Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti777 wrote:Andelulla, trzymam kciuki za kolejny cykl i oczywiście daj znać co powiedział gin!!
Marti777
Wszystkiego najlepszego 💐🎊🎉 zdrowia i pogody ducha, a reszta niech Ci się układa!
Wizyta u ginekologa z wynikami u mnie ok. Wyniki prawidłowe. Kazał mi jechać na wakacje i odpocząć,nie myśleć i jak wrócę to mam się pokazać, anyż trafimy na monitoring ☺️
Kupiłam sobie Ovarin 😉 i czekam jeszcze na kubeczek firtifillWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 13:37
Kirra, Abcia lubią tę wiadomość
Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
06.2017 - synek 🧒 (udało się w 3 cyklu starań)
22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚♀️🌸
22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸
-
Marti wszystkiego najlepszego dla Ciebie z okazji wczorajszych urodzin! Bądź zdrowa i szczęśliwa 🥳
I niech cudny Kropus zdrowo rośnie🙂
Andelulla udanych wakacji!
Abcia Ty też się tam wakacjuj 😁 i trzymam kciuki za wysikanie Kropeczka 🤞🤞
Kirra idealne endo. Nie pozostaje teraz nic innego jak działać i czekać🤞Kirra lubi tę wiadomość
18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Ja nie potrafię określić swojego dnia cyklu przez to dlugotrwale plamienie 🤷♀️ niby mam 8 dc albo 11 ewentualnie a co dziwne wczoraj miałam bardzo dużo sluzu podbarwionego krwia (może pękł pęcherzyk graffa) I od wczoraj pieką mnie sutki jak zawsze po owu. A na dodatek sluz jest dzis juz lepki. Jutro umówiłam się na 8:15 do ginekologa i zobaczymy czy moje przeczucia co do owu nie zawiodły.18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
slowmotion wrote:Ja nie potrafię określić swojego dnia cyklu przez to dlugotrwale plamienie 🤷♀️ niby mam 8 dc albo 11 ewentualnie a co dziwne wczoraj miałam bardzo dużo sluzu podbarwionego krwia (może pękł pęcherzyk graffa) I od wczoraj pieką mnie sutki jak zawsze po owu. A na dodatek sluz jest dzis juz lepki. Jutro umówiłam się na 8:15 do ginekologa i zobaczymy czy moje przeczucia co do owu nie zawiodły.
Fajnie ze masz gina, to chociaż jasno Ci powie czy już jesteś po owu 👍🙃🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Kirra wrote:A zawsze pieką Cię sutki po owu? Pytam, ponieważ dziś siedziałam w pracy i lewy sutek mnie tak piekł jakby ktoś wbijal szpilki, okropne 😞 już przeszło 👍
Fajnie ze masz gina, to chociaż jasno Ci powie czy już jesteś po owu 👍🙃
Teraz praktycznie nie pieką wiec sama juz nie wiem co myśleć No ale zobaczymy u lekarza 😁Kirra lubi tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
slowmotion wrote:Od kilku cykli tak faktycznie jest. Chociaz w tamtym cyklu niby nie było owulki a też mnie piekły 🤷♀️
Teraz praktycznie nie pieką wiec sama juz nie wiem co myśleć No ale zobaczymy u lekarza 😁🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Jestem obecnie przed owulacja. Pecherzyk na prawym jajniku ma 15 mm obecnie. Jednak jeszcze nie potrafię odczytać sygnałów płynących z ciala😏
Dostalam ovitrelle, który mam zrobić we wtorek rano a od czwartku mam brać duphaston.
W sumie nie nastawiam się na nic i nie wiąże większych nadziei niż zwykle no ale spróbować warto.
Poza spora kasa to nic nie kosztuje 🤭 w sumie pierwszy raz mam taki zestaw. Lekarz powiedział że jak się nie uda to jeszcze raz spróbujemy.Kirra, Andelulla lubią tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
slowmotion wrote:Jestem obecnie przed owulacja. Pecherzyk na prawym jajniku ma 15 mm obecnie. Jednak jeszcze nie potrafię odczytać sygnałów płynących z ciala😏
Dostalam ovitrelle, który mam zrobić we wtorek rano a od czwartku mam brać duphaston.
W sumie nie nastawiam się na nic i nie wiąże większych nadziei niż zwykle no ale spróbować warto.
Poza spora kasa to nic nie kosztuje 🤭 w sumie pierwszy raz mam taki zestaw. Lekarz powiedział że jak się nie uda to jeszcze raz spróbujemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 10:32
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Tak. Lekarz stwierdził, że za około 4-5 dni ma być spodziewana owu.
A Ty jesteś na cyklu naturalnym? Jakie masz podejście do tego cyklu? I który to Twój cykl starań?Kirra lubi tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
slowmotion wrote:Tak. Lekarz stwierdził, że za około 4-5 dni ma być spodziewana owu.
