X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ja widzę, że coś tam majaczy, powtorz jeszcze wieczorem

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Hania ja widzę, że coś tam majaczy, powtorz jeszcze wieczorem
    Tylko ja nie ufam tym dziadom🙈 kurczę czuje się jak jakiś jaskiniowiec… żebym normalnie nie mogła kupić testu jakiegoś zwykłego a nie oszusta. W rosmanie u mnie takie dziadostwo ze szok. Komuna i puste Polki🙄

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Jasmiinus, przykro mi ze dostałaś @🥺🥺 los jest okrutny, zwłaszcza jak myślisz ze już się prawie udało i masz super nastawienie a później zderzenie ze ściana. 😞 mam nadzieje ze to 1 dzień Twojej ciąży❤️ Jeśli chodzi o temperaturę to zależy wszystko od metody ale ogólnie przyjmuje się ze owulacje potwierdzają 3 wysokie temperatury (lub 4), które poprzedza 6 niskich, gdzie 3 lub 4 z wysokich jest wyzsza od tej najwyższej z 6 niskich o conajmniej 0,2. W praktyce czekamy na 3 wysokie i liczymy do tylu 6 niskich, wyznaczamy największa z tych niskich i patrzymy czy 3 jest wyższa o te 0,2 stopnia. Nie ma problemu jak temperatura skacze od razu na wysoki poziom, czasem zdarza się się rośnie powoli, wtedy jest trudniej😆

O kurczę musiałam rozpisac sobie to, żeby załapać to wszystko 😅 ale chyba już wiem o co chodzi. Dzięki.
    Kurczę ja narazie nic nie widzę ale ja nigdy nic nie widzę wiec się mną nie sugeruj. Powtórz test jutro na pewno będzie ciemniec, tym razem to musi być to ❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2022, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zamawiam z allegro, wczoraj kupiłam jakieś dwa z apteki, żeby porównać, ale słabo się wybarwiają przy Nordach i przy testach z testeo

• Jasmiinum Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Hania jak tam dziś sytuacja u ciebie?

Przy okazji przeczytałam fajny artykuł
    https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/

🤞🤞🤞

Dzięki za ten tekst, ja cały czas walczę ze sobą żeby cały cykl były przytulanki, ale to poprostu nie jest łatwe. Bo albo się pokłócimy, albo padamy ze zmęczenia albo mój chłop ma opryszczkę i jak nie urok to uroczysko 🤦‍♀️🤦‍♀️

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmiinum wrote:
    Dzięki za ten tekst, ja cały czas walczę ze sobą żeby cały cykl były przytulanki, ale to poprostu nie jest łatwe. Bo albo się pokłócimy, albo padamy ze zmęczenia albo mój chłop ma opryszczkę i jak nie urok to uroczysko 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Ten artykuł też mi się spodobał.

Kurde no żeby seks byl codziennie to bez przesady 🤣 nikt nie jest robotem - czasem mamy inne plany np wyjście wieczorne z koleżankami/kolegami, czasem zmęczenie a czasem po prostu kłótnia. Trzeba żyć!

Hania ja jestem ślepa ale może i coś tam jest 🧐

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co drugi dzień to jest około 15 razy w miesiacu😳 ja się zawsze stresuje czy wogole damy radę w owulke bo przy tym maluchu to gorzej niż za czasów jak stary przychodził do mnie w kawalerkę🤣🤣

Coś tam świta ale może to być poprostu evap bo te testy są jakieś wadliwe nawet widziałam w komentarzach ze wychodziły tluste krechy dziewczyna a ciąży nie było 😒

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zrobieniu wczorajszego owulacja, miałam wrażenie, że mam różowe plamienie. Ale tak jasne, że moglo mi się zdawać. Wieczorem późnym było ❤️💕 i po wszystkim zorientowałam się, że mam plamienie. Tak więc chyba udało mi się całkiem przypadkiem wyłapać owu w 13 DC :D a to już dużo informacji 😁

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania coś tam majaczy.. Trzymam kciuki, żeby ciemniało 🤞🏻🤞🏻🍀 To musi być Twój cykl 🤰🏻
    Ale by było fajnie jak by się nam tu grudniowe bobaski posypały 👶🏼👶🏼

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam nie obserwować się w tym cyklu i co, i jednak obserwuje.. Jaki człowiek jest niezdecydowany 🙈 I siknęłam sobie rano na owulaka a tam II kreska aż bordowa 😲 Szybko w tym cyklu. Wczoraj sobie poserduszkowaliśmy 💕 więc czekam sobie dalej grzecznie. Tylko tak teraz się zastanawiam, skończyć na tym jednym serduszkowaniu czy dalej walczyć.... Ah tam, sama nie wiem czego chce 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Bobo z grudnia czy jednak nie 🤔😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 09:13

Abcia, Kasiak89 lubią tę wiadomość

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Maste Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, cos tam jakby przebija, trzymam kciuki!
    Znam ten uczuc, żeby serduszkowac, jak maluch w domu 🤣 zobaczymy w następnym cyklu, jak to ogarnąć, 5.04 mam wizytę u gin, zapytam, czy mi zrobi monitoring, żebym wiedziała kiedy i co i jak 😁
    Hania, co to za testy? Nigdy takich paskowych nie uzywalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/f918f6322a1fa.jpg.html
    oststni raz wrzucam, przed chwilą robiłam
    Kirra pytałaś o objawy, zalewa mnie wodnisty biały śluz jak w pierwszej ciąży, muszę zakładać wkładke, gdzie nigdy tego nie muszę robić także tak to wygląda innych konkretnych objawów nie mam, ale to za wcześnie przecież na jakieś mdłości czy wymioty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 09:44

Milixx, Maste, Kirra, Dominisia35, Anka1312, Ania35 lubią tę wiadomość

• Kirra Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    A ja miałam nie obserwować się w tym cyklu i co, i jednak obserwuje.. Jaki człowiek jest niezdecydowany 🙈 I siknęłam sobie rano na owulaka a tam II kreska aż bordowa 😲 Szybko w tym cyklu. Wczoraj sobie poserduszkowaliśmy 💕 więc czekam sobie dalej grzecznie. Tylko tak teraz się zastanawiam, skończyć na tym jednym serduszkowaniu czy dalej walczyć.... Ah tam, sama nie wiem czego chce 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Bobo z grudnia czy jednak nie 🤔😅
    A ja myślę że po prostu uprawiaj seks jak masz ochotę... Nie da się tak tego do końca zaplanować żadnej gwarancji nie ma na nic ☺

Milixx lubi tę wiadomość

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • Maste Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    https://zapodaj.net/e1861389323ff.jpg.htmoststni raz wrzucam, przed chwilą robiłam
    Kirra pytałaś o objawy, zalewa mnie wodnisty biały śluz jak w pierwszej ciąży, muszę zakładać wkładke, gdzie nigdy tego nie muszę robić także tak to wygląda innych konkretnych objawów nie mam, ale to za wcześnie przecież na jakieś mdłości czy wymioty

Iwonay pięknie to wygląda! Gratuluję! ❤❤

Iwonay lubi tę wiadomość

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx trzymam mocno kciuki, coś czuje ze los Ci zrobi psikusa i będziesz miała bobo z grudnia❤️❤️❤️🤪✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

Maste, to są easy@home , w pakiecie do owulakow, o ile owulaki są prześwietne tak ciążowe do dupy😆

Iwonay, link mi nie działa 😭😭

Ja rano jak wstałam bolał mnie brzuch niby jak na okres ale nie do końca bo tak wędrowało od jajnika do jajnika przez podbrzusze i trochę inny ten ból. Pierwsza moja myśl ze się udało bo przypomniało mi się w poprzedniej ciąży ze tak mnie właśnie bolał. Za dwa dni się okaże czy nie przyjdzie 🐒 powiem Wam ze mam ogólnie bardzo skrajne emocje. Zaczęłam się nawet trochę obawiać😞 jeśli to ciąża to czy ja sobie poradze🥺

Milixx lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, poprawiłam link

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Hania, poprawiłam link
    No pięknie🥰 chyba już nie pozostawia złudzeń😍✊🏻 Jakie plany masz, będziesz szła na betę?

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, ja czuje, że u Ciebie się pięknie zazieleni 💚🤰🏻 co do Twoich myśli - pewnie, że dasz sobie radę. Wiem co mówię bo sama byłam w podobnej sytuacji.. U mnie między córą a synem jest 18msc różnicy, na początku jest ciężko ale uwierz mi, że teraz to sama radość jak się razem bawią, nawet jak się biją to też jest przyjemnie na nich patrzeć. Powiem Ci, że teraz żałuje, że o 3 się wcześniej nie zaczęłam starać. Czuje, że będzie już za duża różnica ale nie ma co się zastanawiać. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 09:53

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Dominisia35 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje się w 7 tc. Objawów brak, cycki porażka, jedynie trochę apetyt mi się zwiększył do tego stopnia że jak tylko poczuje głód to jest tak ssący i nie do wytrzymania, że potrafi mi się z głodu nie dobrze zrobić, jak zjem to jakby ręka odjął od razu 😋 posmakowała mi kawa zbożowa i zamieniłam ją z zwykłej 👌moje myśli nadal nie są pozytywne, pięćdziesiąt razy dziennie nachodzą mnie pod tytułem,, nie jest dobrze, coś jest nie tak " mam wrażenie że ja wegetuje a nie żyje, odliczam tylko do 6 kwietnia, nigdy mi się tak czas nie dłużył 😩

👱‍♀️ - 27 lat
    🍀 - Starania od 08.2021
    ✔️ - podstawowe badania
    💊 - Ona: FertilCare, Inofem, Euthyrox 25 On:
    FertilMan
    💔 - 6 cs - ciąża biochemiczna
    ⏸ - 7 cs (10 dpo) --> 👼 7tc/9tc
    ❌ - Hashimoto, IO, PAI 1 4G/5G
    ⏸ - 8 cs (10 dpo)
    👶 - 19.06.2023 godz. 8.33 👑 Pola 3200g 52 cm SN (39+0)

event.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Hania, ja czuje, że u Ciebie się pięknie zazieleni 💚🤰🏻 co do Twoich myśli - pewnie, że dasz sobie radę. Wiem co mówię bo sama byłam w podobnej sytuacji.. U mnie między córą a synem jest 18msc różnicy, na początku jest ciężko ale uwierz mi, że teraz to sama radość jak się razem bawią, nawet jak się biją to też jest przyjemnie na nich patrzeć. Powiem Ci, że teraz żałuje, że o 3 się wcześniej nie zaczęłam starać. Czuje, że będzie już za duża różnica ale nie ma co się zastanawiać. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😊
    Milixx❤️ rycze😭😭😭😭😭😭

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