Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
Odpowiedz

Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra wrote:
    Czekam na 🐒 testu już dziś nie robilam. Uznałam ten wczorajszy za ostateczny 🧐

Trzymam kciuki za betę 🤞
    U mnie testy ciemne, żadnych boli brzucha, plamień czy skurczy, więc ciąża jest. Ale wizytę mam dopiero 20 kwietnia, więc chciałam na tym etapie wiedzieć ile nabiło

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra, mam nadzieje ze nie przyjdzie 🐒🤞🏻🙏🏻 Jak się czujesz? Czujesz się okresowo?

7l5Dp2.png

💙29.03.2021r - nasz malutki cud💙

maj 2021r - marzec 2022r - starania o rodzeństwo 👨‍👩‍👧‍👦

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    11dpo - beta 37,56 mIU/ml
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    5t+0d - USG - pęcherzyk 🔘 2,6mm
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Kirra Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Kirra, mam nadzieje ze nie przyjdzie 🐒🤞🏻🙏🏻 Jak się czujesz? Czujesz się okresowo?
    Czuje się juz nijak. 3 dni temu miałam taki ból brzucha że 100 razy chodziłam do łazienki bo juz czułam że mam okres 🤣 teraz nie boli ale czuje ze niedługo dostanę

Dziękuję że pytasz!

A Ty jak się czujesz? Mam nadzieję że lepiej juz ❤

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez testowalam 12 dni po owu testy pink zero cienia ten z rosmana tez nic nie pokazuje okres mam za 6 dni wydaje mi się ze już chyba jasna sytuacje mam

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirra, nie No nie możesz dostać bo miałaś cienie🙈 🤞🏻 Ja dzisiaj pierwszy raz od soboty czuje się normalnie. Chociaż nie chce wypaplac bo dopiero się dzień zaczyna. Brzuch nie boli i póki co nie plamie. Wczoraj byłam na dluuuuugim spacerze i chyba wywietrzyla mi się trochę głowa😂

Kirra, Marti777, Felinka94, Ania35 lubią tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 1990 wrote:
    JA tez testowalam 12 dni po owu testy pink zero cienia ten z rosmana tez nic nie pokazuje okres mam za 6 dni wydaje mi się ze już chyba jasna sytuacje mam
    A jaka Ty masz długość dąży lutealnej? Teraz masz 12dpo i 6dni do @ czyli fl 18dni? 🧐

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii dokopalam się do Twojego postu. Dziękuje za kciuki. Przykro mi se rozłożyła Cię choroba🥺 zycze Ci dużo zdrowka❤️❤️

Marti777 lubi tę wiadomość

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    A jaka Ty masz długość dąży lutealnej? Teraz masz 12dpo i 6dni do @ czyli fl 18dni? 🧐

Tak teraz mi się przesunęła owulacja w tym miesiącu i przyszła wcześniej potwierdzałam paskami owulacyjnymi cykl mam średnio 29 30 dni

• Abcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nagtyw. Znaczy to tyle co nic, bo jest 8 dpo. Jutro będę u lekarza i obgadam z nim co dalej. 11 miesięcy temu kazał działać i się nie martwić. Działamy od 9 bez skutku.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
    teraz: 29cs - ivf ✊
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcia wrote:
    U mnie nagtyw. Znaczy to tyle co nic, bo jest 8 dpo. Jutro będę u lekarza i obgadam z nim co dalej. 11 miesięcy temu kazał działać i się nie martwić. Działamy od 9 bez skutku.
    Według standardów polskich to zdrowa para może się starać do 12 miesięcy. Jeśli dalej nic do dopiero wtedy większość lekarzy zleca jakiekolwiek badania. Chyba że pójdziesz prywatnie i powiesz że chcesz natychmiast wykonać te badania. Niestety tak to u nas wygląda.

• Abcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Według standardów polskich to zdrowa para może się starać do 12 miesięcy. Jeśli dalej nic do dopiero wtedy większość lekarzy zleca jakiekolwiek badania. Chyba że pójdziesz prywatnie i powiesz że chcesz natychmiast wykonać te badania. Niestety tak to u nas wygląda.

Taaa, rok temu już mu zgłaszałam, że mam obfite okresy, straszny PMS, plamienia między cyklami, to mi przepisał Cyclodynon (znany jako niepokalanek). Niby zadziałał, ale dopiero odkąd biorę niepokalanka Swansona czuję się lepiej, PMS mi nie dokucza aż tak. Od kwietnia mam prywatny pakiet medyczny, więc pójdę do niego i jak się nie ogarnie, to zmienię lekarza.

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • Marti777 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:

Kurczę, to ja trafiłam na spoko lekarza państwowo, bo poszłam do niego pierwszy raz w styczniu (nowy w przychodni i wszyscy chwalili, dość młody) po teoretycznej cb, powiedziałam mu jakie mam problemy i był w szoku, ze chodząc prywatnie żaden lekarz nie zrobił mi wielu badań (a mam pakiet wiec za to nie płace majątków) mimo, ze na tamten czas to był 9cs „dopiero”. Mój lekarz prywatny z kolei to od razu widząc moje usg proponował mi stymulację bez żadnych ceregieli ale na razie się nie decydujemy… dajemy czas by się mi hormony poukładały w końcu jak trzeba i wtedy zobaczymy co dalej… ale pewnie to rzadkość w państwowej służbie zdrowia wiec najlepiej po prostu iść do lekarza i trochę nagiąć rzeczywistość z tymi staraniami i wtedy może dadzą te badania…

Mnie rozłożyło na maxa dziś… mam 38 stopni gorączki i umieram :/ a jestem jeszcze na moj okres wkurzona, bo dziś znowu miałam plamienie i potem zaraz zniknęło :/ nigdy w życiu tak nie miałam… nie czuje się w ogóle okresowo, brzuch nie boli wiec pewnie mnie zaatakuje znienacka

Hania dzięki! I cieszę się, ze lepiej się czujesz!! Dziś tez usg wiec mam nadzieje, ze lekarz tylko potwierdzi, ze wszystko jest dobrze 🥰🥰🥰 widocznie może wyłączenie trochę głowy pomogło!

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
  • Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie doszłam do wniosku ze bezsensu jest ta moja dzisiejsza wizyta. Przecież nawet nie będzie widoczny pęcherzyk i pewnie tylko się zestresuje bo nie będę wiedziała gdzie on jest. Zaraz sobie wkrece ze w jajowodzie.🥴 ale jestem debil, głupio mi teraz na ostatnia chwile zrezygnować😒

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • Abcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti777 wrote:
    Kurczę, to ja trafiłam na spoko lekarza państwowo, bo poszłam do niego pierwszy raz w styczniu (nowy w przychodni i wszyscy chwalili, dość młody) po teoretycznej cb, powiedziałam mu jakie mam problemy i był w szoku, ze chodząc prywatnie żaden lekarz nie zrobił mi wielu badań (a mam pakiet wiec za to nie płace majątków) mimo, ze na tamten czas to był 9cs „dopiero”. Mój lekarz prywatny z kolei to od razu widząc moje usg proponował mi stymulację bez żadnych ceregieli ale na razie się nie decydujemy… dajemy czas by się mi hormony poukładały w końcu jak trzeba i wtedy zobaczymy co dalej… ale pewnie to rzadkość w państwowej służbie zdrowia wiec najlepiej po prostu iść do lekarza i trochę nagiąć rzeczywistość z tymi staraniami i wtedy może dadzą te badania…

Mnie rozłożyło na maxa dziś… mam 38 stopni gorączki i umieram :/ a jestem jeszcze na moj okres wkurzona, bo dziś znowu miałam plamienie i potem zaraz zniknęło :/ nigdy w życiu tak nie miałam… nie czuje się w ogóle okresowo, brzuch nie boli wiec pewnie mnie zaatakuje znienacka

Hania dzięki! I cieszę się, ze lepiej się czujesz!! Dziś tez usg wiec mam nadzieje, ze lekarz tylko potwierdzi, ze wszystko jest dobrze 🥰🥰🥰 widocznie może wyłączenie trochę głowy pomogło!

Ja rozumiem te 12 miesięcy czekania, a i powiedziałam mu, ze rok wcześniej miałam pełen panel hormonów i endokrynolog powiedziała, ze wszystko gra i widzimy się kolejny raz jak będę w ciąży. No więc właśnie.

I nie muszę chyba dodawać, ze urwałam się z gałęzi choinki, która nazywa się "przecież co to za problem zajść w ciążę", ale spokojnie, spadłam i już wiem co to za problem :D

W listopadzie miałam robione tsh, może rano jutro skoczę ponowić, żeby sprawdzić, czy spadło z tego mojego 3,5 do jakiegoś normalnego 1-1,5. Wrrr. Fakt, ostatnio średnio z moją dietą i ruchem, ale biorę witaminy, leki, staram się nie przejmować, ale dziś nie jestem rozczarowana negatywnym wynikiem tylko zła, że znowu się nie udało i nie wiem co się dzieje. Trochę jakbym chciała zrzucić winę na lekarza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2022, 14:09

