/ml. Wcześniej sprawdziłam 4dpo i wyszło 15,50 ng/ml. Chciałam zobaczyć wzrost, jak myślicie, czy powinnam za dwa/trzy dni powtórzyć wynik, żeby sprawdzić w jakimś czasie następuje spadek? Czy raczej taka informacja nie jest w niczym pomocna? A sam wynik, czy nie jest zbyt niski, gdzieś na innej grupie wyczytałam, że jakiś ginekolog przy wyższym wyniku w 7dpo stwierdził, że jest zbyt niski.
-
Ania35 wrote:https://zapodaj.net/1caede8a8ca89.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/61e96c598424.jpg.html
Czy obydwa testy sa pozytywne czy tylko ten drugi?Ania35 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Pierwszy jeszcze negatywny. Drugi pik💁♀️
Ania35 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dziewczyny, wiecie może czy temp po luteinie wzrasta od razu czy dopiero po kilku dniach?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
nick nieaktualny
-
Na mnie duphaston nie działa. 2x1 luteina też nie. Teraz próba 2x2. No i na 3 dzień odkąd zaczęłam brać pierwszy raz w życiu temp przekroczyła 37. Ale właśnie nie od razu a na 3ci dzieństarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Hej dziewczyny,
Jaka tutaj cisza, jak nigdy.
Mam ciężki orzech do zgryzienia bo nie wiem co zrobić. Przestałam się łudzić, że zajdę w ciążę bez poprawienia moich i męża wyników, ale organizm daje mi sprzeczne sygnały. Dzisiaj jestem 13 dpo, wg planu @ ma przyjść jutro. Przedwczoraj miałam delikatne plamienie, dosłownie 2 krople, wczoraj nic, a dzisiaj śluz zabarwiony na różowo- brązowo. Boli mnie brzuch jak na @ i myślę, że te plamienia to zapowiedź małpy, ale jak to człowiek mam nadzieję, że to jednak nie to. Myślicie, że jest sens testować dzisiaj czy już poczekać do tego jutra i zobaczyć czy się rozkręci? Od razu powiem, że nie mierzę temp i nie badam już szyjki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2022, 09:51
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Hej dziewczyny,
Jaka tutaj cisza, jak nigdy.
Mam ciężki orzech do zgryzienia bo nie wiem co zrobić. Przestałam się łudzić, że zajdę w ciążę bez poprawienia moich i męża wyników, ale organizm daje mi sprzeczne sygnały. Dzisiaj jestem 13 dpo, wg planu @ ma przyjść jutro. Przedwczoraj miałam delikatne plamienie, dosłownie 2 krople, wczoraj nic, a dzisiaj śluz zabarwiony na różowo- brązowo. Boli mnie brzuch jak na @ i myślę, że te plamienia to zapowiedź małpy, ale jak to człowiek mam nadzieję, że to jednak nie to. Myślicie, że jest sens testować dzisiaj czy już poczekać do tego jutra i zobaczyć czy się rozkręci? Od razu powiem, że nie mierzę temp i nie badam już szyjki.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Wiesz co, to zależy tylko od Ciebie, jak się czujesz. Ja jestem z tych co czekają. Pytanie też, czy zwykle miewasz takie plamienia.
Zawieszam też takie rzetelne starania na 3 miesiące aż nie podreperujemy trochę żołnierzyków.
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Zwykle nie miewam, ale przed poprzednią @ miałam. Tyle, że to wyglądało to tak, że jak już dostałam plamień to z dnia na dzień się to rozkręcało, a teraz 1 dniowa przerwa. Brak obolałych piersi jak to zwykle też miewałam. No nic każdy cykl jest inny najwidoczniej. Czekam na tą małpicę
Zawieszam też takie rzetelne starania na 3 miesiące aż nie podreperujemy trochę żołnierzyków.
ja na wakacje planuję
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Takie zawieszenie czasem dobre żeby psychicznie odpocząć
ja na wakacje planuję
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
Mi się tylko od czasu do czasu zdarza, że wariuję. Co któryś cykl. Ciekawe czy to taka odmiana PMSstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Mi się tylko od czasu do czasu zdarza, że wariuję. Co któryś cykl. Ciekawe czy to taka odmiana PMSStarania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
PCOS
nieregularne cykle
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl