Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Hania ja widzę, że coś tam majaczy, powtorz jeszcze wieczorem
-
Hania007 wrote:Jasmiinus, przykro mi ze dostałaś @🥺🥺 los jest okrutny, zwłaszcza jak myślisz ze już się prawie udało i masz super nastawienie a później zderzenie ze ściana. 😞 mam nadzieje ze to 1 dzień Twojej ciąży❤️ Jeśli chodzi o temperaturę to zależy wszystko od metody ale ogólnie przyjmuje się ze owulacje potwierdzają 3 wysokie temperatury (lub 4), które poprzedza 6 niskich, gdzie 3 lub 4 z wysokich jest wyzsza od tej najwyższej z 6 niskich o conajmniej 0,2. W praktyce czekamy na 3 wysokie i liczymy do tylu 6 niskich, wyznaczamy największa z tych niskich i patrzymy czy 3 jest wyższa o te 0,2 stopnia. Nie ma problemu jak temperatura skacze od razu na wysoki poziom, czasem zdarza się się rośnie powoli, wtedy jest trudniej😆
O kurczę musiałam rozpisac sobie to, żeby załapać to wszystko 😅 ale chyba już wiem o co chodzi. Dzięki.
Kurczę ja narazie nic nie widzę ale ja nigdy nic nie widzę wiec się mną nie sugeruj. Powtórz test jutro na pewno będzie ciemniec, tym razem to musi być to ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Kirra wrote:Hania jak tam dziś sytuacja u ciebie?
Przy okazji przeczytałam fajny artykuł
https://mamaginekolog.pl/zrobic-zeby-zrobic/
🤞🤞🤞
Dzięki za ten tekst, ja cały czas walczę ze sobą żeby cały cykl były przytulanki, ale to poprostu nie jest łatwe. Bo albo się pokłócimy, albo padamy ze zmęczenia albo mój chłop ma opryszczkę i jak nie urok to uroczysko 🤦♀️🤦♀️ -
Jasmiinum wrote:Dzięki za ten tekst, ja cały czas walczę ze sobą żeby cały cykl były przytulanki, ale to poprostu nie jest łatwe. Bo albo się pokłócimy, albo padamy ze zmęczenia albo mój chłop ma opryszczkę i jak nie urok to uroczysko 🤦♀️🤦♀️
Kurde no żeby seks byl codziennie to bez przesady 🤣 nikt nie jest robotem - czasem mamy inne plany np wyjście wieczorne z koleżankami/kolegami, czasem zmęczenie a czasem po prostu kłótnia. Trzeba żyć!
Hania ja jestem ślepa ale może i coś tam jest 🧐🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Jej co drugi dzień to jest około 15 razy w miesiacu😳 ja się zawsze stresuje czy wogole damy radę w owulke bo przy tym maluchu to gorzej niż za czasów jak stary przychodził do mnie w kawalerkę🤣🤣
Coś tam świta ale może to być poprostu evap bo te testy są jakieś wadliwe nawet widziałam w komentarzach ze wychodziły tluste krechy dziewczyna a ciąży nie było 😒 -
Po zrobieniu wczorajszego owulacja, miałam wrażenie, że mam różowe plamienie. Ale tak jasne, że moglo mi się zdawać. Wieczorem późnym było ❤️💕 i po wszystkim zorientowałam się, że mam plamienie. Tak więc chyba udało mi się całkiem przypadkiem wyłapać owu w 13 DC a to już dużo informacji 😁25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Hania coś tam majaczy.. Trzymam kciuki, żeby ciemniało 🤞🏻🤞🏻🍀 To musi być Twój cykl 🤰🏻
Ale by było fajnie jak by się nam tu grudniowe bobaski posypały 👶🏼👶🏼 -
A ja miałam nie obserwować się w tym cyklu i co, i jednak obserwuje.. Jaki człowiek jest niezdecydowany 🙈 I siknęłam sobie rano na owulaka a tam II kreska aż bordowa 😲 Szybko w tym cyklu. Wczoraj sobie poserduszkowaliśmy 💕 więc czekam sobie dalej grzecznie. Tylko tak teraz się zastanawiam, skończyć na tym jednym serduszkowaniu czy dalej walczyć.... Ah tam, sama nie wiem czego chce 🤦🏼♀️🤷🏼♀️ Bobo z grudnia czy jednak nie 🤔😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 09:13
Abcia, Kasiak89 lubią tę wiadomość
-
Hania, cos tam jakby przebija, trzymam kciuki!
