Druga faza czas start! Opowiadamy i wspieramy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcik wrote:Kochane, to chyba fałszywy alarm. Zrobiłam rano dwa testy i totalna biel… a na tym wczorajszym kreska była naprawdę ładna i różowa. Pójdę na tą betę dla świętego spokoju, ale raczej nic z tego nie będzie ☹️
Beta prawdę Ci powie. To pewne. Trzymam kciuki!Karolcik, Andelulla lubią tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Andelulla wrote:Bardzo mi się głowa zresetowała, czuję się lekka, bez presji i duuużo spokojniejsza.
Oczywiście z rana kryzys bo 5 latek na pokładzie ma kryzys z pójściem do przedszkola (zawsze tak mamy jak wypadnie z rytmu), ale to będzie dobry dzień.
Miłego dnia wszystkim ♥️
Tedka Twój wynik uważam, że nie jest na tyle duży, żeby zwiastowac coś złego. Moim zdaniem jest wręcz idealnie. U mnie normy tez są do 15,9 a ja kiedyś kiedys mialam 19 i to było super. Taki wynik świadczy również o jakości owulacji i moim zdaniem nie ma co się zamartwiać i skupiać na tym. 🤗
Karolcik
Zrob betę. Nie będziesz się męczyć i zastanawiać "a może..." ten psychiczny rollercoaster napewno Ci nie służy. Będzie czarno na białym przynajmniej.Tedka, Karolcik, Andelulla lubią tę wiadomość
18.01.2021 cudowna 👶 18cs
Luty 2022- Projekt rodzeństwo
👩🦰 33
👩🦲41
Lipiec: ovitrelle + duphaston, progesteron 22,6 ❌
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Tedka wrote:Beta prawdę Ci powie. To pewne. Trzymam kciuki!
Karolcik lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
slowmotion wrote:Oj te kryzysy🙈 Moja ma półtorej roczku i obecnie etap "wszystko na nie". Ale jestem taka szczęśliwa, że jestem jej mamą. Jeszcze tylko rodzeństwo dla malej i będzie juz wszystko ❤
Tedka Twój wynik uważam, że nie jest na tyle duży, żeby zwiastowac coś złego. Moim zdaniem jest wręcz idealnie. U mnie normy tez są do 15,9 a ja kiedyś kiedys mialam 19 i to było super. Taki wynik świadczy również o jakości owulacji i moim zdaniem nie ma co się zamartwiać i skupiać na tym. 🤗
Karolcik
Zrob betę. Nie będziesz się męczyć i zastanawiać "a może..." ten psychiczny rollercoaster napewno Ci nie służy. Będzie czarno na białym przynajmniej.
dzięki kochana za dobre słowa, ale wiesz jak to jest (a może nie wiesz, bo jesteś z tych normalniejszych ) siedzę, szperam w necie, czytam i analizuje zamiast pracować
Mam nadzieję, że wyluzuję trochę na urlopie, ale jeszcze dwa tygodnie do niego... nie dam rady a co gorsza, w kolejnym miesiącu kolejne badania nowe analizy, nowe możliwości heheStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:dzięki kochana za dobre słowa, ale wiesz jak to jest (a może nie wiesz, bo jesteś z tych normalniejszych ) siedzę, szperam w necie, czytam i analizuje zamiast pracować
Mam nadzieję, że wyluzuję trochę na urlopie, ale jeszcze dwa tygodnie do niego... nie dam rady a co gorsza, w kolejnym miesiącu kolejne badania nowe analizy, nowe możliwości hehe
Nie da się tak całkowicie odpuścić o "cos" co się tak pragnie i o czym się marzy 🥺🥺🥺 dlatego rozumiem Cie i wiesz...łatwiej jest mi Tobje rade dać, bo sama sobie nie potrafię wielu rzeczy wytłumaczyć 😄Tedka lubi tę wiadomość
👩🦰 33
👩🦲41
Sierpień: badanie nasienia morfologia 2%❌ prędkość ❌ ruch postępowy ❌ żywotność ✅
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Co do torbieli to ostatnio usłyszałam dobrą radę od Pani doktor, która robiła mi monitoring. W okresie okoloowulacyjnym należy codziennie pić minimum 1,5 litra wody.
Ona mi to wytłumaczyła tak, że sflaczalego balona trudno przebić szpilka. Gdy Bałon jest okrąglutki i wypełniony płynem wystarczy minimalne dotknięcie żeby pękł. Więc nawet jeśli macie zbyt niskie stężenie hormonów to duża ilość wody podnosi szanse.
A mówię o tym, że po prostu z niepeknietych pęcherzyków robią się torbiele czynnościowe. Znikają najczęściej same. Ale nic z nich nie będzie U mnie przy torbieli z niepelnietego pęcherzyka był niski progesteron 🤷🏻♀️Tedka, Andelulla lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
teraz: 29cs - ivf ✊ -
Abcia wrote:Co do torbieli to ostatnio usłyszałam dobrą radę od Pani doktor, która robiła mi monitoring. W okresie okoloowulacyjnym należy codziennie pić minimum 1,5 litra wody.
Ona mi to wytłumaczyła tak, że sflaczalego balona trudno przebić szpilka. Gdy Bałon jest okrąglutki i wypełniony płynem wystarczy minimalne dotknięcie żeby pękł. Więc nawet jeśli macie zbyt niskie stężenie hormonów to duża ilość wody podnosi szanse.
A mówię o tym, że po prostu z niepeknietych pęcherzyków robią się torbiele czynnościowe. Znikają najczęściej same. Ale nic z nich nie będzie U mnie przy torbieli z niepelnietego pęcherzyka był niski progesteron 🤷🏻♀️
Dzięki Abcia. U mnie właśnie jest duży problem z piciem wody, jakoś nie umiem w siebie wlewać, kiedy zwyczajnie nie chce mi się pić, ale widzę, że jednak muszę się postarać.
Nawet od swojego ginekologa mam takie zalecenie, żeby do owu pić dużo wody, choć pewnie on tutaj zalecił to na dużą ilość śluzu
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziewczyny, niestety Beta <1,20. Test mnie oszukał 😏ONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Niezidentyfikowany płyn za macicą
PCOS
ON: 35 lat
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
IVF: 2024 r.
Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
4dpt: Beta <0,1000 😭
Zostały nam ❄️3BB x2 -
Karolcik przykro mi ;( niestety te cholerne testy potrafią oszukiwać dlatego najlepiej od razu robić 2-3 różne jeśli na jednym się coś pojawiło…
Tedka twój progesteron jest bardzo ładny, a na normy nie patrz… one są zależne od labu, ja robiłam nieraz w labie gdzie normy dla proga to było 25 ng także to po prostu zależy jaka u nich w labie średnia wychodzi populacyjna… a jak masz 19ng to masz bardzo ładny próg, ja w ciąży mam ledwo 20 i muszę się wspomagać 😅 także to znaczy, ze twoja owu była dobrej jakości ☺️ A w necie to wiecie… mnóstwo bzdur jest napisanych… aż osiwieć można dlatego radzę nie czytać 😄Karolcik lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
🔻niedoczynność tarczycy
🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika
Wyniki (czerwiec 22):
PRL: 14 ng - na dostinexie
TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
Testosteron: 61ng/dl
Wyniki 3-5dc (marzec 22):
AMH: 3,25 ng/ml ✅
FSH: 5,12 mIU/ml ✅
LH: 5,05 mIU/ml ✅
DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
-
Karolcia, tule mocno.
Mi organizm robi takie walki na tym urlopie, że głowa mała. Z jednej strony negatywne testy, a z drugiej mdłości, mroczki przed oczami, ale i typowy pms, wypryski, ból brzucha 🤷🏻♀️
Ale fajnie by było przynajmniej mieć ciut lżejszy okres niż zwykle. Na szczęście jutro będziemy już w domuKarolcik, Andelulla lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
Karolcik wrote:Dziewczyny, niestety Beta <1,20. Test mnie oszukał 😏
Karolcik lubi tę wiadomość
🧡 🧡 🧡
On: podstawowe badania w normie
Ona:
TSH 1,4✅
Ft3, Ft4 ✅
E2 ✅
FSH ✅
Lh✅
Progesteron✅
Prolaktyna💊 Dostinex
Testosteron✅
DHEA-S✅
Cytologia, USG ✅
Owu✅
Krzywa cukrowa ✅
DHEA-S ✅
AMH ✅
sono HSG - oba jajowody drożne ✅ -
Dziękuję Kochane ❤️ Nie tracę wiary i czekam na nowy cykl 🙃 kiedyś w końcu na pewno się udaONA: 30 lat
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Niezidentyfikowany płyn za macicą
PCOS
ON: 35 lat
Nadciśnienie,
Teratozoospermia
Starania od 8 lat,
Ciąża biochem w 2019 r.,
IVF: 2024 r.
Transfer: 18.03.2024 r. 🤞🍀
4dpt: Beta <0,1000 😭
Zostały nam ❄️3BB x2 -
Tedka wrote:Dziewczyny, właśnie przeczytałam gdzieś, że jak w fazie po owu progesteron jest za wysoki (poza normą laboratoryjną) to może to oznaczać torbiel. Załamałam się... Czy któraś z Was ma może takie doświadczenia, albo lekarz kiedyś coś wspominał?
Nie miałam torbieli przy dużym proguTedka lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Abcia wrote:Karolcia, tule mocno.
Mi organizm robi takie walki na tym urlopie, że głowa mała. Z jednej strony negatywne testy, a z drugiej mdłości, mroczki przed oczami, ale i typowy pms, wypryski, ból brzucha 🤷🏻♀️
Ale fajnie by było przynajmniej mieć ciut lżejszy okres niż zwykle. Na szczęście jutro będziemy już w domu
A kiedy masz mieć @?👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
-
Karolcik wrote:Dziewczyny, niestety Beta <1,20. Test mnie oszukał 😏
Abcia ja w lutym mialam tak okropny PMS, ze bylam pewna ciazy! Mdłości, zawroty głowy a na dodatek test facella mnie oszukał i jak głupia poleciałam na betę a tam 0😣 życzę łagodnego okresu!
Ja jak zapowiedziałam zrobilam 7 dni po ovitrelle test No i jest taki
Na żywo kreska troszkę bardziej widoczna. Ciekawe kiedy całkowicie się wypłucze.
Jutro idę na progesteron a najprawdopodobniej w sobotę na betę. Chyba, że mi się odwidzi bo np prog będzie slabiutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 08:47
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤ -
Marti777 wrote:A kiedy masz mieć @?
Wczoraj w drodze dostałam 😂
Zwiedzanie zakończyło się biegiem do hotelu, bo miałam wrażenie, że zaraz, że tak powiem "wyleje" mi się na nogi.
Liczyłam na lżejszy okres, ale nic z tego. Brzuch boli jakby mi ktoś w środku skrobał rozgrzanym żelazem, no i wiadomo, leje się jak z kranu. Mam dość. Mówią "po pierwszym dziecku przechodzi", ale weź tu zajdz w ciążę. Nafaszerowałam się tabletkami i próbuje nie umrzeć.
Ale mąż wczoraj na moje "dostałam okresu" zapytał tylko "Nie będzie bejbika?" I mnie po prostu przytulił. Powiem Wam, że to było dość zaskakujące, ale i dodające otuchy, że nie jestem w tym sama.Tedka, Andelulla lubią tę wiadomość
25cs - iui ❌
27cs - iui ❌
28cs - iui ❌
slowmotion wrote:Bardzo mi przykro 😞 ile dni po zastrzyku zrobiłaś betę?
Abcia ja w lutym mialam tak okropny PMS, ze bylam pewna ciazy! Mdłości, zawroty głowy a na dodatek test facella mnie oszukał i jak głupia poleciałam na betę a tam 0😣 życzę łagodnego okresu!
Ja jak zapowiedziałam zrobilam 7 dni po ovitrelle test No i jest taki
Na żywo kreska troszkę bardziej widoczna. Ciekawe kiedy całkowicie się wypłucze.
Jutro idę na progesteron a najprawdopodobniej w sobotę na betę. Chyba, że mi się odwidzi bo np prog będzie slabiutki
Trzymam kciuki żeby jednak ciemniałoSlowmotion lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Abcia wrote:Wczoraj w drodze dostałam 😂
Zwiedzanie zakończyło się biegiem do hotelu, bo miałam wrażenie, że zaraz, że tak powiem "wyleje" mi się na nogi.
Liczyłam na lżejszy okres, ale nic z tego. Brzuch boli jakby mi ktoś w środku skrobał rozgrzanym żelazem, no i wiadomo, leje się jak z kranu. Mam dość. Mówią "po pierwszym dziecku przechodzi", ale weź tu zajdz w ciążę. Nafaszerowałam się tabletkami i próbuje nie umrzeć.
Ale mąż wczoraj na moje "dostałam okresu" zapytał tylko "Nie będzie bejbika?" I mnie po prostu przytulił. Powiem Wam, że to było dość zaskakujące, ale i dodające otuchy, że nie jestem w tym sama.
Też mam szczęście mieć takie cudowne wsparcie W tych całych staraniach to mega dużo I tak znosi dzielnie moje wzloty i upadki, dziwię mu się, bo ja czasami sama siebie znieść nie umiem
To teraz nowy cykl... nowe nadzieje jak to mówią
Ja lada dzień dostane @ również, brzuch mnie pobolewa codziennie, nawet nie testuje, bo nie ma co się nastawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 10:52
Slowmotion lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Abcia wsparcie jest mega ważne, bo w końcu jesteście w tym razem ❤️ mój też tak reagował i bardzo mu było przykro jak ten okres przychodził… a to mi dawało dużo siły do dalszych działań, bez niego bym sobie psychicznie nie poradziła…
Slowomtion 7 dni to jeszcze wcześnie, u niektórych ovi wypłukuje się nawet 10-12 dni wiec możesz z ciekawości zrobić za kilka dni test i zobaczyć czy jaśnieje czy nie. Daj znać jak wyniki proga. Ja robiłam proga w tym ciążowym cyklu „bezowulacyjnym” i mi wyszło 7ng i wtedy myślałam, ze to było 7dpo a ze miałam owulacje jednak 3 dni później o czym nie wiedziałam wtedy to to było 4dpo. Uznałam wtedy, ze owulacji na pewno nie było i tylko potwierdziło to moje przypuszczenia o cyklu bezowulacyjnym. Olałam wtedy nawet branie dypashtonu.. brałam 1 tabletkę dziennie jak sobie przypomniałam…Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 14:46
👱🏻♀️ 29 lat, starania od 06.2021
🔻niedoczynność tarczycy
Wyniki (czerwiec 22):
01/22 prawdopodobnie cb
26.06 ⏸
-
Marti777 wrote:Abcia wsparcie jest mega ważne, bo w końcu jesteście w tym razem ❤️ mój też tak reagował i bardzo mu było przykro jak ten okres przychodził… a to mi dawało dużo siły do dalszych działań, bez niego bym sobie psychicznie nie poradziła…
Slowomtion 7 dni to jeszcze wcześnie, u niektórych ovi wypłukuje się nawet 10-12 dni wiec możesz z ciekawości zrobić za kilka dni test i zobaczyć czy jaśnieje czy nie. Daj znać jak wyniki proga. Ja robiłam proga w tym ciążowym cyklu „bezowulacyjnym” i mi wyszło 7ng i wtedy myślałam, ze to było 7dpo a ze miałam owulacje jednak 3 dni później o czym nie wiedziałam wtedy to to było 4dpo. Uznałam wtedy, ze owulacji na pewno nie było i tylko potwierdziło to moje przypuszczenia o cyklu bezowulacyjnym. Olałam wtedy nawet branie dypashtonu.. brałam 1 tabletkę dziennie jak sobie przypomniałam…
Lekarz w 12 dniu po ovi mówił zeby zrobić betę bo w razie ciazy mam kontynuować branie duphaston.
Ale szczerze wam powiem, że jakoś nie wierzę w ten cykl. Bardziej nastawiam się na tą wizytę w sierpniu u endo. Zobaczymy co wyjdzie w badaniach i może potem jeszcze raz zdecyduje się na kombinacje ovi + duphaston.
Marti jak się czujesz? Kiedy teraz wizyta?18.01.2021 cudowna 👶 18cs
👩🦰 33
👩🦲41
19.08.22
10dpo ⏸
11dpo beta 21
13dpo beta 93
15 dpo beta 336
Kropeczek ❤