A Ty jesteś na cyklu naturalnym? Jakie masz podejście do tego cyklu? I który to Twój cykl starań?
Tak jestem na cyklu naturalnym, biorę tylko witaminki. Cykl mam jak w zegarku i mój gin po badaniu stwierdził że wszystko wygląda idealnie.... Chyba pozostaje mi cierpliwość i spokój 🤞
Ja mam 31 lat i nie byłam jeszcze w ciąży.
Teraz u mnie 17 dc. Seks był w idealnym czasie w tym miesiącu, więc mam duże nadzieje🤞
A Ty już widzę masz dziewczynkę? 👶🥰Andelulla, Ania35 lubią tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Kirra
To myślę, że prędzej czy później Kropek sie rozgości ❤ lepiej żeby prędzej niż pozniej 🤭 30 to fajny wiek na bycie mamą. Myślę, że już taki bardziej świadomy aczkolwiek ja osobiście żałuję że nie mam dziecka z wcześniejszych lat np z tak zwanej wpadki.
Tak, mam córeczkę. Aktualnie buntowniczkę 😁 półtorej roku starań, czytania, badań i różnych supli. Oczywiście zaskoczyło jak już odpuściłam. Aczkolwiek bylam po laparoskopi i myślę, że trochę pomogla.
Teraz staramy się o rodzeństwo i to już będzie koniec i kropkaKirra lubi tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
slowmotion wrote:Kirra
To myślę, że prędzej czy później Kropek sie rozgości ❤ lepiej żeby prędzej niż pozniej 🤭 30 to fajny wiek na bycie mamą. Myślę, że już taki bardziej świadomy aczkolwiek ja osobiście żałuję że nie mam dziecka z wcześniejszych lat np z tak zwanej wpadki.
Tak, mam córeczkę. Aktualnie buntowniczkę 😁 półtorej roku starań, czytania, badań i różnych supli. Oczywiście zaskoczyło jak już odpuściłam. Aczkolwiek bylam po laparoskopi i myślę, że trochę pomogla.
Teraz staramy się o rodzeństwo i to już będzie koniec i kropka
Chyba coś jest w tym odpuszczeniu, że wtedy zaskakuje 😅Slowmotion lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Dzięki dziewczyny za życzenia! Mam nadzieje, że sie wszystko pospełnia ❤️ I wybaczcie, ze dopiero odpisuje ale dzisiaj nie był mój dzień i czułam sie kiepsko, totalnie bez sił 🥹 a potem jeszcze wieczorem jakoś bolało mnie podbrzusze wiec wiadomo, już stres czy wszystko okej 😂 wykończę sie psychicznie 😅 prawdopodobnie to wina duphastonu i chyba będę musiała go zmienić na luteinę, bo mam mdłości po nim i straszne jazdy jelitowe…
Kirra pół roku to jeszcze na spokojnie, ostatnio rozmawiałam z dziewczyna u ginekologa, która zaszła w 8 cyklu i oboje z mężem raczej są zdrowi także czasem po prostu to tyle trwa! Głowa do góry i na pewno zaraz kropek wskoczy na odpowiednie miejsce ☺️ A robiłas jakieś badania hormonalne w ogóle?
Slowmotion a czy wiadomo było czemu tyle Wam zajęło przy pierwszym dziecku? Czemu miałaś laparo?
Andelulla, ovarin jest super, u mnie dużo zdziałał! 😄 a i kubeczek też może pomóc i myśle, ze w naszym przypadku pomógł! ☺️ A wakacyjny odpoczynek na pewno się przyda 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 01:25
Kirra, Andelulla lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Marti to zrozumiale że teraz będą lepsze i gorsze dni. Daj sobie na to przyzwolenie.... I nie napisze nie stresuj się, bo ten stres pewnie będzie towarzyszyszyl całą ciążę. W większym lub mniejszym nasileniu🙈
Ale napewno będzie wszystko dobrze 🙃 juz taka drogę stresu przeszłaś że teraz to taki inny rodzaj. Troche jakby przyjemniejszy 😊
U mnie zaczęło się od nieregularnego okresu. Jeden lekarz stwierdził pcos, które później nie zostało potwierdzone przez dwóch kolejnych. W międzyczasie poszłam do endo, która zleciła różne badania i stwierdziła zapalenie tarczycy, lekkie IO, hipoglikemie reaktywna. Dała glucophage które wyregulowało mi okres. No i zaleciła udać się do kliniki leczenia niepłodności. Tam lekarz stwierdził po obrazie usg ze jest wszystko super, wyniki tez nie są takie zle, badanie nasienia było dobre.
Kolejny krok to była właśnie laparoskopia diagnostyczna. Lekarz powiedział, że jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w ciągu 6 miesięcy (żadnych zrostów, ognisk endometriozy u mnie nie wykryto. Wszystko było ok)
Wtedy też włączyłam do suplementów dong quai, który miał poprawić owulacje i endometrium i zaskoczyło niespodziewanie 🙈
No i mając wgląd, że jednak były jakieś tam nieprawidłowości to chce powtórzyć badania krzywej, witamin, dokładne tarczycy i pójść do dobrej endo.