Znam ten uczuc, żeby serduszkowac, jak maluch w domu 🤣 zobaczymy w następnym cyklu, jak to ogarnąć, 5.04 mam wizytę u gin, zapytam, czy mi zrobi monitoring, żebym wiedziała kiedy i co i jak 😁
Hania, co to za testy? Nigdy takich paskowych nie uzywalam -
nick nieaktualnyhttps://zapodaj.net/f918f6322a1fa.jpg.html
oststni raz wrzucam, przed chwilą robiłam
Kirra pytałaś o objawy, zalewa mnie wodnisty biały śluz jak w pierwszej ciąży, muszę zakładać wkładke, gdzie nigdy tego nie muszę robić także tak to wygląda innych konkretnych objawów nie mam, ale to za wcześnie przecież na jakieś mdłości czy wymiotyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 09:44
Milixx, Maste, Kirra, Dominisia35, Anka1312, Ania35 lubią tę wiadomość
-
Milixx wrote:A ja miałam nie obserwować się w tym cyklu i co, i jednak obserwuje.. Jaki człowiek jest niezdecydowany 🙈 I siknęłam sobie rano na owulaka a tam II kreska aż bordowa 😲 Szybko w tym cyklu. Wczoraj sobie poserduszkowaliśmy 💕 więc czekam sobie dalej grzecznie. Tylko tak teraz się zastanawiam, skończyć na tym jednym serduszkowaniu czy dalej walczyć.... Ah tam, sama nie wiem czego chce 🤦🏼♀️🤷🏼♀️ Bobo z grudnia czy jednak nie 🤔😅
Milixx lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Iwonay wrote:https://zapodaj.net/e1861389323ff.jpg.htmoststni raz wrzucam, przed chwilą robiłam
Kirra pytałaś o objawy, zalewa mnie wodnisty biały śluz jak w pierwszej ciąży, muszę zakładać wkładke, gdzie nigdy tego nie muszę robić także tak to wygląda innych konkretnych objawów nie mam, ale to za wcześnie przecież na jakieś mdłości czy wymioty
Iwonay pięknie to wygląda! Gratuluję! ❤❤Iwonay lubi tę wiadomość
-
Milixx trzymam mocno kciuki, coś czuje ze los Ci zrobi psikusa i będziesz miała bobo z grudnia❤️❤️❤️🤪✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻
Maste, to są easy@home , w pakiecie do owulakow, o ile owulaki są prześwietne tak ciążowe do dupy😆
Iwonay, link mi nie działa 😭😭
Ja rano jak wstałam bolał mnie brzuch niby jak na okres ale nie do końca bo tak wędrowało od jajnika do jajnika przez podbrzusze i trochę inny ten ból. Pierwsza moja myśl ze się udało bo przypomniało mi się w poprzedniej ciąży ze tak mnie właśnie bolał. Za dwa dni się okaże czy nie przyjdzie 🐒 powiem Wam ze mam ogólnie bardzo skrajne emocje. Zaczęłam się nawet trochę obawiać😞 jeśli to ciąża to czy ja sobie poradze🥺Milixx lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwonay wrote:Hania, poprawiłam link
-
Hania, ja czuje, że u Ciebie się pięknie zazieleni 💚🤰🏻 co do Twoich myśli - pewnie, że dasz sobie radę. Wiem co mówię bo sama byłam w podobnej sytuacji.. U mnie między córą a synem jest 18msc różnicy, na początku jest ciężko ale uwierz mi, że teraz to sama radość jak się razem bawią, nawet jak się biją to też jest przyjemnie na nich patrzeć. Powiem Ci, że teraz żałuje, że o 3 się wcześniej nie zaczęłam starać. Czuje, że będzie już za duża różnica ale nie ma co się zastanawiać. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 09:53
-
A ja melduje się w 7 tc. Objawów brak, cycki porażka, jedynie trochę apetyt mi się zwiększył do tego stopnia że jak tylko poczuje głód to jest tak ssący i nie do wytrzymania, że potrafi mi się z głodu nie dobrze zrobić, jak zjem to jakby ręka odjął od razu 😋 posmakowała mi kawa zbożowa i zamieniłam ją z zwykłej 👌moje myśli nadal nie są pozytywne, pięćdziesiąt razy dziennie nachodzą mnie pod tytułem,, nie jest dobrze, coś jest nie tak " mam wrażenie że ja wegetuje a nie żyje, odliczam tylko do 6 kwietnia, nigdy mi się tak czas nie dłużył 😩
-
Milixx wrote:Hania, ja czuje, że u Ciebie się pięknie zazieleni 💚🤰🏻 co do Twoich myśli - pewnie, że dasz sobie radę. Wiem co mówię bo sama byłam w podobnej sytuacji.. U mnie między córą a synem jest 18msc różnicy, na początku jest ciężko ale uwierz mi, że teraz to sama radość jak się razem bawią, nawet jak się biją to też jest przyjemnie na nich patrzeć. Powiem Ci, że teraz żałuje, że o 3 się wcześniej nie zaczęłam starać. Czuje, że będzie już za duża różnica ale nie ma co się zastanawiać. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😊