25cs - iui ❌
    27cs - iui ❌
    28cs - iui ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAnia to twoja pierwsza ciąża ? Z mojego doświadczenia powiem ci ze ja poszłam w drugim tyg ciąży zaraz po pozytywnym teście no i lekarz mnie zbadał i kazał czekać także rzeczywiście odliczałam i było to stresujące co na teraz nie zrobiła to będziesz myśleć hehe

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 1990 wrote:
    HAnia to twoja pierwsza ciąża ? Z mojego doświadczenia powiem ci ze ja poszłam w drugim tyg ciąży zaraz po pozytywnym teście no i lekarz mnie zbadał i kazał czekać także rzeczywiście odliczałam i było to stresujące co na teraz nie zrobiła to będziesz myśleć hehe
    U mnie trochę jest inna sytuacja ponieważ od tygodnia plamie a wczoraj nawet krwawiłam wiec rozmawiałam już z lekarzem i wizytę która miałam w połowie kwietnia przenieśliśmy. Tylko akurat wypada tak na styk ze chyba nie dobije do bety przy której widac już pęcherzyk. A glownie o to chodzi w dzisiejszej wizycie, żeby sprawdzić czy jest na swoim miejscu tam gdzie powinien być. To moja 2 ciąża nie licząc biochemicznych.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, ja myślę, że przynajmniej może coś dostaniesz na te plamienia. Więc ta wizyta nie jest bez sensu, może też Cię to uspokoi. Ja się umówiłam na 20 kwietnia to będzie jakiś 8-9 tydzień, wtedy już będzie jasne czy będzie dziecko czy nie. Nic niepokojącego się nie dzieje, więc mogę zaczekać. Jakby coś się działo, to bym szła natychmiast.
    A co do szybkiego zachodzenia w ciążę. To forum jest pełne takich przypadków, że nastawienie trzeba było zmienić. Niestety to taka loteria czy się uda czy nie, że zakładanie czegokolwiek nie ma sensu. Trzeba działać i się badać 😺🙃

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay, w sumie to masz racje bo w sumie to przyczyna plamien może być już widoczna nawet jeśli nie będzie pęcherzyka jeszcze. Sprawdzałam betę w poprzedniej ciąży miałam praktycznie podobne wartości to 16dpo miałam ponad 600, a dzisiaj mam 17dpo wiec myśle ze może być 900-1000 wiec totalnie na styk🙈 jakby jutro przyjmował a on tylko w czwartki i wtorki.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania007 wrote:
    Iwonay, w sumie to masz racje bo w sumie to przyczyna plamien może być już widoczna nawet jeśli nie będzie pęcherzyka jeszcze. Sprawdzałam betę w poprzedniej ciąży miałam praktycznie podobne wartości to 16dpo miałam ponad 600, a dzisiaj mam 17dpo wiec myśle ze może być 900-1000 wiec totalnie na styk🙈 jakby jutro przyjmował a on tylko w czwartki i wtorki.
    Skoro miałaś tak w pierwszej ciąży to może taka Twoja uroda, ale lepiej to sprawdzić, może dostaniesz duphaston i będzie lepiej. Moich wyników nie ma, coś się dzieje w laboratorium, bo powiedizli mi, że nawet 5 dni to może potrwać, także te badania nie będą już nawet aktualne, ale już co będzie, ważne, że się nic złego nie dzieje, mimo, że się nie oszczędzam póki co

• Hania007 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonay wrote:
    Skoro miałaś tak w pierwszej ciąży to może taka Twoja uroda, ale lepiej to sprawdzić, może dostaniesz duphaston i będzie lepiej. Moich wyników nie ma, coś się dzieje w laboratorium, bo powiedizli mi, że nawet 5 dni to może potrwać, także te badania nie będą już nawet aktualne, ale już co będzie, ważne, że się nic złego nie dzieje, mimo, że się nie oszczędzam póki co
    A co to za laboratorium? Kurczę to faktycznie długo 🙁 u mnie były praktycznie za pare godzin. W pierwszej ciąży miałam torbiel krwotoczna i to ona krwawiła menda a teraz sobie myśle ze jakby była tez torbiel to byłby to dziwny z usg okolicznosci🧐 w każdym razie pójdę jednak dzisiaj bo później będę żałować pewnie ze nie poszłam. Zwłaszcza ze tez się nie oszczędzam właśnie bo przy małym się nie da a zauważyłam ze nasila się mocno przy wysiłku. Teraz tez zaczęłam plamić zaraz po tym jak skończyłam w kuchni obiad szykować.

7l5Dp2.png

10dpo - ⏸ - 9cs🍀
    14dpo - beta 207 mlU/ml
    7t+0d - Dzidzia 0,68cm🥰
    10t+0d - 2,68cm 👶🏻
    12t+6d - 5,5cm 👧🏻🎀
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