Wydaje mi się, że mam slabej jakosci owulacje o ile faktycznie mam 🤷♀️
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Marti robiłam tylko podstawowe i wszystko było w normie, TSH też 👍
Mam duże nadzieję do tego cyklu, bo trafiłam do gina prawie w samą owulację i powiedział że wszystko wygląda "książkowo" 🤞🤞🤞
Co do Twojego samopoczucia, to chyba normalne ze teraz będziesz się różnie czuć i daj sobie ja to przestrzeń ❤❤❤Ania35 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Slowmotion, a Ty ovarinu nie łykasz? Mi endo zaleciła 2 tabletki ovarinu a po konsultacji z ginem dołożyłam saszetkę inofemu - tez miałam problem ze słabymi owulacjami przez guza przysadki i to postawiło moje owulki na nogi 😊 także w razie co taki zestaw mocno Ci polecam, o tyle jest to bezpieczne, ze nie da się inozytolu przedawkować (a właśnie on jest zawarty w tych preparatach) 😁
Kirra, ogólnie byłoby okej gdyby nie męczyły mnie popołudniowe mdłości ale jutro idę do lekarza i mam nadzieje, ze zmieni mi dupka na luteinę i może to trochę pomoże 😌 to trzymam kciuki za ten miesiąc mocno! 😍 I nie poddawaj się w razie co, u mnie miesiąc przed zajściem w ciąże miałam perfekcyjny cykl na usg, seks regularnie co 2 dni w tym w owulacje i się nie udało, a potem cykl niby stracony, seks 2 dni przed owu gdzie nawet kubeczek był przeciwko mnie no i prosze… 😅Kirra, Ania35 lubią tę wiadomość
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Marti777 wrote:Slowmotion, a Ty ovarinu nie łykasz? Mi endo zaleciła 2 tabletki ovarinu a po konsultacji z ginem dołożyłam saszetkę inofemu - tez miałam problem ze słabymi owulacjami przez guza przysadki i to postawiło moje owulki na nogi 😊 także w razie co taki zestaw mocno Ci polecam, o tyle jest to bezpieczne, ze nie da się inozytolu przedawkować (a właśnie on jest zawarty w tych preparatach) 😁
Kirra, ogólnie byłoby okej gdyby nie męczyły mnie popołudniowe mdłości ale jutro idę do lekarza i mam nadzieje, ze zmieni mi dupka na luteinę i może to trochę pomoże 😌 to trzymam kciuki za ten miesiąc mocno! 😍 I nie poddawaj się w razie co, u mnie miesiąc przed zajściem w ciąże miałam perfekcyjny cykl na usg, seks regularnie co 2 dni w tym w owulacje i się nie udało, a potem cykl niby stracony, seks 2 dni przed owu gdzie nawet kubeczek był przeciwko mnie no i prosze… 😅Marti777 lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
Marti777 wrote:Slowmotion, a Ty ovarinu nie łykasz? Mi endo zaleciła 2 tabletki ovarinu a po konsultacji z ginem dołożyłam saszetkę inofemu - tez miałam problem ze słabymi owulacjami przez guza przysadki i to postawiło moje owulki na nogi 😊 także w razie co taki zestaw mocno Ci polecam, o tyle jest to bezpieczne, ze nie da się inozytolu przedawkować (a właśnie on jest zawarty w tych preparatach) 😁
Kirra, ogólnie byłoby okej gdyby nie męczyły mnie popołudniowe mdłości ale jutro idę do lekarza i mam nadzieje, ze zmieni mi dupka na luteinę i może to trochę pomoże 😌 to trzymam kciuki za ten miesiąc mocno! 😍 I nie poddawaj się w razie co, u mnie miesiąc przed zajściem w ciąże miałam perfekcyjny cykl na usg, seks regularnie co 2 dni w tym w owulacje i się nie udało, a potem cykl niby stracony, seks 2 dni przed owu gdzie nawet kubeczek był przeciwko mnie no i prosze… 😅
Co do zamiany dupka na luteinę - biorę luteinę i też mam okropne mdłości, więc nie wiem czy to coś zmienia 😅 -
Kirra dlatego nie ma co się poddawać! ❤️❤️
Aypis ale na czczo masz już mdłości czy popołudniami? Mnie się zaczynaja jak wezmę 1 tabletkę zazwyczaj, potem spokój, potem wezmę druga i znowu je mam, a wieczorem biorę bezpośrednio noc i idę spać wiec jest najlepiej 🤪 także mam nadzieje, ze jednak ta luteina coś zmieni, bo idzie oszaleć przez cały dzień 😂Kirra lubi tę wiadomość
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):